Wednesday, 28 August 2019

Set Anxiety Disorder Shaklee (Kebaikan, Fungsi & Testimoni)

set anxiety disorder shaklee fungsi kebaikan dan testimoni

Anxiety disorders berada di bawah kategori gangguan mental yang dikelaskan sebagao sebuah perasaan risau dan takut di dalam satu masa yang sama. Anxiety ialah kerisauan terhadap masa hadapan yang belum berlaku manakala takut merujuk pada ketakutan pada masa sekarang yang sedang berlaku. Perasaan ini boleh mewujudkan pelbagai tanda seperti berdebar-debar dan menggigil. 

Terdapat beberapa jenis masalah gangguan kecemasan ini termasuklah Generalized Anxiety Disorder (GAD), Gangguan Kecemasan Sosial (Social Anxiety Disorder), Fobia Spesitifk, Agoraphobia, Selective Mutism, dan Gangguan Panik (Panic Disorder). Kesemua gangguan ini berbeza antara satu sama lain bergantung kepada simptom yang dihadapi. Kebiasaannya, seseorang memiliki lebih dari satu gangguan kecemasan atau kecelaruan keresahan ini.

Set Cadangan Terbaik dari Shaklee untuk Masalah Anxiety Disorder 

Hasil penyelidikan mencadangkan bahawa terdapat beberapa jenis nutrien dan vitamin termasuklah asid lemak omega-3, kalsium, vitamin B, magnesium serta antioksidan boleh membantu memberi kelegaan terhadap simptom yang dihadapi.

Sumber vitamin tambahan dan supplemen bukan bermaksud untuk mengambil alih ubat-ubat yang sedia di ambil tetapi ia adalah untuk sokongan tambahan terhadap pelan tindakan untuk mengatasi masalah anxiety.

Menghadapi gangguan kecelaruan ini kebiasaannya perlu bergantung dengan preskripsi yang ditentukan dalam tempoh masa yang sangat panjang. Oleh kerana ia memberi kesan yang tidak diingini, ramai yang mencari cara yang lebih natural dan semulajadi sebagai salah satu cara untuk membantu keluar dari penyakit ini.

Kebaikan Set Anxiety Disorder Cadangan Shaklee

set anxiety disorder shaklee fungsi kebaikan dan testimoni

1. Omega Guard

Omega Guard adalah supplemen yang membekalkan sumber asid lemak omega-3 daripada minyak ikan. Badan kita tidak boleh menghasilkan lemak baik ini. Oleh itu kita wajib dapatkan dari pemakanan serta supplemen harian.

Sebuah jurnal yang memuatkan kajian semula sistematik terhadap 19 ujian klinikal membuat kesimpulan bahawa pengambilan supplemen omega-3 seperti minyak ikan ini boleh membantu mereka yang memiliki masalah anxiety.

Di samping itu juga, kajian semula pada tahun 2018 memberi cadangan bahawa kekurangan pengambilan lemak baik ini boleh meningkatkan risiko seseorang mendapat penyakit anxiety dan kemurungan. Manakala bagi mereka yang mengambil supplemen omega-3 dapat mengurangkan risiko anxiety dan simptom nya serta mengatasi masalah ini.

2. B-Complex

B-Complex ialah vitamin B, yang merupakan sebuah kumpulan yang bekerjasama dengan nutrien lain dalam menguruskan proses tubuh badan kita termasuklah mengawal kadar stress.

Pada tahun 2017, sebuah kajian menunjukkan mereka yang mempunyai kandungan vitamin B-12 yang rendah adalah lebih berisiko untuk memiliki masalah murung dan anxiety. Makalah, pada 2018 hasil penyelidikan menemui mereka yang cukup kadar kandungan vitamin B mempunyai skor paras stress dan anxiety yang lebih baik berbanding mereka yang tidak dapat sumber vitamin B secukupnya.

Pengambilan supplemen B- Complex boleh membantu untuk kita mendapatkan sumber vitamin B secukupnya.


3. Ostematrix

Ostematrix Shaklee adalah gabungan kalsium dan magnesium yang membantu untuk memudahkan proses tidur yang lebih lena serta melegakan otot daripada stress.

Beberapa kajian menunjukkan fungsi magnesium di dalam masalah anxiety seperti kajian sistematik pada tahun 2017 ini menemui hasil daripada 18 penyelidikan berbeza berkaitan. Para penyelidik mendapati supplemen magnesium boleh menambahbaik masalah anxiety yang dihadapi. Selain itu, pada tahun 2016 sebuah laporan menunjukkan mereka yang memiliki masalah anxiety kesan daripada gangguan hormon PMS mendapat manfaat yang sangat baik daripada pengambilan supplemen magnesium. 

4. Vivix

Vivix ialah minuman botani yang mempunyai kuasa antioksidan polifenol hasil gabungan Anggur Muscadine, Polygunum Cuspidatum, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu. Antioksidan ini terdiri daripada polifenol dan resveratrol. Pengambilan polifenol boleh membantu mengelakkan atau mengurangkan risiko anxiety disorder.

5. Vita-Lea (Multivitamin)

Kajian pada tahun 2018 melaporkan bahawa supplemen multivitamin memberi kebaikan manfaat bagi mengatasi masalah kecelaruan emosi seperti anxiety. Terbaru, pada 2019 hasil penyelidikan menemui supplemen yang mengandungi nutrien utama iaitu vitamin B, vitamin C, kalsium, magnesium dan zinc memberi manfaat yang sangat baik dalam mengurangkan masalah anxiety dalam kalangan dewasa. Vita-Lea Shaklee ialah multivitamin yang mengandungi 28 nutrien asas seperti vitamin B, vitamin C, kalsium, magnesium dan zinc.

Fungsi Set Anxiety Disorder dari Shaklee
  • Mengatasi masalah sukar tidur (insomnia)
  • Memberi tidur yang lebih lena
  • Melegakan otot
  • Membantu kesihatan saraf yang lebih baik
  • Mengatasi masalah kerap berdebar
  • Membantu meningkatkan paras vitamin B
  • Memberi kelegaan dan emosi yang baik
  • Mengurangkan simptom anxiety disorder
  • Menambahbaik emosi dari masa ke semasa
  • Mengurangkan risiko mendapat anxiety disorder
  • Merangsang hormon serotonin untuk emosi lebih baik
  • Menstabilkan emosi

Testimoni Set Anxiety Disorder

TESTIMONI 1

Pengguna dapat rasa kesan perubahan positif. Anxiety disorder semakin terkawal.  
Testimoni 2

Saya ditemukan satu blog Shaklee tentang Anxiety Disorder. Setelah membuat percaturan seperti yang disarankan Dr Zubaidi, saya ambil keputusan untuk mengamalkan Set ini. Alhamdulillah anxiety beransur pulih!


Testimoni 3

Beberapa tahun yang lalu, saya alami anxiety disorder yang teruk. Akibatnya saya tidak tidur selama 1 bulan! Tidur hanya sekadar pejam mata sedangkan otak sedang ligat memikirkan segala kemungkinan buruk yang bakal terjadi esok, tulat, seminggu akan datang, sebulan dan seterusnya.

Ketidakbolehan tidur ini memburukkan lagi anxiety saya. Saya memang tidak sihat mental dan fizikal.

Hanya kerana tidak mahu beterusan tidak terkawal, maka saya berjumpa dengan supplement Shaklee dan amalkan pengambilannya sehingga sekarang. Alhamdulillah anxiety disorder saya berjaya 'dijinakkan'.

Testimoni 4

Saya pun ada masalah yang sama. Cuba makan supplement Shaklee Gingerplus, Ostematrix, Omega Guard, Garlic Complex dan Zinc Complex inshaAllah baik.

Makan secara konsisten dalam masa 2 ke 4 bulan kesan dalam 1 bulan sudah ok.
Tapi mesti amalkan selalu ambil supplement Shaklee tu supaya tak datang balik. Memang boleh gila kena anxiety ni. Yang penting solat jangan tinggal kalau dapat solat tu salah satu senaman juga berkesan nak kawal perasaan gelisah. 

Testimoni 5

Ulang-ulang perkara di atas saya fikir. Dari malam sampai siang. Bila malam tak boleh tidur sebab asyik ulang je. Kalau orang biasa, yang tak ada anxiety akan kata, "Buat apa nak fikir? Perkara kecik je. Bayar lambat pun tak de hal la," Tapi itu orang biasa.

Orang yang ada General Anxiety Disorder macam saya ni mempunyai tahap kerisauan yang melampau terhadap semua perkara dalam dunia ni. Ia bukan sebab saya nak jadi begini tapi sebab kimia dalam otak yang tak seimbang. Semacam aktif memikirkan sesuatu yang belum terjadi dan belum tentu terjadi di masa depan.

Tapi sejak amalkan Shaklee B-Complex, Omega Guard dan Ostematrix minda saya ni agak terkawal. Lebih tenang tak frantic macam dulu. :)

Testimoni 6

Alhamdulillah sejak makan supplement ni suami Kak Ida ceria. Boleh pergi kerja kalau ada Kak Ida nak 2 botol, Omega Guard satu botol. Terima kasih kerana Allah beri peluang untuk Kak Ida berkenalan dengan Nadia hanya Allah membalasnya.

CARA NAK ORDER SET ANXIETY SHAKLEE

1. Hubungi Syaza di talian 018-7684817 (klik untuk WhatsApp).



atau


2. Order terus menggunakan Debit/Credit Card direct melalui HQ Shaklee di sini

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. Salam kunjung balas akan menyusul, inshaAllah.

Stay gorgeous and healthy! ^_^

Nak order Shaklee?
Boleh terus call/WhatsApp Syaza di talian +6018-768-4817.