Friday, 20 July 2018

Set Gastrik Shaklee dan Fungsi (Beserta Harga)

Hai semua! Siapa dekat sini ada gastrik?


Seksakan ada gastrik ni. Tidur tak lena, mandi tak basah, makan tak kenyang. Ha, dah macam orang bercinta pulak. Tapi memang tu hakikatnya. Serba tak kena bila gastrik menyerang. Apa pun tak boleh buat. Sekali dah kena, al-jawabnya lepas daripada 'sekali tu' memang mendapatlah (selalu kena). 

Dah cuba banyak ubat doktor, susu gastrik, magnesium, beli kat farmasi, semua tak jalan! Even nak puasa pun tak larat. Bayangkan setiap 2 jam je dah lapar. Stress! Kalau waktu kerja tu naik segan dah, asyik mintak Emergency Leave (EL) je. Yang student pulak, ha, muka kita sajalah naik nama tak datang kelas. 😧

Ya Allah bantuinnn Nabilla, Ya Allah.

'Dialog favorite rakyat Malaysia dalam cerita permata hati, hiks'

So, apa itu gastrik?

Image result for gastritis

Gastrik atau gastritis ini adalah sejenis radang pada lapisan dinding perut. Perut kita ini, secara semulajadi ada satu mukus atau pun bahasa mudah dia pendinding untuk lindungi perut kita dari keasidan sesuatu makanan. Apabila, mukus pendinding tadi mula terhakis, maka, terjadilah radang pada lapisan perut atau nama glamour-nya gastrik!

Macam mana boleh terjadi gastrik ni?

Image result for gastritis

Ada banyak faktor, antaranya :
  • Selalu mengambil UBAT tertentu secara berlebihan
    • Contoh : Ubat Aspirin atau NSAID (non-steroidal anti-inflammatory)
  • Pengambilan alkohol
  • Jangkitan bakteria virus Helicobacter Pylori
  • Anaemia
  • Refluks Hempedu
  • Penyalahgunaan Dadah
  • Meminum racun
  • Stress Melampau
  • Jangkitan Kuman
  • Tak menjaga waktu makan
Bila kita boleh tahu kita macam dah ada gastrik ni?

Ramai yang kena, tak ada pun simptom pelik-pelik ni. Biasanya, sesiapa yang ada gastrik, akan selalu muntah, kurang selera makan, perut sebu, berangin, sakit perut, loya. 

shaklee cod melaka
Setelah bertahun-tahun hadapi gastrik, dengan Set Gastrik Shaklee, gastrik dah hilang!
Itu yang apabila gastrik serang, bagilah makanan tersedap di dunia pun, tetap tekak tak lalu nak makan. Masa tu pun perut dah sebu berangin tahap giga dah! 

Kesan Gastrik jika biar lama?

Gastrik kalau tak di bendung, di rawat, masa akan datang dia akan jadi ulser perut! Masa ni dalam perut tu dah berdarah, buang air besar pun keluar najis warna hitam dan campur dengan darah.

Image result for gastritis

Ok, cuba bayangkan ada ulser dekat tepi bibir, dalam mulut. Sakitkan? Sekarang ulser tu dalam perut. Pergh! 

Jadi, apa penyelesainnya?

Set Gastrik dari Shaklee jawapannya. Set Gastrik Shaklee dah complete dan lengkap, bagi bantu perut kita selesa, angin keluar dari badan, meneutralkan balik kandungan asid dalam perut.

cod shaklee melaka
Yang ni, customer Syaza belikan untuk mak dia yang dah rajin sangat kena gastrik. Now, no more dah. Alhamdulillah 😄
Dah ramai customer Syaza yang sangat sayangkan Set Gastrik ni, bayangkan gastrik yang dah bertahun menapak, selepas amalkan dan konsisten Set Gastrik kepunyaan Shaklee ni, seolah-olah gastrik tu tak pernah wujud! :')

Happy sangat-sangat-sangat, masyaAllah. Syukur, alhamdulillah.

Fungsi Set Gastrik Shaklee dan Harga

Set Gastrik terdiri daripada :-

gastrik shaklee
Set Pilihan Ramai

Energizing Soy Protein (ESP) | RM 160 (850 gram)

SET GASTRIK SHAKLEE
Minuman berperisa soya vanilla. Sangat membantu beri keselesaan pada perut.
Sumber protein soya yang tidak diubah genetiknya. 20 jenis asid amino dalam ESP perlu untuk bina sel dan tisu baru pada dinding perut. Membekalkan tenaga dan mengekalkan rasa kenyang lebih lama kerana mempunyai Indeks Glisemik rendah. Berperisa vanilla.

Peppermint Ginger Plus | RM 47 (90 Tablets)

set gastrik shaklee
Keluarkan semua angin dalam badan, terkentut-kentut!
Kombinasi 4 herba yang terdiri dari pudina, halia, jintan (fennel), bunga lawang (anise). Terbukti secara klinikal dapat membantu mengatasi masalah gastrik, loya, penghadaman dan badan berangin. Ia melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit.

Alfalfa Complex | RM 57 (330 Tablets - Small Bottle)

set gastrik shaklee
Alfalfa Raja Segala Herba
Diberi nama "Raja Tumbuhan" kerana mempunyai 1001 manfaat. Bersifat alkali yang dapat mengurangkan keasidan serta mengurangkan keradangan dalam perut.

Testimoni Set Gastrik Shaklee

Untuk order boleh WhatsApp atau call Syaza di 018-768-48-17 (Klik sini untuk WhatsApp).

shaklee melaka

shaklee melaka

cod shaklee melaka

pengedar shaklee melaka

shaklee melaka


Untuk order boleh 
WhatsApp atau call Syaza di 018-768-48-17
(Klik sini untuk WhatsApp)

Syaza | COD Shaklee Melaka Available | Pos Seluruh Malaysia

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. I'll BW to your blog, soon! XOXO ")