Monday, 29 October 2018

Testimoni Vitamin C Shaklee : Jerawat Kecut Dan Hilang



Jerawat adalah masalah besar bagi kita, geng-geng perempuan ni taw. Timbul satu boleh gegar dunia, meraung. Especially kalau timbul tu sehari sebelum event besar. Tak kira la event konvo, kahwin, kendur.

Betul tak geng? 

Syaza dulu merana masalah jerawat sejak dari sekolah menengah sampai masa zaman U. Dah cuba macam-macam jenama. Sampailah jumpa Vitamin C Shaklee. Dahlah jimat botol gedabak tu sampai 6 bulan boleh guna.

Save poket akak! Ahaks.

So sebenarnya sebelum kita jump pada testimoni Vitamin C ni kan, jerawat tu apa ek?

Jerawat tu, ada macam-macam jenis. Dan percaya atau tak, kita ni, atas muka kita ni ada lebih dari 3 jenis jerawat (bagi yang ada masalah jerawat tu). 

Kotor beb.

Ya, itu tanda kulit kita di luaran dan dalaman sangat kotor. Minyak tersumbat penuh! Di tambah dengan bendasing macam peluh, habuk, kotor sana sini, lagi pergh, mencanak jerawat nak naik. But the thing is, mainly, punca utama jerawat adalah masalah dalaman dari dalam kulit.

Kita dah cuba the best skincare ever tapi masih belum dapat overcome jerawat atau pun dah bila stop skincare terus berlumba jerawat naik?

Itu tanda kulit kita kotor dari dalam dan hormon kurang seimbag so kena betulkan dululah dalaman. Bila dalam dah elok, dekat luar senang nak jaga. Kalau yang suka guna make-up, macam Syaza sendiri, kalau kulit berjerawat ni, susah kan nak cari make up yang sesuai? Kalau ada pun, agak pricy dan mahal.

Nak yang tak mahal, adaaa. Tapi get ready la nanti lagi banyak jerawat naik. Make up ni untuk boost confidence tapi buat apa kita nak boost but at the same time sakitkan kulit kita lebih lagi?

Better kita treat dia dalam cara yang lebih baik.

Vitamin C Shaklee ni power and superb sebabnya selain dari dia dari ekstrak jagung and sesuai dengan perut sensitif, dia boleh di ambil waktu period sebab dia vitamin taw bukan jamu. So vitamin tak ada masalah.

Nampak tak Syaza highlight kan waktu period?

Sebabnya bila ada masalah jerawat ni waktu period lagi subur dia datang anak beranak. Dengan Vitamin C Shaklee ni, sekejap jer di-settle-kan masalah jerawat kita! *wink-wink*

Satu lagi, Vitamin C dari Shaklee ni boleh buat masker muka taw. Letak atas jerawat (pecahkan dulu, letak air macam bedak sejuk), tepek atas jerawat yang ada, fuhhhhhh, MEMANG CEPAT KECUT! SATU MALAM JE.

Kenapa kita kena ambik vitamin c?
1. Vitamin yang mudah larut dalam air. 
2. Vitamin C adalah jenis yang tak boleh dihasilkan sendiri
3. Mudah disingkirkan dalam tubuh badan kita. 

Antara sebab vitamin c hilang dalam badan
🌱 merokok
🌱stress
🌱deman/muntah
🌱xcukup tido 
🌱kuat marah 
🌱mengandung
🌱ambil pil perancang 

Kalau marah pon boleh hilang sebab waktu kita marah 43 otot digunakan serentak. Kalau senyum: sengeh kambing?1 6 otot muka sahaja digunakan. So banyak senyum taw!
Kelebihan Vitamin C Shaklee

1. Diekstrak dari jagung 
  • sumber vitamin yang terdapat dalam jagung takkan hilang / kurang khasiatnya walau dibakar/direbus/dimasak(bagusnya kajian shaklee ann) 
  • kebiasaan sumber vitamin c yang terdapat pada buahan citrus yang mana tinggi dengan asid. Kalu ambil berlebihan besar kemungkinan akan cirit birit. 
  • sebab tu sainstis shaklee dah reka awal untuk menggunakan ekstrak jagung berbanding buah lain. 


2. Bersifat Sustained Release 
  • 500 mg dalam satu tablet tu tak dilepaskan terus tapi ia dilepaskan 100mg perjam.
  • sebabnya badan kita hanya boleh serap 100-200mg dalam satu masa. 
  • selama 5jam vitamin c akan kekal dalam badan kita( power x vita c shaklee? ) 


3. Vitamin C shaklee bersifat larut air sedikit demi sedikit. 
  • Sebab tu selamat kalu nak makan 2biji dalam satu masa. 


4. Mengandungi bioflavonoids 
  • bahan penting untuk meningkat penyerapan vitamin c ke dalam tubuh ngn baik.
  • terhasil drpd bahagia berwarna sayuran, buahan, herbal / bijirin.
Testimoni Vitamin C Shaklee : Jerawat Kecut Dan Hilang




SEKARANG VITAMIN C TENGAH PROMOSI TAW !! 😀


4 comments:

  1. nice sharing... apapun, ini pertama kali singgah kat sini.. dah follow juga. jemput singgah blog saya SIS HAWA DOT COM. Terima kasih

    ReplyDelete
  2. Thanks for the info. Kita pon baru cuba shaklee vita-c nie. Baru guna 4 bulan. Hopefully berkesan lah especially pd jerawat kat muka kita. Sangat setuju dgn statement akak yg mne masalah pd muka ni kdg berpunca dari dalam badan. Sejak guna vita-c ni Alhamdulillah masalah nak "membuang" tu settle. Sebelum ni mmg kita ade masalah lawas tu. Hehehe. Highly recommended vita-c ni for new user like me :D

    ReplyDelete
  3. Wah.. kena consume vit C ye kalau nak kulit cantik dan bebas jerawat..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. I'll BW to your blog, soon! XOXO ")