Monday, 18 December 2017

7 Kebaikan Vitamin E untuk Kulit

7 Kebaikan Vitamin E untuk Kulit

  • Bertindak sebagai pelembab
    • Nutrien larut minyak yang lebih baik dari produk jenis larut air
    • Bertindak sangat baik ke atas kulit kering dan kulit rosak
    • Mengisi semula lembapan yang hilang akibat kulit rosak
  • Melambatkan proses penuaan
Vivix Shaklee Melaka
Vitamin E membantu mencegah penuaan awal
  • Menggalakkan penghasilan kolagen
  • Kolagen adalah sejenis fiber protein yang bertanggungjawab untuk memastikan keanjalan kulit berkekalan
  • Mengurangkan kehadiran kedutan dan tanda awal penuaan
  • Merawat sunburn
    • Bersifat anti-oksidan yang meneutralkan kesan radikal bebas yang berpunca dari sinaran ultraviolet yang mengakibatkan sunburn
  • Mencerahkan tompok hitam (jeragat)
Vivix Shaklee Melaka
Kesan ke atas kulit yang tidak sihat
  • Menghapuskan radikal bebas yang akibatkan pigmentasi
  • Bertindak sebagai agen pembersih
    • Memudahkan untuk proses bersihkan muka di samping mengekalkan kelembapan kulit
  • Merawat masalah kuku kering
    • Rawatan efektif mengelakkan kuku kering dan pecah
  • Merawat stretchmark
Vivix Shaklee Melaka
Strectmark ke atas perempuan selalu hadir selepas proses bersalin atau semasa
  • Stretchmark muncul kerana kehilangupayaan keanjalan kulit kerana kesan rekahan di bahagian atas dan bawah kulit
  • Ia akan menghasilkan tanda warna putih berjalur-jalur
  • Vitamin E berfungsi terkenal bagi mengembalikan keanjalan kulit dan memudarkan kesan rekahan tersebut
Baca Selanjutnya Di sini :
  1. Parut Jerawat Pudar dengan Vitamin E
  2. Petua Hilangkan Kedut Muka
Dapatkan Produk Shaklee anda hari ini dari Syaza (Touch to WhatsApp). Syaza menyediakan perkhidmatan COD Vivix Shaklee Melaka serta Pos Vivix dan Shaklee seluruh Malaysia dan luar negara.

Fatin Syaza,
0187684817 (Touch to WhatsApp),
Pengedar Vivix Shaklee Melaka,
COD Vivix Shaklee Melaka,
Pos Vivix Shaklee Seluruh Malaysia.

Continue Reading

ESP Shaklee Cerahkan Kulit

ESP Shaklee Bantu Cerahkan Kulit

Kulit cerah dan bersih adalah idaman setiap wanita. Bahkan kini, ia menjadi idaman para lelaki. Masa kini, dengan lambakan produk mencerahkan kulit, kita perlu berhati-hati dalam memilih produk cerahkan kulit. Hal ini supaya kita dapat menjamin kesihatan berpanjangan di samping mencerahkan kulit. 
Continue Reading

Sunday, 17 December 2017

4 Punca Keputihan Kepada Wanita Belum Berkahwin

PUNCA KEPUTIHAN WANITA

Mesti dilema bagi sesiapa yang ada masalah keputihan terutama bagi wanita yang belum berkahwin. Kalau yang dah berkahwin pula, lain ceritanya. Ianya bukanlah suatu perkara yang memalukan malah kita perlu segera bertindak bagi mengatasi masalah ini. 

Terdapat pelbagai faktor dan punca yang mengakibatkan keputihan ini. Antaranya termasuklah tentang cara hidup dan hormon seseorang. Kategori keputihan juga datang dalam pelbagai bentuk. Untuk post kali ini, kita akan fokus kepada punca yang memberi masalah keputihan wanita ini.
Continue Reading

Wednesday, 6 December 2017

Apa itu Vivix dari Shaklee?

VIVIX SHAKLEE - APA ITU VIVIX?

"Pernah dengar tentang pelbagai rangkaian jenis produk di Shaklee termasuklah Vivix,"
"Vivix tu apa ya?"
"Apa kandungan dalam Vivix Shaklee?"

Dan banyak lagi soalan demi soalan berkaitan Vivix. Semestinya banyak soalan tentang Vivix kerana dalam rangkaian produk Shaklee di bawah Healthy Nutrition, Vivix merupakan produk paling PREMIUM!

Premium di sini merujuk kepada dari segi kandungan serta khasiat kandungan Vivix ini. Maka tidak hairanlah, apabila sudah mengenali Vivix, ramai jatuh hati dengannya dan mendapat manfaat kesihatan serta kecantikan dengan pengambilan Vivix sebagai makanan tambahan.
Continue Reading

Friday, 1 December 2017

Kandungan GLA Complex Shaklee

Kandungan GLA Complex Shaklee - Perlu Dimiliki Semua Wanita

Pengedar Shaklee Melaka

Pernah dengar tentang EPO? Atau nama penuhnya adalah Evening Primrose Oil. GLA dari Shaklee ini merupakan EPO keluaran Shaklee. Baik, kita bercerita dahulu tentang EPO. 

Apa itu EPO? 

Secara ringkasnya EPO digunakan secara meluas sebagai makanan tambahan atau vitamin yang memberi khasiat untuk :
  • Rheumatic dan Arthritic
  • Eczema
  • Sindrom PMS datang bulan
  • Sindrom Menopaus
Continue Reading

Promosi Shaklee Disember 2017

Hai assalamualaikum! Pejam celik, pejam celik dah masuk Disember. Countdown nak masuk tahun baru masihi iaitu tahun 2018. Sekejap je kan.

Pengedar Shaklee Melaka


Apa PROMO SHAKLEE untuk Disember ni? Ramai dah tak sabar nak tahu. Promo bulan ni sangat best dan penjimatan berganda. Ada sekali PWP iaitu Purchase with Purchase. Apa maksud PWP ni, Syaza? Maksud PWP dalam Promosi Shaklee adalah setiap belian akan dapat buat belian barang atau produk lain dengan harga diskaun kaw kaw!

Okay ramai dah menunggu ni nak dengar pengumuman PROMOSI SHAKLEE BULAN DISEMBER 2017. Jom kita tengok, bulan ini ada tiga (3) promosi yang Shaklee jalankan! 
Continue Reading