Saturday, 20 October 2018

Akhirnya Berjaya Atasi Akibat Salah Guna Skincare

testimoni set cantik shaklee
Selepas 10 Bulan, Atul Berjaya!
*Lihat gambar di bahagian bawah entri untuk pembacaan yang lebih mengujakan! 😃

Gambar Kiri : 25 Jun 2016 (Sebelum Kenal Shaklee)

Alhamdulillah, selepas hampir 10 bulan consume Shaklee, baru hari ini Atul rasa tergerak nak share gambar close up macam ni. Ya kawan, muka Atul pernah berjerawat teruk! Jerawat jenis besar-besar, merah dan bernanah ranum dekat dalam dia. 

Sakitnya Ya Allah.

Bahagian paling menyedihkan, jerawat-jerawat tu boleh meletup anytime! Kadang-kadang tak sedar pun, tengok-tengok dah ada darah kat telekung yang Atul pakai. 

Gelikan?

Puncanya? Salah pakai skincare. Mungkin skincare tu sesuai untuk orang lain tapi tak sesuai dengan Atul. Salah Atul juga nak mencuba!! Gatal sangat selepas terpengaruh dengan iklan yang claim terlajak cantik, hehe

Gambar Kanan : 2 April 2017

Sinar mentari mula muncul dalam hidup Atul.

Atul mulakan dengan Vitamin E dan ESP Shaklee. Atul follow guide dari Dr Ainniah, alhamdulillah 2 minggu pertama dah nampak perubahan ketara!

Jerawat yang membengkak dah kecut dan parut makin pudar.

Masa tu memang yakin dengan Shaklee. Sebulan lepas tu, perlahan-lahan Atul tambah Vitamin C, B-Complex, GLA Complex dan Nutriwhite Cleanser.

Perubahan makin ketara tapi progress lambat, huhu. Kemudian, bulan November 2016, Atul add on Alfalfa Complex dan Atul sangat kagum! 'Kerja' Alfalfa memang membantu mempercepat proses sembuh kulit dan detox jerawat dari dalam. 

Atul happy sangat.

Start dari trauma lampau, Atul dah tak pakai any skincare langsung sampai sekarang. Nutriwhite Cleanser Shaklee je la Atul guna.

Selain dari tu, untuk luaran, Atul guna Herbal Blend dari Shaklee tu sebagai pelembap dan penghilang parut. Sebab tak berinyak dan sejuk je kulit Atul. Best sangat! Yang tinggal sekarang ni, parut merah-merah yang liat sangat ni nak hilang, hehe. 

Ada la lagi dalam 30% je parut ni.


testimoni set cantik shaklee
Syaza perhati, muka Atul ni ada iras Korean Girl la. Ada keturunan eh?

Nampak gaya memang kena ratah ESP sungguh-sungguh lepas ni!

Review Set Kecantikan + Detox Shaklee dari Atul: ☆☆☆☆☆
Jerawat Nanah ➡️ Kecut
Parut ➡️ Pudar

Nota : Nutriwhite Cleanser dan rangkaan penjagaan kulit Nutriwhite dari Shaklee dah tak ada. Dah stop production globally seluruh dunia sejak Ogos 2017. Now, Shaklee telah hasilkan sebuah produk penjagaan kulit yang lebih baik, selepas 8 tahun kajian dan research dijalankan iaitu YOUTH yang terbukti menjadikan usia kulit lebih muda sedekad dari usia sebenar!

Nak Dapatkan Kulit Bersih Macam Atul Hari Ini?

WhatsApp Syaza di sini untuk kita bincang Set Kulit terbaik for you! Syaza akan consult pelanggan Syaza at my best, inshaAllah. Free consultation taw! :)

3 comments:

  1. Oo..gud sharing. Biar lambat asal selamat. Tapi kebanyakan kita nak tengok resultnya cepat

    ReplyDelete
  2. Perubahan pada kulit atul tu memang nampak ketara. Semoga dapat membantu ramai lagi diluar sana.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. I'll BW to your blog, soon! XOXO ")