Saturday, 20 October 2018

Cara Buat Table Mudah Dekat Blog

Cara Buat Table Mudah Dekat Blog

Syaza nak kongsikan kepada semua, cara Syaza buat table di blog. Ianya sangat mudah dan yang penting, kemas! Syaza guna Tableizer. Syarat dia kena ada jadual or table yang dah disediakan kita dari Excel taw ðŸ˜‰

Cara Buat Table Mudah Dekat Blog

Step 1 : Layari Tableizer

Cara Buat Table Mudah Dekat Blog

Step 2 : Masukkan Jadual/Table yang kita dah buat dari Microsoft Excel

Cara Buat Table Mudah Dekat Blog

Step 3 : Copy & Paste dalam entri blog kita

Cara Buat Table Mudah Dekat Blog

Siap!

Semoga bermanfaat ^^

Fatin Syaza,
Certified Shaklee Distributor | 1245903,
COD Shaklee Melaka | Pos Seluruh Malaysia,
No. Tel : 018-768-4817.
Continue Reading

Set Cantik Shaklee [Fungsi, Keistimewaan dan Harga]

set cantik shaklee

Cantik, impian setiap orang. Semua orang suka akan kecantikan. Pandang ke mana sahaja mesti akan tertancap dan ternampak pada sesuatu yang cantik.
  • Kulit bersih
  • Tak ada jerawat
  • Tak ada parut
  • Pori kurang terbuka
  • Whitehead dan blackhead kurang
  • Kulit tona sekata
  • Kulit kemerahan
  • Kulit berminyak terkawal
  • Kulit lembap dan tak terlalu kering

Semua impian setiap dari kita. Dan, di sini adalah peranan utama Set Cantik Shaklee. Memastikan impian untuk cantik menjadi milik setiap orang melalui Set Cantik Shaklee, kuit idaman, milik kita!

Fungsi Set Cantik Shaklee

Energizing Soy Protein (ESP) (850 gram)
set cantik shaklee


ESP adalah minuman yang sangat mudah nak buat! Antara manfaat ESP adalah
✅ Mencerahkan kulit
✅ Menjadikan tona kulit lebih sekata
✅ Mengurangkan whitehead dan blackhead
✅ Memudarkan parut jerawat
✅ Memberi kulit yang lebih gebu
✅ Atasi sunburn

set cantik shaklee

Sustained Release Vita-C Plus

Vitamin C (180 tablets)

Menariknya Vitamin C ni, sebotol mempunyai 180 TABLETS! Bermakna, sebotol penggunaan sehingga 6 bulan. Lama taw! Jimat & paling penting bagi kulit cantik menawan! 😍 Antara manfaat Vitamin C ialah
✅ Merangsang penghasilan KOLAGEN
✅ Mencegah jerawat datang kembali
✅ Mengatasi masalah jerawat melampau ketika period
✅ Mencerahkan kulit wajah
✅ Sunblock dalaman
✅ Kekalkan kulit awet muda
✅ Mengecilkan pori muka

Vita-E Complex

Vitamin E (120 TABLETS) 

Kalau Vitamin C sebotol penggunaan 6 bulan. Vitamin E pulak 4 bulan!! 😍❤️ Vitamin E ni adalah core atau yang paling utama nak dapatkan kulit glowingg! Antara manfaat Vitamin E ialah
✅ Anti-Penuaan
✅ Kulit Tegang & anjal
✅ Kurangkan risiko kedutan awal 
✅ Mengurangkan parut jerawat
✅ Mengurangkan parut jeragat
✅ Atasi kulit kering
✅ Melembapkan kulit secara semulajadi
✅ Kulit & rambut sihat berseri

Keistimewaan Set Cantik Shaklee

  • Sesuai untuk lelaki dan perempuan
  • Sesuai untuk semua lapisan umur
  • Satu set penggunaan jimat (tak perlu repeat order setiap bulan - sangat menjimatkan poket kita)
  • Kesan seawal 2 minggu terutama bagi masalah sunburn
  • Mengecutkan jerawat
  • Boleh di ambil walaupun sewaktu period/haid/datang bulan
  • Bukan dari jenis jamu yang panas
  • Memberi manfaat kesihatan


Harga Set Cantik Shaklee

Diskaun 20% WhatsApp Syaza Hari Ini


ITEMHARGA (RM)
ESP161.25
VITAMIN C97.5
VITAMIN E156.25

Total untuk Satu Set = RM 415 (Nak Diskaun? Hubungi Syaza hari ini untuk diskaun 20%!)

Testimoni Set Cantik Shaklee

testimoni set cantik shaklee

testimoni set cantik shaklee

testimoni st cantik shaklee

testimoni set cantik shaklee

testimoni set cantik shaklee

Order Shaklee hari ini :

order set milkbooster shaklee melaka
Klik sini untuk order

Fatin Syaza,
Pengguna Vitamin C sejak 2016,
Certified Shaklee Distributor,
Pengedar Shaklee Malaysia (ID : 1245903),
COD Shaklee Melaka | Pos Seluruh Malaysia,
Telefon : 018-7684817
Continue Reading

Akhirnya Berjaya Atasi Akibat Salah Guna Skincare

testimoni set cantik shaklee
Selepas 10 Bulan, Atul Berjaya!
*Lihat gambar di bahagian bawah entri untuk pembacaan yang lebih mengujakan! 😃

Gambar Kiri : 25 Jun 2016 (Sebelum Kenal Shaklee)

Alhamdulillah, selepas hampir 10 bulan consume Shaklee, baru hari ini Atul rasa tergerak nak share gambar close up macam ni. Ya kawan, muka Atul pernah berjerawat teruk! Jerawat jenis besar-besar, merah dan bernanah ranum dekat dalam dia. 

Sakitnya Ya Allah.

Bahagian paling menyedihkan, jerawat-jerawat tu boleh meletup anytime! Kadang-kadang tak sedar pun, tengok-tengok dah ada darah kat telekung yang Atul pakai. 

Gelikan?

Puncanya? Salah pakai skincare. Mungkin skincare tu sesuai untuk orang lain tapi tak sesuai dengan Atul. Salah Atul juga nak mencuba!! Gatal sangat selepas terpengaruh dengan iklan yang claim terlajak cantik, hehe

Gambar Kanan : 2 April 2017

Sinar mentari mula muncul dalam hidup Atul.

Atul mulakan dengan Vitamin E dan ESP Shaklee. Atul follow guide dari Dr Ainniah, alhamdulillah 2 minggu pertama dah nampak perubahan ketara!

Jerawat yang membengkak dah kecut dan parut makin pudar.

Masa tu memang yakin dengan Shaklee. Sebulan lepas tu, perlahan-lahan Atul tambah Vitamin C, B-Complex, GLA Complex dan Nutriwhite Cleanser.

Perubahan makin ketara tapi progress lambat, huhu. Kemudian, bulan November 2016, Atul add on Alfalfa Complex dan Atul sangat kagum! 'Kerja' Alfalfa memang membantu mempercepat proses sembuh kulit dan detox jerawat dari dalam. 

Atul happy sangat.

Start dari trauma lampau, Atul dah tak pakai any skincare langsung sampai sekarang. Nutriwhite Cleanser Shaklee je la Atul guna.

Selain dari tu, untuk luaran, Atul guna Herbal Blend dari Shaklee tu sebagai pelembap dan penghilang parut. Sebab tak berinyak dan sejuk je kulit Atul. Best sangat! Yang tinggal sekarang ni, parut merah-merah yang liat sangat ni nak hilang, hehe. 

Ada la lagi dalam 30% je parut ni.


testimoni set cantik shaklee
Syaza perhati, muka Atul ni ada iras Korean Girl la. Ada keturunan eh?

Nampak gaya memang kena ratah ESP sungguh-sungguh lepas ni!

Review Set Kecantikan + Detox Shaklee dari Atul: ☆☆☆☆☆
Jerawat Nanah ➡️ Kecut
Parut ➡️ Pudar

Nota : Nutriwhite Cleanser dan rangkaan penjagaan kulit Nutriwhite dari Shaklee dah tak ada. Dah stop production globally seluruh dunia sejak Ogos 2017. Now, Shaklee telah hasilkan sebuah produk penjagaan kulit yang lebih baik, selepas 8 tahun kajian dan research dijalankan iaitu YOUTH yang terbukti menjadikan usia kulit lebih muda sedekad dari usia sebenar!

Nak Dapatkan Kulit Bersih Macam Atul Hari Ini?

WhatsApp Syaza di sini untuk kita bincang Set Kulit terbaik for you! Syaza akan consult pelanggan Syaza at my best, inshaAllah. Free consultation taw! :)
Continue Reading

Friday, 19 October 2018

Sedar Salah Kunci Rezeki


Bila bercakap soal rezeki ni, mungkin ada di antara kita sedang di uji. Rezeki ni ada macam-macam jenis.
  • Anak
  • Keluarga sihat
  • Bahagia
  • Badan sihat
  • Duit
  • Rumah
  • Isteri
  • Muka cantik
  • Mak ayah baik
  • Jiran baik
  • Kucing comel
  • Longkang bersih


Banyak. Nak list-kan, sampai ke Subuh esok pun belum tentu habis. Semua di sekeliling kita adalah rezeki. Yang Syaza nak highlight, jenis rezeki pada hari ini, adalah khas untuk kita yang berniaga ni. 

Kawan-kawan yang berniaga, pernah tak sampai satu tahap, kita rasa letih? Rasa penat, rasa ah, sudahlah! Malas nak teruskan, hasil satu pun tak ada.

Walhal selama ini sebelum kita capai pada puncak letih kerana mungkin 1-2 hari atau minggu yang tak capai target itu, yang sebelum itu, Allah kurnia pada kita sales menderu. Tapi, satu saat itu kita berada di titik yang Allah uji.

Sahabat, bila sampai tahap ini, kita kena duduk dan bertenang. Kita perlu cari kembali diri kita yang hilang. 

Eh, hilang? Aku tak hilang, aku ada je kat sini.

Ya, kita ada. tapi kita hilang dan mungkin agak lost connection dengan Allah, Maha Pemberi Rezeki yang sebenar. Rezeki ni, kita kena jemput. Jemput dengan cara yang betul, datanglah dia dengan betul. Kalau kita kejar semata-mata dan abaikan atau minimumkan di bahagian jemput, hasilnya kita mudah semput!

Bila dah semput mulalah nak mereput.

Sabar, tenang. Kembali, dan adu pada Allah. Mungkin ini kerana silap dan salah kita dahulu kala. 

Syaza nak petik dan share satu kisah dengan kawan-kawan semua. Ada satu kisah berkenaan seorang yang soleh. Beliau mengusahakan perniagaan menjual madu. Perniagaan beliau sangat laris, dan laku! Menguntungkan.

Satu hari, pekerja beliau adu, bahawa dalam salah satu tong madu, ada madu yang tercemar. Pekerja menyoal beliau dan bertanya apa yang perlu dilakukan, sebab mereka pekerja ni tak dapat nak detect dan kesan tong madu mana yang tercemar tu, dek kerana terlalu banyak tong-tong madu.

Dengan sabar dan tenang, orang alim dan soleh ini suka gembira, walhal perniagaannya sedang di ambang kerugian kerana ada madu tercemar. Beliau arahkan untuk buang semua madunya! Pekerjanya sangat terkejut kerana yang tercemar bukan semua. Tapi disebabkan orang soleh ini tak nak syubhah dan ragu-ragu serta beri pelanggan sesuatu pilihan madu yang ragu (antara cemar atau tidak), diarahkan buang dan dengan tenang beliau berkata, "Sudah lama aku tunggu saat ini kerana aku pernah melakukan satu dosa dan ku anggap ini adalah kifarah di atas dosa-dosaku,"

Dapat sesuatu?
Continue Reading

Kelebihan Jadi Ahli Shaklee

kelebihan ahli shaklee

Banyak ke sikit? 

Itu persoalan penting. Adakah dengan menjadi ahli Shaklee seseorang dapat manfaat yang banyak, atau dapat manfaat yang sikit? Tahniah sebab ajukan soalan sebegini. Ini bermakna, kalian sangat menjaga hak sebagai seorang pengguna which is very good!

Jawapan untuk soalan ini, semestinya banyak. Kalau nak tahu, sesiapa yang menjadi ahli Shaklee secara automatik, akan dapat diskaun untuk SEMUA item dan produk dalam Shaklee. Selain itu, once jadi ahli terus boleh akses secara sendiri laman sesawang shaklee2u yang khas bagi setiap ahli berdaftar. Dari sini kita boleh buat belian shopping sebarang produk Shaklee secara atas talian, online je. Klik-klik, barag sampai rumah. Pin, pon, lori hon, barang sampai. Mudahkan?

ID & Temporary password disediakan!

Password boleh tukar, that is why dia tulis asalnya pada SMS yang kita dapat tu (atau emel), 'temporary password', atau password sementara. Di samping itu, seorang ahli Shaklee, ada hak untuk terus walk-in ke mana-mana branch dan cawangan Shaklee di seluruh Malaysia dan semestinya walk-in terus ke Home Office (HO) atau lebih dikenali dalam kalangan umum sebagai HQ Shaklee.

Walk in dengan bergaya!

Kemudian, yang bestnya apabila kita jadi ahli ni, kita tidak perlu untuk ada sebarang pembelian minimum pada setiap bulan. Syaza sangat perlu untuk highlight this one, sebab apa, Syaza selalu juga dapat persoalan dan kenyataan yang menyatakan, takut nak masuk ahli sebab, tak mampu nak beli setiap bulan, nanti keahlian burn.

Oh my god! YA ALLAH!  Sesungguhnya siapa yang telah menyesatkan kalian dengan dakyah palsu ini?! 

Ketahuilah sesungguhnya, kita tidak perlu dan langsung tidak wajib untuk ada sebarang pembelian minimum setiap bulan once jadi ahli Shaklee. Ha, suka tak, suka tak? Buktinya, Syaza ada seorang ahli yang berdaftar dengan Syaza, dari awal sampai dah nak expired, tak pernah beli seketul barang pun. Shaklee tak marah pun, awak, ehehe!

Penting poin atas ni untuk di-highlight-kan, supaya kita semua jelas & faham :)

Selain itu, dengan menjadi ahli Shaklee, kita semua secara automatik, boleh kaut untung runcit! 


"Macam mana tu Syaza?!"
"Syaza, ajarin dong, macam mana nak kaut tu?"


Part ni memang ramai suka. Siapa tak suka, betul? Kewangan stabil, semua orang suka. Sebulan dapat RM 100-200, siapa nak bagi, betul? Cara dia mudah je, kita dah pun buat step 1 iaitu dengan berdaftar sebagai ahli Shaklee.


"Macam tu je? Lepas tu?"

Lepas tu, ingat tak tadi point di atas yang Syaza cakap kita boleh akses wesbite Shaklee? Dari situ, kita boleh submit order kawan-kawan, dan ahli keluarga kita yang nak Shaklee. Pernah dengar dropship? Inilah yang sedang kita buat, dropshipper bersama Shaklee! Tidak ada modal langsung yang diperlukan. Zero Modal.


Nak tahu lebih lanjut, boleh WhatsApp Syaza di sini.

Kemudian, bagi yang khas untuk mereka yang menggunakan Shaklee dan dalam masa sama nak grab peluang kaut untung runcit dengan jadi dropshipper Shaklee, kita ada support group dan mentor yang akan ajar dari A sampai Z selok belok perniagaan dan pelbagai teknik marketing. Silap-silap, last sekali, bukan mentor ajar, tapi kita ajar mentor sebab, kita dah menjadi proaktif dan lebih bijak selepas bersama dengan sebuah kumpulan support group yang awesome!

Buat bisnes, buat apa pun, dengan team juga best, betul?

Next, dari Shaklee, kita boleh dapatkan tiket percutian setiap tahun percuma, dan boleh bawa anak serta ibu ayah satu keluarga pun boleh! Dan boleh serta berhak dapat kereta percuma. Ada caranya. Boleh WhatsApp Syaza di sini, untuk maklumat lanjut.

Basically, sebagai seorang ahli Shaklee, kelebihan yang kita akan dapat ialah :

kelebihan ahli shaklee

Daftar Ahli hari ini, WhatsApp Syaza sekarang, klik sini untuk daftar hari ini dan dapatkan terus kelebihan-kelebihan sebagai ahli! :)
Continue Reading

Follow Up!


Bismillah.

Alhamdulillah, terima kasih my mentor, Aeinna Musa, sebab share tentang teknik yang sangat crucial dan penting untuk Syaza sebagai seorang peniaga. Teknik ni memang sangat powerful. Rugi, siapa yang tak buat, dan semestinya untung siapa yang, buat!

Awalnya memang agak, 'sakit' untuk apply teknik ni, sebab kita perlu spend banyak masa bab profiling, check, re-checking. Tapi, dihujungnya ada manis. Walaupun ramai gelarkan dengan Teknik Umpan, personally secara peribadi, Syaza panggil ini sebagai Teknik Sopan.

Suka hati aku je kan bagi nama sendiri dekat teknik orang lain ajar, ahaha

Bukan apa, sebab memang sejenis teknik sopan. If, Syaza tahu lebih awal tentang teknik ini, oh alangkah indahnya. Ops, ak bagi sebut if = kalau. Sebenarnya teknik ni ramai yang tahu dan aware tapi ramau tak buat dengan strategi yang betul.

Syaza dah perturun pada team Syaza! Seronok betul diorang dapat ilmu baru. Doakan Syaza dapat bimbing diri sendiri dan team untuk bersama-sama membantu orang lain, dari segi kesihatan yang lebih baik dengan Shaklee, mahu pun dari segi kewangan yang bertambah baik dengan Shaklee.

Mohon doanya, ya :)
Continue Reading

Thursday, 18 October 2018

Insta Story Review ESP !

Syaza ada buat instastory yang simple mimple haritu, tak sangka ramai berkenan! Ehe. Berkenan dengan ESP la~ Takkan berkenan dengan Syaza puleeeek, Hahaha

My IG @vitaminsyaza. Kalau sudi follow la, support I, please? Ehe. Thanks!

Actually kalau korang semua nak tahu, Syaza masa mula-mula dulu, tak beli ESP and tak include dalam set yang pertama kali Syaza beli dulu. Awal-awal dulu Syaza nak overcome kulit berjerawat, menggerutu, berparut here and there, Syaza pilih Vitamin C and Vitamin E.

Oh, I guess I should make an entry 'bout this. Tentang bagaimana daku kenal Shaklee hahaha. Tapi, Syaza belum ada keberanian nak tunjuk my face before this yang teruk giler! Kalau lebih 15 orang komen, suruh Syaza tunjuk muka before ni, Syaza tunjuk. Hahaha (sebab taw takkan dapat 15 komen, tu yang berani ahaks : we are what we think don't we?)

ESP ni, Syaza start consume selepas setahun bersama Vitamin C and E tu. Masa tu laki I sponsor muehehe. Till now. Dia nampak perubahan best bini dia ni guna, so dia berbesar hati ler sponsor every month.

Plus now Syaza seorang breastfeeding mommy, menyusukan anak sepenuhnya, laki I nampak obvious giler perubahan amek ESP as milk booster ni berbanding tak amek. Which is, dia akan nampak if I tak amek ESP, anak akan seems like restless, macam tak berapa nak konyang!

Well, ya memang pun huhuhu. ESP ni bantu susu kita lagi pekat, berkrim dan disukai anak hahaha. Pekat yang berkhasiat dan tinggi kalori. Anak pun burppppp, kenyang ha sendawa tak tutup mulut, alhamdulillah pun idok hahaha.

Eh ok la panjang plak membebel, Syaza tepek kat sini gambar insta story pujaan ramai tu ok?! Happy seeing (eh ke reading?) haha

Btw, dalam ni Syaza campurkan ESP dengan Quaker Oat sebab nak bagi rasa kenyang lama sikit :)

esp shaklee

esp shaklee

esp shaklee

esp shaklee

esp shaklee

Order Shaklee hari ini : 

Hubungi 018-768-4817 (Syaza) 😎😍

COD Shaklee Melaka disediakan taw dan Pos of course untuk seluruh Malaysia! ☀🌇🌈
Continue Reading

We Are What We Think : Think Carefully


Apa yang kita fikir, itulah diri kita. Baik fikirannya, baiklah kita. Dan begitu juga sebaliknya.  Kenapa boleh jadi macam ni? Dalam otak kita, ada dua jenis. Satu yang sedar, satu lagi separa sedar. Ikut logik akal, mestilah yang sedar akan berkuasa sepenuhnya atas diri kita, betul tak?

Hakikatnya, tak! Hukhuk. 

Hakikatnya, minda separa sedar kita lebih berkuasa. Senang cerita macam ni la Syaza ringkaskan, pernah atau tidak kta bercakap dengan diri kita di bahagian dalam?

"Uih, macam mana tu Syaza?"

We talk to our inner self. You can do it, no, you can't. Hish mengarut la kau ni. Kau suka dia ek? Aku tak suka dia. Aku rasa tak nak kawan la dengan budak ni. Tapi kesian plak.

Blablabla

The list goes on. We always talk to ourself. That is fact! Dan percaya atau tidak, 90% kehidupan kita datang dari minda separa sedar.

Sebab itu, whatever it is, never underestimate our abilities. Only we ourself know either we can do or we can't do and surprisingly, only we can change the thing that we can't kepada we can!

One more thing, Allah itu menurut sangakaan hambaNya. Apa yang kita fikir ni, macam mana boleh jadi kepada kita? Guess what? Kerana yang kita fikir ni adalah DOA.

Sebab tu orang selalu cakap fikir yang baik, cakap yang baik, doa yang baik.

Fikiran kita adalah doa. Ia umpama kita submit pada Allah doa tu.

Contoh kita cakap pada diri,
"Ish! Aku tak bolehlah buat ni. Memang tak bolehhh!!!!"

See, we submit our doa to Allah yang sangat spesifik, kita mintak pada Allah yang kita tak boleh buat. Ada cara lain yang kita boleh fikir selain dari tu, contohnya, " Aku boleh! Belajar je la buat apa susah. Orang lain boleh apesal aku tak boleh?"

Give chance to ourself. Do not underestimate your own self.

Ok, tamat. Selamat berfikir! ^^
Continue Reading

Wednesday, 17 October 2018

Keguguran : Faktor Berlaku dan Cara Atasi

keguguran

15 Oktober adalah Hari Memperingati Keguguran Sedunia. Hari ini di sambut setiap tahun di seluruh dunia. Keguguran bukan satu perkara yang mudah untuk dilalui oleh seorang insan yang bernama wanita.

Sesungguhnya, wanita adalah hamba Allah yang kuat kerana itu Allah pilih wanita untuk diletakkan rahim keatasnya bagi membawa kandungan. Namun, ada sesetengah dari kita di uji oleh Allah dengan di ambil nyawa anak sebelum sempat bertemu. Info dan maklumat keguguran ini banyak daripada sumber dari Dr Muhammad Izzat Abdul Razak, Pegawai Kesihatan Wanita & Kehamilan.

Apa itu Keguguran?

Seseorang yang hilang bayi sebelum 24 minggu tempoh hamil, itu di panggil keguguran. Jika berlaku dalam tempoh masa 3 bulan pertama kelahiran, ia di panggil keguguran awal. 10 hingga 20 kes di antara 100 kehamilan, didapati mengalami keguguran awal ini. Manakala, keguguran lewat berada pada kadar risiko 1 hingga 2%.

Apa itu Keguguran Berulang (Recurrent Miscarriage)?

Keguguran yang berlaku 3 atau lebih secara berturut, di panggil sebagai keguguran berulang. Ianya berlaku dalam 1 dari 100 pasangan yang sedang cuba mendapatkan zuriat

Kenapa Keguguran Berulang Boleh Berlaku?

Sukar untuk dikenalpasti sebab ia berlaku kerana dalam kebanyakan kes, setelah ujian dilakukan, hasilnya adalah normal belaka.

Wanita yang mendapat sokongan dari awal kehamilan mempunyai peluang untuk kehamilan sihat

Faktor Keguguran Lewat Kehamilan

Terdapat beberapa faktor yang dikenaplasti mungkin menyumbang terhadap keguguran jenis lewat kehamilan (usia kandungan 3 bulan dan ke atas)

Umur
Semakin berusia, semakin tinggi peluang untuk keguguran. Wanita yang berusia 40 tahun, lebih 1 dalam 2, iaitu sebanyak 50% kehamilan akan berakhir dengan gugur. Malah, bukan sahaja wanita, jika suami dalam kategori berumur juga berisiko untuk gugur (kerana kualiti sperma).

Antiphospholipid Sindrom (APS)
APS adalah sejenis sindrom, darah seseorang wanita senang membeku. Hal ini menyumbang kepada keguguran berulang dan gugur lewat kehamilan.

Genetik
Dari 100 pasangan, didapati, 2 hingga 5, mengalami keguguran berulang. Hasil ujian menunjukkan, salah satu pasangan, akan ada ketidaknormalan pada salah satu cabang kromosom mereka. Masalah genetik ini mungkin tidak beri masalah kepada mak dan ayah tetapi ia beri kesan kepada bayi dalam kandungan.

Pangkal Rahim Lemah
Lemah pangkal rahim atau cervical incompetence boleh sebabkan gugur dalam masa 14 hingga 23 minggu kehamilan. Masalah ini sukar nak tahu dan detect, kesan bagi wanita yang tak mengandung. Lepas mengandung, baru kita dapat kesan. Ini adalah antara penyebab keguguran kerana ia akan akibatkan air mentuban pecah terlalu awal atau pun pangkal rahim terbuka awal walaupun si ibu tidak ada rasa sakit.

Perkembangan Bayi Tidak Normal
Perkembangan bayi tak normal, boleh akibatkan gugur tetapi bukan keguguran berulang.

Jangkitan Kuman
Terdapat sesetengah jangkitan kuman, yang sebabkan ibu menjadi tidak sihat boleh mengakibatkan keguguran. Kerana itu, ibu wajib menjaga kesihatan sebaik mungkin dan makan vitamin kehamilan secukupnya.

Bentuk Rahim
Tidak sahih lagi faktor bentuk rahim yang tidak normal boleh menyebabkan keguguran

Kencing Manis & Tiroid
Kencing manis dan masalah tiroid tidak terkawal boleh akibatkan keguguran, walaubagaimanapun ia tidak menyebabkan keguguran berulang-ulang, dengan syarat, kencing manis dan tiroid ini dapat di kawal sebaiknya

Imuniti Badan Ibu
Terdapat kajian menyatakan wanita keguguran adalah kerana masalah sistem imun mereka tidak berfungsi secara normal yang dinamakan sebagai alloimmune reaction. 

Berat Badan Berlebihan

Merokok, pengambilan kaffein dan alkohol secara berlebihan

Rawatan Bagi Masalah Keguguran Berulang

Rawatan akan diberikan untuk kenalpasti punca. Namun, jika selepas ujian, semuanya normal, wanita dan pasangan tidak perlu menerima rawatan lagi.

Ujian Darah
  • Untuk mengenalpasti Antiphospholipid Syndrome dan thrombophilia
  • Untuk kenalpasti masalah ketidaknormalan kromosom
  • Untuk kesan jangkitan kuman


Peluang untuk keguguran lebih meningkat apabila berlakunya satu keguguran. Wanita dengan 3 kali keguguran berturut, berisiko 4 dalam 10 peluang untuk gugur sekali lagi.

Cadangan Shaklee Bagi Atasi Masalah Keguguran [Set Atasi Keguguran Shaklee]

Kembali subur ikhtiar dengan Set Atasi Keguguran Shaklee

set keguguran shaklee
Atasi masalah keguguran dan kembali ikhtiar hamil bersama Shaklee

1. Energizing Soy Protein
  • Membantu atasi masalah pangkal rahim lemah
  • Menguatkan dinding rahim
  • Memberi kestabilan hormon kepada ibu


2. B-Complex (dengan Asid Folik)
  • Mengelakkan masalah kecacatan awal pada bayi
  • Mengatasi masalah stress/tekanan ke atas ibu untuk kehamilan sihat


3. Vita-Lea (Multivitamin dengan Iron)
  • Mengelakkan masalah anemia, kurang darah ibu
  • Mengatasi kecacatan awal pada bayi
  • Membekalkan nutrien tambahan seperti sayuran untuk ibu


4. Vitamin C
  • Mengatasi masalah jangkitan kuman berlarutan
  • Meningkatkan imuniti badan ibu agar tak mudah jatuh sakit


5. Ostematrix
  • Sumber kalsium dan magnesium
  • Tulang ibu lebih kuat dan sihat
  • Elak masalah kecacatan pada bayi


6. Omega Guard
  • Membantu perkembangan otak bayi terutama di trimester ketiga
  • Membekalkan keperluan omega-3 asid lemak baik kepada ibu dan bayi
  • Memastikan ibu dan bayi mendapat sajian omega-3 secukupnya


7. Zinc Plus
  • Mengembalikan sensasi seksual untuk hubungan intim suami dan isteri
  • Mempercepat proses sembuh luka di dalam
  • Membantu kesuburan suami dan isteri
  • Untuk kualiti sperma yang lebih baik


Testimoni Set Atasi Keguguran Shaklee

testimoni set kembali subur selepas gugur shaklee

testimoni set kembali subur selepas gugur shaklee

testimoni set kembali subur selepas gugur shaklee

Order Shaklee hari ini :

order set milkbooster shaklee melaka
Klik sini untuk order

Fatin Syaza,
Certified Shaklee Distributor,
Pengedar Shaklee Malaysia (ID : 1245903),
COD Shaklee Melaka | Pos Seluruh Malaysia,
Telefon : 018-7684817
Continue Reading

Segmen Saya Nak Buku Free by Cuya

Klik sini untuk join ^^

Syaza pilih untuk buku Mere (nampak word ni je hahahah). So Cuya, Syaza pilih buku ni taw nanti Syaza menang ahahaha. Postage I bayor sendiri, noted ahaha
  • Syarat yang simple dan mudah
  • Pemenang akan dihadiahkan zine percuma + buku pilihan yang boleh di pilih dari website/insta Cuya (Postage bayar sendiri kata Cuya haha)

All the best and goodluck pada semua yang join ya! ^^
Continue Reading