Monday, 16 July 2018

Set Hamil Shaklee dan Fungsi


                                                                        Image result for pregnant

Hai, assalamualaikum Mommies semua! Wah tahniah ya di atas berita pregnancy kali ni. Bagi yang kali pertama mengandung, beribu tahniah Syaza ucapkan. Perasaan teruja nak menjadi seorang ibu sentiasa meluap-luap. Nak rasa anak tendang dalam perut, nak scan anak, nak tahu perkembangan anak. Ah, excitednya!

Yang dah anak dua atau tiga atau berapa pun tetap sama saja perasaan excited-nya kan. Nak bau baby wangi. Wangian syurga! Oh my, I miss so much nak bau baby lagi hihi (Syaza pun excited ni sambil menaip). 😊

Now, bermula masa bagi kita menjaga diri serta kandungan dengan baik sepanjang proses kehamilan ini. Proses pregnant ni fasa penting untuk kita pastikan diri kita serta baby sentiasa berada di paras optimum dan sihat taw.


Terutama awal kehamilan, adalah menjadi satu kewajipan untuk kita konsisten maintain makan Asid Folik untuk mengelakkan dari penyakit yang ada kaitan dengan tulang belakang atau lebih dikenali sebagai Spina Bifida yang selalu mai datang dekat baby seawal 3 bulan dalam perut.

Syaza dulu FULLY CONSUME Set Hamil Shaklee waktu pregnant. Jadi Syaza nak share kan dengan semua orang tentang apa itu Set Hamil Shaklee dan fungsi mereka ni. 


Kandungan Item dalam Set Hamil dari Shaklee

PENTINGNYA VITAMIN SEMASA PREGNANT


Bila dah mula pregnant kita kena usaha untuk dapatkan nutrisi harian dari pemakanan & vitamin yang lengkap. Bukan saja untuk ibu, malah lebih penting untuk janin dalam kandungan kita 

Set Hamil Shaklee mengandungi set lengkap keperluan vitamin sepanjang kehamilan bermula dari trimester pertama hingga trimester ketiga :-

Fungsi Set Hamil
Rangkaian Fullset Kehamilan
IRON : Membantu dalam memberikan tenaga serta menyokong dalam penghasilan HB yang cantik untuk kesihatan ibu & janin.  

Siapa yang HB Low sangat memerlukan Iron ini. 

ASID FOLIK : Menyokong pembentukan sistem saraf bayi serta keperluan vitamin yang sangat penting di awal kehamilan (3 bulan pertama) bagi mengelakkan kecacatan pada janin

VITAMIN C : Ibu hamil mudah terdedah kepada pelbagai jenis penyakit antaranya demam, selesema dan batuk. Vitamin C penting dalam membina sistem imunisasi ibu di samping memberi ibu kulit lebih ceria, segar & cantik sepanjang kehamilan

KALSIUM : Sekiranya ibu kurang kalsium sepanjang kehamilan, ianya boleh beri kesan seperti kejang kaki & masalah gigi rapuh. Janin menyerap kalsium dari ibu. Oleh itu ibu perlu memastikan keperluan kalsium cukup untuk ibu & janin

PROTEIN : Sangat penting dalam memastikan pertumbuhan yang baik untuk janin. Protein juga membantu membekalkan asid amino yang penting kepada janin. 

OMEGA 3 : Kajian menunjukkan ibu yang mengambil Omega-3 sepanjang kehamilan berupaya memiliki anak yang mempunyai upaya menyelesai masalah seawal 9 bulan berbanding dengan yang tidak mengamalkannya. 

  • Omega-3 membantu:-
  • dalam perkembangan otak janin.
  • elak masalah pembekuan dara
  • elak masalah risiko sakit jantung
  • elak masalah darah tinggi ketika hamil

Ramai ibu sangat berpuas hati dengan Set Hamil Shaklee, di samping ianya jimat kerana setiap botol boleh digunakan sehingga maksimum 6 bulan, Set Hamil Shaklee juga membantu mereka untuk menjalani proses kehamilan dengan lebih ceria & bertenaga! :blush::muscle:


Ehem, Syaza-lah tu antara ibu yang ceria dan bertenaga sepanjang pregnant, hihi. Rindunya nak pregnant lagi.

Fungsi Set Kehamilan dari Shaklee

1. ESP-energizing soy protein :

ESP Shaklee Fungsi
ESP ni dah di bancuh bersama Dragon Fruir! Nyummmm

  • Protein untuk kuatkan rahim dan galakkan pertumbuhan sel baru pada janin.
  • Protein soya untuk membekalkan tenaga dan baiki sel-sel rosak.
  • Kulit baby jadi halus dan gebu bila ESP diamalkan ketika mengandung.

2. B-Complex with Asid Folic :

fungsi b-complex


  • Kandungan asid folik penting untuk perkembangan saraf, sel otak, tulang belakang, organ, kulit dan tulang-tulang bayi.
  • B comp untuk control mood ibu hamil.

3. Vitamin C :


                                                          vitamin c

  • Penting untuk imunisasi dan penjagaan kulit.
  • Ibu tak mudah jatuh sakit
  • Kulit ibu bersih dari jerawat (ada sesetengah yang katanya alami jerawat hormon. Dengan Vitamin C, say bye-bye tu jerawat!)

4. Vita-Lea with iron formula :


                                          Set Hamil Shaklee
  • Mengandungi semua kandungan vitamin dalam jumlah yang kecil. Diformulasikan bersama iron untuk membantu pembentukan hemoglobin dalam darah.
  • Bagi sesiapa yang mengalami masalah low HB, sangatlah digalakkan mengambil Vitalea ini.
  • Beri tenaga ketika mengandung. Tak lemah dan letih.


5. OsteMatrix :


Fungsi Set Hamil Shaklee

  • Mengandungi kalsium, magnesium dan vitamin D.
  • Atasi cramp, kejang kaki, tarik mengkarung dan simpul biawak.
  • Tidur lebih lena.
  • Kalsium sangat penting untuk ibu mengandung kerana ketika mengandung, kalsium diserap oleh baby. 
  • Yang paling penting masa nak meneran baby keluar kerana memerlukan sepenuh tenaga dan kudrat sampai bagi effect pada tulang-tulang dan urat-urat ibu. Oleh itu, pastikan kalsium diambil untuk mengelakkan dari tulang cepat reput.

6. Omega Guard :


Set Hamil Shaklee

  •  Bagi perkembangan mata dan otak baby serta untuk kawal kandungan gula dalam badan si ibu (elak diabetes semasa hamil).


Testimon Set Hamil Shaklee


Ok, now masanya untuk mak-mak rasa, dengar dan lihat sendiri pengalaman yang amalkan Set Hamil ni. Memang best and awesome!







Order dan Pertanyaan tentang Set Hamil Shaklee, boleh WhatsApp atau Call 0187684817 (Klik sini untuk wassap).

COD Shaklee Melaka
Pos Seluruh Malaysia

:blush::muscle:

o


e

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. I'll BW to your blog, soon! XOXO ")