5 Cara Atasi Susu Sikit

susu sikit
Cara Atasi Susu Sikit
Setiap masalah ada penyelesaiannya. Begitu juga dengan masalah susu sikit. Cara-cara di bawah cukup mudah dan senang untuk kita buat bagi banyakkan susu yang sikit tadi. Jom kita tengok sama-sama ^^

5 Cara Atasi Susu Sikit

1. Susu on-demand

Beri anak susu ikut kemahuan dan kehendak mereka. Jika anak nak susu dalam selang 1 jam sekali, beri saja! Bukan sahaja bantu banyakkan susu, tetapi, anak juga akan kurang ragam apabila sudah besar nanti.

Jika kita lambat-lambatkan pemberian susu kepada anak apabila anak dah minta, bukan sahaja susu akan drop dan sikit, tapi anak makin kuat melalaknya!

2. Pam Berjadual

Pam ikut jadual yang dah jadi rutin untuk kita. Khas bagi ibu bekerja ya. Ibu yang sentiasa di rumah bersama anak, jangan pam. Beri direct.

set menyusu shaklee

3. Kerap Susu Waktu Malam

Malam adalah waktu emas! Inilah waktu terbaik bagi menghasilkan lebih banyak susu dan yang berkhasiat. Pastikan anak anda menyusu waktu malam. Jika mereka tidur, kejutkan!

4. Ibu Banyak Makan Protein

Pemakanan ibu sudah pastu berkait rapat dengan kuantiti susu. Ibu menyusu tak boleh diet sebarangan ya. Banyakkan makan makanan berprotein untuk susu sikit jadi banyak.

5. Ibu Elak Stress

Penghasilan susu memerlukan hormon oxytocin. Ibu yang stress akan kurang rembesan hormon ini. Oleh itu, elak stress, pasti susu meriah.

Baca Selanjutnya >>
Share: