Hi Selamat Datang
Hubungi Syaza di talian +60 18 7684817 bagi maklumat lanjut
Get Started

Meriahnya Susu, Anak Tidur Lena

Posted On Thursday, 14 March 2019


Breastfeed tidak lagi menjadi perkara yang asing zaman kini. Malah, ia menjadi pilihan ramai para ibu kerana kepelbagaian manfaat dan khasiat susu ibu. Antara khasiat susu ibu yang diciptakan Allah khas bagi seorang bayi ialah :

1. Menguatkan imuniti bayi
2. Kurang risiko selalu jatuh sakit
3. Antibodi terbaik
4. Susu yang mempunyai nutrien paling lengkap untuk bayi
5. Menjadikan bayi seorang yang independent apabila besar kelak
6. Bayi akan lebih dekat dengan ibu
7. Mudah buang air besar dengan lawas bagi bayi
8. Perut bayi tak mudah kembung
9. Badan bayi lebih tegap
10. Mampu mengelakkan masalah Sudden Infant Death (kematian mengejut terutama waktu dalam tidur)

Banyak lagi sebenarnya kalau kita nak list-kan tapi di atas adalah manfaat yang paling mudah didapati di dalam susu ibu. Namun, adakalanya, disebabkan tekanan, stress dan badan yang sering letih oleh seorang ibu, susu mudah drop!

Anak minum dan hisap dengan baik, oleh kerana masalah datang dari ibu yang letih dan lesu, ini akan membantu menyumbangkan drop dan turunnya penghasilan susu dengan mendadak. Selain dari melakukan tips-tips seperti makan makanan berkhasiat dan lebih 500 kalori dari wanita biasa, para ibu perlu sentiasa alert dengan diri masing-masing agar tidak ada dalam keadaan tertekan.

Stress dan tekanan akan menyebabkan badan letih dan ini akan menjejaskan penghasilan susu. Kerana itu, bagi para ibu amatlah penting untuk kita memastikan penjagaan nutrisi lengkap bagi badan kita, Ibu menyusu memerlukan tenaga yang berpanjangan sepanjang hari. Kalau nak tahu, menyusukan anak ini ibarat mendaki sebuah gunung! MasyaAllah hebatnya pengorbanan seorang ibu.

Syaza nak share supplement Shaklee yang terbaik dalam membantu memperbanyak susu ibu, bertindak sebagai milk booster dan paling penting membantu ibu untuk kekal aktif bertenaga sepanjang hari. Jom kita ikuti pengalaman ibu-ibu hebat di bawah ini :

1. "Percaya atau tidak, inilah hasilnya selepas minum ESP. Sekali session dah dapat macam ni, Syukur alhamdulillah. Kenyang baby Rayyan Nadzim," Ibu Rayyan

testimoni esp shaklee milk booster banyakkan susu badan

2. "Penangan ESP Shaklee di dinihari. 12 oz sekali pam lepas Aniq menyusu," Ibu Aniq

testimoni esp shaklee milk booster banyakkan susu badan

3. "Kisahnya, ESP Shaklee habis satu haritu. Tunggu closing baru beli. Isnin memang perasan susu drop sikit! Semalam beli ESP, malam start minum balik pagi tadi baju lencun dengan susu. Pam dekat opis dapat 15 oz sekali pam. Hah! Amek kau. Hehe, alhamdulillah," 

testimoni esp shaklee milk booster banyakkan susu badan

4. "Perbezaan dengan ESP dari Shaklee dan tanpa ESP. Cuba teka? Hehe" 

testimoni esp shaklee milk booster banyakkan susu badan

5. "Pam balik kerja tadi. Dah lewat pun still dapat sebotol penuh. Bestnya ESP dan Alfalfa!" 

testimoni esp shaklee milk booster banyakkan susu badan

6. "Alhamdulillah, berkat makan vitamin Set B dan ESP, start daripada 11/12/2011 aritu, dapatlah jugak buat stok untuk si bucuk Emeer Darwisy. EBM yang penuh khasiat, pekat. Thanks to Zura Betty for your guidance,"

testimoni esp shaklee milk booster banyakkan susu badan

MasyaAllah! Bila susu meriah, pekat, anak pun tidur lebih lena dan mudah. Kita pun lebih senang dan cukup rehat, Tak ada la asyik terkejar di setiap malam sebab anak kurang lena. Kalau nak tahu, baby yang kurang dapat susu badan atau susu ibu yang penuh khasiat dan pekat ni mudah jadi colic! Bila dah colic tu hui pening kepala kita, betul tak?

Okay anyone yang nak order ESP atau Set Menyusu Shaklee yang penuh, boleh roger Syaza di talian 0187684817 (WhatsApp klik sini). Syaza sediakan COD Shaklee untuk kawasan Melaka dan juga Pos ke Seluruh Malaysia.

Baca Selanjutnya :
Read More..

Giveaway Road to 8 Million Pageview


Jom kita ramai-ramai support! Klik banner untuk join :)
Read More..

[Updated List] Segmen Blogwalking vitaminsyaza.com

Related image

Ya Allah terima kasih semua yang join! Syaza sangat terharu. Sob sob. ") Syaza lately sibuk giler (apa yang disibukkan pun tak tahu la haha). Seriously nak back to blog nak focus blog balik. Please doakan Syaza naa. Itu yang Syaza buat segmen ni sebab memudahkan nak blogwalking lepas ni :)

Updated list, kawan-kawan yang join, boleh memudahkan semua orang untuk BW lepas ni. So here is the list :
Segmen ni masih berjalan lagi taw sampai 17 Mac ni. Please support Syaza, tq! :) Boleh klik link ini untuk join : Segmen Blogwalking vitaminsyaza.com
Read More..

Pilihan Set Menyusu Shaklee, Kebaikan dan Harga

Posted On Sunday, 10 March 2019

PILIHAN SET MENYUSU SHAKLEE TERBAIK


😄 Set Menyusu Bajet (RM 120)

PILIHAN SET MENYUSU SHAKLEE
Susu banyak 👍 
✅ Alfalfa 
✅ Ostematrix

✨ Membantu memperbanyak susu.

😊 Set Menyusu Biasa (RM 218)

PILIHAN SET MENYUSU SHAKLEE

Susu banyak & pekat! 💖
✅ Alfalfa
✅ ESP

✨ Membantu memperbanyak susu.
✨ Membantu menghasilkan susu pekat dan tinggi kalori

😃 Set Menyusu Popular (RM 280)

PILIHAN SET MENYUSU SHAKLEE
Susu banyak, pekat. Badan ibu pun best, sedap, bertenaga 🤗
✅ Alfalfa
✅ ESP
✅ Ostematrix

✨ Membantu memperbanyak susu.
✨ Susu yang dihasilkan lebih tinggi kalori dan khasiat, pekat.
✨ Memberi tenaga kepada ibu melakukan kerja harian.

😍 Set Menyusu Premium (RM 666)

PILIHAN SET MENYUSU SHAKLEE
Susu banyak, pekat. Baby tidur lena nyenyak. Badan ibu sedap. Tak mudah letih dan stress macam dulu. Kulit pun makin cantik, dah tak kusam. Berat badan lebih mudah turun! 💃🏻💅🏻
✅ Alfalfa
✅ Ostematrix
✅ ESP
✅ Vita-Lea
✅ Vitamin C
✅ B-Complex
✅ Omega Guard

✨ Membantu memperbanyak susu.
✨ Susu yang dihasilkan lebih tinggi kalori dan khasiat, pekat.
✨ Memberi tenaga kepada ibu melakukan kerja harian.
✨ Membantu proses slimming ibu selepas bersalin.
✨ Manfaat, kulit ibu lebih cantik berseri.
✨ Mengatasi masalah penat, cepat letih dan stress.
✨ Supplement lengkap bagi ibu menyusu.
✨ Membantu menguatkan antibodi ibu dan anak 
✨ Atasi masalah bengkak susu
Untuk order, sila hubungi Syaza di talian 018-768-4817 (klik to wassap). COD Shaklee Melaka.Pos Seluruh Malaysia.
Read More..

Vita-Lea Pilihan Kegemaran Ibu Menyusu

vita-lea shaklee untuk ibu menyusu

Sejak diformulasikan pada tahun 1915, merangkap multivitamin pertama di dalam sejarah dunia, Vita-Lea sering menjadi kegemaran para ibu yang sedang menyusukan anak. Secara peribadi, Syaza sendiri sangat menggemari Vita-Lea ini kerana manfaat-manfaat yang terdapat padanya.
Read More..

Segmen Blogwalking vitaminsyaza.com

Secara rasminya, ini adalah segmen blogwalking dari vitaminsyaza.com yang pertama diadakan! Syaza sangat berharap segmen ini mendapat perhatian ramai blogger yang awesome di luar sana. Actually, Syaza buat segmen ni khas untuk Syaza sendiri adakan blogwalking; everyday. Sesiapa yang on this list, Syaza akan masukkan dalam senarai wajib untuk Syaza blogwalking. Mudah sikit, kerja Syaza :)

Dah ada list, kita tinggal jalan-jalan sahaja sambil beramah mesra. Tak sabar nak berkenalan dan beramah mesra dengan semua blogger tak kira lama atau baru. Salam perkenalan dari Syaza! Terima kasih keran sudi join segmen ini. 


Syarat untuk SEGMEN BLOGWALKING vitaminsyaza.com ni sangat mudah iaitu
  1. Follow Blog ini
  2. Buat entri bertajuk "Segmen Blogwalking vitaminsyaza.com" dan backlink-kan dengan link entri ini
  3. Publish entri anda di ruangan komen 
Tarikh tutup segmen ini ialah pada : 17 Mac 2019.
Read More..

Soal Jawab Ostematrix Shaklee

Posted On Saturday, 9 March 2019

Sudah pasti ada banyak persoalan yang bermain di fikiran kita tentang Ostematrix Shaklee. Jom, kita lihat antara persoalan yang sangat terkenal dalam kalangan pelanggan setia Ostematrix Shaklee serta mereka yang sudah lama tertarik dengan manfaat Ostematrix ini.
Read More..

Selamat Hari Wanita 2019

Posted On Friday, 8 March 2019


Syaza ucapkan SELAMAT HARI WANITA SEDUNIA kepada semua wanita-wanita yang sedang membaca entri ini. Kita, wanita adalah tonggak dunia dan arkitek yang mewarnai kehidupan manusia lainnya.
Read More..

Promosi Shaklee Mac 2019

Posted On Friday, 1 March 2019

Bulan Mac, sempena Hari Wanita Sedunia, Shaklee menyediakan promosi khas bagi para wanita di luar sana. Kesemua produk yang ada promosi bulan ini sangat dekat di hati kita, wanita.

YOUTH SKINCARE

1. YOUTH SET (A)

promosi shaklee mac 2019

Dengan setiap pembelian YOUTH Eye Treatment dan Activating Serum, kita layak mendapatkan voucher RM 50!

2. YOUTH SET (B)

promosi shaklee mac 2019

Dengan setiap pembelian YOUTH Eye Treatment dan Radiance C+E, kita layak mendapatkan voucher RM 50!

SET KEWANITAAN

1. Vita-Lea Iron Formula


Beli 4 botol Vita-Lea dan dapatkan voucher RM 30

2. GLA Complex

promosi shaklee mac 2019

Beli 4 botol GLA Complex dan dapatkan voucher RM 30

3. Ostematrix

promosi shaklee mac 2019

Beli 4 botol Ostematrix dan dapatkan voucher RM 30

Klik to WhatsApp

Fatin Syaza,
Shaklee Certified Consultant,
0187684817 (Klik to Wassap).

COD Shaklee Melaka,
Pos Shaklee Seluruh Malaysia.

Read More..

Sticker Waterproof Pixajoy Beli Dari Shopee

Posted On Friday, 22 February 2019

Sticker Waterproof Pixajoy Beli Dari Shopee

Yay dah sampai dah sticker waterproof Syaza. Beli dari Shopee je awak. Jimat berganda-ganda! Harga asal dia kalau RM 25, tapi dekat Shopee, RM 8.90 je. Ikut musimlah, ada musim murah, ada musim yang pertengahan harganya, tapi so far, semua murahlah dekat Shopee ni kalau barang-barang macam ni. Kalau refer gambar dekat bawah, masa Syaza screenshot ni is masa sekarang yang Syaza tengah buat entry ni, harga dia dah naik sikit.

Syaza beli sticker ni sebab Syaza nak letak pada botol-botol dan produk Shaklee Syaza. Senang customer nak refer balik bila nak call atau repeat order. Sangat memudahkan! Dan nampak sangat cantik serta profesional. So sesiapa yang ada buat business, bolehlah cuba beli sticker ni.

Sticker Waterproof Pixajoy Beli Dari Shopee
Masa ni dah naik seringgit, fuh nasib beli awal >.<
Dan sesiapa yang ada anak sekolah, lekatkanlah sticker macam ni dekat alat tulis anak, atau dekat mana-mana je barang-barang anak supaya tak ada kes barang hilang lagi. 

Macam Mana Nak Beli Sticker Ni, Syaza?

Okay, mudah banget! First of all, layari website Shopee. Kemudian, terpulang sama ada nak sign up atau tidak account Shopee. Then, terus type Pixajoy, dan kita akan jumpa kedai Pixajoy dalam Shopee.

Sticker Waterproof Pixajoy Beli Dari Shopee
Dapat chat dari Pixajoy yang sertakan sekali link untuk redeem Voucher

Pergi kepada section, Stationery dan pilih sticker! Ada banyak pilihan sticker yang ada. Macam-macam saiz, macam-macam jenis. Yang Syaza punya ni saiz kecil, iaitu 30mmx13mm. Ada 234 pieces, banyakkan?

Sticker Waterproof Pixajoy Beli Dari Shopee
Tutorial ringkas cara buat sticker waterproof di Pixajoy
Kemudian, proceed payment. Dan selepas payment, kita akan dapat chat dari Pixajoy, yang akan disertakan didalamnya Voucher kita. Terus pergi pada laman web yang telah Pixajoy beri dalam chat, dan redeem voucher di situ.

Comel je kan?

Design sticker ni, kalau kita nak design sendiri, boleh, nak guna design sedia ada pun boleh. Macam Syaza ni, Syaza guna design sedia ada, tapi Syaza ubah background, tulisan. Ubah sikit-sikitlah. Eh yeke sikit? Macam banyak je haha


Oh ye, satu lagi, make sure waktu pemilihan design tu kita pilih saiz yang tepat taw. Jangan jadi macam Syaza, waktu first beli tu Syaza terpilih yang saiz besar, lepas tu sampai dekat cart, nak check out Syaza pelik kenapa bayarannya lebih!

Nak mengamuk jap. Tapi lepas check, rupanya Syaza pilih saiz yang salah iaitu saiz yang besar sedikit sebab tu la kena bayar lebih, hihi. So make sure kita check dulu taw sebelum proceed order.

Sticker ni Waterproof?

Sticker Waterproof Pixajoy Beli Dari Shopee

Sticker Waterproof Pixajoy Beli Dari Shopee

Yeaps, waterproof!

Ada tambahan bayaran tak, beli sticker ni? Ke just voucher semata?


Sticker Waterproof Pixajoy Beli Dari Shopee
Review Ikhlas Dariku

Ada tambahan bayaran, bayaran untuk postage di website Pixajoy. RM 8 sahaja. Bergantung pada banyak item and berat.





Read More..

Review Mee Besen Melaka Ori

review mee besen melaka ori

So semalam, Syaza ajak husband makan dekat Mee Besen Melaka Ori. Kedai ni dah lama famous, siap dah pernah masuk newspaper lagi. Syaza yang baru nak merasa kesedapan yang hangat diperkatakan.

Dulu. lokasi kedai ni kat tempat lain, sekarang dia dah tukar kat tempat yang lebih besar dan selesa. Syaza sampai kedai Mee Besen ni dalam pukul 8.30 malam macam tu. Lepas Maghrib, COD Shaklee dekat IPG Perempuan Melayu Melaka, terus straight ke Mee Besen Melaka Ori ni.

Dekat je rupanya dari IPG tu, no wonder cik adik customer cakap, ramai student rajin ke sana. Waktu sampai tu, belum ramai lagi orangnya. Kedai tu ada tiga section. Besar, sangat besar. Syaza awalnya pilih nak duduk dekat bahagian section kedua, tapi pelayan kedai datang dan cakap, "Penuhkan bahagian depan,"

Konsepnya, selagi bahagian depan kedai belum penuh dengan orang, selagi tu kena penuhkan tempat duduk depan. Macam konsep dalam kelas pulak hahahah. Cikgu selalu suruh penuhkan bahagian depan dulu, betul tak?

Basically, tempatnya biasa-biasa je dari segi decoration dan sebagainya. Dekat dinding ada hiasan dulang yang menunjukkan saiz dulang dan mangkuk, Mee Besen, makanan Western untuk dijadikan rujukan waktu kita nak memilih makanan. 

Kami suami isteri bersepakat order; Mee Besen (Soya) Saiz S, Mini Western dan Air Ribena Soda Laici. Tiga item ni cuma RM 30 je. Syaza siap mintak double confirmation dengan husband, "Seriuslah, RM 30 je?"

"Iyer, Mee tu saiz S RM 6, Western Mini RM 17 lebih je, air RM 4 lebih je,"

Kalau tengok dekat dinding tu, saiz S pun dah besar! Tapi Syaza cakap dekat husband, "Kalau tak habis boleh order lagi tak?" Hihihi. Punyalah tamak baq hanggg. Tapi seriously nasib baik tak order western besar yang namanya talam dua muka! Phew.

review mee besen melaka ori
Bukti, ha RM 30.30 je hahah, lupa pulak 30 sen
Korang bayangkan Mini Western tu dalam dia dah ada, chicken chop, spaghetti, meatball (for me ni je tak ok sebab keras kejung), fries, dan mashed potato! Banyak. Kalau talam dua muka tu, each of this one, double, dihidangkan 2 menu setiap satunya. Phew.

And oh yer, air masak, air sejuk boleh ambil sendiri dan refill berulang kali.

KONSEP MEE BESEN ORI MELAKA

Konsep dekat kedai Mee Besen ni, mereka menyediakan makanan utama yang menjadi tarikan orang ramai iaitu mee yang berada di dalam besen. Dan besen itu pula ada pelbagai jenis saiz iaitu, saiz S, M, L. Memang besar! Tapi jangan risau, mangkuk disediakan untuk makan mee-mee tersebut.

Pilihan mee yang ada ialah, mee soya, mee kuning, kuew teow. Boleh campur sekali pelbagai jenis mee. Means kalau dalam satu besen tu nak campur semua mee, boleh, dan harga masih sama.

Selain daripada tu, makanan western, shellout, nasi goreng, nasi kambing juga ada disediakan. Semuanya berkonsepkan 'makan selambak'! Ada saiz masing-masing. Harga yang dikenakan sangat berpatutan, boleh dikatakan sangat murah. Makanan pun sedap dan mengeyangkan!

🔶 Makanan berportion besar 
🔶 Mee dihidangkan terus dalam besen (disediakan mangkuk untuk makan kecil)
🔶 Hidangan secara talam
🔶 Harga murah dan sangat berpatutan

MENU MEE BESEN ORI MELAKA

⭕ Mee Besen (RM 6 hingga RM 15)
⭕ Western (RM 17 hingga RM 35)
⭕ Nasi Goreng (RM 20++)
⭕ Shellout (RM 20++)
⭕ Nasi Kambing (RM 28++)

WAKTU BEROPERASI

Pelanggan makin lama, makin ramai bila nak cecah jam 9 malam. Kedai Mee Besen Ori Melaka ni beroperasi dari jam 3.30 petang sampai 10.00 malam. Waktu hujung minggu memang peak hour, silap hari bulan kena beratur.

LOKASI MEE BESEN ORI MELAKA

Nak datang sini, boleh terus Waze : Mee Besen Ori Melaka. Lokasi di Kampung Durian Daun. Landmark, sebelum masuk kedai, kita akan jumpa traffic light di simpang tiga. Kedainya berhadapan dengan Butik Hooney Mom. 

Rating : 8/10 ⭐

Read More..

Berapa Harga Sebotol Vivix dan Boleh Tahan Berapa Lama?

Posted On Thursday, 21 February 2019

berapa lama boleh tahan sebotol vivix shaklee

Antara soalan popular bagi Vivix Shaklee ni ialah, harga dan ketahanan. Ketahanan ni maksudnya, sebotol tu boleh guna berapa lama, boleh di minum berapa lama. 

Info Ringkas Vivix Shaklee

Minuman botani yang dihasilkan 100% daripada bahan-bahan botanikal iaitu, anggur muscadine, polyganum cuspidatum, lobak ungu dan elderberry. Kesemua tumbuhan ini bersifat premium dan anggur muscadine adalah; nature's rare grape in the earth. Sangat premium! Anggur muscadine tu kalau kita beli sendiri, satu tu boleh cecah RM 100. 

Cara pengekstrakan bahan botani ini hingga dihasilkan menjadi Vivix, telah dipatenkan khas untuk Shaklee Corporation. Vivix adalah sumber makanan tambahan yang mempunyai sifat anti-oksidan dan baik untuk kesihatan menyeluruh serta memberi tenaga. Sesuai untuk semua peringkat umur bermula 18 tahun dan ke atas, lelaki dan perempuan.

Berapa Harga Sebotol Vivix?

Harga latest, 2019, sebotol Vivix ialah RM 475 bagi 150 mL. Diskaun 20% bagi ahli Shaklee berdaftar bersama Syaza. 

promosi vivix shaklee februari 2019

Update : Bulan Februari 2019 ini kita ada PROMOSI VIVIX SHAKLEE, diskaun 30% harga jatuh menjunam, belum pernah Shaklee buat promo Vivix sebanyak ini. Iaitu, harganya hanya menjadi RM 684 bagi dua botol!

Sebotol Tahan Berapa Lama?

Cara minum Vivix Shaklee ni ialah, sesudu sehari, pagi atau malam. Dan jika kita konsisten minum dengan cara ini, sebotol boleh digunakan selama hampir 1 bulan lamanya.

Dari Mana Saya Boleh Dapatkannya Hari Ini?

vivix sebotol tahan berapa lama

Hubungi Syaza di talian 018-768-4817 bagi mendapatkan Vivix hari ini. Klik di sini untuk WhatsApp. Free consultation disediakan.
Read More..

Promosi Shaklee Februari 2019

Posted On Friday, 1 February 2019

promosi shaklee februari 2019

Bulan Feb ni kita ada promosi khas special. Beli barang dapat macam-macam PERCUMA! 

Promosi bermula dari 30 Jan 2019 sehingga 28 Februari 2019
Setiap pembelian Vivix Twinpack, anda layak untuk mendapatkan FREE GIFT percuma dari Shaklee. Dan kalau nak tahu, ada 15 barang pilihan yang ditawarkan bermula dari Vivix sendiri sehingga YOUTH pilihan. Hadiah ini akan di cabut bagi setiap pembelian.

Read More..

Welcome February


Alhamdulillah dah masuk bula kedua dalam thaun 2019. Sekarang masa untuk soal diri sendiri, "Macam mana performance bulan 1 haritu?" Apa pun jawapannya, yang baik kita kekalkan, yang buruk kita cuba perbaiki dan tinggalkan. 
Read More..

Surirumah dan Kecantikan

Posted On Thursday, 17 January 2019

Hasil carian imej untuk housewife cartoon

Ada Cik Abang yang suka komplen, "Awat isteri aku ni duduk rumah tapi selebet gila?" Ha! Suruh dia baca ni.

Read More..

SEGMEN DROP YOUR LINK


Mendapat terjahan dari Cik Puan yang sangat comel! Lalu Syaza pun terjah kembali blog beliau dan nampak segmen ini yang akan berakhir pada 20 Januari ni, hihihi. Jadi sempatlah Syaza join.

Read More..

Perasaan Nak Cabut Gigi Geraham

Posted On Wednesday, 16 January 2019


Sebenarnya, dah lama dah nak cabut gigi ni. Dari masa mengandung lagi. Tapi asyik bertangguh. Waktu mengandung ada sekali, satu malam tu sakit gila gigi. MasyaAllah dia punya sakit menyengat!

Masa tu dah tengah malam. Memang tak dapat tidur, dengan perut memboyotnya lagi. Tak selesa. Siap terus bagitahu husband, "Abang, malam ni juga kita cari klinik, nak cabut, tak kira!"Cewah, padahal sebelum tu husband ajak, bukan main asyik bagi alasan, tak nak cabut sebab tak baik cabut masa pregnant hahaha

Read More..

Teruja First Time nak Ke AQUARIA KLCC


Salam budiman buat semua pembaca vitaminsyaza. Okay, hari ini Syaza saja nak share tentang Aquaria KLCC.

Syaza selalu pening, tak tahu nak pergi jalan mana sejak ada anak kecik ni. Kalau dulu, berdua dengan cik abang, tak berapa nak pening, semua tempat kami redah, hihihi

Tapi, bila ada anak kecik ni, kena fikir, tempat menarik yang selain berjalan mencuci mata, kita boleh didik mereka dengan persekitaran. Jadi kali ini, Syaza tertarik nak bawa anak jalan-jalan dekat akuarium, Aquaria di KLCC yang merupakan salah satu best things to do in Malaysia! Bukan akuarium biasa taw, haaaa.

Read More..

Kerap Bersin dan Selesema : Vitamin C Datang Menyelamatkan

Posted On Thursday, 10 January 2019


Pantang kena hujan sikit, mula nak selesema dan bersin. 24 jam asyik ber ah-choo! Rimaskan? Jangan risau Vitamin C datang menyelamatkan. Kalau nak tahu, badan yang terlalu sensitif dengan persekitaran seperti hujan, waktu sejuk,atau cuaca yang kerap berubah, sehingga mengakibatkan kita mudah jatuh sakit, itu tanda badan kita mempunyai sistem imuniti yang sangat lemah.

Read More..

7 Mitos Tentang Kacang Soya

Posted On Saturday, 5 January 2019

mitos kacang soya

Kacang soya tak asing lagi dalam dunia masyarakat kita. Lambakan produk soya di pasaran begitu banyak. Ada yang selaat di minum, ada yang membahayakan dari segi penggunaan gula yang banyak, soya yang di ubah secara genetik, banyak bahan pengawet dan sebagainya.

Namun, hari ini kita perlu tahu, satu perkara yang sebenarnya selama ini semua orang percaya akannya iaitu berkenaan mitos kacang soya. So Syaza akan kongsikan 7 Mitos Kacang Soya.

Read More..

TGLB SEGMENT | BLOG LIST FOR THE FIRST HALF OF 2019

Read More..

Selamat Tinggal Vertigo

vivix shaklee dan vertigo

Siapa suka naik roller coaster kat sini? Syaza suka, tapi tak pernah naik. 😅

Vertigo ni adalah penderitaan berkaitan sakit kepala yang macam naik roller coaster tu. Pening melampau diiringi ketidakseimbangan badan.

Ianya ada kaitan dengan ENT iaitu ear, nose and throat. Dan kalau vetigo tu dah teruk, means dia dah effect sampai ke neuron atau otak kita. Bila yang ini berlaku, maka. terhasil ketidakseimbangan badan tadi.

Read More..

Cyst Mengecut Dari 3.8 cm ke 2.5 cm

Posted On Friday, 4 January 2019

Testimoni Vivix Shaklee Untuk Cyst

Ovarian cyst adalah sejenis kantung yang didalamnya berisi lendir atau air. Dia duduk dalam kilang telur ovari. Biasanya diameter dia lebih daripada 3 cm. 
Kantung ni boleh jadi macam-macam saiz dan ada yang sampai saiz macam tembikai!

Lendiran yang ada dalam kantung pula, ada yang dalam kategori simple cyst atau lebih kompleks lagi dia ada lendiran yang likat, darah dan bahagian yang pejal, keras.
3 Jenis Cyst yang Biasa ditemui

Read More..

Giveaway Let's Beauty By Apekinah.com

Posted On Thursday, 3 January 2019

Klik tuk join :)

Syarat Utama
  1. Mestilah tinggal di Malaysia sahaja
  2. Buat satu entri dan copy banner di atas. Jangan lupa backlink ke apekinah.com
Read More..

Stretch Mark, Malunya Dengan Suami


Pengalaman mengandung adalah sangat istimewa. Bukan semua wanita dalam dunia ini bertuah diberikan nikmat untuk membawa zuriat di dalam rahim. Ianya adalah memori yang cukup indah dan penuh nikmat. 😄

Namun, kadangkala, kita terlalu teruja hingga lupa menjaga kecantikan diri untuk si suami. Walaupun bergelar ibu, tanggungjawab sebagai isteri dalam menjaga kecantikan adalah amat penting sekali.😍

Read More..

Resepi : Korean Spicy Chicken

Resepi : Korean Spicy Chicken

Al-kisahnya petang semalam, awalnya nak buat ayam goreng untuk makan malam. Tapi selepas difikirkan balik, macam boring je ayam goreng.

So, daku pun merajinkan diri untuk google pasal Korean Spicy Chicken. Sebabnya Syaza ni memang suka dengan makanan yang ala-ala Korea ni hihi

Belum pergi Korea tapi suka makanan je pun okay la kan hahaha

Resepinya memang mudah and simple! Banyak juga blog yang Syaza baca, dah lupa dah resepi mana satu yang Syaza follow, but basically memang cara yang digunakan serta bahan-bahan sama je.

Read More..

Tekanan Darah Tinggi Mak Dah Kurang

testimoni vivix shaklee untuk pesakit darah tinggi

Puan Najihah sangat seronok sebab tekanan darah tinggi emak Puan Najihah dah turun dan emak bertambah sihat asbab ber-Vivix Shaklee.

Anak mana yang seronok tengok mak sakit, betul? Syaza sendiri, kalau mak dah inform tak sihat je mulalah rasa gelabah. Macam nak terbang duduk sebelah mak terus. Tak boleh nak duduk diam. Sebenarnya kalau nak tahu, mak Syaza sendiri antara pengguna Vivix untuk masalah darah tinggi taw.

Tapi tak apa, entry kali ini Syaza nak kongsikan kepada semua pengalaman Puan Najihah dan emak beliau dalam menggunakan Vivix Shaklee untuk ikhtiar selesaikan masalah darah tinggi yang pada awalnya meningkat sampai 200 bacaannya!

Read More..
Powered by Blogger.
/

Get In Touch

254-3, Lorong Bilal Baba, Melaka
+60 18 7684817
Mon - Sun (8am - 8pm)
syazaf92@gmail.com

Contact Form

Names

Email

Message

© Infinity. All Rights Reserved