Thursday, 4 April 2019

Vivix Bantu Proses Sembuh Luka Kencing Manis

Sekali kita dah ada sakit kencing manis, risiko untuk terdedah kepada masalah luka lambat sembuh, sangat tinggi. Perkara ini berlaku disebabkan, sistem peredaran darah telah terganggu kerana tingginya paras gula di dalam darah kita. 

Disebabkan itulah, antara penderitaan pesakit kencing manis ialah, luka lambat sembuh. Ikuti perkongsian dari Oyun ini, untuk tatapan kita semua.

Testimoni Vivix : Vivix Bantu Proses Sembuh Luka Kencing Manis

"Ini kisah mak mertua kepada sepupu Oyun yang dah lama dapat kencing manis. Kencing manis dengan luka memang tak dapat dipisahkan. Bila luka sikit je, even sikit pun memang susah dan lambat nak baik.

Yang paling bahayanya bila mengenangkan risiko infection tu nanti. Biarlah jerih, susah nak mencuci luka, asalkan luka tu tak sampai mengundang bala seterusnya. Kalau dah kena infection, takut merebak, takut kena potong lebih besar kaki tu! 😭

Gambar Jun 2014 tu seminggu lepas potong sikit bahagian jari tu. Lukanya asyik terbuka dan lambat betul nak tunggu tertutup. Jadi memang kena rajin jaga. Dekat 2 bulan jugaklah dengan luka terbuka dan tak baik-baik.

Bulan Ogos 2014, sepupu Oyun nak try dengan Vivix Shaklee. Lepas seminggu, Allahuakbar, tertutup terus kulit! 😇 Punyalah lama tunggu je dekat 2 bulan nak baik sendiri luka tu, tak tutup-tutup. 

Legakan, bila tak ada luka terbuka yang boleh undang bahaya lebih banyak dari tu. 😃

Untuk mereka yang ada family kencing manis, mesti faham perasaan ni, tak tergambar rasanya bila orang yang kita sayang makin sembuh dan sihat. 

Alhamdulillah cousin repeat order Vivix Shaklee lagi. Siap double order dengan pakcik lagi tu. Katanya pakcik pun nak try Vivix dari Shaklee yang amazing ni jugak! 👪"

Bagaimana Vivix Bantu Sembuhkan Luka Kencing Manis?

Dah baca perkongsian dari Oyun, pasti ada di antara kita tertanya, bagaimana Vivix dari Shaklee ini boleh bantu atasi masalah luka lambat sembuh bagi seorang pesakit kencing manis?

Jawapannya ialah, POLIFENOL. Kandungan inilah yang membantu untuk mempercepat proses sembuh luka bagi pesakit kencing manis.

Sekumpulan para pengkaji dari Universiti Osaka telah menemui, polifenol yang berasaskan tumbuhan, boleh membantu proses mempercepat proses penyembuhan luka pesakit kencing manis. Hal ini terjadi kerana, polifenol merangsang Mesenchymal Stem Cells (MSCs) di dalam peredaran darah dan 'memenuhi' kawasan yang luka tadi sehingga ada kesan positif di kawasan luka tadi. 

Bukan itu sahaja, kajian menunjukkan polifenol ini turut membantu untuk mengawal paras gula di dalam darah bagi pesakit kencing manis. Vivix dari Shaklee mempunyai bahan utama iaitu polifenol yang di ekstrak tumbuhan iaitu dari anggur muskadin (muscadine grape).

Anggur muscadine ini adalah anggur yang sangat rare dan susah untuk ditemui. Saiznya sahaja sebesar bola golf!

Cara Nak Dapatkan Vivix Hari Ini

Hubungi Syaza di talian 0187684817 (Klik to WhatsApp) untuk mendapatkan Vivix Shaklee hari ini. 



1 comment:

  1. terbaik.. semoga bermanfaat kepada mereka yg ada kencing manis..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. Salam kunjung balas akan menyusul, inshaAllah.

Stay gorgeous and healthy! ^_^

Nak order Shaklee?
Boleh terus call/WhatsApp Syaza di talian +6018-768-4817.