Blogwalking di Blog Laju Memang Best!


Syaza suka kalau blogwalking dekat blog yang laju je loadingnya. Kalau yang lambat loading, biasanya Syaza akan keluar dulu 😅

Loading kemain lama. Bila bukak tu pulak, nak komen pun lama loadingnya. Biasa sebab loading lama ni sebab banyak sangat widget, gambar and video yang tak di susun sebaiknua. 

Antara cara kita boleh buat nak usaha blog laju loading ialah :
1. Cari theme atau template yang fast loading
2. Guna theme and template yang ada mobile friendly
3. Kurangkan widget, sidebar yang tak diperlukan
4. Make sure gambar yang di upload berkualiti tinggi

So jom kita check blog kita laju ke tidak. Sebab kajian menunjukkan, blog yang lambat ni lama kelamaan PV dia akan jatuh tau. 😊


Share: