Thursday, 4 October 2018

Goodbye Resdung : TQ Vitamin C [7 Gambar]

testimoni vitamin c shaklee resdung

Di Malaysia, dianggarkan, 60 hingga 65% penduduk Malaysia mempunyai masalah resdung. Jika di buat ujian terhadap 10 orang, 8 daripadanya didapati memiliki sinusitis atau resdung di tahap ringan. Dari segi maksud secara saintifik, resdung adalah dalam kategori radang di sekitar ruang membran yang memenuhi hidung dan sinus kita (rujuk gambar).


  • Jangkitan kuman
  • Virus
  • Alergi
  • Kurang imuniti dan sistem pertahanan badan
  • Kurang air
  • Asap rokok
  • Salah guna produk berkaitan hidung

hidung tak sihat
Perbezaan Keratan Rentas Hidung yang Normal vs Resdung

Cara Atasi Resdung:

  • Ganti sarung, bantal, cadar dan selimut selalu
  • Bersihkan karpet dan kawasan berhabuk kerap
  • Waktu kemas rumah, guna mask
  • Minum air masak secukupnya
  • Rajin lap muka dengan tuala basah dan air suam
  • Elak makanan laut yang beri alergi
  • Elak binatang berbulu
  • Amalkan Vitamin C


Vitamin C membantu dalam mengatasi masalah resdung. Ia meningkatkan imuniti badan seseorang dan mengelakkan masalah resdung berulang kembali. Mari kita lihat testimoni dan review pengguna Vitamin C yang sangat berpuas hati akan manfaatnya terhadap masalah resdung mereka.

Testimoni Vitamin C Shaklee | Goodbye Resdung

1. "Kak Ija ada alahan resdung yang teruk. Muka usah ceritalah, penuh jerawat, kulit muka kusam. Alhamdulillah, Kak Ija rasa banyak perubahan pada muka Kak Ija. Bestnya lagi, Kak Ija dah tak rasa gatal-gatal dan bersin hidung di sebelah pagi,"

testimoni vitamin c shaklee resdung


2. "Resdung Mamayu tiada lagi. Dulu pagi-pagi sampai 6-7 kali sekali bersin. One shot! Sekarang tak ada dah,"


testimoni vitamin c shaklee resdung


3. "Resdung dah tiada lagi, now, jarang dah bersin. Dulu selalu selesema dan demam. Sejak kenal vitamin C, alhamdulillah semua tu dah tak ada,"

testimoni vitamin c shaklee resdung

4. "Resdung dan tonsil Fatin dah tak kerap serang macam dulu!"

testimoni vitamin c shaklee resdung

5. "Gatal hidung, gatal mata dan bersin dah tak menganggu,"

testimoni vitamin c shaklee resdung

6. "Resdung dah slow, and jarang demam dan batuk,"

testimoni vitamin c shaklee resdung

7. "No more resdung sejak amal Vitamin C Shaklee ni, alhamdulillah,"

testimoni vitamin c shaklee resdung

Ada tak, alami salah satu atau lebih simptom resdung ni? Jika ada, cepat ikhtiar dengan Vitamin C dari Shaklee. Ia sangat membantu, untuk kita hidup lebih ceria dan bertenaga tanpa resdung kembali lagi.

  • Bersin pagi
  • Gatal hidung
  • Gatal mata
  • Mata kerap berair
  • Mudah demam dan selesema
  • Selesema kerap
  • Selalu tonyoh hidung sebab gatal
  • Kulit berjerawat
  • Badan rasa lesu

Cara Order :

Hubungi Syaza di talian 018-768-4817 (klik to wassap) untuk order. Penghantaran COD di kawasan Melaka disediakan [Free COD Pokok Mangga, Lorong Pandan dan Malim Jaya]. Pos ke seluruh Malaysia.

shaklee melaka

6 comments:

  1. saya slh seorg yg ada resdung... alhamdulillah dah x seteruk dulu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Seksa sikit kan resdung ni ")

      Delete
  2. Replies
    1. Ejulz @ kawan2 yang ada masalah resdung boleh cuba Set Resdung Shaklee. Salah satunya Vitamin C yang memang femes & sentiasa di cari mereka yang resdung ")

      Delete
  3. Kalau ada resdung kena pantang belacan. Tapi tu yg sedap

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. I'll BW to your blog, soon! XOXO ")