Senarai Premium Outlet di Malaysia

Premium Outlet ni, tempat shopping yang sangat best! Malah, bukan sahaja shopping, boleh dijadikan tempat untuk cuci mata atau pun, window shopping. Semua kedai dan barangan berjenama disatukan di dalam satu tempat.

Dia bukan sahaja ada dekat Malaysia bah kan di negara lain juga seperti, Jepun dan Florida City.

Malah, yang bestnya, setiap hari ada je diskaun taw dekat sini. Kalau waktu cuti, atau akhir tahun, lagi banyak diskaun di sana sini. Kalau pandai cari memang cun harga dia beb!

Premium Outlet ada cawangan-cawangan dia dekat Malaysia ni. Jom kita terjah senarai Premium Outlet yang ada dekat Malaysia ni.

1. Genting Highland Premium Outlet


Terletak atas bukit. Memang best dan sejuk! Pada Syaza, ni adalah Premium Outlet yang tercantik dekat Malaysia. Mungkin sebab kedudukannya. Selain dari tu, dia besar dan ada 3 tingkat kesemuanya. 

Alang dah datang sini, boleh singgah terus Genting Highland, kan!

2. Johor Premium Outlet


Lebih kurang sama besar macam Genting Highland punya outlet tapi kecik sikit (ha, macam mana tu? hihi). Memang best dekat sini, sales dan harga boleh tahan menjejer air liur melihatnya.

3. Mitsui Outlet Park KLIA SEPANG


Dekat sini ada The Loaf! The Loaf sedap, ok bye. Hahaha

4. Freeport A'Famosa


Orang Melaka, boleh singgah kat sini, cuci mata dan cuci tangan selain dari cuci duit. Sebelah je dengan A'Famosa, kalau dah datang sini boleh singgah bercuti dekat A'Famosa taw.

5. Design Village Penang


Boleh tahan murah dan cantik harga dekat sini!

6. Horizon Village Outlet


Yang ni baru lagi ni. Kedudukan di antara Putrajaya dan KLIA.

Okay selamat ber-shopping semua di semua outlet-outlet ini hihi :)
Share: