Friday, 23 August 2019

Review Pengalaman Sendiri Menggunakan Shaklee YOUTH Mask

review pengalaman sendiri menggunakan youth masker mask muka keluaran shaklee


Last two months, di bawah brand name YOUTH sebuah jenama penjagaan kulit (skincare) di bawah Shaklee telah melancarkan Set Mask Wajah atau masker muka. Syaza sendiri dah rasa pengalaman menggunakan YOUTH Mask ini yang terdiri daripada 2 jenis, satu untuk kulit berminyak dan kombinasi, dan jenis lagi satu untuk kulit sensitif serta jenis kering.

Jenis kulit Syaza, kulit kombinasi. Berminyak di bahagian T-Zone dan kering di kawasan lain. Jadi, Syaza gunakan kedua-dua jenis Mask sekaligus dalam satu-satu masa. Purifying Clay Mask dan Hydrating Gel Mask. 😍

Clay Mask yang warna hitam isinya Syaza gunakan di bahagian T-Zone, keluarkan semua blackhead, dan serap segala tok nenek minyak di atas muka. Hydrating Gel Mask pula Syaza apply di seluruh kawasan lain selain T-Zone. Hydrating ni yang isi nya berwarna gold.

review pengalaman sendiri menggunakan youth masker mask muka keluaran shaklee
Yang warna hitam tu Purifying Clay Mask, letak di bahagian T-Zone. Warna Gold pula Hydrating Gel Mask letak di kawasan lain yang kering. Fuh memang ketat giler sampai tak boleh nak senyum! Hehehe. Terasa di rentap blackhead especially kat hidung tu. Lepas basuh, rasa lembut je hidung I tau. Hihi. Love sangat 😻💓

Memang rasa perbezaan ketara gabungan kedua jenis masker ni. Yang clay tu bila di pakai rasa ketat kulit muka. Seolah di serap semua minyak berlebihan dekat bahagian yang Syaza apply clay tu. Hydrating Mask pula rasa sejuk je kulit muka. Macam lembap gitu kulit muka kita. 😋

Lepas dah apply kena biarkan sekurang-kurangnya 30 minit. After 30 minit, Syaza bilas macam biasa. Kemudian, dah siap bilas terus apply Toner YOUTH untuk tutupkan balik pori yang terbuka tadi. 😇

review pengalaman sendiri menggunakan youth masker mask muka keluaran shaklee
Geng sama-sama guna YOUTH Mask. Kak Ena apply semua Clay Mask. 

Fuh memang nyata berbeza kulit yang guna mask dengan tak. Bila kerap guna mask dengan kekerapan 1-2 kali seminggu, memang kulit akan jadi lebih licin dan bersih. Especially bahagian blackhead dekat hidung ni, kalau rajin guna masker, tertanggal sendiri blackhead nya tau. 😍

Nak hilangkan blackhead kena rajin guna Purifying Clay Mask YOUTH ni. Kalau nak tahu, sampai hari ini YOUTH Mask ni tengah ada promosi tau. Beli dua mask akan dapat harga cuma RM 238. Harga untuk loose belum ada. Yang ada cuma harga by set sahaja. Kita boleh pilih nak beli dua-dua tu Clay Mask, atau Hydrating Mask sahaja or boleh campur dua-dua. 😘

Model YOUTH Mask. Yang kami pegang ni semua one set kalau kita beli YOUTH Masker muka ni. Ada brush special YOUTH. Nak apply mask tu guna aje brush dia. Organza beg nak isi mask balik kampung nanti~ Yang dari kanan nombor 2, satu muka dia gunakan Hydrating Gel Mask. Bersinar memancar muka Kak Mira! Golden look gituw hehehe

Personally Syaza prefer beli campuran dua-dua sekali. Coz kulit jenis kombinasi. Jadi memang terbaik untuk yang kulit kombinasi macam Syaza gunakan keduanya sekali. Kalau yang jenis berminyak satu muka, boleh guna yang clay sahaja. Sensitif dan kulit kering seluruh muka guna yang Hydrating Gel Mask.

Untuk maklumat lanjut mengenai Youth Mask dan nak konsultasi terbaik yang mana sesuai untuk korang, boleh hubungi Syaza di 018-7684817 atau klik sahaja gambar dibawah. 😇




2 comments:

  1. Clay mask brand lain saya guna ada bau menyakitkan hidung sikit, clay mask Shaklee berbau jugak tak?

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. Salam kunjung balas akan menyusul, inshaAllah.

Stay gorgeous and healthy! ^_^

Nak order Shaklee?
Boleh terus call/WhatsApp Syaza di talian +6018-768-4817.