Tuesday, 11 December 2018

,

Gusi Bengkak Sampai Berdarah

pengalaman Gusi Bengkak Sampai Berdarah

Al-kisahnya, Syaza dihubungi oleh seorang kakak comel yang bertanya tentang produk Shaklee yang sesuai untuk masalah gusi bengkaknya. 

Syaza ni seriau sikit dengar gusi-gusi ni. Sakit taw anthing yang melibatkan gusi. Even tulang tercucuk masuk dalam gusi pun sakitkan? Tulang ikan bilis pun sakit! Huhu, sebab pernah kena.

Syaza tanya kakak comel, "Ada sampai tahap berdarah tak?"


"Ya, bengkak dan berdarah. Gosok gigi sikit je dah darah, pegang sikit pun boleh darah,"

I can imagine how hurt that thing is. Ada banyak punca gusi berdarah ni. Selain dari bengkak of course.


Gusi Bengkak Sampai Berdarah
Gusi berdarah tanda badan kurang Vitamin C
Jadi, Syaza suggest pada kakak comel untuk cuba Vitamin C dulu, sebab, gusi berdarah ni adalah salah satu dari tanda badan kita sangat-sangat kekurangan Vitamin C. Other than that is, Syaza provide tester Ostematrix untuk satu malam.

Ostematrix ni adalah gabungan kalsium dan magnesium yang akan bantu bagi kelegaan segera pada gusi yang bermasalah. InshaAllah dalam satu malam boleh bagi kita tidur yang lebih lena dan nyenyak despite of sakit gusi.

Petang semalam la, Syaza COD dekat kakak comel, area Avon Taman Seri Cempaka, Melaka. Yang dekat dengan Melaka Sentral tu. :)
Share:

3 comments:

  1. Oh! gusi kerap berdarah kurang vitamin c rupanya.
    Huwwaaaa... ngeri tengok karang gigi tu sebab Mrs. A pun dah lama tak pi scalling gigi.

    ReplyDelete
  2. sakit tu kalau asyik berdarah, gusi dah lemah dah tu.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. Salam kunjung balas akan menyusul, inshaAllah.

Stay gorgeous and healthy! ^_^

Nak order Shaklee?
Boleh terus call/WhatsApp Syaza di talian +6018-768-4817.