Monday, 15 October 2018

Hilang Berat Badan 35 Kg Perlukan Lebih Dari Motivasi

testimoni set detox shaklee turun berat badan

Pernah atau tak, setiap kali nak turunkan berat badan kita akan rasa susah? Susah ni ada banyak jenis taw. Antaranya ialah

  • Susah nak motivate diri untuk kurus (paling susah, setuju tak?)
  • Susah nak turun berat which we don't even know why, sedangkan dah buat banyak cara nak turunkan berat
  • Susah sebab malas (perghhhh! hahaha, tolak orang camni jatuh sampai masuk gaung. takdelah, gurau je).

2 sebab je logik kesusahan itu. Yang satu lagi, malas, please, nobody can help you to be rajin, only you, yourself can. But, logically kadang-kadang malas juga ada kaitan dengan asbab kurang motivasi. Yes, sounds true.

Ok, this entry kali ini Syaza nak share satu kesusahan yang berkaitan dengan point number 1 dan number 2. 

Motivasi Diri Kuruskan Berat

We really need this. Or the true is, WE DEADLY NEED THIS. Mereka yang ada masalah berat badan, tend to akan ada masalah low confident, kurang keyakinan diri. Once, ada satu semangat merah membara semangat waja, mulalah kita akan rasa berkobar-kobar nak turunkan berat badan.

"Yeah, aku mesti turunkan berat badan. Sebab aku nak cantik, aku nak sihat!"

Sihat, that thing always come first when we said about turunkan berat. Cantik tu of course, lagi-lagi kalau kita add on exercise dalam perjalanan turunkan berat badan. Kalah Celine Dion, you~ Ahaks.

But, yeah but. Ada but di sini. Why kena ada but? Butthurt? Hahaha. Fokus, Syaza, fokus.

But, ia akam jadi satu semangat yang merudum apabila, mulalah datang seorang dua malah mungkin segerombolan manusia akan datang dengan perkataan yang ala-ala begini,

 "Eleh, macam boleh je kurus,"
"Dah gemuk, gemuk jela,"

"Kau boleh ke kurus ni?"
"Banyak makan je lagi. Jauh lagi nak kurus ni,"


Pedih kan? Berdesing telinga. Lalu, kita pun merajuk dan membawa diri berlari bersama makanan-makanan tercinta. The End~

The end, apa the end? (dushhhhhhhh, kena tumbuk)


Ingat balik target asal tadi? Nak cantik, nak sihat kan? Pegang target tu! Baru kena usik dah merajuk. Rilek, sabar. 'Balas dendam' pada mereka? No need. Buktikan pada diri sendiri we can do it!


Caranya?

Dah tahu kita kurang motivasi, carilah geng motivasi! Cari satu geng yang sama-sama ada misi dan visi yang sama iaitu turunkan berat badan. Kalau tak ada kawan-kawan seangkatan yang nak turunkan berat, cari geng luar. Banyak coach, jurulatih dan group-group yang boleh guide dan jadi geng kurus kita!

Antaranya ialah Geng Detox

Dah Cuba Macam-macam, Berat Still Macam tu

Ok, this is one more thing. Memang ada taw yang dah cuba macam-macam tapi berat susah giler nak turun. Normally this is because of

  • Low metabolic rate
  • Tinggi toksin dalam badan

Dan biasanya, siapa yang susah nak turunkan macam ni?

  • Geng mak-mak
  • Geng bapak-bapak
  • Yang suka fastfood (ops tadi kata dah try macam-macam?)
  • Yang suka makan daging!
  • Susah buang air besar
  • Senang sakit kepala
  • Ada masalah gastrik
  • Susah dapat makanan yang nutrisi tinggi dan cepat kenyang (selalunya mahal, ye dok?)
  • Waktu tidur tak menentu
  • Kerja syif

Memang siapa dalam kategori di atas (termasuk Syaza, geng mak-mak) akan jumpa dengan situasi sampai satu tahap susah nak turun berat. Golongan macam kita ni, memang terdedah dengan metablic rate yang rendah + tinggi toksin dalam badan.

Buatlah apa pun, jaga makan, minum air satu besen, bersenam, tapi turunnya sikit! Naiknya fuhhhhh. Merecik tengok penimbang.

Especially yang susah nak membuang air besar. Even dah try hard makan sayur, minum air cukup, tak jalan gak! Stress kan?

Ok, now bayangkan yang susah buang air besar tadi, kita makan-makan-makan, tapi makanan tak keluar jadi najis?


What do you think happen in your body?

Najis berleluasa. Ya najis sedang berleluasa tak tahu nak pergi mana. Kerana tuannya susah buang air besar. Toksin makin lama, makin terkumpul!

So apa kena buat? 

Kena detox. Badan tinggi kandungan toksin. Susah badan nak berfungsi dengan baik. Jadi dengan detox, kita dapat buang toksin dalam badan kita dan berat badan lebih mudah nak turun SELEPAS kita detox badan kita.

Kena detox untuk turunkan berat badan dengan mudah, sihat dan KONSISTEN. Ya, konsisten supaya tak ada masalah, selepas kurus, kita jadi gemok in one second. No-no. Tak nak macam tu.

Kita nak, penurunan berat badan ini berlaku dengan berjaya dan KONSISTEN!

Make it a lifestyle.

Dekat bawah ni Syaza tunjukkan brader yang di beri nama Encik Sufi yang dah berjaya, sukses turunkan lebih 20 kg, dengan melalui fasa detox dulu! Dan mereka ni adalah termasuk dalam Geng Detox taw.

testimoni detox shaklee
Testimoni Set Detox Shaklee paling latest from Encil Sufi : Hilang 35 kg

testimoni detox shaklee
Lain tak sebelum selepas? ^^

Siapa nak kuruskan badan, nak turunkan berat badan dan nak join GENG DETOX untuk motivasi serta turunkan berat dengan konsisten, hubungi Syaza hari ini ya :)

Syaza boleh dihubungi di sini : 018-7684817 (klik to WhatsApp)

1 comment:

  1. Ssmuanya tentang pilihan kan Syaza. Takde siapa yang boleh ubah sikap kita, kalau kita sendiri tak nak bdrubah...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. I'll BW to your blog, soon! XOXO ")