Hi Selamat Datang
Hubungi Syaza di talian +60 18 7684817 bagi maklumat lanjut
Get Started

Meriahnya Susu, Anak Tidur Lena

Posted On Thursday, 14 March 2019


Breastfeed tidak lagi menjadi perkara yang asing zaman kini. Malah, ia menjadi pilihan ramai para ibu kerana kepelbagaian manfaat dan khasiat susu ibu. Antara khasiat susu ibu yang diciptakan Allah khas bagi seorang bayi ialah :

1. Menguatkan imuniti bayi
2. Kurang risiko selalu jatuh sakit
3. Antibodi terbaik
4. Susu yang mempunyai nutrien paling lengkap untuk bayi
5. Menjadikan bayi seorang yang independent apabila besar kelak
6. Bayi akan lebih dekat dengan ibu
7. Mudah buang air besar dengan lawas bagi bayi
8. Perut bayi tak mudah kembung
9. Badan bayi lebih tegap
10. Mampu mengelakkan masalah Sudden Infant Death (kematian mengejut terutama waktu dalam tidur)

Banyak lagi sebenarnya kalau kita nak list-kan tapi di atas adalah manfaat yang paling mudah didapati di dalam susu ibu. Namun, adakalanya, disebabkan tekanan, stress dan badan yang sering letih oleh seorang ibu, susu mudah drop!

Anak minum dan hisap dengan baik, oleh kerana masalah datang dari ibu yang letih dan lesu, ini akan membantu menyumbangkan drop dan turunnya penghasilan susu dengan mendadak. Selain dari melakukan tips-tips seperti makan makanan berkhasiat dan lebih 500 kalori dari wanita biasa, para ibu perlu sentiasa alert dengan diri masing-masing agar tidak ada dalam keadaan tertekan.

Stress dan tekanan akan menyebabkan badan letih dan ini akan menjejaskan penghasilan susu. Kerana itu, bagi para ibu amatlah penting untuk kita memastikan penjagaan nutrisi lengkap bagi badan kita, Ibu menyusu memerlukan tenaga yang berpanjangan sepanjang hari. Kalau nak tahu, menyusukan anak ini ibarat mendaki sebuah gunung! MasyaAllah hebatnya pengorbanan seorang ibu.

Syaza nak share supplement Shaklee yang terbaik dalam membantu memperbanyak susu ibu, bertindak sebagai milk booster dan paling penting membantu ibu untuk kekal aktif bertenaga sepanjang hari. Jom kita ikuti pengalaman ibu-ibu hebat di bawah ini :

1. "Percaya atau tidak, inilah hasilnya selepas minum ESP. Sekali session dah dapat macam ni, Syukur alhamdulillah. Kenyang baby Rayyan Nadzim," Ibu Rayyan

testimoni esp shaklee milk booster banyakkan susu badan

2. "Penangan ESP Shaklee di dinihari. 12 oz sekali pam lepas Aniq menyusu," Ibu Aniq

testimoni esp shaklee milk booster banyakkan susu badan

3. "Kisahnya, ESP Shaklee habis satu haritu. Tunggu closing baru beli. Isnin memang perasan susu drop sikit! Semalam beli ESP, malam start minum balik pagi tadi baju lencun dengan susu. Pam dekat opis dapat 15 oz sekali pam. Hah! Amek kau. Hehe, alhamdulillah," 

testimoni esp shaklee milk booster banyakkan susu badan

4. "Perbezaan dengan ESP dari Shaklee dan tanpa ESP. Cuba teka? Hehe" 

testimoni esp shaklee milk booster banyakkan susu badan

5. "Pam balik kerja tadi. Dah lewat pun still dapat sebotol penuh. Bestnya ESP dan Alfalfa!" 

testimoni esp shaklee milk booster banyakkan susu badan

6. "Alhamdulillah, berkat makan vitamin Set B dan ESP, start daripada 11/12/2011 aritu, dapatlah jugak buat stok untuk si bucuk Emeer Darwisy. EBM yang penuh khasiat, pekat. Thanks to Zura Betty for your guidance,"

testimoni esp shaklee milk booster banyakkan susu badan

MasyaAllah! Bila susu meriah, pekat, anak pun tidur lebih lena dan mudah. Kita pun lebih senang dan cukup rehat, Tak ada la asyik terkejar di setiap malam sebab anak kurang lena. Kalau nak tahu, baby yang kurang dapat susu badan atau susu ibu yang penuh khasiat dan pekat ni mudah jadi colic! Bila dah colic tu hui pening kepala kita, betul tak?

Okay anyone yang nak order ESP atau Set Menyusu Shaklee yang penuh, boleh roger Syaza di talian 0187684817 (WhatsApp klik sini). Syaza sediakan COD Shaklee untuk kawasan Melaka dan juga Pos ke Seluruh Malaysia.

Baca Selanjutnya :

2 comments

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. I'll BW to your blog, soon! XOXO ")

Powered by Blogger.
/

Get In Touch

254-3, Lorong Bilal Baba, Melaka
+60 18 7684817
Mon - Sun (8am - 8pm)
syazaf92@gmail.com

Contact Form

Names

Email

Message

© Infinity. All Rights Reserved