Thursday, 3 January 2019

Stretch Mark, Malunya Dengan Suami


Pengalaman mengandung adalah sangat istimewa. Bukan semua wanita dalam dunia ini bertuah diberikan nikmat untuk membawa zuriat di dalam rahim. Ianya adalah memori yang cukup indah dan penuh nikmat. 😄

Namun, kadangkala, kita terlalu teruja hingga lupa menjaga kecantikan diri untuk si suami. Walaupun bergelar ibu, tanggungjawab sebagai isteri dalam menjaga kecantikan adalah amat penting sekali.😍


Lagi pun, dengan siapa lagi kita nak bercantik-cantik dan berhias, kan? Mestilah untuk suami tercinta. Tidak ada salahnya nak sentiasa kekal cantik maintain di hadapan suami. Malah, ia memberi banyak pahala. 

Semasa mengandung, masalah stretch mark akan menghantui kita, malah ia akan menjadi semakin teruk selepas bersalin melahirkan anak. Kita akan kurang keyakinan diri untuk berhadapan dengan suami kerana agak malu dengan keadaan perut yang penuh dengan kesan stretch mark! 😧

Sebenarnya, kalau nak tahu, ada cara bagi mengurangkan masalah kesan stretch mark dari terus menjadi teruk. Malah, penjagaannya bermula dari semasa dan sebelum bersalin lagi.

Cara Kurangkan Stretch Mark Ketika Mengandung

1. Kawal Berat Badan

Waktu mengandung, tiada istilah makan untuk dua orang. Kita hanya perlu makan sekadarnya yang memberi cukup nutrisi sihat untuk kita dan bayi dalam kandungan. Dan ibu mengandung wajib dapatkan vitamin kehamilan sepanjang mengandung bagi mendapatkan nutrisi tambahan dan membantu mengawal berat badan dari naik mendadak.


Berat badan berlebihan hanya akan menyebabkan kehadiran stretch mark bertambah teruk kerana perut kian menegang hari demi hari dari sepatutnya!

Kehadiran lemak berlebihan membuatkan ia lebih hodoh dari sepatutnya.


2. Rajin Sapu Losyen

Sepanjang mengandung bermula dari tempoh trimester pertama, seeloknya rajinkan diri sapu losyen. Syaza suka sapu Herbal Blend dari Shaklee sebab ia sememangnya terbukti membantu mengurangkan masalah kehadiran stretch mark!

Boleh juga dapatkan any losyen di pasaran but Herbal Blend is the best sebab dia bukan sahaja kita boleh guna untuk masalah ini tapi ia serbaguna. So memang jimat dan berbaloi. Malah ia selamat digunakan sepanjang kehamilan dan tak bahayakan baby dalam perut.

stretch mark hilang dengan herbal blend
Herbal Blend RM 38 (Satu tube kalau guna selalu macam Syaza boleh tahan sampai 6 bulan)

Satu tube Herbal Blend cuma RM 38 sahaja, malah ia tahan lama dan boleh digunakan untuk bayi kelak kalau ada masalah eczema, ruam susu, ruam lampin, kena gigit nyamuk dan sebagainya.

3. Makan Makanan Sihat dan Vitamin Kehamilan

Sepanjang tempoh mengandung, pastikan pola makanan adalah dalam kategori sihat dan bernutrisi. Sebagai contoh, Vitamin C bukan sahaja baik untuk ibu mengandung dan perlu didapatkan setiap hari bagi meningkatkan imuniti ibu supaya tak mudah jatuh sakit waktu mengandung, malah, ia turut membantu memberikan kulit muka dan badan yang lebih cantik.

Stretch mark pun takut nak datang taw. Selain itu, makanan berasaskan protein juga sangat membantu kurangkan masalah ini.

Stretch Mark Boleh Hilang?

Boleh, dengan menggunakan cara seperti :
  • Laser Kosmetik
  • Pembedahan Kosmetik
  • Chemical Peeling
  • Sapuan Losyen

Wah, sakit tu kalau nak laser, bedah dan peeling. Malah ianya memakan kos yang banyak! Kalau sapuan losyen pula memang menangis nak tunggu stretch mark hilang. Paling tak pun, ia pudar tapi masih terasa kehodohannya di situ.

Lega Stretch Mark Dah Hilang

Nak tahu cara lebih best dan mudah hilangkan stretch mark?
TESTIMONI SET STRETCH MARK SHAKLEE

Ikuti pengalaman Farah Aqilah yang konsisten Shaklee sebelum, semasa dan selepas kehamilan sehingga berjaya mengurangkan masalah stretch mark.

Oh, testimoni saya sendiri. Konsisten minum ESP + Vitamin C before and after pregnant. Alhamdulillah stretch mark tu tak nampak teruk sangat. Lepas bersalin sapu Herbal Blend and keep minum ESP and makan Vitamin C. Makin kurang dah kesan stretch mark tu. Lega! 😊

Berminat Nak Hilangkan Stretch Mark dengan Shaklee?

SET STRETCH MARK SHAKLEE

Hubungi Syaza hari ini di talian 018 768 4817 atau klik di sini untuk WhatsApp.

Syaza | 018 768 4817

Instagram : @vitaminsyaza
Facebook Page : Pengedar Shaklee Melaka - Vitamin Syaza

Vitamin Syaza Enterprise,
COD Melaka | Pos Seluruh Malaysia.

Klik untuk pertanyaan lanjut

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. I'll BW to your blog, soon! XOXO ")