Monday, 23 September 2019

Air Sedap Wajib Time Jerebu Teruk

produk shaklee yang sesuai semasa jerebu

Semalam Syaza ke satu seminar di Kuala Lumpur. Keadaan Jerebu di KL sangat teruk! Terasa sakit tekak susah nak menelan dan mata pedih. Mujur semalam dalam seminar tu, kami disediakan 4 canister tong Performance Drink Shaklee. Lega tekak sikit.

Sepanjang dalam seminar tu apa yang Syaza suka dengan Performance Drink ni, selain dari tekak rasa selesa dan sedap, Syaza kurang rasa haus dan tak lapar. Hehehe, boleh kurus la lepas ni. Kih kih kih.

Performance Drink Shaklee atau nama singkatan yang popular PD ialah minuman elektrolit. Ada dua perisa iaitu Oren dan Lime. Yang paling laku ialah Lime. Syaza suka lime! Campur dengan madu, pergh padu rasanya. Sangat melegakan tekak. Tak perlu ais.

produk shaklee yang sesuai semasa jerebu
Teruk sungguh jerebu di KL. KL Tower pun yang jarak dekat tak nampak dah :(

produk shaklee yang sesuai semasa jerebu
Lega tekak minum PD :)

PD ni tak manis dan dia tidak bergas. Tengok warna air pun sangat plain. Pernah minum dan sangat suka 100 Plus atau minuman tenaga berkarbonat dan bergas yang lain? Inilah masanya untuk kita beralih kepada PD kerana dia juga sejenis minuman elektrolit untuk membantu menyeimbangkan bendalir dalam badan dan memberi tenaga kepada kita. Tetapi bezanya dia kurang manis dan tidak bergas! Sangat sihat.

Siapa yang sesuai minum PD ni?

Semua orang sesuai minum PD ni. Tapi yang paling popular dan selalu di cari ialah oleh golongan di bawah ni :

✔️ Ibu mengandung.

Masa alahan teruk dulu, Syaza minum PD untuk beri tenaga, top up air yang hilang dari muntah dan juga bagi mengurangkan loya tekak. Rasa oren dia yang menyedapkan beri kelegaan untuk kurangkan loya. PD is the best option berbanding air bergas lain sebab yela mengandung kan, mustahil untuk minum air bergas.

Jadi, bagi ibu mengandung yang alahan, morning sickness, kerap letih dan susah nak beri tumpuan masa mengandung, jadikan PD ni minuman di pagi dan petang hari anda. InshaAllah membantu untuk perjalanan pregnancy yang best dan melegakan! Paling penting kita akan jadi mommy yang paling ceria bertenaga.

✔️ Atlet Sukan

Atlet sukan akan keluarkan banyak peluh dari badan melalui aktiviti sukan yang dijalankan. Dengan PD, bendalir dalam badan berjaya diseimbangkan kerana dia ialah minuman elektrolit. Oh ya, bagi atlet Malaysia yang mengamalkan PD dan juga supplement Shaklee yang lain untuk tujuan meningkatkan tenaga ketika bersukan, mereka ada team sendiri tau. Pure Performance Team namanya. :)

✔️ Orang Demam

Ha, biasa tak kalau demam je nak minum 100 Plus bagi badan tu hilang panas, reda kebah dan juga untuk tenaga. Syaza dulu tak tau pun, tapi one day pernah Syaza demam ada yang belikan 100 Plus. Rupanya dah ramai yang guna cara ni. Memang lepas minum rasa lega demam. Tapi itu dulu, sekarang ada pilihan yang lebih baik dan sihat! Performance Drink la. Less sugar dan tak bergas.

✔️ Cirit Birit

Bila kita cirit birit, badan kita hilang banyak air. Jadi pastikan top up balik air dengan Performance Drink.

✔️ Pekerja Berat / Selalu Terdedah Matahari

Syaza suka siapkan bekalan PD untuk suami Syaza. Sebab suami Syaza kerja berat dan selalu ada dengan matahari. Hahaha macam best friend matahari pulak yer. Memang membantu untuk suami lebih bertenaga dan tak mudah haus. So siapa ada suami atau diri sendiri atau ahli keluarga yang bekerja berat, tengah panas, eloklah sediakan PD untuk mereka.

✔️ Minuman Ketika Sahur dan Berbuka Puasa

Ha siapa nak energy berganda masa puasa, bancuh time sahur dengan berbuka. Ibu menyusu yang satu geng dengan Syaza, kalau puasa perasan tak kita akan haus lain macam? Huhuhu. Tambah kalau anak kuat menyusu. Solusi dia, ambil PD masa sahur. InshaAllah kita tak haus macam di padang pasir, hihihi. Yang pekerja berat pun sama, PD sangat membantu untuk energy dan bagi kurang haus melampau masa berpuasa.

produk shaklee yang sesuai semasa jerebu
Tambah ais pergh! Memang padu. Mantap. Terbaik.

Basically, PD ni memang kena disediakan at least 1 tong kat rumah kita. Kalau orang datang rumah, bancuh PD je haha. Tak perlu air panas, just air biasa or sejuk lepas tu gaul-gaul, done! Sihat pun sihat.

1 tong Performance Drink Shaklee ni harganya cuma RM 86.25 sahaja. Nak beli? Boleh hubungi Syaza di 0187684817. Untuk orang Bangi dengan Kajang and Putrajaya, Syaza ada buat COD Shaklee tau. So Syaza boleh hantarkan sampai depan rumah korang! Weeee~ ^^,


0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. Salam kunjung balas akan menyusul, inshaAllah.

Stay gorgeous and healthy! ^_^

Nak order Shaklee?
Boleh terus call/WhatsApp Syaza di talian +6018-768-4817.