Thursday, 27 September 2018

6 Cabaran Ketika Hamil | Suami Wajib Baca

cabaran waktu pregnant

Tempoh kehamilan, kita berhadapan dengan satu situasi yang lain daripada yang lain. Dua roh berada dalam satu jasad. Kadang-kadang pernah atau tak, kita sendiri rasa pelik dengan perubahan yang berlaku pada diri?

⬥ Tak suka bau suami
⬥ Nak muntah
⬥ Suka makan benda pelik-pelik
⬥ Ceria tak tentu pasal
⬥ Kuat tidur

Macam-macam! Yang pasti ada satu persamaan dalam setiap wanita mengandung; iaitu sentiasa ingin yang terbaik pada anak dalam kandungan. Para suami kena ambil tahu cabaran-cabaran ini supaya tak terkejut apabila isteri berubah mendadak dan boleh ambil tindakan sewajarnya.

6 Cabaran Ketika Hamil

Kekejangan Kaki

Biasanya berlaku pada waktu malam dan ketika lewat kehamilan, nak dekat due date. Antara punca berlaku adalah disebabkan

  • Berat badan berlebihan
  • Kurang nutrisi
  • Terlalu aktif
  • Tidak aktif langsung

Tips :
  • Alas kaki dengan bantal
  • Regangkan kaki
  • Pusingkan pergelangan kaki dan jari kaki
  • Pastikan pengambilan kalsium dan magnesium mencukupi [Cuba Ostematrix - Kalsium dari Shaklee]


Berat Badan Berlebihan

Sebenarnya berapa berat yang perlu kita tambah waktu mengandung? Ia bergantung kepada berat dan body mass index (BMI) sebelum mengandung. Syaza sediakan jadual khas tentang kenaikan berat yang sepatutnya mengikut BMI kita :



BMI (Sebelum Hamil)Jumlah Berat Perlu di Tambah
< 18.5 (Kurang Berat)13kg - 18kg
18.5 - 24.9 (normal)11.5kg - 16kg
25 - 29.9 (berat lebih)7kg - 11/5kg
30 ke atas (obese)5kg - 9kg


Tips :

  • Makanlah makanan yang berhidangan kecil dalam satu masa tetapi kerap
  • Pilih makanan ringan sihat seperti buah
  • Elak makanan ringan tak sihat seperti kek, biskut, aiskrim dll
  • Wanita mengandung hanya perlu tambah extra kalori sebanyak 300 kalori sahaja

Bagaimana nak dapatkan 300 kalori itu?

Contoh :
ESP Shaklee [3 sudu besar, 105 kcal]  +  Epal [95 kcal] +  Roti [69 kcal] +  Sayuran [34 kcal] = 300 kalori

Keguguran Rambut

Dek kerana perubahan hormon yang tidak seimbang dan kekurangan nutrisi sesetengah wanita mudah mengalami masalah keguguran rambut

Tips :
  • Gunakan syampu dan perapi rambut yang lebih lembut
  • Urutkan kulit kepala anda untuk merangsang peredaran darah
  • Amalkan pemakanan sihat dan ambil vitamin kehamilan seperti protein, zat besi, biotin, Vitamin C dan Vitamin B

Tahukah Anda?

Nutrisi dan vitamin kehamilan boleh memberikan perlindungan untuk folikel rambut anda dan menggalakkan pertumbuhan rambut baru

Perubahan Emosi

Perubahan emosi waktu hamil boleh disebabkan oleh perubahan hormon, keletihan dan tekanan perasaan. Ingat! Kesihatan mental adalah sama pentingnya dengan kesihatan fizikal sewaktu mengandung.

Tips :
  • Luangkan masa dengan pasangan anda
  • Lakukan senaman yoga untuk ibu hamil
  • Ambil makanan berkhasiat dengan GI yang rendah
  • Ambil vitamin pranatal anda seperti vitamin B (terbukti mengawal tekanan), zat besi, dan asid lemak omega-3 untuk emosi yang lebih baik

Jisim Tulang Berkurangan

Semasa kita hamil, bayi dalam kandungan memerlukan kalsium yang mencukupi bagi memenuhi keperluan pembentukan jisim tulang dan rangka mereka terutama 3 bulan di akhir kehamilan. Bayi kita akan menyerap semua kalsium dalam badan kita, oleh itu kita perlu pastikan kalsium untuk diri kita sendiri dan anak mencukupi. 

Tips :
  • Amalkan gaya hidup sihat
  • Jangan merokok dan minum minuman beralkohol
  • Lakukan senaman ringan
  • Dapatkan pengambilan kalsium dan mineral penting

Mabuk Hamil

Cabaran yang sering berlaku terutama di awal kehamilan dan akhir trimester pertama. Ia berlaku disebabkan perubahan hormon dalam badan dan boleh menjejaskan nutrisi pemakanan kita.

Tips :
  • Makan sedikit dan kerap
  • Jika muntah pastikan air mencukupi
  • Cuba teh pudina halia
  • Ambil vitamin pranatal terutamanya vitamin B6 dan magnesium untuk bantu kurangkan mabuk hamil anda

Bonus : Bekukan Performance Drink Shaklee [minuman isotonik tak bergas dan kurang gula], hisap ais beku itu jika kita tidak dapat minum air kerana alahan teruk kerana Performance Drink membantu kekalkan badan terhidrat sentiasa.
Continue Reading

Perkembangan Bayi Waktu Kehamilan | Trimester Ketiga [Fasa Akhir]

baby trimester ketiga

Fuh! Berdebar-debar waktu ni. Due date dah makin dekat. Persiapan untuk adik baby dah banyak di buat. Si ibu makin lama, makin tak sabar menanti. Si ayah juga. Jom kita teropong apa adik baby buat dalam tu.

Perkembangan Bayi Waktu Kehamilan :

"Hi adik! Ibu and ayah tak sabar nak jumpa,"

Perkembangan Bayi Waktu Kehamilan | Trimester Ketiga [Fasa Akhir]

Trimester ketiga adalah sewaktu bulan ketujuh sehingga bulan kesembilan dan juga kesepuluh

Bulan Ketujuh

baby 28 weeks

Waktu ini berat otak berkembang 400% hingga 500% sehingga lahir. Lemak semakin bertambah dan kulit semakin kurang berkedut.

Tips :

  • Lemak sihat untuk sokong perkembangan lemak sihat dan otak
  • Vitamin C untuk menyokong kesihatan kulit


Bulan Kelapan

32 weeks baby

Otak semakin berkedut untuk sambungan saraf dan bayi sangat memerlukan kalsium yang cukup bagi menyokong, menguatkan dan mengeraskan tulang bayi.

Tips :

  • Asid lemak omega-3 perlu untuk perkembangan otak
  • Kalsium dan protein diperlukan untuk perkembangan tulang


Bulan Kesembilan

36 weeks baby

Pengerasan tulang rangka berlaku secara berterusan dan bayi akan melalui lebih banyak perkembangan otak.


Tips :
Menyokong pertumbuhan dan perkembangan imun dengan memastikan pengambilan protein cukup
Omega-3 dan Vitamin B untuk sokong perkembangan otak

Bulan Kesepuluh

40 weeks baby

Bayi terus berkembang dan otak membina ribuan sambungan saraf!


Tips :
  • Konsisten protein untuk bantu perkembangan bayi
  • Teruskan Omega-3 dan Vitamin B untuk sokong perkembangan otak


Selamat membuat persiapan akhir! Kehadiran si kecil pasti semakin menambahkan lagi ikatan kasih sayang dalam keluarga kita. 😍

Continue Reading

Perkembangan Bayi Waktu Kehamilan | Trimester Kedua

 perkembangan bayi trimester kedua

Ok, selalunya bila dah masuk fasa kedua iaitu trimester kedua ni, para ibu dah kurang atau hampir hilang loya dan alahan. Syaza sendiri, waktu ni masih ada alahan namun dah berkurangan sikit, tak seteruk waktu pertama dulu.


Apa pun, lain badan lain ragamnya. Yang penting para ibu pasti sentiasa nak beri yang terbaik pada anak dalam kandungan especially bab penjagaan makanan dan pengambilan vitamin, betul? 😍

"Adik baby dah besar! Dah masuk trimester kedua, mari ibu teropong, adik baby buat apa tu?"

Perkembangan Bayi Waktu Kehamilan | Trimester Kedua

Trimester kedua merujuk kepada bulan yang ke-4 sehingga bulan ke-6. Wah biasanya fasa ni mulalah berat badan nak naik la, terpaksa minum air gula la hihi. Yang pasti semua itu pengalaman yang indah belaka. ^^

Bulan Keempat

bayi 16 weeks

Ini adalah peringkat pertumbuhan yang pesat. Sistem otot dan tulang rangka akan terus berkembang.

Tips :

  • Protein diperlukan untuk membekalkan kalori tambahan yang anda perlukan
  • Isi padu darah bertambah 2 kali ganda sekarang, zat besi (iron) sangat diperlukan


Bulan Kelima

bayi 20 weeks

Tulang rawan perlahan-lahan membentuk tulang.

Tips :

  • Kalsium untuk menyokong perkembangan tulang
  • Vitamin C diperlukan untuk penyerapan zat besi yang efektif, tingkatkan sistem pertahanan badan dan imunisasi serta tingkatkan tisu penghubung


Bulan Keenam

bayi 24 weeks

Otak dan peparu bayi berkembang dengan pesat. Berat bayi akan terus bertambah hingga waktu lahir.

Tips :

  • Omega-3 bagi sokong perkembangan otak bayi
  • Protein untuk perkembangan dan pertumbuhan


Continue Reading

Perkembangan Bayi Semasa Kehamilan | Trimester Pertama

perkembangan bayi semasa kehamilan trimester pertama

Tahniah, syukur alhamdulillah kepada mommies yang sedang tersenyum kegembiraan tika ini meraikan kandungan yang sedang membesar dengan baik di dalam rahim. Sesungguhnya, tiada yang lebih gembira lebih dari mendapat khabar dari Allah akan menjadi seorang ibu kelak. 😍

وَلَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ مِنْ سُلَالَةٍ مِنْ طِينٍ
"Dan sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dari suatu saripati (berasal) dari tanah."(Al- mu'minun : 12)

ثُمَّ جَعَلْنَاهُ نُطْفَةً فِي قَرَارٍ مَكِينٍ
"Kemudian Kami jadikan saripati itu air mani (yang disimpan) dalam tempat yang kukuh (rahim)."(Al- mu'minun : 13)

ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظَامًا فَكَسَوْنَا الْعِظَامَ لَحْمًا ثُمَّ أَنْشَأْنَاهُ خَلْقًا آخَرَ ۚ فَتَبَارَكَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخَالِقِينَ
"Kemudian air mani itu Kami jadikan segumpal darah, lalu segumpal darah itu Kami jadikan segumpal daging, dan segumpal daging itu Kami jadikan tulang belulang, lalu tulang belulang itu Kami bungkus dengan daging. Kemudian Kami jadikan dia makhluk yang (berbentuk) lain. Maka Maha sucilah Allah, Pencipta Yang Paling Baik."(Al- mu'minun : 14)

Jom kita tengok, apa yang berlaku waktu trimester pertama ni.
"Hai adik baby, buat apa tu dalam perut ibu?" 😇

Perkembangan Bayi Semasa Kehamilan | Trimester Pertama

Trimester pertama merujuk kepada kehamilan dalam tempoh 1 hingga 3 bulan. Syaza akan kongsikan perkembangan bayi kita bermula dari bulan pertama hingga bulan ketiga.

Bulan 1

baby sebulan dalam rahim



Jantung mula terbentuk. Bayi kita mula membentuk tiub neural. Waktu ini adalah waktu yang paling kritikal dan para ibu sekalian WAJIB mengamalkan asid folik bagi mengelakkan masalah kecacatan tiub neural. Banyak kajian dan nasihat dari pengamal kesihatan sendiri, akan kepentingan asid folik bagi mengatasi dan mengelakkan masalah kecacatan tiub neural. Akibat dari kecacatan ini hanya ialah spina bifida. 

Tips

  • Pastikan para ibu konsisten mengambil asid folik bagi elak kecatatan pada tiub neural


Bulan 2

baby dua bulan dalam rahim

Ratusan sel otak bayi sedang terbentuk setiap minit. Tulang rangkanya juga sedang terbentuk. 

Tips : 

  • Pantau pengambilan protein mencukupi setiap hari untuk menyokong perkembangan bayi yang sedang pesat
  • Ambil lemak sihat untuk asas kepada tisu baru
  • Konsisten kalsium bagi menyokong perkembangan tulang rangka


Bulan 3

baby 3 bulan dalam rahim

Sebahagian besar organ sudah terbentuk, termasuk mata.

Tips :

  • Vitamin B6 diperlukan bagi melegakan mabuk hamil 
  • Asid lemak omega-3 untuk menyokong perkembangan mata dan otak
  • kalsium bagi melegakan dan mengatasi sembelit
Continue Reading

Wednesday, 26 September 2018

YOUTH Restoring Eye Treatment | Selamat Tinggal Mata Panda

Pengenalan

Kulit di kawasan mata adalah sangat sensitif. Pemilihan produk penjagaan mata yang baik akan memberi kesan mata yang lebih cantik dan fresh! Shaklee memperkenallkan rangkaian YOUTH yang terkandung didalamnya satu regim penjagaan mata khas iaitu : YOUTH Restoring Eye Treatment.

Atasi kedutan mata dan crow feet seawal 7 hari`
Berfungsi dengan 3 fungsi utama - menyegarkan, mengurangkan dan mengembalikan kulit mata sihat dan cantik! Kajian yang dijalankan ke atasnya mendapati :

  • Ia mengurangkan mata sembab dan lingkaran hitam bawah mata*
  • Membantu melembapkan kawasan mata dan menganjalkan*
Harga : RM 243.75

*Review dari pengguna awal dalam masa 28 hari, 36 orang yang apply sehari dua kali eye treatment ini

Kandungan Eye Treatment

Diformulasikan khas dengan pelembap dan bahan anti-penuaan dari ekstrak tumbuhan termasuklah Unique Peptide Blend, Ekstrak Licorice, dan Lotus Japonicus yang digabungkan bersama Schisandra Chinensis serta Hyaluronic Acid, Anggur Muscadine dan Vital Repair+ Ⓡ Complex.

Unique Peptide Blend yang digunakan terbukti berkesan mengatasi masalah kedutan halus dan crow feet seawal 7 hari. 

Keistimewaan Shaklee Eye Treatment

  • Mengandungi campuran peptida unik yang ditunjukkan dalam kajia klinikal dapat mengurangkan kedutan sekitar mata, garis halus dan kedutan bawah mata seawal 7 hari
  • Kandungan botanikal
  • Mengurangkan mata sembab dan lingkaran hitam
  • Bantu menghaluskan kontur mata dan meganjalkan serta menghidratkan
  • 100% Vegan
  • Tanpa kekejaman dalam proses pembuatannya 
  • Tidak di uji ke atas haiwan
  • Bebas paraben
  • Bebas gluten
  • Di uji oleh ahli dermatologi
  • Di uji oleh ahli oftalmologi
youth shaklee eye treatment malaysia
Tip dihujungnya itu memberi sensasi sejuk dan segar! Hanya apply di sekitar mata menggunakan tip untuk efek segar

Bonus : Mempunyai tip penyejuk unik yang memberi manfaat sejuk, fresh, menyegarkan apabila disapukan dengan urutan lembut sekitar mata.

"Boleh terangkan fungsi eye treatment dari Shaklee ini?"

crow feet
Ini adalah crow feet - kedutan seakan kaki burung gagak di sekitar mata

Ya. Boleh! 

1. Memulihkan

Keunikan peptide blend :

  • Mengembalikan keanjalan kulit mata
  • Merangsang kolagen hasil campuran peptida unik 
  • Melembapkan kulit dengan mengikat kulit pada air. Menyerap sehingga 1000x beratnya di dalam air untuk melembapkan

2. Mengurangkan

  • Kedutan halus
  • Mata sembab
  • Mata Panda
  • Lingkaran hitam bawah mata
  • Crow feet

3. Menyegarkan

  • Memastikan mata sentiasa segar
  • Mengurangkan kemerahan di kawasan kulit mata
  • Mengelakkan mata sembab

Siapa perlukannya?

Mereka yang ada masalah di sekitar mata perlukannya :

  • Mata sembab
  • Mata panda
  • Lingkaran hitam bawah mata
  • Kemerahan
  • Kulit mata kering
  • Crow feet
  • Kedutan halus di sekitar mata


Bagaimana ingin dapatkannya?

Hubungi Syaza di talian 018-768-4817 hari ini (klik to WhatsApp) | COD Shaklee Melaka disediakan [Free COD Malim Jaya dan Pokok Mangga] | Pos ke seluruh Malaysia

Konsultasi percuma khas untuk pelanggan Syaza disediakan.


Continue Reading

5 Orang Perlu Amalkan Zinc

Menggantikan Zinc Complex, kini terhasil formulasi baru iairu Zinc Plus. Dengan ciri-ciri yang berasaskan tumbuhan dan proses fermentasi glukosa dari jagung, Zinc Plus Shaklee membekalkan 100% keperluan zinc harian yang diperlukan tubuh manusia.

Kadar penyerapan zinc gluconate yang digunakan Shaklee sangat tinggi,  menjadikan ia antara suplimen zinc yang digemari ramai.

Siapa yang perlu amalkan zinc


 "Siapa yang perlu amalkan Zinc?"

Zinc merupakan mineral surih penting yang diperlukan tubuh badan seseorang. Terdapat 5 orang yang utama dan perlu jadikan suplimen zinc dalam diet harian mereka iaitu :

Mereka yang selalu berdiet dan pengamal diet jenis vegan / vegetarian

Siapa yang perlu amalkan zinc

Diet extreme dan diet vegan menjanjikan kurang hidangan daging. Sayur sahaja tidak cukup dalam membekalkan zinc. Dan bagi diet extreme sudah tentu pengambilan makanan adalah terhad dan kurang bernutrisi.

Mereka yang mahukan lebih tenaga dan stamina

Siapa yang perlu amalkan zinc

Mereka yang bekerja kuat dan memerlukan tenaga serta stamina setiap hari disarankan mengamalkan zinc dari Shaklee ini. Semakin kuat bekerja, tubuh akan merembeskan lebih banyak zinc. Dan disebabkan tubuh tidak dapat hasilkan serta simpan zinc, maka menjadi kewajipan untuk sentiasa top-up zinc dalam badan kita setiap hari.

Pasangan yang sedang berusaha mendapatkan anak / zuriat

Zinc Plus sangat sinonim dengan suami dan isteri yang dalam proses trying to conceive (TTC). Ia membantu meningkatkan kualiti dan kuantiti sperma bagi suami serta mengawal aturan fungsi hormon isteri dalam penghasilan ovum matang.

Sesiapa yang mahu mengekalkan kesihatan minda dan daya tumpu 

Siapa yang perlu amalkan zinc

Zinc membantu dan terlibat dalam proses penghantaran dan kerja-kerja neuron di otak manusia. Ia membantu meningkatkan daya tumpu dan kognitif serta minda seseorang. Selain itu, pengambilan zinc akan mengatasi masalah yang berkaitan dengan minda dan usia seperti nyanyuk.

Mereka yang mempunyai rambut dan kuku rapuh

Siapa yang perlu amalkan zinc

Zinc diperlukan dalam memastikan pertumbuhan sel dan folikel rambut dan kuku berjalan lancar dan baik. Zinc boleh membantu melebatkan rambut dan mencantikkan kuku kita.

"Saya nak order Zinc Plus Shaklee ni, macam mana ya?"

Hubungi Syaza di talian 018-768-4817 untuk order Zinc Plus. COD Shaklee Melaka disediakan dan Pos ke seluruh Malaysia. Konsultasi percuma disediakan khas untuk pelanggan Syaza ^^ atau Klik banner untuk order.



Continue Reading

Zinc Plus Shaklee [Kelebihan, Fungsi dan Kebaikan]

"Apa itu Zinc dan Zinc Plus Shaklee?"

zinc plus shaklee

Zinc adalah antara salah satu dari 200 mineral penting yang diperlukan tubuh kita. Tidak seperti vitamin jenis larut lemak yang lain, zinc tidak dihasilkan dan di simpan dalam tubuh dalam tempoh yang lama. Oleh itu, kita perlu pastikan pengambilan zinc adalah cukup dari pemakanan harian.

Ia mengambil alih dalam urusan pengawalan enzim tubuh yang sangat diperlukan dalam sistem imunisasi, pencernaan, pencernaan protein, kesihatan metabolisma tubuh, tulang kuat dan penghasilan hormon serta kualiti dan kuantiti sperma lelaki.

Menurut European Journal of Immunology, zinc sanga diperlukan bagi mengaktifkan sel T (T Lymphocytes). Sel T ini bertindak sebagai :

  • Mengawal daya imun tubuh
  • Menyerang sel kanser

Zinc Plus Shaklee adalah formulasi suplimen zinc yang menggunakan zinc gluconate (jenis zinc chelate yang paling baik) dengan kadar penyerapan tinggi diperlukan tubuh. Zinc gluconate adalah jenis zinc yang paling tinggi dalam kategori penyerapan terhadap tubuh manusia. 1 tablet Zinc Plus menyediakan keperluan lengkap zinc harian tubuh.

Harga : RM 56.25

kelebihan zinc plus shaklee

1 tablet Zinc Plus Shaklee adalah bersamaan :

  • 3-5 tiram
  • 3.75 kg bayam
  • 6.25 g ayam
  • 200 g biji labu


"Fungsi dan Kebaikan Zinc Plus Shaklee"

Mineral utama yang diperlukan bagi hasilkan fungsi tubuh di tahap optimum, salah satunya adalah zinc diikuti dengan magnesium. Lemah daya pertahanan tubuh dan imuniti, adalah tanda awal badan seseorang kurang kandungan zinc.

Badan kita perlu disalurkan keperluan zinc secara konsisten setiap hari kerana ia tidak dapat dihasilkan dan di simpan di dalam badan. Zinc digunakan setiap hari oleh sel dan organ dalam badan bagi berfungsi dengan baik.

Kajian menunjukkan, kekurangan zinc hanya mengakibatkan risiko mudah badan kita terdedah kepada bakteria dan pathogen lebih tinggi. Kesannya? Kita mudah demam dan selesema.

tanda kurang zinc dalam badan

Kita tidak memerlukan keperluan zinc yang terlalu banyak setiap hari, namun, wajib dapatkan keperluan yang di tahap optimum bagi mengelakkan masalah akibat kekurangan zinc dalam badan. 

Fungsi Zinc Plus dalam membantu tubuh mendapatkan keperluan zinc yang mencukupi ialah :

  • Rambut kuat
  • Kuku kuat
  • Kandungan kualiti dan kuantiti sperma yang baik
  • Penghasilan ovum wanita untuk kesuburan
  • Sistem daya tahan tubuh yang sihat dan kuat (tak mudah jatuh sakit, demam dan selesema)
  • Membantu tingkatkan metabolisma badan untuk proses penyerapan nutrien lebih baik
  • Mempercepat proses kesembuhan luka
  • Membantu proses pembahagian sel
  • Memperbaiki deria rasa
  • Mengelak masalah berkaitan minda dan usia (contoh : Alzheimer's dan kurang daya tumpuan - fokus)
  • Kulit sihat berseri bebas jerawat


"Tanda kurang zinc dalam badan"

Jika kita ada 3 atau lebih tanda di bawah, ada petanda awal bahawa mengalami masalah kekurangan zinc dalam badan :

  • Hilang deria rasa
  • Kurang fokus dan daya tumpuan
  • Selalu demam dan selesema
  • Kulit mudah terdedah kepada jerawat di usia melepasi remaja
  • Hilang selera makan
  • Luka lambat sembuh
  • Cirit birit kerap
  • Bintik putih pada kuku
  • Tompok botak di kepala
  • Sejarah kuantiti dan kualiti sperma menurun
  • Kurang nafsu seks


"Siapa yang perlukan Zinc Plus?"

  • Mereka yang amalkan diet extreme
  • Mereka yang amalkan diet vegetarian
  • Ada masalah kuku rapuh dan rambut rapuh cepat gugur
  • Memerlukan tenaga dan stamina yang lebih sepanjang hari (kerja berat dll)
  • Ingin ikhtiar hamil dan dapatkan anak
  • Mengalami masalah kurang daya tumpu dan fokus
  • Masalah luka lambat sembuh
  • Ibu selepas bersalin
  • Selepas mengalami kemalangan 
  • Ibu menyusu 
  • Ibu hamil
  • Kurang nafsu seks


"Perbezaan Suplimen Zinc Plus Shaklee dengan jenama lain"

zinc plus shaklee

Zinc Plus dari Shaklee mengandungi zinc gluconate dengan kadar penyerapan yang mudah di serap tubuh dengan lebih tinggi. Di jadual bawah ini, Syaza senaraikan kelainan dan perbezaan yang sangat ketara di antara Zinc Plus Shaklee dan zinc jenama lain :


JenamaKepekatan ZincJenis ZincKeterbiosediaan (Bioavailability)Kos Zinc satu tabletSumber Zink
Shaklee15 mgZinc GluconateTinggi38 senJagung
B15 mgZinc Amino ChelateTidak Dinyatakan64 senTidak Dinyatakan
A15 mgTidak DinyatakanTidak DinyatakanRM1.46 Tidak Dinyatakan
BL15 mgZinc Sulphate MonohydrateTidak Dinyatakan51 senTidak Dinyatakan

Selain itu, Zinc Plus ini adalah dari tumbuhan dan melalui proses fermentasi glukosa dari ekstrak jagung dan tidak mempunyai rasa logam serta pahit seperti jenama lain.

Cara nak dapatkan Zinc Plus Shaklee

Hubungi Syaza di talian 018-768-4817 hari ini (klik to WhatsApp) | COD Shaklee Melaka disediakan [Free COD Malim Jaya dan Pokok Mangga] | Pos ke seluruh Malaysia

Konsultasi percuma khas untuk pelanggan Syaza disediakan.

Klik Banner Untuk Order Zinc Plus Shaklee 

Continue Reading

Tuesday, 25 September 2018

YOUTH Skincare Shaklee dan Majalah Hijabista Edisi Oktober - Disember 2018

Dulu, Syaza sangat suka baca majalah seperti Nur, Dara, Remaja, Hijabista, Bintang Kecil, Mingguan Wanita, dan macam-macam lagi. Tapi itu dulu, waktu masih anak dara, hihi. Suka menggayakan tudung yang model-model gayakan dalam majalah, walaupun tak jadi haha
Dah sangat lama tak beli lagi dan baca majalah-majalah ni semua. Kali ni rasa nak beli. 

Nak tahu kenapa?

Hari ini, Syaza sangat teruja! Rasa nak grab segera majalah Hijabista edisi Oktober dan Disember 2018. Eh! Bukan sebab Syaza ada dalam majalah tu. Sebabnya, ada review tentang skincare Shaklee : YOUTH.


youth shaklee masuk majalah

Terus lompat ke page 86, dimuatkan di dalam majalah Hijabista ini, 4 page penuh tentang temubual bersama 4 orang gadis menawan yang menggunakan YOUTH dan jatuh hati dengan skincare beyond organic Shaklee ni. Seronoknya! Siapa saja yang dah gunakan YOUTH pasti akan tertarik dan jatuh hati. Kebetulan, bulan ni ada promo YOUTH taw ^^

youth shaklee masuk majalah

Syaza kepilkan bersama gambar yang dimuatkan dalam majalah tersebut tentang YOUTH. Siapa ada beli majalah Hijabista edisi ini? Boleh share dengan Syaza tak? Hihi
Continue Reading

Pengedar Shaklee Perak (COD Lenggong, Gerik, Kuala Kangsar)

JARINGAN PENGEDAR SHAKLEE SELURUH MALAYSIA

Pengedar Shaklee di Lenggong, Gerik, Kuala Kangsar, negeri Perak Darul Ridzuan


"Salam Perkenalan dari saya, Azura Abdullah, Pengedar Sah Shaklee dan menyediakan COD di kawasan Lenggong, Gerik dan Kuala Kangsar di Perak bagi semua pelanggan saya. Boleh panggil saya dengan nama Azura untuk lebih mesra.

Warga Lenggong, Gerik dan Kuala Kangsar yang ingin dapatkan Shaklee dan konsultasi khas dari Azura, boleh hubungi Azura di :

No Telefon : 019-479-7980
Instagram : @vitamingembira

Terima kasih!

Azura,
Consult with Love 😀"
Continue Reading

Pengedar Shaklee Kluang (COD Taman Sri Lambak T6, Taman Sri Impian dan Bandar Kluang)

JARINGAN PENGEDAR SHAKLEE SELURUH MALAYSIA

Pengedar Shaklee di Taman Sri Lambak (T6), Taman Sri Impian & Bandar Kluang, Johor Darul Takzim

pengedar shaklee kluang

"Salam Perkenalan dari saya, Rozimah Halimin, Pengedar Sah Shaklee dan menyediakan COD di kawasan Taman Sri Lambak (T6), Taman Sri Impian & Bandar Kluang di Johor bagi semua pelanggan saya. Boleh panggil saya dengan nama Ema untuk lebih mesra.

Warga Taman Sri Lambak (T6), Taman Sri Impian & Bandar Kluang yang ingin dapatkan Shaklee dan konsultasi khas dari Ema, boleh hubungi Ema di :

No Telefon : 010-511-7099
Instagram : @vitaminzima

Terima kasih!

Ema,
Your Favorite Shaklee Distributor 😀"
Continue Reading

Produk Shaklee Untuk Kulit Gebu, Flawless dan Bebas Jerawat

Masalah jerawat dan kulit sama ada kulit kusam, mudah sunburn, berjeragat dan sebagainya akan menjadi salah satu punca untuk seseorang tampil kurang berkeyakinan diri. Bagi mereka yang pernah mengalami maslaah kulit sebaga contoh, Syaza sendiri akan memahami mengapa perlunya untuk dapatkan produk set cantik dari Shaklee ini.

set cantik shaklee

Sepanjang Syaza menjadi usahawan Shaklee, Set Cantik adalah set yang sangat top dan famous. Kalau kawan-kawan semua nak tahu, produk pertama yang Syaza guna dari Shaklee sampai jatuh cinta adalah set ini, set cantik. Dulu, kulit Syaza sangat teruk berjerawat dan berparut. Dah macam-macam Syaza guna sampailah akhirnya terbuka hati nak cuba Shaklee. Alhamdulillah, guna sekali, jatuh cinta berkali-kali. Sampai sekarang jerawat susah nak singgah ")

"Apa produk Shaklee yang paling baik untuk kulit gebu, flawless dan bebas jerawat?"

Nama bagi keseluruhan produk ini adalah Set Cantik atau Set Kecantikan Shaklee. Dalam set ini kita ada :
  1. Energizing Soy Protein (ESP)
  2. Vitamin C
  3. B-Complex
  4. Omega Guard
  5. Vita-Lea
  6. Collagen Powder
  7. GLA Complex
  8. Vitamin E

"Apa fungsi setiap satu ni?"

Fungsi bagi setiap satu item ini saling berkait rapat antara satu sama lain untuk menghasilkan kulit cantik berseri. Mari kita lihat satu persatu fungsi item-item ini.

Energizing Soy Protein (ESP)


esp shaklee

ESP adalah minuman yang berperisa soya vanilla yang dihasilkan dari protein tumbuhan kacang soya bersifat non-gmo (tidak di ubah secara genetik). Fungsinya ialah :
  • Menganjalkan kulit
  • Menggantikan sel kulit baru yang cantik & sihat
  • Mengatasi masalah kulit kusam
  • Membantu elak masalah tona tak sekata
  • Memperbaiki sunburn

Vitamin C

vitamin c shaklee

Dengan teknologi sustained release yang pertamanya dalam dunia, vitamin c dari Shaklee ini melepaskan kandungan vitamin c nya sebanyak 100 mg dalam setiap satu jam. Ini untuk memastikan, setiap vitamin c dapat di serap dan digunakan oleh badan sebaiknya setiap hari. Pasti semua tahu, badan manusia tidak mampu menghasilkan vitamin c sendiri, dan perlu dapatkan dari pemakanan harian dan vitamin setiap hari.

Antara fungsi vitamin c Shaklee ini ialah :
  • Membantu dalam proses penghasilan kolagen
  • Sebagai sunblock dari dalam
  • Memelihara kulit dari radikal bebas (sinar UV, asap rokok dll)
  • Mengecutkan jerawat

B-Complex

b-complex shaklee

B-Complex adalah sumber vitamin B yang membantu untuk memberi rasa dan sensasi tenang kepada diri kita agar terhindar dari stress dan tekanan. Dua perkara ini, stress dan tekanan akan menyumbang kepada gangguan keseimbangan hormon yang akhirnya mengakibatkan kesan kepada kulit seperti penuaan awal, dan masalah jerawat kritikal.

Tugas B-Complex adalah untuk 
  • Membantu mengatasi dan mengawal diri kita dari stress
  • Mengelakkan masalah jerawat berulang kembali dan menjadikan kulit lebih berseri dari dalam.

Omega Guard


omega guard shaklee

Omega Guard adalah minyak ikan terbaik dari Shaklee. Ia membantu untuk :
  • Menjadikan kulit berseri
  • Kulit lembap dan kemerah-merahan secara semulajadi.

Vita-Lea (Multivitamin with Iron)

multivitamin shaklee

Vita-Lea yang terkandung dalam Set Kecantikan ini berfungsi dalam pembentukan haemoglobin dan bacaan darah yang cantik. Tugas haemoglobin adalah untuk mengangkut oksigen melakukan fungsi dalam tubuh dan mengangkut keluar gas karbon dioksida keluar dari badan. Apabila kandungan haemoglobin di paras optimum, kerja-kerja memulihara kulit dari dalam akan lebih mudah. 

Hasilnya, kulit kusam akan menjadi lebih berseri.

GLA Complex

gla complex shaklee

GLA adalah singkatan bagi gamma linoleic acid. GLA Complex Shaklee dihasilkan dari minyak biji bunga matahari dan minyak borage yang bertanggungjawab memelihara keseimbangan hormon khas untuk kaum wanita. Hormon yang seimbang akan memelihara kulit kekal cantik berseri dari dalam. Dan GLA Complex mengandungi vitamin E yang akan membantu proses pudar jeragat dan hilang parut.

Collagen Powder

collagen powder shaklee

Collagen dari Shaklee adalah dalam bentuk minuman sachet, dari sisik ikan merah di laut dalam.  Untuk pengetahuan semua, collagen yang terbaik adalah collagen dari makanan laut iaitu ikan. Ini kerana, kandungan kolagen dalam makanan laut adalah lebih tinggi berbanding tumbuhan dan jenis lain. Ikan merah (Red Snapper) yang di guna pakai dalam Shaklee untuk menghasilkan collagen ini, mempunyai berat yang sangat ringan. Molekul collagen yang ringan ini membantu proses penyerapan yang lebih efektif.

Fungsi collagen adalah untuk memastikan kulit lebih anjal dan mengatasi masalah jeragat, kedutan, penuaan awal serta memastikan kandungan kolagen kekal di paras optimum. Ia tasteless, tiada rasa, tawar. Ada cara terbaik untuk bancuh Collagen Powder Shaklee ini. Syaza akan guide khas untuk pelanggan Syaza ^^
  • Kulit anjal
  • Tegang
  • Kurang kedutan
  • Atasi penuaan awal
  • Kulit glowing

Vitamin E

vitamin e shaklee

Vitamon E mengandungi anti-oksidan yang tinggi dan juga untuk awet muda (kulit lebih tegang dan anjal, bertindak sebagai anti-penuaan). Ia juga membantu menyembuhkan luka atau kesan lecur dengan lebih cepat (sapu minyak Vitamin E pada bahagian yang luka atau melecur). Selain itu, dapat mengatasi kulit kering dengan melembapkan kulit
  • Awet muda
  • Kulit lebih tegang dan anjal
  • Bertindak sebagai anti-penuaan)
  • Mengurangkan parut jerawat dan jeragat
  • Menyembuhkan luka atau kesan lecur dengan lebih cepat (sapu minyak Vitamin E pada bahagian yang luka atau melecur)
  • Mengatasi kulit kering dengan melembapkan kulit

"Berapa harga set ini?"

Harga untuk Set Kecantikan ini fullset ialah sebanyak RM 1,093. Walaubagaimanapun, untuk sebarang pembelian lebih dari RM 750 dan ke atas layak mendapatkan Free Membership!

Maka, harga akan mendapat potongan mengikut harga ahli. Hubungi Syaza bagi info lanjut di 018-768-4817 (Klik to wassap). Dan anda juga layak mendapat kembali cashback kembali bernilai 69 ringgit malaysia dengan pembelian set ini.

"Macam mana pula harga set kecantikan ini bagi loose item?"

Harga untuk loose item ialah 
  • ESP (850 gram) : RM 161.25
  • Vitamin C (180 tablets - penggunaan 6 bulan) : RM 97.50
  • GLA Complex (60 softgels) : RM 91.25
  • Omega Guard (90 capsules) : RM 136.25
  • Collagen Powder (15 sachets) : RM 298
  • B-Complex (120 tablets - penggunaan 4 bulan) : RM 58.75
  • Vita-Lea (120 tablets - penggunaan 2 bulan) : RM 93.75

"Siapa yang sesuai set cantik ni?"

Mereka yang alami masalah di bawah sangat sesuai untuk dapatkan set ini
  1. Kulit berjerawat
  2. Tona tak sekata
  3. Kulit kusam
  4. Mudah sunburn
  5. Blackhead dan whitehead
  6. Jeragat
  7. Bintik hitam
  8. Kulit tua pra-matang (kedutan dll)

"Berapa lama masa yang di ambil bagi mengatasi masalah kulit dengan Set Cantik Shaklee ini?"

Bergantung kepada tahap masalah kulit. 

Testimoni Set Cantik Shaklee

testimoni set cantik shaklee

testimoni set cantik shaklee

testimoni set cantik shaklee

testimoni set cantik shaklee

testimoni set cantik shaklee


"Bagaimana cara untuk order?"

Hubungi Syaza di talian 018-768-4817 untuk order Set Cantik Shaklee hari ini. Boleh call atau klik untuk WhatsApp di sini. COD Shaklee Melaka disediakan dan pos ke seluruh Malaysia. Konsultasi percuma disediakan khas untuk pelanggan Syaza ^^

shaklee melaka malim jaya pokok mangga
Klik Banner untuk order ^^
Continue Reading

Monday, 24 September 2018

YOUTH Skincare Shaklee | Kandungan, Fungsi dan Harga

Hai. Tengah cari skincare organic ke tu? Tahniah sebab datang di tempat yang tepat. Salam perkenalan dari YOUTH keluaran jenama Shaklee - 100% ORGANIC dan bebas bahan kimia! 😍

youth shaklee melaka

Sebelum YOUTH, Shaklee ada rangkaian penjagaan kulit Nutriwhite dan Enfuselle. Namun, selepas keluar YOUTH, dua ini dihentikan production secara global. Untuk pengetahuan semua, YOUTH mengambil masa kurang lebih 8 tahun dalam menjalani penyelidikan demi penyelidikan dalam menghasilkan sebuah skincare yang sangat produktif dan berkesan untuk kecantikan kulit!


"Apakah kelainan YOUTH dengan skincare lain?"

  • YOUTH di jamin meningkatkan kualiti kulit dan usia kulit kita semua 100% 
  • Bebas 1,500 bahan kimia terlarang 
  • 100% Vegan 
  • Bahan Semulajadi 
  • Bebas kekejaman (tidak melakukan ujian ke atas haiwan) 
  • Hipolergenik 
  • Tidak menyumbatkan liang pori (non-comedogenic) 
  • Di uji ahli dermatologi 
  • Di uji ahli oftalmologi 
  • Mempunyai kandungan yang dipatenkan khas hanya untuk YOUTH Shaklee 
  • 2/3 wanita terbukti berjaya mengubah usia kulit sedekad lebih muda 


RANGKAIAN PENJAGAAN KULIT YOUTH



1. PENCUCI MUKA 



fungsi youth shaklee

Pencuci muka YOUTH LUMINOUS GEL OIL CLEANSER mempunyai ciri-ciri berikut
  • 3 dalam 1 (membersih, melembap dan mencerah)
  • Tidak mengandungi sabun
  • pH seimbang
  • Menggabungkan campuran vitamin yang di paten dan polifenol serta algae

Menariknya, pencuci muka YOUTH ini tidak menegangkan kulit dan mempunyai cover penutup yang sangat memudahkan kita sebagai pengguna! Dan mempunyai bau yang sangat sedap dari avocado oil. Pencuci muka YOUTH mampu menjalankan kerja-kerja scrub muka dengan super lembut kerana terdapatnya kandungan algae di dalam cleanser ini.

Harga : RM 193.75



2. PENYEGAR MUKA (TONER)


youth shaklee

Bebaskan kulit kita dari ejen yang menyebabkan kulit kusam dengan PERFECTING SKIN TONER dari YOUTH. Tunjukkan pada dunia dan diri sendiri dengan keyakinan yang lebih bersama penyegar muka YOUTH.
  • Membersihkan sel kulit mati
  • Menghidratkan kulit
  • Memberi nutrisi kepada kulit
  • Mempunyai campuran berpaten vitamin, polifenol dan alga

Kulit kita akan lebih sejuk dan fresh dengan toner dari YOUTH ini taw.

Harga : RM 200.00


3. SERUM


YOUTH SHAKLEE MELAKA

Kulit lebih muda remaja bersama YOUTH ACTIVATING SERUM
  • Mempunyai 10 kali ganda bahan aktif untuk memulakan langkah pembaharuan sel yang lebih serius
  • Terdiri daripada campuran polifenol, vitamin dan YOUTH Complex
  • Menggalakkan penghasilan kolagen
  • Memperbaharui kulit di peringkat sel

YOUTH Serum ini mempunyai sistem penutup yang berkualiti tinggi. Penutupnya memudahkan pengguna dan menghalang serum dari teroksida yang boleh merosakkannya. Serum ini juga mempunyai 10 kali ganda bahan aktif untuk pembaharuan sel yang kritikal.

Harga : RM 412.50


4. KRIM SIANG


YOUTH SHAKLEE MELAKA

Kulit memerlukan perlindungan lebih dari sekadar terik mentari dengan AGE DEFENSE MOISTURISER - SPF 50. Krim ini tidak waterproof dan meresap jauh ke dalam kulit. Ianya sangat mesra wudhuk ^^
  • Spektrum luas UVA dan UVB
  • SPF 50
  • Mempunyai vitamin dan nutrien untuk memberi kelembapan dari dalam kulit
  • Sesuai dijadikan primer make-up
Harga : RM 206.25


5. KRIM MALAM



YOUTH SHAKLEE MELAKA

Krim malam YOUTH mempunyai dua rangkaian iaitu Light dan Rich. Beza di antara kedua ini ialah, ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM - RICH mempunyai gabungan bersama Shea Butter dan Jojoba Oil.

YOUTH SHAKLEE MELAKA

Bagi kulit jenis kombinasi dan berminyak, sesuai untuk menggunakan dari jenis light. ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM, merawat kulit dari dalam dan menggalakkan penghasilan kolagen di waktu malam. Bangun tidur, kulit lebih lembut dan fresh setelah pemakaian night cream YOUTH.

Harga : RM 250.00 (light)


6. RADIANCE C + E

YOUTH SHAKLEE MELAKA

Mengandungi 20% vitamin c berpaten dan vitamin e serta ekstrak raspberi yang sangat membantu untuk mengatasi masalah penuaan. Ia menegang, menghalus dan menganjalkan kulit. Radiance ini memiliki kepekatan Vitamin C yang lebih tinggi dari skincare lain di pasaran iaitu sebanyak 20%.

Harga : RM 412.50


Tiada bahan pengawet digunakan, dan selamat untuk bumi! ") COD Shaklee Melaka YOUTH disediakan ^^
Continue Reading