Monday, 15 October 2018

Tips Fokus : Fokus Lead to Semangat

Image result for focus quoteAssalamualaikum, selamat hari Isnin kepada semua readers vitaminsyaza.com yang dikasihi. Dah masuk minggu ketiga Oktober dah ni. Sikit je lagi Oktober bakal melabuhkan tirai. Syaza sekarang dalam mode apa ya? Maybe boleh diletakkan dalam fasa mode sedang berperang hehe.

Tengah fokus nak bantu anak didik DEG Shaklee Academy dapatkan impian mereka bulan ini. Kadang-kadang kita payah nak fokus, betul tak? Ada masa kita akan tersasar dari landasan. So, Syaza nak share pada semua cara Syaza sendiri supaya kekal fokus everyday. Actually bila kita fokus, dengan sendiri semangat akan konsisten.

Tips Fokus (by Syaza) :

1. Tulis target yang kita nak everyday
2. Sebelum tidur remind ourself tentang target
3. Buat benda yang penting dahulu
4. Gunakan masa dengan baik
5. Bangun awal pagi
6. Breakfast yang bagi kita energy sepanjang hari, so that tak ada la bila tengahari je dah melepek. Btw, Syaza ni mak susu hahaha. Istilah untuk breastfeed mom. I really need an extra energy. Otherwise, zzzz.
7. Share our target dengan orang yang kita nak untuk di share. Be that suami, our mentor or anybody yang akan sama-sama boost it up untuk kita maintain fokus fokus fokus, here it is!
8. Check balik BIG WHY, why I have to do it?
9. Self help. Kita je boleh tolong diri kita! So tolong diri dan dalaman diri kita sendiri untuk alwasy fokus
10. Ignore, ignore, ignore. Ignore any situation or any people yang buat kita lari fokus. Say goodbye to them! And start chasing your dream.

So, inilah sedikit sebanyak tips yang boleh Syaza share. Pernah atau tak kita rasa fokus giler waktu minggu pertama, then masuk minggu kedua kita dah lemau? At the end of the month, kita akan menyesal giler sebab tak fokus dan stay energetic masa awal-awal dulu.

Bila masuk bulan awal, kita akan repeat the same thing over and over. Fokus-lemau-menyesal. Oh, c'mon.

Tell yourself loud and clear!

I AM SUCCESSFUL,

EVERYDAY AND EVERY WAY,

I GET BETTER AND BETTER!

Doakan Syaza dipermudahkan urusan untuk maintain 4-figure income, sebagai seorang work-at-home-mother tahun ini ya. 

Next year 5 figure pulok, hikhik.

SEMOGA BERMANFAAT ^^

7 comments:

  1. salam singgah...
    alhamdulillah...semoga terus murah rezeki..amin...

    ReplyDelete
  2. nak ikut lah tips kak syaza ni! sha baru sedar dah minggu ketiga bulan okt adoiii

    ReplyDelete
  3. Semoga rezeki Syaza sentiasa murah hendaknya. Aamiin ya rabbal alamin...

    ReplyDelete
  4. wah this inspires me! semoga dipermudahkan kak syaza :)

    http://mylittlestoryi.blogspot.com/2018/10/movie-review-always.html

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. I'll BW to your blog, soon! XOXO ")