Tuesday, 27 August 2019

Senang Rupanya Buat Boba Cara Sihat

resepi boba diy buat dari rumah versi sihat shaklee

Teh boba gula perang, bubble tea atau teh susu semua ini mengandungi 18.5 sudu teh gula dalam satu minuman! Sebenarnya ada cara lebih sihat dan mudah untuk menikmati minuman boba terutama di cuaca panas hari ini.

Stardust Cincau Cinch

cara buat air boba sendiri versi sihat
Gantikan Cinch dengan perisa pilihan anda :) Nikmati dengan kepuasan penuh. Yang penting, ianya sihat dan penuh nutrisi (rujuk jadual nutrisi di gambar di atas)

Cara-caranya:
  1. Campurkan 2 scoop Cinch® Shake Mix Chocolate dan 1 sudu teh serbuk coklat (pilihan optional) dalam 1 cawan susu rendah lemak.
  2. Di dalam sebuah gelas bersaiz tinggi, tambah dan masukkan cincau serta ais.
  3. Kemudian tuangkan campuran Cinch® Shake Mix Chocolate.
  4. Jangan lupa untuk taburkan sedikit serbuk coklat dan siap sedia untuk dihidangkan!



6 comments:

  1. homemade boba tu memang banyak sangat pakai gula ,, tengok pun seram.. kalau dah dapat ganti macam ni lagi best nak makan

    ReplyDelete
  2. ooo ini boba versi cincau eksss

    ReplyDelete
  3. Wahh Cinch boleh jadi Boba Tea menariknya :)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. Salam kunjung balas akan menyusul, inshaAllah.

Stay gorgeous and healthy! ^_^

Nak order Shaklee?
Boleh terus call/WhatsApp Syaza di talian +6018-768-4817.