Monday, 22 April 2019

Testimoni Collagen Shaklee : Kulit Cerah Seawal 2 Minggu


Syaza ada nak share 3 testimoni yang memang terbaik dan the best! Kita boleh usha dan tengok sendiri Facebook tuan punya badan dari testimoni ni sendiri tau. Kalau rajin, boleh cari gambar mereka yang lama-lama dan compare sendiri dengan yang sekarang.

Memang berbeza hasil kulit yang amalkan Collagen Shaklee. Kalau nak tahu, Collagen Shaklee ni dia punya kadar penyerapan sangat cepat! Jisim molekul butiran Collagen Shaklee adalah yang paling ringan berbanding kolagen lain di pasaran, iaitu dengan berat hanya sebanyak 1,000 dalton! Ringan, mudah menyerap. Sebab tu terbukti melalui ujian klinikal, Collagen Shaklee beri kesan seawal dua minggu terutama dari segi :

  • Mencerahkan kulit wajah
  • Menghaluskan liang pori muka
  • Mengurangkan kedutan 
  • Mengurangkan garis halus
  • Membantu menegangkan kulit

Testimoni Collagen Shaklee Kulit Cerah Seawal 2 Minggu

Testimoni Collagen Shaklee Kulit Cerah Seawal 2 Minggu

Testimoni Collagen Shaklee Kulit Cerah Seawal 2 Minggu
WhastApp/Call 018768-4817 (Syaza) untuk order (Klik to WhatsApp)

Continue Reading

Set Bersalin Caesarean Shaklee : Fungsi, Cara Makan, Keistimewaan, Testimoni dan Harga


Caesarean atau turut di panggil dan di eja dalam bahasa singkatnya sebagai czer mahu pun cser, adalah sebahagian dari prosedur perubatan dalam proses melahirkan bayi melalui cara pembedahan. Boleh jadi, ianya berlaku kerana kecemasan (emergency caesarean czer) atau berlaku atas dasar pilihan (elektif caesarean czer).

Netizen sering gelarkan cser sebagai bersalin ikut 'tingkap' :)
Ada banyak faktor yang memungkinkan para ibu perlu melahirkan anak melalui pembedahan. Pembedahan caesarean ini adalah pembedahan bersifat major. Ianya sama seperti pembedahan major lain. Maka, bersalin secara czer ini sangat perlu penjagaan rapi dari diri kita sendiri dan juga orang sekeliling.

Antara faktor yang menyumbang para ibu mendapat bersalin secara pembedahan caesarean czer ini ialah :

  • Air ketuban kurang dan terlalu kering
  • Denyutan jantung anak tidak seimbang
  • Tali leher terbelit dalam perut
  • Anak dikhuatiri telah makan najis sendiri dalam perut ibu
  • Kedudukan bayi yang songsang
  • Bayi bertukar arah dengan kerap dalam perut
  • Trauma dengan kelahiran normal melalui vagina dahulu
Elektif Czer, kita boleh pilih tarikh bila nak bersalin secara bedah

Dan juga pelbagai lagi sebab berkaitan kesihatan yang lain. Antara masalah yang sangat popular berlaku dalam kalangan para ibu yang bersalin secara pembedahan caesarean czer ini ialah :

  • Luka jahitan lambat sembuh
  • Luka jahitan bernanah
  • Luka jahitan berair
  • Denyutan yang menyakitkan di kawasan bedah
  • Badan lemah dan lesu
  • Hilang banyak darah
  • Kurang selera makan
  • Kurang makan makanan berkhasiat
  • Sukar menyusukan anak menyebabkan susu drop 
  • Sembelit, susah nak meneran dan ganggu tempat bedah
  • Sakit ketika selepas pembedahan dan menyebabkan jangkitan kuman

Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee

Oleh itu, Shaklee menyediakan "SET BERSALIN CAESAREAN" khas untuk para ibu yang bersalin secara caesaran, bedah dan czer ini. Di dalam set ini, Shaklee menyediakan 8 item utama iaitu
  1. Vivix
  2. Energizing Soy Protein (ESP)
  3. Sustained Released Vitamin C
  4. Alfalfa Complex
  5. Omega Guard
  6. B-Complex (dengan Asid Folik)
  7. Vita-Lea (Multivitamin)
  8. Ostematrix
Fungsi Set Bersalin Caesarean Shaklee

Fungsi utama set ini ialah :

  • Mempercepat proses sembuh luka jahitan
  • Mengatasi masalah keloid dan daging lebih pada tempat jahit
  • Mengurangkan ketidakseleseaan kerana denyutan berterusan di tempat bedah
  • Mengelakkan masalah adhesion colic (sel dan tisu melekat-lekat di bahagian dalam perut)
  • Membantu kita turun berat badan dengan mudah walaupun bersalin czer!
  • Mengatasi masalah lemak geleber di bahagian perut
  • Mengelakkan masalah luka bernanah, berair
  • Luka cepat kering

Fungsi bagi setiap satu item vitamin dalam set ini adalah seperti berikut :

1. Vivix (150 mL)

Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee

Proses penyembuhan luka jahitan luaran dan dalaman mengambil masa yang lama sekiranya tidak bertemu dengan penjagaan yang tepat dan rapi. Daripada kegagalan menjaga luka dengan baik, ia akan membawa kepada berlakunya kesakitan, luka bernanah malah luka jahitan boleh terbuka kembali!

Vivix membantu mempercepat proses penambahbaikan sel dan tisu yang terjejas kerana bersalin secara pembedahan ini. Kesan luka kering boleh di lihat seawal 1 hingga 2 minggu. Selain itu, Vivix membantu untuk mengatasi masalah denyutan yang sering berlaku di kawasan luka jahitan kita.

Ambil 1 hingga 2 sudu Vivix, sehari dan boleh tidur serta bergerak dengan nyaman! 

2. Energizing Soy Protein (ESP) (850 gram)

Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee

Protein sangat diperlukan bagi membaikpulih sel dan tisu yang rosak. Malah ia turut membantu mengembalikan keanjalan kulit di kawasan tempat bedah. 

ESP membantu mengatasi masalah keloid dan daging berlebihan kesan tempat jahitan, dan membantu menggantikan dengan kulit baru yang lebih cantik.

Pengambilan ESP dalam jangka masa yang panjang, membantu proses pembaharuan sel di dalam badan khas di kawasan terjejas akibat luka pembedahan. 

Ambil 1 hingga 2 scoop sehari. Sangat mengeyangkan dan turut bantu banyakkan susu ibu serta proses ibu nak kurus selepas bersalin.

3. Sustained Released Vitamin C (180 biji)

Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee

Para doktor selalu nasihatkan untuk ibu selepas pembedahan wajib mengambil buah oren setiap hari. Sebab apa? Sebab buah orean kaya dengan Vitamin C!

Vitamin C berfungsi bagi membantu sembuhkan luka jahitan tempat bedah. Dengan amalkan Vitamin C Shaklee secukupnya sehari, kita dapat lihat tempat luka akan semakin baik dari hari ke sehari. Untuk kesan segera, tambahkan Vivix dalam pengambilan harian.

Ambil 1 hingga 2 biji sehari (bergantung pada tahap luka jahitan, hubungi Syaza untuk konsultasi lanjut).

4. Vita-Lea (Multivitamin) (120 Biji)

Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee

Bersalin czer boleh buat ibu hilang sangat banyak darah! Akibatnya, lepas bedah dan sepanjang berpantang ibu akan sangat cepat rasa letih dan lesu. Antara simptom badan kurang darah adalah selalu penat dan letih.

Kerana itu Vita-Lea amat diperlukan. Ia mengandungi 28 nutrien penting bagi menambahkan sel darah merah ibu yang dah banyak hilang waktu pembedahan. Malah ia turut memberi tenaga agar ibu kekal ceria dalam tempoh berpantang.

Ambil 2 biji sehari.

5. B-Complex (dengan Asid Folik) (120 Biji)

Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee

Vitamin B memberi sensasi lega dan tenang pada ibu. B-Complex membantu mengelakkan masalah meroyan dan stress ibu dalam berpantang. Selain itu ia membantu untuk menjaga urat saraf. Lepas bersalin banyak urat saraf terputus, penting untuk jaga semula sebaiknya.

Ambil 1 biji sehari.

6. Alfalfa Complex (330 Biji)

Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee

Kacip fatimah moden. Untuk mengembalikan kewanitaan selepas bersalin. Walaupun bersalin secara bedah tak menyentuh mana-mana bahagian faraj, tapi dengan bersalin secara bedah, ini akan menyebabkan dinding lantai pelvik lemah! Akibatnya, akan menganggu sistem kewanitaan dan aset utama wanita.

Bagi mengembalikan kewanitaan serta mempercepat proses kecutan rahim, Alfalfa Complex sangat diperlukan.

Ambil 10 biji sehari.

7. Ostematrix (120 Caplets)

Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee

Tempat bedah, luka walaupun kita batuk, sakitnya, orang yang menanggung je tahu! Belum lagi sembelit, seksa nak meneran. 

Ostematrix, sumber kalsium untuk kesihatan tulang ibu dan bayi yang disalurkan melalui susu ibu. Malah, Ostematrix juga turut membantu untuk mengelakkan masalah sembelit ketika dalam pantang.

Ambil 4 biji sehari.

8. Omega Guard (90 Kapsul)

Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee

Perasan atau tidak, bagi kita yang bersalin secara bedah ni, sentiasa akan dimomokkan yang berat badan kita susah nak turun terutama di bahagian perut! Senang cerita, ayat paling tak seronok nak baca, "Siapa bersalin czer akan gemuk,"

Jangan risau, Omega Guard sangat membantu tau kita yang bersalin bedah ni turun berat badan dan atasi lemak geleber dekat bahagian perut terutamanya. Selain itu, ia turut bantu mengawal tekanan darah dan tingkatkan metabolisma badan kita.

Ambil 3 biji sehari.

Cara Pengambilan Set Bersalin Caesarean Shaklee

cara makan Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee



WaktuVitamin
Sebelum Sarapan
ESP

Vivix
Selepas Sarapan
Vitamin C

B-Complex

Vita-Lea

Alfalfa Complex
Selepas Makan Tengahari
Omega Guard

Alfalfa Complex
Sebelum Tidur
Ostematrix

Keistimewaan Set Bersalin Caesarean Shaklee

Bila kita sebut tentang bersalin bedah atau czer, kita mesti nak fokus pada set-set bersalin yang tolong cepatkan baik luka dan sebagainya, betul tak?

Comelkan? Putih bersih baby :)
Apa yang best dan istimewanya bagi kita yang amalkan Set Bersalin Czer Shaklee ni ialah, kita bukan sahaja dapat manfaat untuk cepatkan proses baik luka jahitan luar dan dalam tetapi, kita dapat banyak bonus lain iaitu :
  • Satu set boleh tahan penggunaan sampai habis pantang 44 hari!
  • Satu set ini sangat membantu memperbanyak dan memekatkan susu badan ibu
  • Senang nak turunkan berat badan dan slim walaupun bersalin czer
  • Lemak dekat perut kejap je geleber betul-betul konsisten set ini
  • Semuanya adalah vitamin yang sangat diperlukan ibu selepas bersalin czer
  • Melengkapkan nutrisi keperluan ibu dan bayi
  • Membantu proses penyusuan badan ibu kepada anak
  • Mencerahkan kulit ibu
  • Ibu ada jerawat? Set ini boleh tolong licinkan kulit ibu dengan penggunaan konsisten sampai habis pantang
Nampak tak? Dengan set ni, macam-macam kita boleh dapat. Sangat berbaloi!

Testimoni Set Bersalin Caesarean Shaklee

1. "Luka dalaman pulih dalam masa 2 bulan!"

Testimoni Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee

"Yezza! I like it. Memang betul Vivix perbaiki sel dalam badan. Nurul suka amek Vivix terutama ketika pantang. Lagi pulak czer. Bila scan tempat operation, Doc kagum! Sebab dalaman nampak cantik dalam masa 2 bulan. Sebab selalunya, ambil tempoh 6 bulan untuk pulih," Nurul Syuhada

2. "10 hari line czer jadi halus cantik"

Testimoni Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee
"I pernah consume Vivix masa dalam pantang, luka czer baik dalam 10 hari kecut. Line czer tu jadi line halus, dalam 10 hari. Memang best. Rasa bertenaga je. Mak cik urut kata, muka saya tak pucat langsung! Muka sihat and berseri tak macam dalam pantang pun. Susu pun mencurah memang best," Lia Ummi Irfan

3. "Luka dah tak sakit. Kulit makin cerah, stretchmark pudar,"

Testimoni Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee

"Sebelum akak makan Vitamin C tu, luka dalam czer rasa sakit-sakit. Selepas makan Vitamin C dalam seminggu, alhamdulillah luka bahagian dalam tak ada rasa sakit pun. Sampai hari ni. Kulit pun makin cerah. Hehe, tu yang paling suka! Makin cerah akak perasan dekat bahagian perut kesan stretchmark dengan dekat tangan. Sampai mak akak tegur, dekat perut dah bersih tak ada hitam-hitam lagi," Nor Azizah

4. "Badan segar, susu badan banyak, luka cepat sembuh,"

Testimoni Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee

"Saya baru 12 hari lepas czer. Setakat ni duk amalkan Vitamin C untuk cepat sembuhkan luka. Alhamdulillah Ostematrix untuk lancarkan pembuangan setelah banyak hari tak buang. Memang kagum dan best! Tak cukup tidur malam pun, esoknya segar je badan. ESP untuk bag badan sentiasa bertenaga. Susu pun banyak," Atul Hamid

5. "Proses recovery cepat!"

Testimoni Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee
"Put pernah czer anak nombor 4, amek fullset tanpa Omega. Best sangat, cepat recovery. Yang datang melawat pun kata dia sendiri tak boleh nak bangun bergerak macam Put," Mahfuzah Salam

6. "Parut czer dan keloid pudar,"

Testimoni Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee
"Sejak konsisten ESP dan Vitamin C, keloid czer saya semakin mengecut. Ini perubahan paling besar dari saya konsisten dua benda ni. Saya memang tak sangka keloid czer yang selama ni orang cakap tak boleh hilang melainkan dengan surgery dan suntikan boleh kecut dan pudar hanya dengan konsisten ESP dan Vitamin C. Selama ni asyik fokus mau kulit cantik dan putih. Rupanya yang tersembunyi lagi ohsem effect!" Nur Iba

7. "Keloid makin menipis amalkan Vivix,"

Testimoni Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee

"Customer saya yang ada keloid czer, dah makin menipis amalkan Vivix. Bagus sangat," Linda

8. "Luka makin baik dah tak rasa denyut kat tempat jahit,"

Testimoni Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee
"Saya baru lepas beranak czer, mula-mula tak amek Vivix. Just Set Pantang je. Luka semua okay tapi kerap denyut dekat tempat jahit tu. Rasa macam ngilu. Hari tu amek Vivix masa malam, esoknya dah tak rasa dah denyut dekat tempat jahit tu. Tahan dalam 2 hari camtu," Shieda Balqis

9. "Luka cepat baik, jiwa tenang, buang air lancar,"

Testimoni Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee
"Saya czer, luka cepat baik. Jiwa tenang makan B-Complex. Buang air lancar makan Ostematrix. Saya ambil juga Vita-Lea dan Alfalfa selepas anak hilang kuning. Kak Na amek Set Pantang Shaklee. Sepanjang Na makan Vita-Lea, Vitamin C dan B-Complex, malam Na makan Oste dan Omega. Memang bertenaga dan baby pulak tak banyak ragam. Buang air pun lawas jadi Na angap tu biasa je. Jadi Na pun stop makan semua tu selama 3 hari. Selama 3 hari tu, baby Na kerap nangis and tidur pun tak berapa nak nyenyak. Kalau nangis pulak jeritnya masyaAllah. Na pulak sembelit. So Na rasa apa yang Na makan setiap hari mempengaruhi baby Na. Sekarang ni pun bila dah sambung makan semu atu, baby pun tak banyak ragam and tidur lena waktu malam," Cikgu Liena

Harga Set Bersalin Caesarean Shaklee

Fullset bagi Set Bersalin ini berharga RM 1,141.25. WhatsApp/Call Syaza di talian 0187684817 (klik to WhatsApp) untuk harga bagi loose item serta cara untuk mendapatkan diskaun 20% bagi set ini.

Promosi Sales Set Bersalin Czer Shaklee (April sehingga Jun 2019)

Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee

Harga Normal : RM 1,141.25
Harga Promosi Durian Runtuh : RM 831.20

Bukan itu saja, bersama harga promosi ini, kita layak mendapatkan
  • PERCUMA Keahlian Shaklee bernilai RM 65
  • PERCUMA Delivery dan Postage bernilai RM 10
  • PERCUMA Exclusive Limited Edition Shaklee Paper Bag*
  • CASH REBATE RM 41 (akan dikreditkan ke dalam akaun kita)
Save up to RM 310!! Ini masa terbaik untuk grab set ini pada harga yang kaw kaw jimat. Jangan lepaskan peluang ini. Hubungi Syaza hari ini.

*Selagi stok masih ada

Set Bersalin Caesarean Czer Shaklee

Syaza Khan,

Pengedar dan Pengguna Shaklee Sejak 2017,

COD Shaklee Melaka | Pos Seluruh Malaysia,

Nombor Telefon : +6018-768-4817 (Klik untuk WhatsApp)
Continue Reading

Sunday, 14 April 2019

Bagaimana Vivix Membantu Penghidap Diabetes?

BAGAIMANA VIVIX BANTU PESAKIT DIABETES?

🙅Memperlahankan atau mengurangkan Sindrom Resistansi Insulin

Vivix adalah antioksidan yang berkuasa untuk membantu melindungi dan membaiki sel yang rosak.  Dengan pengambilannya secara berterusan ia dapat memberi manfaat dalam mengurangkan Metabolic Syndrome atau sindrom resistansi insulin, yang jika tak terkawal boleh membawa kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis yang disebabkan oleh kerosakan gen.

💁 Mengawal kepekatan gula dalam darah

Karbohidrat yang terhadam akan menghasilkan gula yang seterusnya ditukarkan kepada glukosa, untuk memberikan kita tenaga. Walau bagaimanapun, pengambilan karbohidrat yang tinggi seperti nasi akan menyebabkan kandungan gula dalam darah kita meningkat, terutama jika beras yang mempunyai kandungan kanji yang tinggi. Dengan Vivix, polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine akan membantunmelambatkan pencernaan dan penyerapan karbohidrat dalam darah dan seterusnya mengelakkan pengumpulan gula yang tinggi yang menyebabkan kencing manis.

👀 Mengelakkan kerosakan mata, menggalakkan penyembuhan luka dengan segera

Polifenol Anthocyanins yang terkandung di dalam Vivix membantu dalam membaiki penglihatan dan menyembuhkan luka dengan segera.


❌ Mencegah pembentukan protein AGE

Protein AGE (advanced glycation end products) terhasil daripada protein dan gula berlebihan dalam badan. Ia boleh menyebabkan atherosclerotic, sel mati dan komplikasi penyakit kencing manis. Salah satu dari mekanisma anti-penuaan Vivix adalah dengan memperlahankan penbentukan protein AGE ini.

🚀 Mari kita bertindak sekarang untuk membantu ibu ayah atau saudara anda yang menghidap kencing manis.

👍kenalkan mereka dengan VIVIX 🍷

🎁 atau HADIAHKAN sebotol vivix kepada mereka.

💰💷 KESIHATAN tak boleh dibeli tapi kita boleh ikhtiar dengan mencuba suplimen vivix yang terbukti :
✔️selamat
✔️halal
✔️berkesan
✔️diluluskan KKM
✔️dari sumber semulajadi
✔️Vivix adalah hasil dari  kajian oleh saintis terkemuka di dunia.


📢 NOW PROMOSI ➡️ FREE POSTAGE❗️ DISKAUN 30%, cepat Grabbb 😄

🌻Your heatlh & beauty Consultant:
❤️ SYAZA ❤️
📲 0187684817 (Klik to WhatsApp)
📦Postage ke seluruh Malaysia serta luar negara // COD Shaklee Melaka
Continue Reading

Saturday, 13 April 2019

Harga Jatuh Gaung Bulan April Sahaja

PROMO VIVIX 🔥Harga JATUH GAUNG ni , rugi tak GRAB! 🔥

❤️Buy 2 less 30% ❤️
💥1 botol RM 475
💥2 botol, diskaun RM XXX. 

Apa lagi yang anda dapat? 
🌸TOTAL PENJIMATAN  untuk set  promosi ni ialah RM 400 lebih!
🌸Diskaun 5% setiap botol vivix ( dikira dari harga ahli tau!..so set lagi murah dari harga member)
🌸Layak menikmati HARGA AHLI iaitu 20-30% DISKAUN per item.
🌸CASH REBATE bernilai hampir  RM 40! akan dikreditkan terus ke akaun milik anda;)
🌸FREE membership- worth RM80/ RM 90 (Baca: kelebihan menjadi ahli shaklee)
🌸FREE postage ke seluruh negeri di Malaysia
🌸Excess percuma ke support group di bawah naungan Jutawan Shaklee Malaysia untuk konsultasi percuma seumur hidup
🌸 Peluang menjana pendapatan TANPA HAD dengan shaklee bisnes (the best home based bussiness)

🔊🔊 Ya, saya Berminat!
⤵️Nak beli set promo sekarang juga dari Syaza!⤵️

Bulan ni je tau, CEPAT!

For orders/consultation:
SYAZA,
📲 0187684817 (Klik to WhatsApp)

Continue Reading

Friday, 12 April 2019

Promosi Shaklee April 2019

4 Promosi Shaklee April 2019

[PROMOSI 1]


FREE YOUTH Travel Set & Travel Case, dengan setiap pembelian YOUTH Fullset.

Harga Normal YOUTH Fullset : RM 1,675.00
Harga selepas diskaun : RM 1,340

Apa anda akan dapat lagi dengan pembelian YOUTH Fullset?
  • FREE YOUTH Travel Set & Travel Case [Worth RM 285]
  • FREE Shaklee Membership [Worth RM 65]
  • FREE Delivery [Worth RM 10]
  • FREE Discovery YOUR Beauty Within Bag
  • Cash Rebate RM 101.92
Total Penjimatan : RM 696

[PROMOSI 2]


Vivix Twinpack Welcome Sets 30% Discount.

Harga Normal Vivix Twinpack : RM 950
Harga selepas diskaun : RM 684

Apa anda akan dapat lagi dengan pembelian YOUTH Fullset?
  • Layak redeem Welcome Sets yang lain dalam masa 60 hari bermula hari pendaftaran
  • FREE Shaklee Membership [Worth RM 65]
  • FREE Delivery [Worth RM 10]
  • FREE Vivix Exclusive Bag
  • Cash Rebate RM 34.20
Total Penjimatan : RM 341

[PROMOSI 3]


YOUTH Starter Set Welcome Sets 30% Discount.

Harga Normal YOUTH Starter Pack : RM 850
Harga selepas diskaun : RM 612

Apa anda akan dapat lagi dengan pembelian YOUTH Fullset?
  • Layak redeem Welcome Sets yang lain dalam masa 60 hari bermula hari pendaftaran
  • FREE Shaklee Membership [Worth RM 65]
  • FREE Delivery [Worth RM 10]
  • FREE Discover YOUR Beauty Within Bag
  • Cash Rebate RM 29
Total Penjimatan : RM 313

[PROMOSI 4]


Daily Essential Set Welcome Sets 30% Discount.

Harga Normal Daily Essential Set : RM 950
Harga selepas diskaun : RM 618

Apa anda akan dapat lagi dengan pembelian YOUTH Fullset?
  • Layak redeem Welcome Sets yang lain dalam masa 60 hari bermula hari pendaftaran
  • FREE Shaklee Membership [Worth RM 65]
  • FREE Delivery [Worth RM 10]
  • FREE Discover YOUR Beauty Within Bag
  • Cash Rebate RM 36
Total Penjimatan : RM 361.30

Untuk urusan order Shaklee, sila hubungi Syaza di talian 0187684817 (Klik to WhatsApp)


Continue Reading

Promosi Vivix Masih Berjalan

Testimoni dari pengguna Vivix, Syaza pula yang rasa teruja dengan testimoni yang para pelanggan kongsikan! Allahuakbar, syukur alhamdulillah. Testimoni penuh di sini.

Vivix ni asbab, sebab musabab, Allah jua yang izin. Apa saja kita sanggup buat untuk yang tersayangkan. Jom hadiahkan 1 botol Vivix kepada suami, isteri, ibu, ayah, nenek dan atuk hari ini juga sempena promosi bulan ni boleh JIMAT banyak tau.

Kalau nak tahu Vivix ni adalah minuman campuran botani, 100% hanya dari bahan botani dan merupakan revolusi baharu dalam pemakanan polifenol. Vivix dari Shaklee mengandungi campuran unik botani Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberry Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol dan menjadikan Vivix begitu unik!

Polifenol ialah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanah, dengan kandungan khasiat anti-oksida dan sel anti-penuaan semulajadi. Oh, patutlah yang makan Vivix ni automatic secara tak sengaja jadi awet muda yer hihi.

Kebaikan Vivix Shaklee: 
❤️Menggalakan penuaan yg sihat – awet muda dan anti penuaan
❤️ Mengatasi masalah berat badan yang berlebihan
❤️Membantu mengelakkan kanser – merencat sel kanser dari menjadi semakin serius
❤️Membantu untuk mengecutkan cyst / fibroid
❤️Mengurangkan risiko penyakit jantung – melindungi jantung
❤️Mengurangkan kompilasi penyakit diabetes / kencing manis
❤️Meningkatkan kesihatan arthritis dan menyokong kesihatan sendi – melindungi saraf
❤️Mengurangkan insiden penyakit nyanyuk - merawat azhameir
❤️Membantu mengurangkan penyakit parkinson
❤️Membantu memulihkan penyakit strok - angin ahmar
❤️Meningkatkan kesihatan dan imunisasi badan
❤️Menggalakan kesihatan secara keseluruhan

Promosi Vivix masih berjalan. Dapatkan DISKAUN ANDA.

PROMO 1
💥 DISKAUN 30% untuk belian 2 botol Vivix buat yang tersayang ❤️

- JIMAT~ RM400😱😱

Apa anda dapat dengan belian promo set bulan ni?.
✅FREE Membership
✅FREE Postage
✅FREE Cash Rebate
✅Support Group Exclusive


🌻 Your heatlh & beauty Consultant:
❤️ Syaza ❤️
📲 0187684817: klik untuk WhatsApp
📦 Postage ke  Malaysia serta luar negara // COD Shaklee Melaka disediakan
Continue Reading

Pengalaman Bersalin Czer Hospital Kluang

pengalaman bersalin czer di hospital kluang

Dah hampir setahun baru nak share pengalaman czer di Hospital Kluang yer Syaza, hehehe. 21 Mac  2019, haritu genap setahun Syaza undergo caesarean atau kita selalu panggil dalam bahasa mudah ejaannya, czer. 

Nama penuh Hospital Kluang tu ialah Hospital Enche Besar Hajjah Kalsom. Kluang ni tempat tinggal keluarga Syaza. Disebabkan nak berpantang dengan mak, jadi Syaza plan beranak dekat Kluang. Tak sangka juga taw rupanya Hospital Kluang ni sangat selesa! Macam private hospital. Katil yang Syaza duduk tu, ada semua kelengkapan, almari sendiri, bidai sendiri, kipas sendiri. Semua sendiri. Even air panas, nurse akan hantar setiap hari di setiap katil. Tak perlu nak minta pun. 

Gambar ni di ambil oleh suami, sebelum gi tanya dekat guard tu hehe. 

Yang lagi best, bilik air ada dekat setiap section. Memang tak payah nak jalan jauh-jauh macam hospital lain, yang bilik airnya nun kat hujung. Nasiblah kalau dapat hospital bilik air kedekut, epas tu duduk katil hujung, bercinta nak pergi toilet, huhu. Alhamdulillah mujur Hospital Kluang ni tak macam tu. Memang lima bintang! Sangat kondusif suasananya. 

Mak kata Hospital Kluang ni dana direct dari Sultan Johor, sebab tu selesa berbanding Hospital Kerajaan negeri dan daerah lain. Wallahualam.

Mesti tertanya-tanya, Syaza asyik story pasal suasana best, katil best dekat Hospital Kluang ni, tapi mana gambarnya? Ok, kalau nak tahu sebenarnya Syaza ni EMERGENCY CZER. Syaza dapat czer tu secara emergency. Memang tak sempat langsung nak snap sana sini kahkahkah. Tak apa, mari Syaza mula bercerita.

21 Mac 2018

0600 : Pada tarikh ni, Syaza dah masuk 41 minggu usia kandungan. Overdue. Doktor beri option seminggu sebelum, kalau dah 41 minggu masih belum ada tanda, perlu ke hospital untuk induce. So kira hari ni adalah hari serah diri Syaza. 

Syaza ingat lagi, pagi tu Syaza sengaja melambatkan nak ke hospital hahaha. Makan dulu, minum dulu. Akhirnya pukul 9 camtu barulah bertolak. Ala, tak jauh pun hospitalnya dengan rumah Syaza. Masa tu rumah mak Syaza di T6, Taman Sri Lambak. Kurang lebih dalam 15 minit macam tu. Saja Syaza lambatkan mana tau sampai je doktor kata, "Eh dah ada bukaan!" So tak payah induce kehkehkeh

0900 : Bertolaklah ke hospital. Sempat lagi minum ESP Shaklee dan kurma. Untuk beri tenaga. Syaza memang amalkan Set Hamil Shaklee dari trimester pertama mengandung sampailah nak dekat beranak ni. So ESP Shaklee ni memang dah termasuk dalam senarai Set Hamil Shaklee and always wajib for me untuk bancuh minum ESP setiap pagi.

Sampai je dekat hospital, di kawasan ibu mengandung tu, kami suami isteri blur. Nak buat apa ek? Hahaha. Lepas tu dengan blur, gi tanya dekat guard, "Cik, nak masuk wad kat mana ek? Saya kena induce ni,"

Mak cik guard kata tak boleh terus masuk, kena daftar dekat kaunter dalam dulu. Masa ni bangunan tu memang khas untuk ibu mengandung tau. So kaunter tu memang tak sesak, semua ibu mengandung je. Time Syaza datang pun, tak ada siapa pun. Ada dalam 2 ke 3 orang macam tu je.

Masuk je dalam tu, bagi buku merah dan beritahu hari ni tarikh serah diri. Dalam 15 minit lepas tu nama Syaza di panggil. Berdebar sebab suami tak boleh masuk. Duduklah Syaza seorang diri dalam tu. Diarahkan terus tukar baju warna pink tu. Sedih juga tak de kenangan gambar dengan baju pink ni. huhu

Datang doktor praktikal, macam biasa cucuk jarum. Tapi cucuk je, tak ada masuk drip or apa-apa pun.

Ha, ni yang part menarik! Syaza jumpa kawan masa zaman matrik dulu dan kawan zaman sekolah hahaha. Diorang doktor dekat hospital ni. Dua-dua lelaki. Kelakar jap rasa. Hahaha. Malu pun ada. Syukur, lepas jumpa diorang tu, diorang sangat memahami dan bagi doktor perempuan uruskan Syaza. 

Lama jugaklah duduk dalam tu kena check. Diorang kata bacaan jantung baby tak cantik. Tapi diorang tunggu juga stay kot-kot silap baca ke kan. And banyak kali Syaza kena seluk! Kalau di tanya kena seluk tu rasa apa, rasa nak terberak hahahah. 

Rasa nak tumbuk je muka doktor yang seluk tu. Sakit tau tak. Banyak kali plak tu dia seluk. Bukaan tak ada pun. 

1000 : Masa ni nampak muka doktor macam dah risau, mundar mandir. Syaza pun tanya doc, "Doc, semua ok ke?"

"Ok, kejap yer,"

Daku pun ditinggalkan dalam bilik tu. Bilik tu ada dua katil je memang khas untuk pemeriksaan ibu bersalin. Tengah duk tunggu ada datang lagi sorang ibu. Dia kat baby dia mengeras, so dia datang nak check. 

Syaza pun sebelum ni banyak kali juga rasa baby mengeras tapi tak ada plak Syaza rajin gi hospital terus hahaha. Sakit woo baby mengeras. Dia buat keras kejung dalam perut, sakit perut Ibu.

Tunggu punya tunggu, doc datang. Doc kata nak gi sebelah, ultrasound. Syaza pun pergilah, tapi kena beratur jap sebab ada 2 Ibu lain nak scan gak dalam tu. Sampai turn Syaza, dengan kerusi rodanya baring atas katil.

Inilah sarapan pagi Syaza officialy pagi tu. Cukup untuk bertahan sampai malam. Alhamdulillah. Yela lepas czer mana boleh makan setengah hari

Ramai giler okay doktor dalam tu! Tapi syukur semua doc perempuan maybe sebab kawan Syaza yang minta doktor perempuan uruskan. 

"Awak, kena czer harini juga,"
"Ha?"
"Anak awak ok tapi ada satu syarat yang anak awak tak menepati untuk kami kata dia stabil. Dan air ketuban awak pun sangat kering. Kira kita czer ni macam amek risiko. Andai kata anak awak keluar, okay, alhamdulillah. Tapi andai kata sebaliknya, kita usaha. Awak nak amek risiko tunggu induce atau awak nak czer?"
"Kalau doc rasa czer jalan terbaik, kita czer je la,"

Berat sungguh hatiku nak menuturkan perkataan itu. "Mana suami saya?"

Masa ni rasa syahdu, dalam pada doktor dan nurse tergesa, masukkan cathether tiub kencing tu yang masyaAllah sakitnya dia cucuk dalam saluran kencing kita! Air mata dah bergenang. Syaza keep on asking soalan yang sama tentang suami Syaza.

"Mana suami dia?"
"Ada kat luar,",
"Inform suami dia isteri dia nak czer,"
"Doc, suami saya tak payah sign ke dokumen ni?" Syaza tanya sama ada suami Syaza perlu atau tak sign dokumen perjanjian czer tu. Sebab Syaza tengok dalam TV kena sign kan suami hahahaha. Terpengaruh betul!

"Awak tak ada ikatkan? Kalau tak ada tak perlu suami sign,"

Siap baring atas katil, dengan drip kiri kanan jarum, dan cathether. Syaza di usung keluar. "Suami saya mana?"

"Panggil suami dia," Suami Syaza pun masuk. Dia terkejut tengok Syaza macam tu. Dia nampak sedih. 

"Dah mintak maaf ampun dengan suami," Pergh nangis beb! Nangis. Macam nak mati rasa. Dahlah ini pertama kali seumur hidup Syaza masuk dewan bedah. huhu

Menyesal tau tak tanya suami boleh masuk ke tak. Sebenanrya boleh. Tapi dah kau tak tanya siapa suruh, sobsob. Kalau tak boleh suami sambut anak fresh, potong tali pusat. Hurmmm, it is okay, Allah punya perancangan is the best.

Oh ya moment yang kelakarnya, nurse nak padamkan lipstick yang Syaza pakai tau, "Amboi cantik dia ni lipstick kau ni susah tanggal,"

Hahaha kebetulan guna lipstick jenis susah tanggal. Pasrah je la nurse. Katanya nak tanggalkan supaya boleh nampak warna bibir sebenar, so that agak-agak kalau pucat boleh detect dekat situ kan. Pucat ni means waktu bedah tumpah darah banyak sangat gitu.

1100 : Waktu Syaza tengah di tolak ke bilik bedah, datang sorang Pakar Bius, sambil di tolak sambil dia explain risiko bius, lumpuhlah apa la, and then kena sign. Syaza sign dengan sign apa-apa tah hahaha. Dah atas katil kena tolak, buruklah sign-ku.

Masuk bilik bedah, Syaza dah redha pasrah. Tapi syukur ya Allah semua perempuan uruskan. Doc perempuan yang bedah dan Pakar Bius pun perempuan, nurse pun of course perempuan. "Jangan nangis, sekejap lagi awak nak jumpa anak awak,"

Pakar Bius mulakan cucuk kat tulang belakang, "Pegang bantal ni. Jangan bergerak ya,"

"Okay, siap!"
"Ada rasa kebas? Cuba gerakkan kaki ada rasa? Angkat punggung,"

Tak ada rasa. Sekejap je bius menular masuk meresap. Syukur Syaza tak ada rasa sakit waktu doktor cucuk di tulang belakang. Doktor tu pun cekap.

Sejuknya masyaAllah bilik bedah tu. Mencucuk sampai ke tulang! Diorang bagi Syaza warmer satu abdan tapi still sejuk. "Sejuk lagi?" Doc tanya.

"Ya saya sejuk sebab saya berdebar,"
"Tak apa sekejap lagi kita jumpa baby, okay,"

Kalau tanya rasa tak pisau yang dia guna untuk potong? Ya, rasa. Rasa sangat zreett zreeett dia tu. Syaza bius separuh jadi Syaza sedar sepanjang pembedahan. 

1241 : "Tolak lagi, tolak!"

"Allahuakbar, allahuakbar!"
"Dah nampak kepala, tolak,"

Sempat update status. Tengok tarikh 21 Mac 2018 hehehe

Perut Syaza di tekan-tekan sekejap time ni, diorang usaha nak tolak anak Syaza keluar ke bawah. Plop! Keluarlah seketul Zehraa dari perut dengan berat 3.15 kg. Masa keluar ni rasa kurus jap perut hahahahah. Uri pun di tarik keluar, fuh kosong. Dan Zehraa menangis sekuat hati. Syukur alhamdulillah, anakku selamat.

And then Syaza pun menangis sekuat hati. "Jangan menangis, heartbeat awak rendah, tak satbil nanti,"

Potonglah doktor ni hahaha baru nak amek feel. Terpaksa tahan air mata. hahaha

"Tengok anak awak. Girl ke boy?"
"Girl,"

Terus nurse suakan untuk dia menyusu. Pandai plak tu mata pejam, cari susu, hihi. "Pandai dia hisap susu," tegur nurse bila nampak Zehraa menyusu. Lepas tu Zehraa dibersihkan dan Syaza sambung untuk jahit, jahitan czer.

1400 : Selesai! Tapi belum lagi. Syaza dipindahkan dekat kawasan sementara untuk dikategorikan sebagai stabil baru dia pindah masuk wad. Stabil ni maksudnya tak muntah lepas operation dan lain-lain. Syukur doc kata Syaza tak banyak tumpah darah.

1500 : Syaza dipindahkan masuk ke dalam wad. Masa ni tak sabar nak jumpa baby! 😍 Okay sambung next entry....


Continue Reading

Thursday, 11 April 2019

Khas Untuk Pembeli YOUTH Fullset Sahaja


So cute! Itu je word yang boleh Syaza sebut bila tengok botol Serum ni. Bagi yang bertanya Syaza, sorry taw sebab botol kecik kiut miut ni tak di jual. Yang ni adalah YOUTH Travel Set yang khas untuk pembeli YOUTH Fullset only.

Anyone yang grab YOUTH Fullset sahaja akan dapatkan YOUTH Travel Set ni. So, bagi yang grab YOUTH Fullset tu, korang sangat untung. Dahlah diskaun 20% lepas tu dapat FREE YOUTH TRAVEL SET LIMITED EDITION ni! Wohoo.

Nak order YOUTH. Hubungi Syaza di talian 0187684817 (klik to WhatsApp).
Continue Reading

Wednesday, 10 April 2019

Nak Kulit Awet Muda? Elak 10 Hal Ini

perkara buat kulit nampak tua

Kulit awet muda idaman setiap insan tak kira lelaki atau perempuan. Tapi ada syaratnya, kena elak 10 perkara ni taw.

10 PERKARA WAJIB ELAK NAK NAMPAK AWET MUDA

1. Tidur Dengan Solekan (Make-Up)

perkara buat kulit nampak tua

Tidur tanpa membersihkan kulit dari solekan akan menyebabkan kulit jadi 'berat' dan menyumbatkan liang pori. Malah kulit boleh cepat kering. Kedutan halus mudah muncul dan wajah akan kelihatan lebih tua dari usia sebenar. Tak dapat ler awet muda macam tu.

2. Sembur Minyak Wangi di Leher

perkara buat kulit nampak tua

Memang wangi tapi sangat tak sesuai untuk orang kulit kering dan sensitif. Alkohol dalam minyak wangi mengeringkan kulit. Cukup hanya sekadar semburan di pergelangan tangan sahaja.

3. Kurang Minum Air Masak

perkara buat kulit nampak tua

Sifat suka minum air masak membantu untuk dapatkan kulit sihat awet muda yang diidamkan. Namun jika kita tak suka minum air masak, kulit akan dehydrated dan akan cepat nampak tua.

4. Tak Suka Makan Sayur

perkara buat kulit nampak tua


Sayur adalah sumber anti-oksidan terbaik. Anti-oksidan berfungsi sebagai agen anti penuaan. Tambah pula kalau rajin makan ulam-ulaman, pergh memang cepat awet muda!

vitamin shaklee untuk orang tak suka makan sayur



5. Kerap Cuci Muka

perkara buat kulit nampak tua

Bila kita selalu cuci muka, kulit kita gagal keluarkan minyak yang beri kelembapan semulajadi pada kulit. Kelembapan semulajadi ni la yang buat kita bantu awet muda. Kalau dah selalu cuci muka, dia hilang, akhirnya kulit cepat kedut.

6. Tak Pantang Makan

perkara buat kulit nampak tua

Makanan wajib jaga kalau nak awet muda. Tak boleh selalu makan fast food, makanan berminyak dan bergoreng. Sekali sekala tak apa. Satu lagi minuman gas, ais dan banyak kaffeine macam kopi. Semua tu cepatkan lagi kedu-kedut keluar tau.

7. Berat Badan Tak Seimbang

perkara buat kulit nampak tua

Kejap turun naik. Badan pun confuse. Akhirnya kita stress, dan stress membawa pada susah nak awet muda.

8. Suka Bergosip

perkara buat kulit nampak tua

Hilang seri awet muda dek kerana sikap suka bergosip dan mengumpat. Fikiran negatif bantu elak kita dari dapat awet muda tau.

9. Banyak Barang Perhiasan di Leher

perkara buat kulit nampak tua

Kulit leher akan cepat meregang dan mengendur. Boleh tukar aksesori sarat di leher dengan material yang lagi selesakan leher.

10. Ikat Rambut Ketat

perkara buat kulit nampak tua

Rambut adalah mahkota, kalau ikat ketat sangat, akhirnya gugur. Bila gugur cepatlah nampak tua. Orang awet muda rambut mesti banyak.


Continue Reading