Thursday, 30 August 2018

Testimoni Set Hamil Shaklee : Bacaan HB 12 dan ke atas (Kenapa HB tinggi penting waktu hamil?)

kenapa hb penting waktu hamil

Sebagai seorang pengguna Set Hamil Shaklee sepanjang proses kehamilan sendiri, Syaza akui Set Hamil dari Shaklee ini sangat membantu untuk memberi tenaga, kulit lebih cantik dan paling penting HB kita maintain sahaja.

Berapa HB yang sebaiknya untuk ibu mengandung?

HB adalah singkatan kepada haemoglobin. Bacaan HB bagi seseorang yang tidak hamil dan hamil adalah berbeza antara satu sama lain. Bagi seorang ibu hamil, bacaan bermula 10 dan ke atas adalah yang terbaik.

berapa bacaan Hb untuk ibu mengandung yang terbaik
Refer yang g/dL
Sepanjang Syaza pregnant, HB Syaza maintain 11 dan ke atas. Sejujurnya Syaza tak amek vitamin yang disediakan di Klinik Kesihatan (KK). Sepenuhnya dari Shaklee. Ini testimoni set hamil dari Shaklee untuk diri sendiri.

Kalau kita search dekat google, memang banyak sangat testimoni set hamil Shaklee yang dikongsikan dari para pengguna, ianya sangat membantu memastikan bacaan HB di tahap yang baik dan optimum. 

Apa fungsi HB ini?

kenapa hb tinggi waktu hamil penting?

Hameoglobin atau HB, ia membentuk sel darah merah. Sel darah merah berfungsi untuk mengangkut oksigen ke dalam badan dan membawa keluar selain daripada oksigen luar badan.

Kenapa bacaan HB penting ketika hamil?

Mesti curious dan tertanya-tanya, kenapa dan mengapa bacaan HB ni penting waktu hamil. Tak boleh ke kalau kita biarkan saja HB kita macam tu tanpa ambil peduli? Jawapannya : Tak boleh. Kalau boleh dah lama dah tak ada dalam prosedur check up kesihatan ibu hamil disertakan sekali HB test. Hihi

πŸ”· Kita bawa kandungan dan anak kita
Ada dua jasad dalam satu badan. Darah tersebut bukan sahaja untuk kita tetapi untuk anak kita. Anak atau kandungan kita sangat memerlukannya. Apa yang kita punya, turut sama kita kongsi dengan anak kita.

πŸ”· Atasi Anaemia / Kurang Darah
Kurang darah waktu hamil boleh akibatkan ibu hamil tersebut lesu, tak bertenaga dan pitam. Kerana itu, bacaan HB sangat penting untuk di ambil kira. Dan kerana itu juga permintaan vitamin Shaklee untuk masalah HB rendah sangat banyak.

πŸ”· Mengelakkan Kecacatan Bayi
Berbalik kepada fungsi HB tadi. Sekiranya kita kurang darah yang melampau, boleh akibatkan anak untuk mendapat kecacatan sejak dari lahir kerana tidak mendapat keperlua oksigen yang mencukupi sewaktu proses perkembangan janin dari dalam rahim lagi.

πŸ”· Menghindarkan Masalah Anaemia Kepada Anak
Anak yang bakal lahir boleh terdedah kepada masalah kurang darah sekiranya dari dalam rahim lagi dah selalu bersama dengan ibu yang mempunyai masalah darah rendah

Vitamin UTAMA dan ASAS untuk masalah HB

vitamin untuk naikkan bacaan darah masa hamil

Bagi customer Syaza yang ada masalah HB rendah ketika hamil, Syaza akan cadangkan set penuh (fullset hamil Shaklee), namun, bagi yang ingin cadangan paling asas, Syaza akan suggest-kan tiga ini yang sangat penting :

πŸ”Ή Iron
πŸ”Ή Vitamin C
πŸ”Ή B-Complex

Dua ini adalah vitamin TERPENTING bagi mengatasi dan mengelakkan masalah HB rendah. Serta untuk pastikan bacaan HB boleh maintain dengan baik.

Testimoni Set Hamil Shaklee : Bacaan HB Meningkat dan Maintain

shaklee set hamil cod melaka

Ikuti perkongsian daripada ibu hamil yang sangat mementingkan kesihatan ketika hamil untuk anak dan bayi yang telah menggunakan Set Hamil Shaklee Fullset, "Set Hamil Shaklee semua berbaloi. Aku makan Oste, ganti susu. Sebab malas bancuh susu. Setiap kali check up alhamdulillah semua ok. B-Complex dengan Vitamin C pun aku masih teruskan. Omega kawan aku kasi. Alhamdulillah sesuai dengan aku. Nanti habis aku nak order dengan hang. HB aku maintain, kencing pun tak ada kotor. Tak ada sangkut kencing manis walaupun abah aku ada penyakit tu. HB maintain 12 ke atas la ni,"

Ibu bijak, anak sihat! Kekal bertenaga sepanjang kehamilan dengan Set Hamil Shaklee.

Dapatkan konsultasi percuma hari ini untuk Set Hamil Shaklee, hubungi, 018-7684817 (Klik sini untuk WhatsApp)

Your Certified Shaklee Product Consultant

COD Melaka

Pengeposan ke seluruh Malaysia

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. I'll BW to your blog, soon! XOXO ")