Hi Selamat Datang
Hubungi Syaza di talian +60 18 7684817 bagi maklumat lanjut
Get Started

Cara Semak Kelulusan Produk Kesihatan Dengan KKM [4 Step Mudah]

Posted On Monday, 1 October 2018

Cara Semak Kelulusan Produk Kesihatan Dengan KKM [4 Step Mudah]

Sebagai pengguna, kita berhak untuk sentiasa memastikan produk yang digunapakai, adalah selamat dan mendapat kelulusan dari pihak berwajib negara kita. Seperti di Malaysia, Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) adalah antara badan berwajib dalam menentukan dan memberi kelulusan produk kesihatan di Malaysia. Hari ini Syaza nak share cara mudah macam mana nak semak kelulusan produk kesihatan dengan KKM.

CARA SEMAK KELULUSAN KKM


Cara Semak Kelulusan Produk Kesihatan Dengan KKM

2. Pilih bahagian pencarian produk > "Carian Produk"
3. Masukkan item pilihan dan mulakan enjin pencarian

Boleh pilih berdasarkan :

  • Product Name
  • Product Registration Number (yang kebiasaannya di botol atau packaging produk tulis 'MAL')
  • Importer
  • Holder Name
  • Active Ingredients
  • Manufacturer Name


Cara Semak Kelulusan Produk Kesihatan Dengan KKM

Contoh pencarian "Shaklee" dalam laman web KKM ini

Cara Semak Kelulusan Produk Kesihatan Dengan KKM

Cara Semak Kelulusan Produk Kesihatan Dengan KKM

Cara Semak Kelulusan Produk Kesihatan Dengan KKM

4. Scroll ke bawah dan lihat hasil carian produk

Goodluck, selamat mencari! Adakah produk pilihan anda tersenarai?

1 comment

  1. tp tu laa kan... org kita ni mls nak semak / BACA. dia main beli je. bla dah jatuh sakit baru menyesal dan baru tau ubat tu xde kelulusan KKM

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. I'll BW to your blog, soon! XOXO ")

Powered by Blogger.
/

Get In Touch

254-3, Lorong Bilal Baba, Melaka
+60 18 7684817
Mon - Sun (8am - 8pm)
syazaf92@gmail.com

Contact Form

Names

Email

Message

© Infinity. All Rights Reserved