Bisnes Shaklee Kerja Dari Rumah Tanpa Modal


Hai, tengah mencari sebuah bisnes atau kerjaya atau perniagaan yang boleh di bina dari rumah? Tahniah sebab dah jumpa yang selayaknya iaitu bisnes atau perniagaan Shaklee! Ya, boleh di bina melalui rumah sahaja. Syaza sendiri sekarang ini sedang membina perniagaan Shaklee Syaza daripada rumah. Entri ini di taip dari rumah di small office home office (SOHO) Syaza.

Bisnes Shaklee, Kerjaya Kerja di Rumah Tanpa Modal

Tak Perlu Keluar Modal untuk Stok

Yup! Tanpa modal. Hanya dengan menjadi ahli Shaklee yang berdaftar di bawah Syaza, anda layak untuk membuat perniagaan Shaklee hari ini. Boleh terus dah collect untung runcit dan dapat bonus Shaklee.

Bagi yang dah berdaftar dengan orang lain semasa membaca entri ini, anda boleh cari siapa yang anda daftarkan diri dengannya. Kalau tak jumpa juga setelah bertungkus lumus mencari, inform Syaza, mungkin kelayakan anda dah expired dan mati.

Step pertama untuk memulakan bisnes Shaklee ialah dengan mendaftarkan diri sebagai ahli Shaklee. Hanya ahli Shaklee yang berdaftar sahaja layak untuk membuat perniagaan ini. Yuran keahlian punya ialah sebanyak RM35 sahaja. Macam mana nak daftar? Boleh terus daftar daripada sini. Syaza akan contact kalian dari pendaftaran di link ini. Atau contact Syaza terus pun boleh - +60187684817 (klik untuk WhatsApp)

Sistem Dropship 

Untuk hantar order pelanggan, tak perlu keluar rumah. Cukup hanya hantarkan daripada dalam sistem Shaklee. Customer order dan letakkan order di dalam sistem, Shaklee akan menguruskan 100% proses penghantaran kepada pelanggan kalian. Tugas kalian cuma duduk di hadapan laptop dan teelfon bimbit, untuk uruskan order pelanggan key in dalam sistem.

Untung Runcit 20%

Untung runcit bagi setiap item Shaklee yang kalian berjaya jual ialah sebanyak 20%. Ianya jumlah yang sangat besar. Syaza bagi contoh, sebotol Sustained Release Vita-C Plus Shaklee memberi keuntungan kepada kalian sebanyak RM19. Itu jika jual 1 botol, kalau 10 botol? RM190. Jumlah yang sangat besar dan banyak.

Komisen Keuntungan Bonus Tinggi

Bukan itu sahaja, selain daripada untung runcit yang tinggi, komisen keuntungan yang diberikan oleh Shaklee kepada kalian adalah besar. Setiap 1 item terjual mempunyai unit value (UV) yang tersendiri. Dan minimum bonus yang di bayar ialah sebanyak RM25, maksimum, boleh mencecah sehingga 5 angka, RM10,000 dah ke atas. Semuanya bergantung kepada sejauh mana hasil jualan masing-masing. Lebih besar jualan, lebih tinggi komisen.

Syarat Mudah

Syarat nak mulakan perniagaan Shaklee dari rumah tanpa modal ini ialah hanya perlu mendaftarkan diri sebagai ahli Shaklee dengan yuran keahlian serendah RM35 sahaja. Kalian boleh menikmati pelbagai tawaran eksklusif sebagai ahli yang orang lain tak akan dapat. Salah satunya ialah mengakses sepenuhnya laman web Shaklee tanpa batasan! Daripada laman web tersebut juga kalian akan menguruskan order para pelanggan.

Syarikat Kukuh

Shaklee Corporation telah bertapak di dunia selama 100 tahun. Ia sebuah syarikat yang kukuh dan telah memberikan ruang dan peluang untuk jutaan rakyat dunia menikmati hasil perniagaan dan kerjaya seumur hidup.

Semua dari Rumah

Bagi yang mementingkan sistem kekeluargaan, pendidikan anak-anak dan asuhan mereka sentiasa dijadikan keutamaan. Namun, kadangkala ekonomi memerlukan kita untuk melakukan sesuatu bagi membantu keluarga kita mengukuhkan kewangan. Dengan bisnes Shaklee, surirumah boleh membantu para suami kukuhkan lagi kewangan keluarga. Tak perlu keluar rumah untuk bekerja, masih boleh asuh dan didik anak sendiri dan dalam masa yang sama menikmati income serupa seperti mereka yang makan gaji.

Produk Terkenal, Mudah Jual

Shaklee ialah sebuah produk yang tidak asing lagi dalam kalangan rakyat Malaysia. Sangat mudah untuk di jual kerana ramai yang sudah mengenalinya. Jadi ia adalah sebuah bonus untuk kalian!


Macam mana nak daftar? Boleh terus daftar daripada sini. Syaza akan contact kalian dari pendaftaran di link ini. Atau contact Syaza terus pun boleh - +60187684817 (klik untuk WhatsApp)


Promosi Shaklee April 2020


Mengumumkan ketibaan bulan keempat dalam tahun 2020 iaitu April. Sekejap je dah masuk bulan keempat. Macam mana dengan perkembangan kehidupan masing-masing hari ini? Bertambah baik, atau masih di tahap yang sama? Walau apa pun mulakan bulan baru dengan ucapan penuh kesyukuran kerana di sebalik ujian dunia menghadapi wabak pandemik novel Coronavirus COVID19, kita masih ada rumah untuk berteduh dan makan minum yang cukup berbanding mereka yang lain. 

Apa pun, jangan lupa tingkatkan imuniti badan dan maintain antibodi kerana hanya mereka yang kuat antibodi boleh bertahan di dalam kekalutan wabak pandemik ini. InshaAllah. 

Promosi Shaklee April 2020


Eh jom la kita tengok apa la agaknya ya Promosi Shaklee di bulan April 2020 yang penuh dengan keberkatan ini sebab bulan Ramadhan tak lama lagi dah.

1. Promosi Cinch Shake Shaklee (Twinpack @ 10%)

Wow banyak tu 10%! Dapat 2 tong Cinch Shake Shaklee terus. Siap boleh pilih nak perisa apa, boleh perisa yang sama atau campur-campur perisa juga boleh. Cinch Shake datang dalam flavour coklat, kafe latte dan vanilla. 


Secara peribadi Syaza sendiri consume Cinch Shake Chocolat tetapi di Shaklee yang paling popular ialah perisa kafe latte. Kalian pula prefer perisa yang mana?

Cinch Shake dari Shaklee adalah protein minuman khas bagi mereka yang nak turunkan berat badan dan dapatkan inch loss dengan bentuk badan menarik tanpa membuatkan lemak menggeleber. Jadi, kalau nak kurus dan tak nak badan menggeleber, wajib dapatkan Promo Cinch Shake Twinpack @ diskaun 10% ni tau.

2. Peformance Drink Shaklee @ 10%

10% lagi. Dan boleh campur perisa, wow! Performance Drink ni minuman wajib yang harus dijadikan menu minuman semasa berbuka puasa tau. Sebab tu Shaklee offer promo ni masa nak dekat Ramadhan sebab, minuman ni adalah minuman elektrolit yang super popular sewaktu di bulan Ramadhan.


Syaza sarankan segera buat stok di rumah sebelum Performance Drink Shaklee habis di sambar orang lain. Memang air penyegar tekak di kala berbuka. Tak perlukan ais batu pun dah sedap sangat. Ada 2 perisa iaitu perisa lemon lime dan juga satu lagi ialah perisa oren. Kalau letak ais lagi fuh.. sedap! 

Paling penting dia less sugar dan tidak mengandungi bikarbonat serta gas! Bagi para Ibu yang mengandung dan menyusukan anak, jadikan Performance Drink minuman ketika bersahur dan campurkan bersama ESP Shaklee bagi mendapat sepenuh tenaga untuk berpuasa sepanjang hari bulan Ramadhan tanpa lesu dan letih. Stay energetic, mom! :)

3. Meal Shakes Shaklee @ 10%

MasyaAllah sekali lagi kita nampak perkataan 10%, kali ni untuk Meal Shakes pula sejenis minuman yang khas bagi kanak-kanak terutama untuk yang ada masalah sembelit, jenis picky eater, kurang berat badan dan memerlukan nutrisi tambahan serta sesuai bagi para ibu bapa yang nak cari minuman sihat untuk anak masing-masing.


Menjelang Ramadhan pula, bagi anak yang baru nak mula dan belajar berpuasa, wajib ibu dan bapa hidangkan Meal Shakes sewaktu bersahur supaya anak mendapat bekalan nutrisi secukupnya dan bertenaga walaupun ketika mula belajar berpuasa. Rasanya sangat sedap, kita sebagai ibu bapa pun boleh tumpang sekaki minum, hehehe. Oh ya boleh hidangkan bersama Performance Drink juga untuk keluarga dan anak-anak!

4. Vivix Shaklee Twinpack @ 5%


Rangkaian polifenol dan resveratrol yang menjadi pilihan pertama rakyat Malaysia di dalam Shaklee. Vivix dari Shaklee! Bulan April 2020, ada promosi Vivix tau. Bukan sahaja dapat diskaun 5% tapi, siap dapat cashback dan juga free postage. Wow!


Vivix Shaklee didatangkan dalam bentuk cecair yang memudahkan kita untuk ambil setiap hari sebanyak sekurang-kurangnya 1 sudu pagi atau malam, atau pada bila-bila masa. Tidak ada masa spesifik yang ditetapkan sebagai pengambilan untuk Vivix. Boleh di ambil pada bila-bila masa. 

Bagaimana Nak Order Set Promo ni?

Terus order di sini >> Order menggunakan kad kredit atau kad debit. Jika ada sebarang masalah untuk order, boleh contact Syaza di 0187684817 (klik untuk WhatsApp)

Set Cadangan Perlindungan Imuniti & Tingkat Antibodi Shaklee

Set Cadangan Perlindungan Imuniti & Tingkat Antibodi Shaklee

Bagi sesetengah yang lain, sebagai contoh, bermain hujan itu tidak menjadi masalah, tetapi ada yang walaupun terkena sedikit sahaja hujan, keesokan harinya jatuh sakit, demam, selesema dan sebagainya. Adakah itu diri anda yang sedang membaca artikel ini?

Setiap bulan mesti akan masuk wad, atau paling tidak wajib jatuh sakit walaupun sekadar demam. Adakah itu anda? Ini semua hanya salah satu dari banyaknya tanda kelemahan sistem pertahanan badan dan antibodi anda.

Ada yang ok je walaupun duk bermain dalam hujan. But to some people, yang mungkin ada sejarah kesihatan lain, kena tempias pun boleh buat sakit tau

Melindungi tubuh badan dengan memberi perlindungan penuh kepada sistem imuniti adalah jalan terbaik bagi meningkatkan antibodi kita. Ada daripada kita yang memiliki antibodi lemah. Disebabkan itu, selalu jatuh sakit. Terdapat pelbagai faktor yang menyumbang ke arah sistem pertahanan dan imuniti seseorang termasuk gaya pemakanan, sejarah kesihatan, cara kehidupan, persekitaran dan lain-lain.

Sistem pertahanan tubuh badan yang terbahagi kepada 3 fasa, perlu diperbaiki dari masa ke semasa supaya apabila badan kita memerlukan antibodi bagi melawan virus dan bakteria jahat, ia boleh berfungsi dengan baik. Sebagaimana yang kita semua tahu, ada penyakit yang belum ditemui ubatnya melainkan hanya dengan antibodi kita sendiri yang melawan penyakit tersebut. Antibodi yang kuat boleh memperlahankan gerak kerja virus dan bakteria jahat, malah ia mampu menghapuskan terus virus dan bakteria jahat ini.

Oleh sebab itu, penulis ingin memberitahu berita baik bahawa di Shaklee, kami ada Set Cadangan bagi Perlindungan Imuniti dan juga untuk Meningkatkan Antibodi dari masa ke semasa. Set ini terbahagi kepada 3 jenis iaitu, Set Basic, Set Popular dan juga Set Optimum.

Set Perlindungan Imuniti dan Tingkatkan Antibodi Shaklee

1. Garlic Complex

Set Cadangan Perlindungan Imuniti & Tingkat Antibodi Shaklee

Garlic atau nama di dalam Bahasa Malaysia, bawang putih adalah termasuk dalam kategori keluarga bawang. Sering digunakan di dalam masakan bagi tujuan untuk menambah rasa dan juga ada yang menggunapakainya untuk tujuan penjagaan kesihatan. Kandungan allicin di dalam bawang putih yang mempunyai sifat anti virus dan anti bakteria telah menjadikannya terkenal zaman berzaman bagi melawan segala jenis virus dan bakteria. Satu kelopak bawang putih memiliki kira-kira 5 hingga 8 mg kandungan allicin (bergantung kepada saiz dan keadaan kelopak).

Namun, bau allicin yang kurang menyenangkan telah menyebabkan terdapat segelintir dari kita kurang gemar dengan bawang putih yang kaya khasiat dalam perlindungan imun dan memberi kesihatan lebih baik untuk antibodi.

Di Shaklee, kami menyediakan supplement Garlic Complex dengan kandungan serbuk ulas bawang putih (Allium Sativum) yang tulen sebanyak 500 mg, menepati keperluan sihat untuk tujuan meningkatkan sistem pertahanan badan daripada di serang virus dan bakteria jahat. Tetapi apa yang menariknya ialah, anda tidak akan menemui bau yang kurang enak dalam supplement garlic allicin dari Shaklee ini kerana ekstrak Rosemary di tambah bagi mengurangkan masalah bau tak sedap tersebut. Jadi anda boleh menikmati khasiat allicin yang terkandung di dalam bawang putih dengan mudah dan sedap!

2. Sustained Release Vita-C Plus (Vitamin C Shaklee 500 mg)

Set Cadangan Perlindungan Imuniti & Tingkat Antibodi Shaklee

Vitamin C telah terkenal secara turun temurun untuk menawarkan perlindungan yang baik kepada imuniti badan. Malah ia juga didapati membantu meningkatkan antibodi tubuh badan. Oleh kerana manusia tidak boleh menghasilkan vitamin c sendiri, maka kerana itu pengambilan sayuran dan tumbuh-tumbuhan yang kaya kandungan Vitamin C amat dititikberatkan.

Walaubagaimanapun, dengan keadaan hari ini yang tidak memungkinkan untuk seseorang mendapat kandungan vitamin c dari sayur dan buah secara berterusan dan maksimum kerana selain daripada proses penanaman hari ini yang kaya dengan bahan kimia, apabila buah dan sayur terdedah dengan persekitaran dan cara masakan yang salah, ia akan hilang nutrien hampir kesemuanya sekali. Yang tinggal cuma sedikit sahaja.

Vitamin C dari Shaklee mempunyai teknologi sistem perlepasan mengikut jam. 1 tablet membekalkan 500 mg, dalam masa 1 jam, 100 mg akan dilepaskan, hasilnya, semua kandungan vitamin c akan di serap dan digunakan dengan baik oleh badan. Selain itu, Vita-C Plus ini sesuai bagi semua jenis perut termasuklah perut jenis sensitif kerana Shaklee menggunakan kandungan Vitamin C daripada ekstrak jagung, untuk memastikan ia sesuai bagi semua jenis perut.


3. Nutriferon Granules Shaklee

Set Cadangan Perlindungan Imuniti & Tingkat Antibodi Shaklee

Anda cuma akan menemui produk seumpama ini di pasaran hanya dari Shaklee! Nutriferon Granules adalah penemuan unggul oleh seorang ahli Immunologi terkenal di dunia, Dr Yasuhiko Kojima yang menjalankan kajian dan penyelidikan selama 40 tahun bersama rakan penyelidik yang lain di University of Tokyo. Selama 40 tahun mereka mencari di antara 200 ramuan, yang mampu membantu untuk menghasilkan interferon semulajadi bagi manusia. Interferon adalah penggalak sistem imuniti yang akan membantu sel darah putih bekerja dengan lebih baik dalam meningkatkan sistem antibodi seseorang. 


4. Carotomax Shaklee

Set Cadangan Perlindungan Imuniti & Tingkat Antibodi Shaklee
Pernah terfikir dari mana datangnya warna yang menarik untuk buah dan sayur di sekeliling kita? Tomato, warna merah. Lada benggala ada yang warna merah, kuning dan hijau. Lobak, ada warna oren, dan ungu. 

Semua warna ini adalah kerana ciptaan Allah yang telah mengurniakan kandungan karotenoids didalamnya. Karotenoid ini bukan sahaja memberikan warna cantik kepada sayuran dan buah-buahan tetapi ia berfungsi untuk melindungi mereka daripada kerosakan cahaya matahari, menstabilkan dinding sel dan membantu fotosintesis mereka.

Sebagaimana karotenoid boleh melindungi mereka, begitu juga antioksidan ini mampu melindungi tubuh badan kita daripada ancaman virus dan bakteria jahat. Kelebihan Carotomax Shaklee ialah ia menyediakan 6 kandungan utama karotenoid iaitu astaxanthin, beta karotena, alpha karotena, lycopene, lutein dan zeaxanthin yang di ekstrak daripada tomato, microalgae, oil of palm dan marigold.

5. ResV Shaklee

Set Cadangan Perlindungan Imuniti & Tingkat Antibodi Shaklee

Sebuah revolusionari dalam bidang penyelidikan, sebuah produk yang mengandungi kandungan 13 kali ganda lebih baik dari sekadar hanya resveratrol sendiri, 

Shaklee memformulasikan ResV. Kandungan utama ResV ialah terdiri daripada buah dan sayuran iaitu menggunakan anggur muscadine, japanese knotweed, chebulic myrobalan, lobak ungu, black currant, hampas anggur, dan juga delima sebagai bahan utama. Kesemua tumbuhan dan sayuran ini sangat kaya antioksidan dan membantu badan untuk memiliki sistem pertahanan yang ampuh serta membantu memberi peningkatan antibodi yang lebih baik. 


Cadangan Set

Set Basic

Sesuai bagi anda yang mementingkan kesihatan dan mempunyai bajet tertentu untuk memperuntukkannya setiap bulan:
  • Garlic Complex
  • Sustained Release Vita-C Plus


Set Popular

Set pilihan ramai rakyat Malaysia:
  • Garlic Complex
  • Sustained Release Vita-C Plus
  • Nutriferon Granules Shaklee
  • Carotomax Shaklee


Set Optimum

Perlindungan sebenar untuk sistem pertahanan dan imuniti badan dan memberikan fungsi premium serta optimum dan banyak lagi manfaat lain bagi meningkatkan antibodi badan:
  • ResV Shaklee
  • Garlic Complex
  • Nutriferon Granules Shaklee
  • Carotomax Shaklee


Cara Nak Order Set Cadangan Perlindungan Imuniti & Tingkat Antibodi dari Shaklee

1. Order direct daripada HQ dengan klik di sini menggunakan kad kredit atau kad debit

atau//

2. Order melalui penulis dengan menghubunginya di talian 0187684817 (klik untuk WhatsApp)

Nutriferon Granules Shaklee Available Today @ 2 pm


Hai assalamualaikum. Syaza ada pengumuman yang sangat penting sekarang ini iaitu tentang stok Nutriferon Granules Shaklee yang akan available online hari ini jam 2 petang. Limited seorang boleh beli 5 kotak sahaja.

Please WhatsApp dan contact Syaza dengan kadar segera bagi yang nak order dan memerlukan Nutriferon Shaklee. Sekarang ni wabak COVID 19 melanda, jadi Nutriferon sangat di cari dan ramai yang nak perlukan dia.

Dulu last time sebelum COVID, dia out of stock gara-gara influenza, lepas tu COVID lagi la cepat habis. Last habis masa Januari haritu. Ni after 2 bulan baru la datang balik stok dia. So please guys stay alert dan jangan lepas kan peluang ini.


Jika nak order sendiri melalui HQ Shaklee terus boleh klik di sini >> Order sendiri melalui debit / credit card

Bagi mengetahui lebih lanjut tentang Fungsi, Manfaat dan Testimoni Nutriferon, klik di sini >> Fungsi, Manfaat dan Testimoni Nutriferon Granules hanya di Shaklee

ResV Shaklee Untuk Badan Bertenaga dan Cergas

testimoni resv shaklee

Pengambilan 2 softgel ResV Shaklee setiap hari membantu membekalkan tenaga kepada tubuh badan. ResV berfungsi bagi menja apenghasilan mitokondria yang menjadi 'tapak' bagi tenaga kita. Dalam masa 2 hingga 3 jam kita dapat rasakan manfaat bertenaga tersebut. Siapa yang lesu dan letih tu, tak jadi melepek. Terus bangun segar sepanjang hari. Start a fresh day!

Testimoni ResV Shaklee Badan Cergas dan Bertenaga

1. Ambil ResV sebab selalu travel jarak jauh

Testimoni ResV Shaklee Badan Cergas dan Bertenaga

2. Selalunya waktu tertentu dah mengantuk dah, tapi sekarang ni segar lain macam

Testimoni ResV Shaklee Badan Cergas dan Bertenaga

3. Badan rasa lain dari hari-hari yang sebelum ni

Testimoni ResV Shaklee Badan Cergas dan Bertenaga

4. Senang nak bangun pagi, energetic

Testimoni ResV Shaklee Badan Cergas dan Bertenaga

5. Cergas je badan

Testimoni ResV Shaklee Badan Cergas dan Bertenaga

Promosi ResV Shaklee Mac 2020


Cara nak order:

1. Order melalui website di sini

atau//

2. Contact Syaza di 0187684817 (klik untuk WhatsApp)


Rumah Makan Cibiuk, Kajang | Sambal Free, Bebek Sedap


Syaza penggemar makan makanan pedas. Tapi pedas Malaysia dan Indonesia je. Pedas Korea yang Samyang and the geng tu, I tak tahan. Hehehe. Hujung sudu pun belum tentu mampu habis. Setakat pedas Malaysia tu ok la and pedas dari negara seberang pun apa kurangnya. Lagi pun dulu masa belajar degree di USM Pulau Pinang, Ayam penyet tu la menu harian lepas balik kelas. Bertambah-tambah sambal makcik tu! Sedap giler.

*kredit gambar cover kepada supermeng.blogspot.com

Si kecik makan nasi goreng dia je penuh portion banyak giler siap bungkus, Ibu dia makankan hahahaha

But this time, sejak duduk Bangi ni selalu jugak la lalu lalang dekat depan Rumah Makan Cibiuk Kajang tu yang tepi tol tu hihi. Lepas tu pernah tengok ada sorang Maharaja Lawak, peserta dia yang entahlah siapa tah nama dia lupa la, haha, pernah review Cibiuk ni. Di tambah lagi dengan suami cerita tentang kesedapan Cibiuk lepas boss dia belanja makan. Maka, Syaza pun ajaklah suami makan di sini pada suatu hari itu. Yela, takkan nak cerita je kan, bawaklah isteri makan, hehehe.

Rajanya sambal, jaguhnya talapia, topnya ayam kampung | Gitu moto Cibuk!

Dengar cerita sambal dekat sini free of charge boleh tambah banyak kali. I like! And memang pun. Tambahlah nak banyak mana pun. Tapi sambal yang free tu tak pedas mana pun, atau sebenarnya langsung tak pedas but still sedap! :)

Seketul cili dia letak pergh yummy, tak pedas langsung pun. Maybe cili jenis tak pedas. :) Tapi mindset Syaza masa makan fikir pedas je cewah

Yang pedas Syaza syak ada satu lagi sambal tu, which is Syaza tak try pun, iaitu nama dia Sambal Ceurik. Dalam menu pun dia kata Sambal Ceurik ni extra pedas! InshaAllah next time datang lagi Syaza boleh cuba pulak yang extra pedas ni. 

Layanzz asal usul Rumah Makan Cibiuk

Menu kanak-kanak menurut waiter dia, dulu ada menu bubur yang sesuai tuk budak but waktu Syaza pergi tu tak ada katanya dah discotinued gitu. 

Bebek~ :) Sedapppp. Lembut yummy, perfect. xx

So Syaza order kan anak Syaza, nasi goreng je. Bolehlah, sedap dan paling penting tak pedas! Bukan Syaza yang request tak pedas tau, memang nasi tu tak pedas menurut waiter tersebut. 

Ok kira yang Kajang ni first kedai dia la xx :)
Harga makanan dekat sini sangat affordable dan berpatutan. Paling penting portion dia besar, kenyang makan. Asalnya nak order dessert, tapi lepas dah makan nasi tu ha menyandor suami isteri, kekenyangan. Ingat memula nak order Pavlova, sekali dah kenyang dan pavlova pun takde haritu! Hahahaha. Mujur sangat kenyang kalau tak frust menonggeng kot. LOL

Cibiuk ialah sebuah desa yang terletak di kacamatan (daerah) Cibiuk, kabupaten Garut, provinsi Jawa Barat Indonesia

Syaza order bebek. Masa dapat menu tu, kami suami isteri blur, apa ek bebek ni? Dalam kepala macam pernah dengar, tapi lupa. Maka kami tanyalah waiter yang sangat baik hati di situ. Rupanya bebek ni itik, hehehe. Lepas dah tau tu terus teringat dulu masa kecik rajin layan cerita Indonesia dekat TV3 yang selalu keluar masa cuti sekolah tu. Bebek dan Angsa Ajaib la, telur emas la. Korang layan tak dulu-dulu? Hahaha. Masa tu barulah, oooooo ye ye ingat Bebek tu itik. Cewah, masa tu jugaklah kau acah tau ye hahaha

Tempat boleh tambah menambah, licin sayur mayur orang tambah. Bagus orang Malaysia suka makan sayur hihi

Suami Syaza pulak order yang ayam je. Satu pinggan didatangkan sekali bersama nasi (ada dua pilihan nasi biasa or panggang), cekodok jagung (atau dalam menu ada yang berasingan namanya perkedel jagung), sayur mayur dan paling best ada petai bakar weh! Pergh rangup giler masyaAllah petai dia. Kami jumpa petai tu di sebalik nasi lepas dah makan separuh nasinya. We be like, " Ehhhh petai la," Jakun~ Haha

Pelbagai pilihan sambal. Next time boleh try Sambal Ceurik (Extra pedas katanya!)

Dekat dalam nasi dia siap ada cili merah tapi cili merah jenis tak pedas pun. Oh ye, bukan sambal je boleh tambah. Nak tambah sayur mayur dia pun boleh. Bagi yang diet tu, nasi bagi cik suami, pastu kita amek nasi suku je lelain separuh amek sayur banyak-banyak ok. Syaza tak buat pun hahahaha. Sebab Syaza tak diet <?> kihkihkih.

Kami order ais kosong je. Takde air lain. Very the sihat uolss. Macam tu la kami suami isteri kalau keluar. Kadang-kadang tak order pun minum air bekal lepas tu waiter buat muka pelik erkkkk air tak order? Haha

Macam-macam ada dalam sepinggang. Macam Wang Solo pun yer jugak. Bukan Han Solo, Wang Solo xx

So overall, best ke tak Cibiuk? Best! Sedap. Environment makan pun ok. Awalnya nak duduk bersila kat bawah tapi mengenangkan ada anak kecik yang akan bersilat kat atas tu, tak pe la kita duduk meja biasa je la ok, hahahaha. Cuma satu je, lighting dia malap giler rasa cam sendunya. Tak rasa romantik tau, rasa sendu. Makanan sedap, kalau datang dengan family ramai-ramai order menu yang macam dalam dulang tu, pastu share. Awhhhh nikmatnya~ Sharing is caring. Kami suami isteri nak rasa menu lain-lain, tak order sedulang hahahaha

Jemput datang ke Rumah Makan Cibiuk, Kajang! Bismillah~ :)

7 Bahan Kandungan Utama ResV Shaklee

bahan kandungan utama dalam resv shaklee

ResV diformulasikan oleh Shaklee dengan menggunakan 7 bahan alami semulajadi yang terpilih. 

7 Bahan Kandungan Utama ResV Shaklee

bahan kandungan utama dalam resv shaklee
ResV dari Shaklee 13x ganda lebih berkuasa daripada resveratrol sahaja

1. Anggur Muscadine

bahan kandungan utama dalam resv shaklee

Muscadine Grape atau Anggur Muscadine ini ialah sejenis anggur yang mempunyai lebihan kromosom berbanding anggur lain. Ini menjadikan kandungan polifenol di dalam anggur ini adalah lebih berkuasa dan banyak. Ia juga merupakan jenis anggur yang jarang ditemui. Antara buah yang susah nak dijumpai. Kaya dengan asid ellagik dan ellagitanin. Sifat antioksidan yang tinggi menjadikan ianya pilihan pertama dari Shaklee sebagai salah satu sumber polifenol di dalam ResV Shaklee.


2. Japanese Knotweed

bahan kandungan utama dalam resv shaklee

Japanese Knotweed atau nama lainnya Polygunum Cuspidatum adalah sumber terbaik resveratrol, sejenis kompaun yang ditemui didalamnya. Ia memiliki kepekatan trans-resveratrol yang tinggi. Hu Zhang adalah nama yang di beri dalam Bahasa Mandarin kepada tanaman ini. Terkenal bagi digunakan untuk kesihatan jantung, hati dan sistem penghadaman serta sangat membantu untuk mengurangkan simptom menopause. Bukan itu sahaja, Japanese Knotweed juga boleh digunakan bagi mempercepatkan proses sembuh luka. 


3. Hampas Anggur dan Anggur Merah

bahan kandungan utama dalam resv shaklee

Kaya dengan ciri antioksidan, hampas anggur (Grape Pomace) adalah salutan kedua di dalam softgel ResV Shaklee. Untuk menghasilkan ekstrak softgel daripada hampas anggur ini, Shaklee memiliki 6 patent diatasnya.


4. Lobak Ungu

bahan kandungan utama dalam resv shaklee

Semua lobak adalah berkhasiat dan penuh nutrisi, tetapi Lobak Ungu mengandungi sejenis antioksidan yang superpower berbanding lobak-lobak lain iaitu anthocyanins (kerana itu ia memiliki warna ungu) yang menunjukkan pelbagai manfaat baik untuk kesihatan manusia. Pengambilan Lobak Ungu membantu untuk menambah baik kesihatan jantung, menggalakkan penurunan berat badan dan mengurangkan masalah keradangan serta mengurangi risiko sel abnormal berkembang biak. 

5. Buah Delima

bahan kandungan utama dalam resv shaklee

Siapa yang tidak kenal dengan Buah Delima yang pastinya cukup mudah untuk ditemui di Malaysia khususnya. Delima kaya dengan khasiat polifenol, flavonoid dan juga Vitamin C. Ia sangat baik untuk kesihatan minda, sistem penghadaman, memberi kesihatan yang lebih baik untuk tulang dan sendi dan lain-lain. Dengan menambahkan Delima dalam diet harian, ia membantu mengurangkan risiko penyakit kronik dan juga masalah radang. 

6. Chebulic Myrobalan

bahan kandungan utama dalam resv shaklee

Terminalia chebula ialah sejenis pokok dalam kategori keluarga Combretaceae. Ditemui secara liar di dalam hutan di India dan disekeliling kawasan dengan altitud tinggi, yang menghasilkan buah dikenali sebagai myrobalan. Terkenal sebagai raja segala herba (King of Ayurveda) di dalam Perubatan Tradisional Ayurvedic. Membantu untuk proses penghadaman yang lebih baik dan juga sering digunakan sebagai salah satu herba bagi mengawal masalah gula dalam darah.

7. Anggur Hitam (Black Currant)

bahan kandungan utama dalam resv shaklee

Anggur Hitam, atau Black Currant (Ribes Nigrum) kaya dengan anthocyanins, Vitamin C, Antioksidan dan juga gamma-linoleic acid (GLA). Selain rasanya yang memang sangat sedap, ia berkhasiat di dalam membekalkan nutrisi penting untuk tubuh badan kita dari masa ke semasa.

Ketahui lebih lanjut >> Fungsi dan Manfaat ResV Shaklee

ResV Shaklee tengah ada Promosi hebat sekarang ini. 

1. Beli 2 Less 5%
2. Beli 6 Percuma 1

Harga sebotol ResV Shaklee ialah RM408 

Boleh dapatkan ResV dengan gunakan kad kredit atau kad debit di sini (saya nak beli sendiri ResV) atau hubungi Syaza untuk Syaza bantu order kan ResV hari ini (klik untuk WhatsApp).

Jalan Jalan Japan Kip Mall Bangi

Waktu first time nampak sebesar gedabak lambang Jalan Jalan Japan dekat Kip Mall, terus ajak husband singgah, hehehe. Sebenarnya tak tahu pun apa benda Jalan Jalan Japan ni tapi sebab pernah nampak kawan memborong barang bukan main banyak so rasa nak ambil tahu. Kata kawan murah-murah dan semua barang kebanyakkannya dari Jepun. No wonder la, rupanya Jalan Jalan Japan ni kedai pre-loved. :)

So Syaza pun menapak la ke Jalan Jalan Japan yang baru je di buka kat Kip Mall ni. YA Allah ramai giler orang! Fuh, serious-lah. Dasyat penangan pre-loved. Bukan Syaza je yang suka nak menapak kat Jalan Jalan Japan ni, rupanya ramai lagi. Harga semua of course la murah-murah. Ada mainan, kasut, handbag, baju, stroller, barangan sukan dan gym termasuklah set golf, plush toy dan teddy bear, cermin mata hitam, stokin, pinggang mangkuk. Perfect la senang cerita semua tok nenek barang ada dalam tu. xx

Jom layan gambar jap. Masa masuk ni Syaza tak membeli pun tapi niat di hati nak datang balik cari gym set yang bench tu. Murah kot! hehe. And lagi pun masa ni tak sanggup nak beratur panjang. Hahaha. Waktu Syaza pergi ni dia baru je bukak 28/12/2019 haritu. Memang ramai la yang datang, sempena pembukaan :)

Jalan Jalan Japan Kip Mall Bangi

Jalan Jalan Japan Kip Mall Bangi

Jalan Jalan Japan Kip Mall Bangi
Pilihan baju dia cantik-cantik, dari size petite sampai besar pun ada :)

Jalan Jalan Japan Kip Mall Bangi
Stroller ada di jual, kalau pandai pilih boleh jumpa yang terbaik

Jalan Jalan Japan Kip Mall Bangi
Pilihan kasut yang sangat banyak dari kasut kanak-kanak sampai dewasa

Jalan Jalan Japan Kip Mall Bangi
Tudiaaaa bukan main panjang beratur!

Jalan Jalan Japan Kip Mall Bangi
Pilih~ Stokin mur mur

Jalan Jalan Japan Kip Mall Bangi
Perempuan, wanita atau gegurl nampak tag ni cepat serbu yea hihi

Jalan Jalan Japan Kip Mall Bangi
Boleh grab 5 pasang, pilih cantik cun melecun confirm orang pun tak tahu kita guna pre-loved punya :) Melainkan kalau kita beritahu la hihihi

Jalan Jalan Japan Kip Mall Bangi
Zehraa tengok teddy bear patung bebanyak ni bukan main suka dia. Tapi tu la kena tahan dia dari membeli, dekat rumah tu dah segunung! xx


Jom singgah Jalan Jalan Japan especially warga Bangi and sekitarnya kat Kip Mall je ni~ :)