Hi Selamat Datang
Hubungi Syaza di talian +60 18 7684817 bagi maklumat lanjut
Get Started

Apa Maksud Milk Booster?

Posted On Sunday, 7 October 2018

Milk booster?
Apa Maksud Milkbooster?
Milk booster, milkbooster, milkbooster. Selalu dengar, tapi sebenarnya apa maksud dan yang dimaksudkan dengan milk booster ni?

Apa itu Milk Booster?

Kalau kita semua nak tahu, milk booster jatuh di bawah definisi, galactogogues yang membawa maksud, makanan yang meningkatkan aliran susu ibu. Ianya sering kali di ambil oleh para ibu yang menyusu badan. Nak sebut galactogogues, terbelit lidah! Jadi, kita sebut milk booster. Kalau kita perhati maksud milk dan booster itu sendiri dah jelas, untuk boost, naikkan aliran milk, iaitu susu. 

Berkesan ke Milk Booster?

Milk booster adalah salah satu cara bagi memperbanyak aliran susu ibu. Milk booster, berkesan. Cuma, wajib untuk kita tahu, milk booster tidak bertindak sendirian. Maksudnya, kita tidak boleh bergantung sepenuhnya kepada milk booster tanpa melakukan tips dan teknik lain dalam memperbanyak susu seperti, pam berjadual, menyusukan anak on-demand, makan makanan berkhasiat dan minum air secukupnya.

set menyusu shaklee

Kesan Milk Booster

Sudah tentu susu ibu lebih banyak dan p1qekat! Asalkan pemilihan milk booster itu sesuai untuk kita dan bayi. Seeloknya, elakkan milk booster dari jenis jamu dan herba kerana jamu bersifat 'panas', kurang sesuai dengan keadaan perut bayi terutama bagi bayi seawal 2 minggu dan yang ada sejarah jaudice.

Sumber Milk Booster
  • Makanan
  • Suplimen 


Puan Suraya, seorang Kaunselor Laktasi di LunaTots menyatakan, milk booster menyumbang 30% daripada penghasilan susu. 

1 comment

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. I'll BW to your blog, soon! XOXO ")

Powered by Blogger.
/

Get In Touch

254-3, Lorong Bilal Baba, Melaka
+60 18 7684817
Mon - Sun (8am - 8pm)
syazaf92@gmail.com

Contact Form

Names

Email

Message

© Infinity. All Rights Reserved