Hi Selamat Datang
Hubungi Syaza di talian +60 18 7684817 bagi maklumat lanjut
Get Started

Surirumah dan Kecantikan

Posted On Thursday, 17 January 2019

Hasil carian imej untuk housewife cartoon

Ada Cik Abang yang suka komplen, "Awat isteri aku ni duduk rumah tapi selebet gila?" Ha! Suruh dia baca ni.

Read More..

SEGMEN DROP YOUR LINK


Mendapat terjahan dari Cik Puan yang sangat comel! Lalu Syaza pun terjah kembali blog beliau dan nampak segmen ini yang akan berakhir pada 20 Januari ni, hihihi. Jadi sempatlah Syaza join.

Read More..

Perasaan Nak Cabut Gigi Geraham

Posted On Wednesday, 16 January 2019


Sebenarnya, dah lama dah nak cabut gigi ni. Dari masa mengandung lagi. Tapi asyik bertangguh. Waktu mengandung ada sekali, satu malam tu sakit gila gigi. MasyaAllah dia punya sakit menyengat!

Masa tu dah tengah malam. Memang tak dapat tidur, dengan perut memboyotnya lagi. Tak selesa. Siap terus bagitahu husband, "Abang, malam ni juga kita cari klinik, nak cabut, tak kira!"Cewah, padahal sebelum tu husband ajak, bukan main asyik bagi alasan, tak nak cabut sebab tak baik cabut masa pregnant hahaha

Read More..

Teruja First Time nak Ke AQUARIA KLCC


Salam budiman buat semua pembaca vitaminsyaza. Okay, hari ini Syaza saja nak share tentang Aquaria KLCC.

Syaza selalu pening, tak tahu nak pergi jalan mana sejak ada anak kecik ni. Kalau dulu, berdua dengan cik abang, tak berapa nak pening, semua tempat kami redah, hihihi

Tapi, bila ada anak kecik ni, kena fikir, tempat menarik yang selain berjalan mencuci mata, kita boleh didik mereka dengan persekitaran. Jadi kali ini, Syaza tertarik nak bawa anak jalan-jalan dekat akuarium, Aquaria di KLCC yang merupakan salah satu best things to do in Malaysia! Bukan akuarium biasa taw, haaaa.

Read More..

Kerap Bersin dan Selesema : Vitamin C Datang Menyelamatkan

Posted On Thursday, 10 January 2019


Pantang kena hujan sikit, mula nak selesema dan bersin. 24 jam asyik ber ah-choo! Rimaskan? Jangan risau Vitamin C datang menyelamatkan. Kalau nak tahu, badan yang terlalu sensitif dengan persekitaran seperti hujan, waktu sejuk,atau cuaca yang kerap berubah, sehingga mengakibatkan kita mudah jatuh sakit, itu tanda badan kita mempunyai sistem imuniti yang sangat lemah.

Read More..

7 Mitos Tentang Kacang Soya

Posted On Saturday, 5 January 2019

mitos kacang soya

Kacang soya tak asing lagi dalam dunia masyarakat kita. Lambakan produk soya di pasaran begitu banyak. Ada yang selaat di minum, ada yang membahayakan dari segi penggunaan gula yang banyak, soya yang di ubah secara genetik, banyak bahan pengawet dan sebagainya.

Namun, hari ini kita perlu tahu, satu perkara yang sebenarnya selama ini semua orang percaya akannya iaitu berkenaan mitos kacang soya. So Syaza akan kongsikan 7 Mitos Kacang Soya.

Read More..

TGLB SEGMENT | BLOG LIST FOR THE FIRST HALF OF 2019

Read More..

Selamat Tinggal Vertigo

vivix shaklee dan vertigo

Siapa suka naik roller coaster kat sini? Syaza suka, tapi tak pernah naik. 😅

Vertigo ni adalah penderitaan berkaitan sakit kepala yang macam naik roller coaster tu. Pening melampau diiringi ketidakseimbangan badan.

Ianya ada kaitan dengan ENT iaitu ear, nose and throat. Dan kalau vetigo tu dah teruk, means dia dah effect sampai ke neuron atau otak kita. Bila yang ini berlaku, maka. terhasil ketidakseimbangan badan tadi.

Read More..

Cyst Mengecut Dari 3.8 cm ke 2.5 cm

Posted On Friday, 4 January 2019

Testimoni Vivix Shaklee Untuk Cyst

Ovarian cyst adalah sejenis kantung yang didalamnya berisi lendir atau air. Dia duduk dalam kilang telur ovari. Biasanya diameter dia lebih daripada 3 cm. 
Kantung ni boleh jadi macam-macam saiz dan ada yang sampai saiz macam tembikai!

Lendiran yang ada dalam kantung pula, ada yang dalam kategori simple cyst atau lebih kompleks lagi dia ada lendiran yang likat, darah dan bahagian yang pejal, keras.
3 Jenis Cyst yang Biasa ditemui

Read More..

Giveaway Let's Beauty By Apekinah.com

Posted On Thursday, 3 January 2019

Klik tuk join :)

Syarat Utama
  1. Mestilah tinggal di Malaysia sahaja
  2. Buat satu entri dan copy banner di atas. Jangan lupa backlink ke apekinah.com
Read More..

Stretch Mark, Malunya Dengan Suami


Pengalaman mengandung adalah sangat istimewa. Bukan semua wanita dalam dunia ini bertuah diberikan nikmat untuk membawa zuriat di dalam rahim. Ianya adalah memori yang cukup indah dan penuh nikmat. 😄

Namun, kadangkala, kita terlalu teruja hingga lupa menjaga kecantikan diri untuk si suami. Walaupun bergelar ibu, tanggungjawab sebagai isteri dalam menjaga kecantikan adalah amat penting sekali.😍

Read More..

Resepi : Korean Spicy Chicken

Resepi : Korean Spicy Chicken

Al-kisahnya petang semalam, awalnya nak buat ayam goreng untuk makan malam. Tapi selepas difikirkan balik, macam boring je ayam goreng.

So, daku pun merajinkan diri untuk google pasal Korean Spicy Chicken. Sebabnya Syaza ni memang suka dengan makanan yang ala-ala Korea ni hihi

Belum pergi Korea tapi suka makanan je pun okay la kan hahaha

Resepinya memang mudah and simple! Banyak juga blog yang Syaza baca, dah lupa dah resepi mana satu yang Syaza follow, but basically memang cara yang digunakan serta bahan-bahan sama je.

Read More..

Tekanan Darah Tinggi Mak Dah Kurang

testimoni vivix shaklee untuk pesakit darah tinggi

Puan Najihah sangat seronok sebab tekanan darah tinggi emak Puan Najihah dah turun dan emak bertambah sihat asbab ber-Vivix Shaklee.

Anak mana yang seronok tengok mak sakit, betul? Syaza sendiri, kalau mak dah inform tak sihat je mulalah rasa gelabah. Macam nak terbang duduk sebelah mak terus. Tak boleh nak duduk diam. Sebenarnya kalau nak tahu, mak Syaza sendiri antara pengguna Vivix untuk masalah darah tinggi taw.

Tapi tak apa, entry kali ini Syaza nak kongsikan kepada semua pengalaman Puan Najihah dan emak beliau dalam menggunakan Vivix Shaklee untuk ikhtiar selesaikan masalah darah tinggi yang pada awalnya meningkat sampai 200 bacaannya!

Read More..

Promosi Shaklee Januari 2019

diskaun promosi esp shaklee januari 2019

Belum terlambat lagi untuk Syaza ucapkan Salam Tahun Baru kepada semua pembaca vitaminsyaza.com yang dikasihi, kan? 💖😄

Jadi, Syaza nak ucapkan Salam Tahun Baru 2019 kepada semua dan semoga tahun baru ini membawa 1001 perubahan terhadap kehidupan kita terutama dari segi kesihatan jasmani dan rohani.

Syaza ada cerita best sempena permulaan bulan baharu, Januari 2019 ni. Kalau nak tahu, bulan Januari ni ada promosi ESP taw. ESP ni adalah kegemaran Syaza sejak tahun lepas lagi. Syaza mula amalkan untuk bantu buangkan semua parut hitam dekat kulit muka Syaza!

Read More..
Powered by Blogger.
/

Get In Touch

254-3, Lorong Bilal Baba, Melaka
+60 18 7684817
Mon - Sun (8am - 8pm)
syazaf92@gmail.com

Contact Form

Names

Email

Message

© Infinity. All Rights Reserved