Vitamin Syaza | Pengedar Shaklee Melaka

Pengedar Shaklee Melaka

Breaking

Saturday, 22 September 2018

September 22, 2018

Promosi 1 Hari Sempena Hari Malaysia

promo shaklee

Sempena Hari Malaysia, Shaklee bawakan khas promo yang berjalan hanya selama satu hari sahaja bermula hari ini, 22 September dan berakhir pada jam 12 tengah malam ini. Menariknya promo kali ini, kita ada cabutan bertuah.

Promosi 1 Hari Sempena Hari Malaysia

promo shaklee

1. Promo Twinpack Vivix Discount 5 %

Selain dari tu sesiapa yang grab promo twinpack ini akan dapat terus bersamanya :
  • Free Membership bernilai RM 75
  • Cashback RM 30
  • Payung YOUTH Exclusive
  • Layak join cabutan bertuah


2. Promo Beli 6 Vivix Percuma 1 Botol. 

Super berbaloi, sebab apa? Free 1 botol bernilai RM 475! 
  • Free Membership bernilai RM 75
  • Cashback RM 230
  • Payung YOUTH Exclusive
  • Layak join cabutan bertuah


3. Setiap pembelian bernilai RM 600 dan ke atas layak menyertai cabutan bertuah sempena Hari Malaysia dan hadiah menarik disediakan

4. FREE Payung Exclusive YOUTH bagi setiap pembelian bernilai RM 600 dan ke atas

Grab cepat hari ini sahaja taw. Boleh WhatsApp / call Syaza di 018-7684817 untuk order dan info (Klik to Wassap)

Friday, 21 September 2018

September 21, 2018

8 Sebab Shaklee Pilihan Terbaik

kenapa saya perlu pilh shaklee
Kenapa kita perlu memilih Shaklee sebagai supplement dan vitamin tambahan dalam kehidupan harian kita berbanding yang lain? Di sini Syaza senaraikan 8 sebab mengapa Shaklee adalah pilihan terbaik sepanjang zaman.

8 Sebab Shaklee Pilihan Terbaik
  1. Shaklee membuat saringan ke atas lebih 350 bahan kimia seperti racun serangga dan bendasing untuk setiap bahan botani baru.
  2. Lebih dari 250 ujian racun serangga dilakukan melebihi syarat yang telah ditetapkan United States Pharmacopeia (USP).
  3. Shaklee melakukan 100,000 ujian kualiti setiap tahun untuk memastikan produk Shaklee selamat digunakan.
  4. Tiada bahan tiruan, perisa tambahan dan pengawet digunakan dalam setiap produk Shaklee.
  5. Produk Shaklee bebas gluten.
  6. Produk Shaklee adalah bebas GMO dan disahkan oleh Program Pengekalan Identiti, Identity Preservation Program (IPP).
  7. Produk Get Clean Home adalah produk yang mesra alam, tidak mengandungi fosfat, nitrat dan borat. Selamat untuk bumi dan terbiodegradasi.
  8. Shaklee tidak melakukan ujian ke atas haiwan.
Pilih yang selamat dan terbukti berkesan! Shaklee ^^


Sunday, 16 September 2018

September 16, 2018

Selamat Menyambut Hari Malaysia 16 September

Hari Malaysia poster hd
Hari Malaysia disambut pada 16 September setiap tahun untuk memperingati penubuhan persekutuan Malaysia di tarikh yang sama pada tahun 1963. Ia menandakan penyertaan bersama Tanah Melayu, Sabah, Sarawak dan Singapura bagi membentuk Malaysia.
Pembentukan persekutuan baru ini dirancangkan berlaku pada 1 Jun 1963 namun kemudiannya ditangguhkan ke 31 Ogos 1963 bagi membolehkan ia disambut bersama-sama dengan sambutan hari kemerdekaan ke-6. Beberapa isu berkaitan dengan bantahan Indonesia dan Filipina untuk pembentukan Malaysia memperlambatkan pengisytiharan hingga ke 16 September pada tahun yang sama. Penangguhan itu juga dibuat bagi membolehkan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu memperuntukkan masa membuat pungutan suara di Borneo Utara (kini Sabah) dan Sarawak.
Hari Malaysia merupakan cuti am di negeri Sabah sempena hari keputeraan Yang Di-Pertua Negeri. Walupun pada awalnya Hari Malaysia bukan merupakan cuti am di Sarawak dan Semenanjung Malaysia, namun mulai tahun 2010, Hari Malaysia juga merupakan cuti am di semua negeri di Malaysia.

Selamat Menyambut Hari Malaysia

Untuk dapatkan Shaklee hari ini, hubungi, 018-7684817 (Klik sini untuk WhatsApp)

Your Certified Shaklee Product Consultant

COD Shaklee Melaka

Pengeposan ke seluruh Malaysia

Thursday, 13 September 2018

September 13, 2018

Demam | Apa Nak Buat? (7 LANGKAH AWAL PERLU BUAT BILA DEMAM)

apa nak buat bila demam

Demam adalah keadaan di mana paras suhu dalam badan seseorang telah melebihi paras normal. Suhu 37 darjah celcius dan ke atas sudah di kira seseorang demam. Nampak macam sakit remeh tapi hakikatnya ia tak boleh di bawa main. Sama ada kanak-kanak mahu pun dewasa, demam ialah perkara yang sentiasa perlu di ambil serius.

7 LANGKAH AWAL PERLU BUAT BILA DEMAM

1. TUAM BADAN

Tuam badan dengan air sejuk terutama di bahagian kepala, ketiak dan dahi. Minta bantuan sekeliling jika tak larat untuk lakukan sendiri. 

Tuam dengan kerap sehingga suhu pulih ke paras normal.

2. KERAP MANDI

Mandi dengan air sejuk. Sekurang-kurangnya mandi 3 kali sehari. Kebiasaannya orang demam malas nak mandi sebab sejuk dan tak larat. Paksa diri untuk mandi jika nak cepat sembuh.

3. MAKAN VITAMIN C

Ambil suplimen Vitamin C untuk membantu tingkatkan imuniti badan dan cepat sembuh bagi melawan jangkitan dalam badan yang mengakibatkan demam. Kajian menunjukkan, pengambilan Vitamin C dapat membantu mengatasi masalah demam.

4. MINUM DAN MAKAN UNTUK TENAGA

Minum dan makan walaupun sedikit untuk tambah tenaga. Walaupun muntah, sekurang-kurangnya muntah yang 'berisi'.

5. REHATKAN BADAN

Berehat. Jangan paksa badan untuk bekerja lebih dan keras lebih dari sepatutnya. 

6. MINUM AIR MASAK SECUKUPNYA

Apabila demam, badan kita mudah untuk kehilangan banyak air. Minum air secukupnya bagi memastikan keperluan air sentiasa cukup dalam badan.

7. JUMPA DOKTOR

Jika berlarutan selama 3 hari dan lebih, dapatkan nasihat doktor dan pakar.


September 13, 2018

Set Asas YOUTH Shaklee Skincare | 100% Organic

youth shaklee

Hai. Tengah cari skincare organic ke tu? Tahniah sebab datang di tempat yang tepat. Salam perkenalan dari YOUTH keluaran jenama Shaklee - 100% ORGANIC dan bebas bahan kimia! 😍

RANGKAIAN PENJAGAAN KULIT YOUTH

1. PENCUCI MUKA 

youth shaklee

Pencuci muka YOUTH yang di beri nama LUMINOUS GEL OIL CLEANSER mempunyai ciri-ciri berikut

🔵 3 dalam 1 (membersih, melembap dan mencerah)
🔵 Tidak mengandungi sabun
🔵 pH seimbang
🔵 Menggabungkan campuran vitamin yang di paten dan polifenol serta algae

2. PENYEGAR MUKA (TONER)

youth shaklee

Bebaskan kulit kita dari ejen yang menyebabkan kulit kusam dengan PERFECTING SKIN TONER dari YOUTH. Tunjukkan pada dunia dan diri sendiri dengan keyakinan yang lebih bersama penyegar muka YOUTH.

🔵 Membersihkan sel kulit mati
🔵 Menghidratkan kulit
🔵 Memberi nutrisi kepada kulit
🔵 Mempunyai campuran berpaten vitamin, polifenol dan alga

3. SERUM

youth shaklee

Kulit lebih muda remaja bersama YOUTH ACTIVATING SERUM

🔵 Mempunyai 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang lebih serius
🔵 Terdiri daripada campuran polifenol, vitamin dan YOUTH Complex
🔵 Menggalakkan penghasilan kolagen
🔵 Memperbaharui kulit di peringkat sel

4. KRIM SIANG

youth shaklee

Kulit memerlukan perlindungan lebih dari sekadar terik mentari dengan AGE DEFENSE MOISTURISER - SPF 50.

🔵 Spektrum luas UVA dan UVB
🔵 SPF 50
🔵 Mempunyai vitamin dan nutrien untuk memberi kelembapan dari dalam kulit
🔵 Sesuai dijadikan primer make-up

5. KRIM MALAM

youth shaklee

Krim malam YOUTH mempunyai dua rangkaian iaitu Light dan Rich. Beza di antara kedua ini ialah, ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM - RICH mempunyai gabungan bersama Shea Butter dan Jojoba Oil.

Bagi kulit jenis kombinasi dan berminyak, sesuai untuk menggunakan dari jenis light. ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM, merawat kulit dari dalam dan menggalakkan penghasilan kolagen di waktu malam.


September 13, 2018

4 Jenis Kulit Muka | Anda Yang Mana?


Jenis kulit muka setiap dari kita adalah berbeza antara satu sama lain. Hari ini Syaza akan kongsikan ilmu asas tentang jenis kulit wajah yang selalu ada di kulit orang Asia - Malaysia terutamanya.

4 Jenis Kulit Muka

1. Kulit Berminyak


kulit berminyak

Cara mudah nak tahu sama ada kulit kita jenis berminyak atau tak, perhatikan keadaan kulit kita terutama di waktu tengahari (walaupun dalam bilik berpenghawa dingin). Seseorang yang memiliki kulit berminyak akan mempunyai kulit yang berkilat di seluruh muka mereka terutama ketika tengahari panas terik.

Beli tisu penyerap minyak di farmasi seperti Watson dan Guardian. Serap minyak berlebihan kerana jika minyak ini gagal di kawal ia akan menyebabkan pori tersumbat dan jerawat, jeragat senang muncul!

2. Kulit Kombinasi
kulit kombinasi


Beza kombinasi dan berminyak ialah, kulit kombinasi hanya berminyak di T-Zone, kawasan tertentu. T-Zone ialah kawasan dahi, hidung dan dagu. Mereka yang mempunyai kulit jenis ini, selalunya bergabung bersama dua lagi jenis kulit yang lain.

Selain itu, kulit jenis kombinasi mudah terdedah pada jerawat dan kotoran di bahagian T-Zone ini.


3. Kulit Kering

kulit kering

Menggelupas, terkopek di sana sini dan selalu gatal terutama jika dalam bilik berpenghawa dingin. Pelembap, sentiasa wajib dijadikan kawan karib bagi kulit kering. Kulit kering mudah terdedah kepada masalah tona tak sekata.

4. Kulit Sensitif


kulit sensitif

Kulit sensitif, ada pelbagai jenis. Ada yang sensitif dengan makanan, ada yang sedia sensitif dengan sakit kulit seperti eczema dan psioriasis. Kulit jenis ini perlu penjagaan rapi bergantung pada jenis sensitif kulit tersebut. Pemilihan produk penjagaan kulit wajib datang dari produk yang 100% bebas kimia.

Kulit anda jenis yang mana? Syaza jenis kombinasi dan gabungan bersama kulit kering ^^

Tuesday, 11 September 2018

September 11, 2018

Awal Muharram 1440 H

Alhamdulillah. Hari ini, 11 September 2018 tahun masihi bersamaan 1 Muharram 1440 H merupakan hari 'tahun baru' bagi umat Islam. Hari ini adalah hari terbaik untuk kita sama-sama memperbaharui diri kita kepada yang lebih baik berbanding sebelumnya. 😁

Awal Muharram adalah hari di mana telah di angkat semua buku cacatan amalan yang lama dan dikembalikan buku catatan yang baru. Marilah kita sama-sama memastikan kita menjadi muslim yang lebih baik dari sebelumnya. Bertepatan dengan Sabda Rasulullah saw, mafhumnya :

“Sesungguhnya orang yang paling BERJAYA ialah orang yang hari ini lebih baik daripada semalam dan orang yang GAGAL adalah orang yang harini ini adalah lebih teruk daripada semalam, manakala orang yang TERPEDAYA adalah orang yang hari ini adalah sama dengan  hari semalam,"
(Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim)

menyambut awal muharram 1440 h
Untuk dapatkan Shaklee hari ini, hubungi, 018-7684817 (Klik sini untuk WhatsApp)

Your Certified Shaklee Product Consultant

COD Shaklee Melaka

Pengeposan ke seluruh Malaysia

Monday, 10 September 2018

September 10, 2018

Selamat Bercuti : Share Apa Aktiviti Waktu Cuti di Komen ")

Selamat bercuti kawan-kawan blogger! Apa nak buat waktu cuti ni ya? Hihi. Tidur? Aipp jangan. Membazir waktu kalau tidur lama-lama. Sayang masa, terbazir macam tu je. Sempena cuti hari ini, Syaza nak share apa yang kita boleh buat waktu cuti ni. Cuti dua hari pulak tu. Isnin dan Selasa ")

Selamat Bercuti

Ini apa yang Syaza selalu buat waktu cuti :

1. Bercuti Bersama Tersayang
2. Masak Makanan Rare
3. Jalan-jalan Cari Makan
4. Bermain Bersama Anak-anak
5. Blogwalking 
6. Kemas Rumah
7. Spring Cleaning Rumah
8. Membaca Buku

Dan banyak lagi!

Mana taw nanti Syaza boleh follow, korang share la apa korang buat waktu cuti-cuti selalunya dekat komen, boleh? ")

Untuk dapatkan Shaklee hari ini, hubungi, 018-7684817 (Klik sini untuk WhatsApp)

Your Certified Shaklee Product Consultant

COD Shaklee Melaka

Pengeposan ke seluruh Malaysia

Sunday, 9 September 2018

September 09, 2018

10 Tanda Kurang Kalsium & Cara Atasi


PENGENALAN

Kalsium merupakan mineral penting yang diperlukan tubuh badan kita. 99% badan kita menggunakan kalsium untuk kesihatan tulang dan gigi yang kuat. Selain dari itu, kalsium turut berfungsi dalam rangsangan otak, proses pembekuan darah dan pergerakan otot.

10 TANDA KURANG KALSIUM

TANDA KURANG KALSIUM

Tanda seseorang kurang kalsium terbahagi kepada dua iaitu :
- Tanda Kecil
- Tanda Besar

1. Tangan Kebas. 

Tanda ini tidak akan hilang walaupun kita melakukan kerja-kerja rumah dan aktiviti lain. Seseorang akan kerap berasa kebas seperti tangan 'tak wujud'.

2. Kekejangan Otot. 

Leher, peha, kaki, dan bahagian otot utama akan rasa sengal, letih dan mudah kejang atau cramp. 

3. Senggugut. 

Dalam satu kajian didapati mereka yang mengambil kalsium secukupnya dapat mengatasi masalah senggugut mereka setelah sekian lamanya.

4. Kuku Rapuh. 

Masalah kurang kalsium kronik akan beri kesan pada kuku dan kulit. Kulit akan lebih kering dan gatal-gatal. Kuku mudah rapuh. Malah, kajian menunjukkan, kekurangan kalsium ada kaitan dengan eczema dan psoriasis.

5. Mudah Pitam dan Pengsan. 

Disebabkan kalsium penting dalam membantu proses saraf berjalan lebih baik, kurang kalsium akan menyebabkan seseorang sering berasa pening yang akhirnya sebabkan mudah pitam.

6. Depression, Anxiety. 

Pengambilan kalsium yang mencukupi mengelakkan seseorang daripada mengalami masalah depression dan anxiety. Suplimen kalsium sangat membantu dalam hal ini. Kajian menunjukkan, mereka yang mengambil kalsium sebanyak 500 mg sehari dapat mengurangkan masalah depression dan anxiety ini.

7. Gigi Rapuh. 

Apabila kalsium kurang, badan akan mula 'menarik' kalsium yang ada dari gigi yang kemudiannya menjadikan gigi pula yang mudah rapuh. 

8. Perkembangan Terbantut Kanak-Kanak.

Pengurangan kalsium kepada kanak-kanak dan bayi akan menyebabkan gigi lebih lambat tumbuh.

9. Insomia Susah Tidur Malam. 

Selain dari insomnia, kurang kalsium juga akan buat seseorang rasa pening, tidak bersemangat dan lesu letih.

10. Osteoporosis. 

Ini adalah sangat serius. Kurang kalsium makan masa yang lama untuk mendapat gejala osteoporosis ini yang akan membuatkan tulang nipis dan mudah patah. Pemakanan hari ini menentukan sejauh mana cepat atau lambat untuk dapatkan osteoporosis ini.

KEPERLUAN KALSIUM SEHARI (MALAYSIA)


UmurKeperluan Kalsium (mg/sehari)
1-3 tahun700
4-9 tahun1,000
10-19 tahun1,300
20-49 tahun 1,000
50 tahun1,200
Ibu Menyusu & Mengandung1,000

Sumber Dari : Reccomended Nutrien Intake for Malaysia 2017

CARA ATASI KEKURANGAN KALSIUM

Makan makanan yang bersumberkan kalsium secukupnya (refer gambar).

tanda kurang kalsium

Ini menunjukkan bahawa, sebagai contoh sekiranya ibu mengandung yang memerlukan 1,000 mg kalsium sehari - mereka hendaklah memastikan dapat makan makanan ini sehingga cukup 1,000 mg sehari. Kalau mereka memilih untuk makan brokoli, maka perlu makan 14 cawan brokoli satu hari untuk cukupkan keperluan 1,000 mg sehari kalsium tadi.

Bagi yang mementingkan kesihatan harian, dapatkan suplimen kalsium dari Shaklee iaitu Ostematrix Shaklee.

tanda kurang kalsium
Ingin dapatkan Ostematrix Shaklee hari ini bagi mengatasi masalah kekurangan kalsium? Hubungi 018-768-4817 atau klik gambar di bawah.


Vitamin Syaza,
Certified Shaklee Consultant.