Sunday, 28 October 2018

Set Menyusu Shaklee : Best Ker?

best ke set menyusu shaklee

Sejak Syaza guna Set Menyusu Shaklee ni, baru Syaza tahu, prioriti utama selain dari banyakkan susu yang memang sewajibnya kerja dia (nama pun milk booster) , tapi ada yang lagi penting.
Tenaga dan kecantikan :)

Menyusu anak ni penat. Bukan penat yang di buat-buat, dan sengaja merungut taw.

Secara fakta, ibu yang menyusukan anak ni, sama dengan hiking sebuah gunung hingga ke puncak. Penat tak hiking? :)

Jadi, personally, Syaza sebagai seorang pengguna setia Set Menyusu Shaklee, memang perasan, perbezaan ketara bila Syaza amek and tak amek set ni.

Syaza pernah tak amek ada sekali tu sebab balik kampung. Awalnya ingat sekejap balik kampungnya dan Syaza ingat everything akan ok tanpa set tu. I mean, susu still akan banyak macam biasa.

Yes, susu still banyak macam biasa. Cuma ada dua perbezaan ketara bila tak amek, first is anak seems restless, dan even me myself is restless!

No wonder la ramai mommies yang terjebak dengan set menyusu dari Shaklee ni akan selalu cakap amek set ni, badan bertenaga and susu lagi pekat berkrim, anak akan happy giler. Syaza tak pam susu, bagi direct jer.

Kawan-kawan yang pam susu, memang akan nampak perubahan ketara sangat pada kepekatan susu before and after amek Set Menyusu ni.

Serius.

Syaza memang akuinya!

Anak seems restless tu antara sebabnya susu yang terhasil tu tak berapa nak lemak berkrim gittuwww.

Dan, Syaza pulak restless of course because of the breastfeed itself + tak cukup rehat. 

Lepas dari tu, tak tinggai dah set ni hehe :)

Syaza nak stay energetic sebab, Syaza ada banyak kerja nak buat! Hahaha. So memang I really need energy, tak boleh lemah, letih dan lesu. Set Menyusu Shaklee banyak membantu.

Other than that, bab kulit.

Bila dah jadi mak-mak, masa untuk kulit sendiri bukanlah tak ada langsung tapi kurenggg. Dan alhamdulillah, Set Menyusu ni bantu untuk Syaza lagi kurangkan masa bab belek kulit.

Amek Set ni kulit automatically ter-ok sendiri. Jerawat susah nak naik, parut cepat pudar (termasuk strecthmark!).

2 comments:

  1. Dulu pernah nak cuba set menyusu shaklee ni Syaza. Tapi, sampai anak umur dah masuk empat tahun... Tak jugak nak mencuba. Haha... In shaa Allah, andai ada rezeki dapat baby boleh cuba nanti.

    ReplyDelete
  2. Menarik perkongsian Syaza ini.. Semoga membantu mereka yang memerlukan..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. I'll BW to your blog, soon! XOXO ")