Tuesday, 14 August 2018

Dera Budak Tadika : Melaka (Video Untuk yang Kuat Semangat Sahaja!)

14 November 2018, Melaka - Semalam, tular video yang di muat naik, dua orang cikgu, mendera budak di sebuah tadika di Melaka. Kejamnya! Sampai gigit jari budak tu. Apa salah budak tu? 
dera budak melaka

Ya, budak ni dia punya nakal, kadang kala ibu bapa sendiri pun marah. Tapi orang luar melakukan tindakan sebegitu lebih melampau dari ibu bapa. Yang menariknya, ada seorang kanak-kanak kecil dikatakan anak kepada salah seorang cikgu tersebut, baik pula tak di usik!

Malah siap diajarnya budak tu pukul sekali. Boleh tengok video kalau tak percaya. Mujur, dah di tangkap dah pelakunya. Dikatakan sumber, bahawa pelakunya dah pernah buat hal dari 2013, tak sangka belum insaf lagi.


Ya Allah kesian budak-budak tu. Trauma mereka tak dapat dikembalikan atau mungkin amek masa yang lama. Zaman umur macam ni sepatutnya mereka hiasi dengan gelak tawa dan main sesama kawan-kawan.


Entah ye! Zaman Syaza tadika dulu semua best belaka. Orang kata budak zaman sekarang lain dari zaman dulu. But still, sebagai seorang guru apa lagi guru tadika, sifat sayang dan kasih serta sabar perlu dan wajib tinggi!

Kalau tak sabar jangan jadi cikgu. Kerja dekat Zoo. Gigit jari harimau. Ha berani ke idok.


018-7684817 (Klik sini untuk Wassap)

Your Certified Shaklee Product Consultant

COD Melaka

Pengeposan ke seluruh Malaysia

2 comments:

  1. Setakat baca berita mengenainya ye boleh tapi untuk melihat videonya memang taklah, takut teringat2 satu hal.. murung lak nanti.. huhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul-betul. syaza tengok pun murung sekejap huhu gerammm!!

      Delete

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. I'll BW to your blog, soon! XOXO ")