Tuesday, 10 October 2017

SEO Offline Coaching Done Today

9/10/2017
Alamanda, Putrajaya
Kelas SEO Offline Coaching
Bersama Cikgu Oliess.


************
Alhamdulillah wa syukurillah. Seronok tak terhingga hari ini.

Al-kisahnya, Syaza sehari suntuk dalam kelas menuntut ilmu tentang blogging bersama sahabat dalam bisnes Shaklee.

Apa yang Syaza nak sampaikan dalam post kali ni? Ada 3, inshaaAllah.
1. Tentang keperluan bertanya
2. Tarbiyyah dari Allah melalui bisnes Shaklee
3. Sunnah berniaga Rasulullah

Actually, nak sentuh secara simple. Perkongsian dari hati ke hati. Apa yang Syaza rasa hari ini, sebagai seorang Pengedar Shaklee Malaysia bermula tahun ini, 2017 (walhal dah jadi pengguna Shaklee dan dapat Shaklee Effect sejak 2016 hihi), bagaimana Allah mendidik diri ini dari seorang yang begitu kepada begini.

Dan of course, mesti wajib ada cikgu. Nama pun kelas kan. Cikgu Oliess! Yang super ohsem dan baik hati. Banyak input serta ilmu yang berjaya dihadamkan walaupun hakikatnya hanya ilmu basic yang sepatutnya Syaza wajib tahu lama dah (apa la Syaza ni hihi)

Yela, supposedly Syaza kena tanya soalan advance dekat cikgu. Buat malu jer taw tanya soalan basic.
But, pernah dengar kan kata pepatah, ehem,

"Malu bertanya sesat jalan."

Kalau banyak bertanya? Tak tahu malu! Ish, ada pulak macam tu Syaza, hihi.

Memandangkan 9/10/2017 exam PT3, jadi nak menyeru semua, janganlah kita segan dan malu untuk bertanya soalan. Mungkin pada orang lain soalan tu kelihatan kurang pandai atau kata kasarnya bodoh, tapi percayalah, sesungguhnya kitalah yang bodoh apabila kekal mendiamkan diri dengan persoalan demi persoalan tanpa melontarkannya kepada orang yang tepat.

So kawan-kawan!

After this, jangan malu bertanya okay kalau ada dalam kelas, tak kiralah kelas apa pun! 
Termasuk kelas memasak, memandu, ehe. Semuanya. Kerana ilmu Allah itu luas sangat. Bayangkanlah, ilmu yang kita ada ni, kita p dekat laut, celup jari, angkat dan titiskan air laut di hujung jari.

Titisan itulah ilmu kita, manusia. Manakala lautan yang terbentang luasa itu adalah ilmu Allah.
Jangan pernah kedekut ilmu taww. Haa, pengalaman Syaza sendiri, kedekut ilmu membawa padah 
Allahu Allah! Terima kasih kerana banyak mentarbiyyah aku sepanjang berada dalam bisnes Shaklee ini, wahai Allah

Sesungguhnya benarlah bahawa berniaga itu merupakan antara sunnah baginda Rasulullah saw, rasul junjungan mulia daku dan kita semua

Allahumma Solli 'ala Sayyidina Muhammad

InshaAllah di kelapangan lainnya, Syaza akan berusaha untuk berkongsi sedikit demi sedikit ilmu yang Syaza berjaya serap dari Cikgu Olies tadi okay!

Rajin-rajinlah drop by dekat blog Syaza taw. Comments with love gittuwww.

Fatin Syaza,
Pengedar Shaklee Nilai & USIM,
COD Nilai | USIM | Bangi | Kajang | Putrajaya,
POS Shaklee Seluruh Malaysia,
syazaf92@gmail.com,
0187684817

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. I'll BW to your blog, soon! XOXO ")