Friday, 3 August 2018

Food Review : Boat Noodle di AEON Melaka

Hai assalamualaikum readers yang sentiasa dirahmati Allah! Al-kisahnya Syaza suka makan Boat Noodle. Tapi dah serik and stop lepas last makan telah kekenyangan dengan jayanya hahaha

Burpp Ahamdulillah dah kenyang! Sikit je makan kali ni. (ok sebenarnya tak kenyang. I am a breastfeeding mother yang selalu lapaq hahaha susu ibu powered by Set Menyusu Shaklee here)
Then, rasa macam muak and bila nampak je kedai Boat Noodle macam taknak pandang je haha. Tapi, semalam craving Boat Noodle pulak. Rindu! Jadinya ajak husbaby makan malam semalam. Pukul 8.30 malam siap-siap, zasss, jom kita ke Boat Noodle dekat AEON Melaka.

Siapa geng Melaka kat sini, angkat tangan jap, please? πŸ™‹πŸ’“


Ramai jugak orang even hari Khamis. Penuh parking. Ada dalam 10 minit macam tu kot tunggu parking kat AEON Melaka yang tak pernah sunyi ni. 


pengalaman makan boat noodle
Cara nak order dan pilih makanan dekat Boat Noodle. Ikut je step ni
  • Order Mee
  • Order Side Dish
  • Order Air
  • Repeat Order!

Lama tak datang makan Boat Noodle, banyak menu baru! Mee dia pun baru and lauk baru. Lauk ke? Hentam saja la labu, hehe. 

Kali ni Syaza order 12 mangkuk. But not sure berapa mangkuk Syaza makan compared dengan husbaby. Rasa macam Syaza je makan banyak haha. Breastfeed anak, memang kena banyak makan. We need 500 extra calories berbanding wanita biasa. Just make sure as long as bukan kategori kalori kosong (tak bagi khasiat). πŸ’—

For those yang baru nak berkenalan dengan Boat Noodle ni, portion mee dia sangat sikit. Boleh ngap sekali telan je. Dan satu bowl tu harga sekarang RM 1.90/bowl.


Murahkan? Bolehlah order banyak-banyak! 😜

Yang ni, nampak macam jimat tapi bila kira balik sama jer! haha. Pandai korang marketing yer hehe :D

Flavour Baru (Syaza order ni dua jenis!) Yummy
Save Treat, jimat! :)

New Flavour
Syaza order (cost semua dalam RM 30++)

  • Mee
    • Sweet Kuey Chop
    • Khoo Soi
    • Tomyam Soup (mee dia macam maggi)
  • Meatball Chicken
  • Tempura (terpaksa cancel sebab dah habis, but seriously this one sangat sedap dan list wajib setiap kali ke Boat Noodle)
  • Air Taro (Keladi)

Air order satu -- Share :) Ni perisa keladi. Sedap. Rate : 10/10
Tadaaa. First round dah sampai. Nampak tak macam mee maggi tu? Yang tu jenis Tomyum Soup. Atas dia ada taburan kulit Wonton. Kulit je pun bolehlah labuuu.
Yang ni yang Creamy tu. Mee jenis Khoo Soi tu. Bagi Syaza, Syaza suka. Bagi suami, beliau kata, "Macam masak lemak je," haha



Ni yang Sweet Kuey Chop. Bolehlah. Syukur alhamdulillah.

This one meatball dia. Masa first time dapat, ayat pertama keluar, "Macam pasar malam punya je," Huhu. But actually it isn't. Yang ni lebih sihat sebab tak berminyak dan bukan goreng! :)

Chicken Meatball RM 4.90


My Precious : Dobot

Siap nak cepat pakai sarung je. Looks weirdo sangat bergambar senyum kelat + spek besar gabak! Hehe. Dobot jugak yang omey.

She look sad, makanan dah habis. Haha. Dobot dah 4 bulan dan masih FULLY BREASTFEEDING. Susu ibu powered by Set Menyusu Shaklee.

Dah pandai nak tepuk-tepuk dah nak air, makan semua. Sabaq nohh lagi 2 bulan kita makan ye sayang :)

Ok dah, jom balik! Terima kasih readers yang baca. Jom makan Boat Noodle, jom!

.

Fatin Syaza | Stokis Vivix Shaklee Melaka | 0187684817 (Klik sini untuk order Shaklee)

COD Shaklee Melaka + Pos Seluruh Malaysia

Founder of DEG Shaklee Group.



11 comments:

  1. tak pernah berjaya lagi nak singgah boat noodle nie.. kikiki.. Ynag creamy tu nampak menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syaza suka yang creamy tu! Sedap untuk tekak syaza hehe. Jom la singgah. Best, macam makan warung tapi dalam Mall gittuw hehe

      Delete
  2. Usually, I never comment on blogs but your article is so convincing that I never stop myself to say something about it. You’re doing a great job Man. Best article I have ever read

    Keep it up! www.halloweendayusa2018.com

    ReplyDelete
  3. Aritu pn lama xpi Boatnoodle.. Mmg byk menu baru.. Suka sangkaya n krawpo chicken sbb noodle die xbrp kena ngan tekak.. Air keladi tu fav juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahhh sangkaya syaza tak pernah try dari dulu lagi sebab dok fikir dia kaya biasa je haha.. pasnih bleh try :) Mama Tisya suggest

      Delete
  4. kureng sikit boat noodle, suka air dia ja

    ReplyDelete
  5. Dap dap dap! Akak suka boat noodle 🍜

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. I'll BW to your blog, soon! XOXO ")