Sunday, 18 August 2019

Set Kesihatan Jantung Shaklee (Fungsi, Testimoni dan Harga)

FUNGSI TESTIMONI DAN HARGA SET KESIHATAN JANTUNG SHAKLEE
Kesihatan jantung aset terpenting dalam hidup kita. Penyakit berkaitan jantung bukan sahaja menyerang warga emas malahan, golongan muda juga tidak terlepas. Ada pelbagai faktor mengapa penyakit jantung ini mudah menyerang sesiapa sahaja tak kira usia dan jantina.

Antara faktor yang menyumbang ialah gaya hidup, pemakanan dan genetik keluarga. Di dalam kesibukan kita bekerja dan melakukan kerja hakiki, tugasan menjaga kesihatan jantung amat perlu dititikberatkan. Pengambilan nutrisi serta vitamin amat penting untuk menguatkan kesihatan jantung dari masa ke semasa.

Cadangan Set Kesihatan Jantung Shaklee

Set Vitamin Shaklee untuk Kesihatan Jantung

1. CoQ-Trol Plus

Coq-Trol Plus ialah supplemen yang membekalkan vitamin enzim CoQ10. Coenzim Q10 ini telah menjadi di antara supplemen pilihan yang paling popular seluruh dunia. Analisis dari penjualan global menunjukkan, pembelian supplemen CoQ10 oleh pembeli ini akan mencecah sehingga $849 Million menjelang 2020.  CoQ10 ini memberi manfaat yang sangat baik untuk golongan yang menderita masalah kardiovaskular (CVD), serta mengurangkan risiko untuk penyakit jantung berulang danmemberi hasil yang baik bagi pesakit dengan masalah kegagalan jantung.

2. Omega Guard




Omega Guard Shaklee ialah minyak ikan yang mengandungi sumber asid lemak baik omega-3. Asid lemak baik omega-3 ini membantu menyokong ke arah kesihatan jantung yang lebih sihat. Tubuh badan kita tidak menghasilkan asid baik ini secara semulajadi melainkan kita perlu dapatkannya sendiri dari sumber luaran iaitu makanan dan supplemen. Omega Guard Shaklee adalah supplemen minyak ikan yang memiliki ketumpatan dan kepekatan minyak ikan paling tinggi berbanding jenama lain.

3. Phytocol-ST




Phytocol merupakan sumber sterol dan stanol dari tumbuhan yang berfungsi untuk mengawal paras kolestrol di dalam darah. Kolestrol sentiasa menjadi antara punca utama yang menyumbang kepada masalah kesihatan jantung. Sterol dan stanol mempunyai struktur yang serupa dengan kolestrol, maka mereka akan bersaing untuk penyerapan dan sekaligus menambah baik kesihatan jantung.

4. Vivix

Kandungan polifenol di dalam Vivix bertindak sebagai antioksidan terbaik dan bermanfaat dalam mengekalkan fungsi kesihatan jantung yang baik seperti menambah baik sistem aliran darah, menyokong kesihatan pembuluh darah dan mengekalkan fungsi optima pembuluh darah yang bertanggungjawab untuk kesihatan jantung.


Fungsi Set
  • Mengurangkan risiko penyakit jantung berulang : Sakit jantung boleh berulang kembali pada bila-bila masa. Oleh itu amat perlu untuk kita melindunginya daripada berlaku kembali.
  • Mengawal paras kolestrol : Kolestrol ialah antara punca utama yang memudahkan terjadinya masalah jantung. Kawal paras kolestrol segera hari ini.
  • Menurunkan berat badan : Berat badan berlebihan menyumbang kepada terjadinya pengumpulan lemak jahat yang membawa kepada masalah kolestrol seterusnya penyakit jantung. Set ini membantu menurunkan berat badan seterusnya mengurangkan risiko masalah kolestrol.
  • Menyokong kesihatan pembuluh darah : Pembuluh darah di dalam jantung amat penting kerana ia berfungsi untuk membantu proses pengepaman darah ke seluruh sistem badan. Antara punca pembuluh darah ini gagal berfungsi dengan baik ialah kerana laluannya sempit akibat pengumpulan kolestrol di sekitarnya. 
  • Mengelakkan risiko kolestrol : Gabungan CoQ10, Asid lemak omega-3, Sterol dan stanol tumbuhan serta polifenol di dalam set ini dapat membantu untuk mengurangkan risiko kolestrol.

Testimoni Pengguna dan Pengamal Set Cadangan Kesihatan Jantung jenama Shaklee

testimoni set kesihatan jantung shaklee
Awal bulan lepas, ayah mertua dimasukkan ke hospital dan doktor beritahu serangan jantung pertama dan ada salur darah tersumbat. Jadi perlu refer ke IJN. Pagi semalam buat pemeriksaan di IJN nak tengok berapa salur darah yang tersumbat. Sama ada kena masuk belon atau angioplasty atau terus kena buat pintasan jantung / bypass.
Alhamduillah petang doktor sahkan salur darah dah tak tersumbat. Jadi ayah boleh balik rumah. Apa yang kami ikhtiarkan adalah berikan ayah Set Kesihatan Jantung merangkumi Phytocol-ST, Omega Guard, CoQ-Health dan Vivix. Memang niat supaya clot di salur darah tersumbat tu hilang secara semulajadi.

Kredit Testimoni kepada : greenvitamin.net

Sharing tentang seorang customer, sakit jantung hampir 20 tahun menghidapnya. Kaki bengkak dan tak larat nak buat kerja rumah. Rasa lemah sangat-sangat. Tapi selepas ambil Set Jantung Shaklee, alhamdulillah dengan izinNya rasa bertenaga dan kaki dah tak bengkak. Banyaklah perubahannya. Nama customer saya Makcik Hawa duduk dekat Klang. Sekarang ni dah masuk yang ketiga kali repeat order. 

Kredit testimoni kepada : http://healthy.babykawaiistore.com

Harga Set Kesihatan Jantung Cadangan Shaklee

HARGA SET KESIHATAN JANTUNG SHAKLEE
Harga Set Kesihatan Jantung Shaklee


Item Harga (RM)
CoQ-Trol Plus148
Omega Guard137
Vivix475
Phytocol-ST197

Untuk yang membeli SATU SET PENUH, akan terus automatik menikmati : 
  • Keahlian Shaklee PERCUMA
  • Penghantaran PERCUMA
  • Cash Back RM 35
  • DISKAUN 20% daripada harga tertera [jumlah keseluruhan akan menjadi RM 766 (jimat RM 191)]

Cara Mendapatkan Set Ini 🙋

Hubungi talian 018-7684817 (Syaza) >> Klik untuk WhatsApp 😊


order set kesihatan jantung shaklee
Klik Banner untuk Order

Continue Reading

Friday, 16 August 2019

Parut Chicken Pox Bersih Kulit Lebih Cantik dalam 3 Bulan

testimoni set cantik shaklee untuk parut chicken pox

Chicken pox ialah infeksi yang disebabkan virus varicella-zoster. Ia akan menyebabkan berlaku kegatalan dan kulit merah serta berbiji seperti berisi air. Chicken pox sangat mudah dijangkiti terutama kepada mereka yang tidak pernah dapat chicken pox atau tidak di vaksin. Hari ini, vaksin untuk melindungi masalah chicken pox telah disediakan. Vaksinisasi untuk chicken pox adalah selamat dan ia merupakan cara paling efektif untuk mengelakkan masalah chicken pox ini.

Simptom Chicken Pox

Bintik air yang gatal muncul setelah 10 hingga 21 hari terdedah dengan virus dan kebiasaannya akan berkekalan selama 5 hingga 10 hari selepas itu. Simptom lain yang akan muncul satu hingga dua hari selepas kehadiran bintik tadi termasuklah :
  • Demam
  • Hilang selera makan
  • Sakit kepala
  • Keletihan


Apabila bintik tersebut hilang, ia akan melalui 3 fasa :
  1. Benjolan merah atau pink (papules), akan pecah dalam masa beberapa hari
  2. Bintik kecil yang berisi cecair (vesicles), akan terbentuk dalam sehari dan pecah berair
  3. Parut, datang selepas yang dua di atas pecah dan ambil masa beberapa hari untuk sembuh malah boleh makan bulan

Virus chicken pox ini boleh disebarkan dalam masa 48 jam sebelum bintik tersebut muncul dan virus kekal berjangkit sampai semua bintik tersebut pecah. Dalam kes tertentu yang lebih serius, bintik itu boleh ada di seluruh tubuh badan kita termasuklah dalam tekak, mata, malah alat kemaluan.

Cara Hilangkan Parut Chicken Pox
  • Minyak Rosehip seperti yang terkandung di dalam GLA Complex
  • Retinol yang akan membantu mempercepat proses penyembuhan dan meningkatkan sel kulit baru untuk tumbuh seperti YOUTH Activating Serum
  • Vitamin E yang akan melembapkan dan menambah baik kulit yang kering, bersisik serta kasar kesan dari parut chicken pox.


Testimoni Set Kecantikan Shaklee dan Parut Chicken Pox

Parut Chicken Pox Bersih dalam masa 3 Bulan selepas konsisten dengan ESP dan Vitamin C Shaklee
Kredit : Puan Mas Ismail

Puan Mas konsisten dengan ESP dan Vitamin C dalam masa 3 bulan. ESP ni adalah protein yang membantu untuk renew balik sel kulit muka kita yang dah rosak sebab chicken pox. Vitamin C pula akan cover balik kolagen yang hilang kesan dari chicken pox. Hasilnya? Kulit bersih dan licin.

Nak Dapatkan Set Kecantikan Shaklee

Hubungi Syaza di talian 018-768-4817 hari ini (klik untuk WhatsApp).

Continue Reading

7 Langkah Mudah Bagaimana Menjadi Mindful Eater

7 Langkah Mudah Bagaimana Menjadi Mindful Eater

Mindful eating bukan sebuah diet. Tetapi ia adalah salah satu jenis meditasi yang mendidik kita untuk mengawal emosi serta sensasi fizikal terhadap makanan. Antara kelebihan mindful eating ini ialah kita boleh mengawal keinginan melampau atau cravingness terhadap makanan serta membantu untuk menurunkan berat badan. Selain itu, mindful eating juga boleh memberi kita kepuasan apabila makan sesuatu makanan walaupun bukan dalam kuantiti yang banyak.

Di samping itu juga mindful eating selari dengan didikan dan ajaran Rasulullah SAW yang mengajak kita untuk selalu berhenti sebelum kenyang. Namun, sebenarnya bagaimana cara untuk nak jadi seorang mindful eater? Sebab itu anda di sini, jom dapatkan 7 langkah dan cara mudah cara untuk menjadi seorang mindful eater!

7 Langkah Mudah ke Arah Mindful Eater

1. Hargai Makanan yang dihidangkan

Pertama sekali, hargailah walau apa jua jenis makanan yang dihidangkan asalkan halal dan bersih. Antara cara paling mudah dan disarankan untuk hargai makanan ialah dengan berdoa sebelum mulakan makan. Minta supaya apa yang kita makan itu diberkati dan beri manfaat pada tubuh badan kita supaya kekal sihat selalu.


2. Guna Deria 5 Rasa

Sewaktu di meja makan, elakkan melakukan perkara lain selain dari makan! Letak tepi telefon bimbit, atau jangan menonton TV sewaktu makan. Fokus pada makanan dan gunakan deria 5 rasa untuk menikmati makanan dengan cara sebenar. Dengar, lihat, bau, sentuh dan rasa makanan anda dengan nikmatnya.



3. Makan Sikit dalam Satu Masa

Proses pencernaan akan menjadi lebih baik dengan cara mengambil dan menggigit makanan dalam kuantiti yang lebih sedikit pada satu masa. Proses pemecahan makanan bermula dari dalam mulut. Kunyah dengan baik supaya lidah dan lelangit kita dapat rasa makanan tersebut.



4. Makan Perlahan

Otak kita akan dapat arahan bahawa kita sudah hampir kenyang sekiranya kita makan secara perlahan-lahan. Perkara ini membantu untuk kita berhenti sebelum kenyang dan tidak terlebih makan.

5. Tidak Skip Waktu Makan

Antara faktor kita terlebih makan adalah kerana kita kurang makan. Apabila kita skip atau tinggalkan waktu makan, otak akan dapat arahan yang kita memang tengah sangat lapar dan otak gagal berfungsi dengan baik maka tidak dapat membuat pilihan bijak. Akhirnya kita akan makan dalam kuantiti yang sangat banyak.

6. Hidang Cara Sederhana

Gunakan pinggan yang kecil atau yang saiznya kurang dari 9 inci. Selain dari buat kita cepat penuh, kita juga akan elakkan pembaziran makanan jika tidak habis.

7. Banyak Sayuran dan Buah dalam Menu


Makan buah atau sayuran 30 minit sebelum makan sebenar. Ia akan bantu untuk perut cepat kenyang walaupun dengan hidangan yang sangat sedikit.

Continue Reading

Kekal Awet Muda Dengan 5 Tips Mudah Ini


5 Tips Nampak Muda Mudah

1. Rajin Senyum

Tak dapat dinafikan lagi. Hanya dengan senyuman, kita akan nampak lebih muda! Apabila kita senyum, otot muka yang digunakan adalah lebih bermanfaat daripada bermasam muka. Senyuman juga merupakan senaman wajah yang paling mudah dilakukan.

Jadi, senyum-senyumlah selalu. Kekalkan manis dalam senyuman, memang mudah nak nampak muda selalu.


2. Sebar Kebaikan

Tua atau muda, sentiasa beri dan sebarkan kebaikan. Sama ada kebaikan dari segi berkata, perbuatan mahu pun kedua-duanya sekali. Kerja penyebaran kebaikan akan membawa emosi yang baik kepada diri, mengekalkan kesihatan semasa dan boleh membantu menyerlahkan keceriaan pada wajah. Kerap membantu memberi kebaikan kepada seluruh persekitaran dan masyarakat agar kita lebih sihat dan kekal muda selamanya.


3. Sentiasa Berfikiran Positif

Fikiran yang positif akan menghasilkan tubuh badan yang lebih aktif dan cergas! Kalau nak tahu antara sebab utama kulit muka cepat kendur dan nampak kusam malah lebih teruk lagi kelihatan tua dari usia sebenar adalah berpunca daripada stress atau tekanan harian. Oleh itu, segeralah untuk sentiasa berfikiran positif walaupun dalam sekecil perkara agar dalaman kita terjaga dengan sempurna supaya wajah ceria berseri.


4. Jaga Kekemasan

Kekemasan kalau tak di jaga dengan sempurna, jangankan yang tua, yang muda trang tang tang pun akan nampak lebih tua dari yang tua. Periksa pakaian walau di mana saja kita berada. Kekemasan ni tak memerlukan pakaian dari jenama mahal, atau pakaian yang menjolok mata. Cukup sekadar bersih serta kemas dan paling penting kita selesa dengan kekemasan tersebut. Less is more.


5. Bersangka Baik

Sifat bersangka baik ini akan mendorong kepada fikiran yang positif dan akhirnya kita akan sentiasa tersenyum. Hasilnya? Ya wajah yang lebih muda dan disenangi ramai.

Continue Reading

Thursday, 15 August 2019

Cyst Masa Pregnant Makin Membesar Tapi Hilang Lepas 6 Minggu

TESTIMONI CYST WAKTU HAMIL PREGNANT KECUT HILANG AMALKAN GLA COMPLEX SHAKLEE DAN SET HAMIL SHAKLEE


Nad share cerita ni sebab kawan Nad, seorang doktor perubatan yang suggest dan cadangkan Nad untuk share. Kata dia, "Share lah Nad. Ramai Ibu mengandung ada cyst/fibroid," Baiklah Nad akan share dan kongsi. Semoga ada manfaat untuk semua Ibu mengandung yang ada masalah macam Nad. 

Sebelum ni, 3 kali mengandung Nad tak ada masalah pun. Tapi yang keempat ni, Allah uji doktor kesan Nad ada cyst. Terkejut juga. Memang berbeza pregnancy kali ni dengan sebelum ni. Allah uji Nad supaya Nad ada pengalaman dan boleh share dengan orang.

Tapi alhamdulillah dalam masa 6 minggu cyst Nad dah kecut! Sebenarnya kalau ikutkan yang normalnya, bila kita ada cyst masa pregnant ni dalam 2 minggu je dah kecut. Tapi kes Nad lain pula. Huhuhu

Ceritanya begini..


TESTIMONI CYST WAKTU HAMIL PREGNANT KECUT HILANG AMALKAN GLA COMPLEX SHAKLEE DAN SET HAMIL SHAKLEE
Scan waktu 8 weeks, saiz cyst 2 cm
Masa pregnant 8 minggu, doktor kata saiz cyst Nad around 2 cm. Doktor dengan sonographer sendiri cakap jangan risau sebab cyst ni akan hilang sendiri dalam masa 2 minggu. Jadi, Nad pun okay je la. Teruskan makan Set Hamil Shaklee macam biasa. Pregnant sebelum ni pun memang Nad consume Set Hamil keluaran Shaklee ni je macam biasa.

Lepas tu, next pemeriksaan masa tu kandungan dan 12 weeks, cyst makin membesar! Dah naik 1 cm kali ni. Hati dah risau tak keruan. Yela awalnya rileks lagi sebab doktor cakap akan kecut sendiri lepas 2 minggu kan. Sekarang makin besar pula. Tapi tetap doktor kata masih ok lagi selama mana belum lebih dari 5 cm. Lega sikit dengarnya.


TESTIMONI CYST WAKTU HAMIL PREGNANT KECUT HILANG AMALKAN GLA COMPLEX SHAKLEE DAN SET HAMIL SHAKLEE
12 weeks, cyst makin membesar dari 4 minggu sebelumnya.
Esoknya, lepas balik dari pemeriksaan tadi Nad terus amalkan GLA Complex Shaklee yang memang ada fungsi bahan-bahan dia untuk bantu kecutkan masalah cyst kita ni. Set Hamil Shaklee tu tetap Nad teruskan macam biasa. Nad add on GLA Complex 1 biji sehari.

2 minggu lepas tu Nad buat balik pemeriksaan and alhamdulillah dah makin kecil cyst nya! 4 minggu kemudian, check up sekali lagi dah terus tak ada cyst nya


14 weeks, cyst semakin mengecut selepas 2 weeks mula amalkan Set Hamil Shaklee + GLA Complex sehari 1 biji. Pada next scan (4 weeks kemudian), cyst dah hilang, tak ada terus 💕
Ya Allah syukur tak terkata. Alhamdulillah ya Allah. Lega rasa hati. Baby pun perkembangan seperti usianya. 💓 Sejak confirm dah tak ada cyst, Nad stop berhenti makan GLA Complex tadi dan teruskan macam biasa Set Hamil Shaklee. Posting Asal di status Facebook Puan Nad di sini >> Testimoni Cyst Ketika Hamil : Awalnya Makin Membesar Tapi Kecut Selepas 6 Minggu Asbab Ikhtiar GLA Complex di samping Set Hamil Shaklee





Details tentang Set Hamil Shaklee boleh baca di sini ya : Fungsi Set Hamil Shaklee & Testimoni Set Hamil Shaklee


Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi talian 018-7684817 (Klik untuk WhatsApp).


Continue Reading

Orang Kata Jeragat Susah Nak Buang, Tapi Jeragat Ummi Hilang

testimoni youth intensive treatment and repair set shaklee hilangkan jeragat

Menjaga kecantikan perlu diiringi dengan kesabaran. Terutama jika kita memilih untuk berhijrah dan bertukar daripada produk penjagaan kulit yang biasa kepada produk yang lebih baik dan semulajadi.

Ummi kepada Puan Nadiah Suhaidi, sebelum ini mengalami masalah kulit berjeragat yang sangat teruk! 

Oleh itu, sempena hari jadi Ummi beliau pada tahun lepas Puan Nadiah membuat keputusan untuk hadiahkan kepada Ummi beliau Set YOUTH Intensive & Treatment Repair. 

Testimoni YOUTH Shaklee : Jeragat Hilang, Kulit Makin Cerah Setahun Ummi dengan YOUTH

Setelah setahun lima bulan menggunakan set tersebut, hasilnya sangat menakjubkan. 

testimoni youth intensive treatment and repair set shaklee hilangkan jeragat
🔹 Jeragat Ummi hilang
🔹 Kulit Ummi lebih cerah
🔹 Tona kulit sekata
🔹 Kulit kelihatan lebih muda 
🔹 Kulit lebih berseri dari sebelumnya

Kata Puan Nad
, “Sebenarnya kulit Ummi cerah dan tak bermasalah sangat. Tapi mungkin asbab makan ubat TB dan guna produk yang claim mereka semulajadi, kulit Ummi jadi macam tu,”

Tambahnya pula, “Memang ambil masa sikit guna skincare yang 100% semulajadi, bebas 1,500 bahan kimia dan yang dah undergo 8 tahun R&D. Nad selalu motivasi Ummi Nad untuk teruskan guna YOUTH. Biasalah selepas 30 tahun tak tukar skincare sebelum ni setia pada yang satu je,”

Orang kata jeragat ni susah nak hilang, kan? 

Alhamdulillah inilah hasil kepada Ummi sekarang. Sejak 2018 sehingga kini masih menggunakan set YOUTH tersebut. 

“Slowly but surely,” ujar Puan Nadiah Suhaidi kepada rakan Facebook beliau dalam status yang di muat naik semalam di sini >> Testimoni Ummi Nad Setelah 1 Tahun 5 Bulan dengan YOUTH.

APA ITU YOUTH INTENSIVE TREATMENT & REPAIR SET?

YOUTH INTENSIVE TREATMENT & REPAIR SET Shaklee

🔵 Set YOUTH Intensive Treatment & Repair mengandungi 
  • YOUTH Luminous Gel Oil Cleanser
  • YOUTH Age Defense Moisturiser (SPF 50 Broadspectrum Sunscreen)
  • YOUTH Perfecting Skin Toner
  • YOUTH Advanced Renewal Night Cream
  • YOUTH Activating Serum
  • YOUTH Radiance C+E

🔵 Kelebihan YOUTH berbanding skincare lain di pasaran
  • Sepenuhnya semulajadi
  • YOUTH tidak di uji ke atas haiwan
  • Melalui kajian dan penyelidikan pakar dermatologi dan oftalmologi serta para saintis selama 8 tahun sebelum berada di pasaran
  • Bebas 1,500 bahan kimia terlarang dan berbahaya
  • 2/3 pengguna YOUTH mendapati kulit 10 tahun lebih muda selepas menggunakannya 
  • 100% pengguna akui kulit mereka lebih kelihatan muda
  • Dibangunkan dengan ujian klinikal bertaraf dunia

🔵 Fungsi set ini ialah
  • Mencerahkan kulit wajah
  • Mengatasi pigmentasi
  • Memudarkan jeragat
  • Untuk tona kulit lebih sekata
  • Mengembalikan keanjalan kulit
  • Melambatkan proses penuaan kulit
  • Melindungi kulit dari kerosakan akibat pendedahan kepada cahaya matahari
  • Mengatasi masalah kulit kusam
  • Mengatasi masalah kulit berjerawat serta berparut
  • Mengatasi masalah kulit kendur

BERAPA HARGA SET INI?

Set ini berharga RM 1,675. Satu set boleh digunakan dalam masa 4 bulan. Untuk harga loose item sila dapatkannya di sini > Harga Loose Item YOUTH.

BAGAIMANA SAYA BOLEH MENDAPATKAN SET INI?

Set ini boleh didapatkan hari ini melalui Syaza. Sila hubungi talian 018-7684817 (klik untuk WhatsApp) bagi maklumat lanjut dan urusan order.

Lagi : Testimoni YOUTH Lain
Continue Reading

Wednesday, 14 August 2019

Bahaya Beli Supplemen Online e-Commerce (Shopee, Lazada)

Pengalaman beli supplemen shaklee online turuan

Malaysian Dietary Supplement Association (MADSA), telah memberi amaran keras tentang betapa bahayanya pembelian produk supplemen secara online tanpa melalui daripada pengedar sah atau farmasi. Hal ini kerana, hampir kesemua produk supplemen daripada penjualan atas talian (online) adalah tiruan. Malah, ada pelanggan yang mendapati produk yang sampai ke tangan mereka telah habis serta tamat tarikh luput. Baca kisah ini untuk real case study : Akibat Membeli dari Lazada.

Kesan buruk pengambilan supplemen secara tiruan bukan sahaja terhadap kesihatan malah ia boleh membawa kematian kerana kita tidak tahu sebenarnya apa kandungan di dalam supplemen tiruan yang diiklankan kononnya dari jenama tertentu yang kita sedang cari.


Sebenarnya, perkara ini tidak lagi baru bagi rakyat di luar negara. Amazon.com sendiri telah buang semua penjual supplemen dan mewajibkan pembeli mereka membeli produk supplemen terus daripada syarikat dan ejen berdaftar yang sah.

Untuk pengetahuan kita semua, setakat ini sahaja telah ada hampir 28 syarikat berdaftar dengan MADSA yang di iktiraf bahawa supplemen mereka selamat digunakan. Klik link ini untuk lihat senarai ahli MADSA.

Jadi pengguna bijak dengan tidak memperjudikan kesihatan anda hanya kerana nilai jualan yang di anggap murah berbanding barang sebenar original dari pengedar sah.

Syaza,
Pengedar Sah Shaklee (ID 1245903)


Continue Reading

Sunday, 11 August 2019

Thursday, 8 August 2019

9 Benda Lelaki Buat Nampak Awet Muda

9 Benda Lelaki Buat Nampak Awet Muda

Eh, bukan perempuan je tau nak nampak awet muda! Lelaki pun haruslah berusaha untuk maintain nampak muda. Nak tahu tips untuk kekal awet muda bagi seorang lelaki? Jom baca tips di bawah.

9 Tips Lelaki Awet Muda

1. Jaga Rambut

Rambut juga merupakan mahkota lelaki. Semakin tua, lagi semakin perlu untuk lelaki menjaga perapian rambut. Zaman sekarang ada macam jenis fashion gaya rambut lelaki. Malah, botak juga dah jadi trend! Nak nampak muda selalu, pastikan rambut dikemaskan dengan rapi. 

2. Trim Semua Benda

Buang segala macam jenis bulu. Bulu ketiak, di kawasan private, dan kawasan yang memerlukan untuk di buang. Kekemasan dan kebersihan ini menjadikan lelaki senang sangat nak nampak muda remaja.
3. Cukur Jambang atau Tak

Kebanyakan lelaki akan nampak lebih muda tanpa jambang dan misai. Muda 10 tahun pula tu. Namun, jika ingin mengekalkan jambang dan misai, tak nak cukur, sila pastikan jambang serta misai itu kemas dan rapi. 

4. Jaga Kulit Muka

Untuk kekalkan kulit muka nampak muda remaja, gunakan dengan konsisten pelindung matahri, pencuci muka dan pelembap serta pelembap bibir. Amalkan pengambilan sayuran dan buahan serta suplemen penting seperti Vitamin C dan Kolagen untuk kekalkan kesihatan dan kecantikan kulit.


5. Atasi Kedutan

Kurangkan kedutan bermula sekarang dengan perbanyakkan senyuman, mengambil makanan yang sihat, elakkan makanan segera serta top up dengan kolagen dan Vitamin C. Banyakkan makan buah yang kaya dengan polifenol. Semua ini adalah ejen yang akan melambatkan kehadiran kedutan serta mengurangkan kedutan teruk di muka lelaki.


6. Kekalkan Habit Sihat

Nak nampak elok di luar, lelaki perlu jaga kesihatan dari dalam. Banyakkan rehat, makan makanan yang betul, minum air secukupnya dan bersenam untuk awet muda.


7. Jaga Gigi

Senyuman yang manis adalah tips paling popular untuk nampak hensem dan muda. Tapi pastikan senyuman itu bersamanya ada gigi yang cantik dan sihat! Oleh itu, berus gigi setiap hari dan floss bila memerlukan. Jumpa doktor gigi setiap 6 bulan sekali. Barulah senyuman menawan, gigi cantik dan maintain hensem.

8. Berpakaian Kemas

Letakkan dalam almari beberapa pakaian jenis suit, jaket dan jeans. Ia pakaian wajib untuk kekalkan momentum di zaman muda mudi. Jangan lupa masukkan beberapa item yang trendy tapi jangan terlalu jadikan ikutan. Yang penting, kemas dan selalulah tuck in! Fuh hensem kegilaan ramai.

9. Cermin Berbingkai

Guna cermin mata yang berbingkai penuh untuk tutup garisan kedut di bawah mata. Ia juga boleh bagi manfaat untuk muka yang runcing bagi lelaki.

Continue Reading

Wednesday, 7 August 2019

Oprah Winfrey Pengguna Setia Shaklee

Oprah Winfrey Pengguna Setia Shaklee





Hi, nanny Oprah nak tumpang lalu sekejap. Amek masa 3 minit saja. Ni review percuma ikhlas dari hati Oprah tau. Oprah sebagai pengguna Get Clean Set ni telah dengan sendirinya, review Set Get Clean Shaklee dalam Talk Show dia!! Free review. Tak berbayar coz Shaklee tak pernah hire mana-mana artis untuk jadi duta tau. 😁

Kenapa nak hire kalau kita sendiri guna dan boleh share kebaikannya. Hire duta pun belum tentu mereka guna dan dapat share review dengan jujur, ikhlas. Duit pun berhabis. Benda baik, sesiapa pun akan review dengan sendirinya. Contohnya macam Oprah sendiri. 😊

Macam tu juga Oprah. Sebab dia dah jatuh cinta sangat dengan Get Clean Set. Maka, dalam Talk Show dia sendiri diperkenalkan Get Clean Set ni. Kebetulan plak masa tu tengah kempen Go Green. 🍃

Pada Oprah, set ni istimewa sebab 

🔹 Bebas pewarna & pewangi tiruan/sintetik

🔹 Bebas klorin & hypoallergenic 
🔹 Bebas fosfat & tidak bertoksik
🔹 Guna bahan semulajadi, dari jagung & kelapa


Get Clean Set ni 100% organik tau. And pada Ofrah set ni actually BEYOND ORGANIC. Means pada pendapat dia, dia lebih baik dari organik itu sendiri.

Get Clean Set Shaklee : Ada Sabun Basuh Baju, Softener, Pencuci Pinggan Mangkuk dan Pembersih Serba Guna serta banyak lagi :) Semuanya selamat bukan saja untuk kita malah untuk bumi! ") Jika kita menyokong alam sekitar yang sihat tanpa pencemaran, maka Get Clean Set Shaklee perlu dijadikan sumber bahan utama untuk hal ehwal pembersihan di rumah kita
Syaza sendiri pengguna Get Clean Set. Sabun basuh baju & softener dia sangat wangi. Bila basuh, warna baju kusam jadi macam baju baru. Even jemur dalam rumah pun still wangi. Lepas tu guna sikit je untuk cucian banyak. Jimat. And paling penting, rasa terjaga alam sekitar, sebab sokong dan guna produk organik dalam rumah. Nak jaga alam sekitar kena mula dari diri sendiri & keluarga dulu. Eh sorry, ni review Ofrah. Termasuk review I pulak dalam ni. Haha 🤣 Poster dan content kredit kepada : Master Nor Fahana.

Syaza,
Also in Love dengan Get Clean Set.



Continue Reading