Friday, 5 October 2018

4 Makanan Wajib Elak | Susu Sikit
Elakkan 5 jenis makanan ini, buat semua ibu yang menyusukan anak khas yang mengalami masalah susu sikit. Bagi ibu yang sedang berhadapan masalah kekurangan susu, elak 5 makanan ini dan boleh di ambil seperti biasa sekiranya anak sesuai dengan makanan-makanan ini. 

4 Makanan Wajib Elak | Susu Sikit

 • Air Karbonat

Air berkarbonat atau air gas, sama ada susu anda sedang banyak, apatah lagi sikit, wajib sentiasa kita elak bagi mengatasi masalah obesiti kepada ibu dan juga anak.

 • Kopi

Hati-hati, ada sesetengah bayi yang sensitif dengan pengambilan kopi oleh ibunya, yang akan mengakibatkan mereka sukar tidur dan berjaga tengah malam; insomnia! Malah, denyutan jantung di kecil juga akan berdegup lebih pantas dari kebiasaan.

set menyusu shaklee

 • Peppermint

Nak tahu? Bagi ibu yang ingin 'putus susu' atau wean-off, antara tips ialah mengambil teh mint atau sebarang bentuk makanan yang ada peppermint. Hal ini bagi memastikan penghasilan susu sikit masa demi masa. Tetapi, bagi anda yang sedang dan masih menyusu anak (belum wean off), kerana itu sangat digalakkan untuk elak pengambilan peppermint ini.

 • Coklat

Pengambilan coklat yang melampau akan menyebabkan anda dehidrasi dan beri kesan pada penghasilan susu badan.

4 comments:

 1. Alamak.. coklat tak boleh eh.. feveret tu.. kikiki..

  ReplyDelete
 2. no 1 tu, xperlu tggu skt pn mmg kena elak

  ReplyDelete
 3. Ala..kopi tu susah nak stop la..coffee lover di sini :(

  ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. Salam kunjung balas akan menyusul, inshaAllah.

Stay gorgeous and healthy! ^_^

Nak order Shaklee?
Boleh terus call/WhatsApp Syaza di talian +6018-768-4817.