Friday, 4 October 2019

Pengalaman Makan Ostematrix Masa Mengandung


Selalu Syaza kongsi pengalaman orang lain je kan, kali ni Syaza nak kongsikan sendiri pengalaman Syaza makan Ostematrix sepanjang Syaza pregnant. Daripada pregnant kali pertama, Syaza memang dah mula kenal Shaklee.

Sebab Syaza dah makan Shaklee since daripada anak dara lagi, hehehe. Jadi bila pregnant tau ada Set Hamil Shaklee so apa lagi Syaza pun continue je. Dan dalam set ni ada Ostematrix. Yang ni la Syaza nak share macam mana rasa dan apa yang best nya makan Ostematrix sepanjang mengandung.

Sejujurnya Syaza tak pernah kena cramp waktu pregnant macam kawan-kawan yang lain kecuali sekali je, waktu sekali tu masa tu dah 39 minggu dan waktu tu seharian Syaza drive daripada pagi sampai malam, lepas tu balik terus tidur tanpa makan Oste, hasilnya? Tahniah! Syaza kena cramp hahaha. Sakit giler ok. Menyesal terus tidur tak makan Oste, huhuhu.


Syaza tak boleh bayangkan mak-mak lain yang kena cramp masa mengandung almost setiap malam especially waktu dah third trimester. Ya Allah, kalau ada dalam kalangan pembaca Syaza yang ada masalah ni, please cuba sendiri Ostematrix ni dan korang memang akan enjoy je sepanjang mengandung, tak de masalah cramp dah.

So secara peribadi, masa mengandung makan Ostematrix ni sangat membantu Syaza sebab dia kurangkan risiko kena cramp, bagi Syaza tidur lena dan paling penting buang air besar senang! Tak sembelit. 


Syaza ada gak dapat mak-mak lain mengadu kata masa pregnant sembelit, terutama bila perut makin besar. Yeaps, logik je sebab anak duk menekan segala organ yang ada hehehe. So kita pun jadi susah nak buang air besar, sembelit. That is why we need Ostematrix sebab dia ada kalsium dan magnesium yang akan bantu muscle dan otot kita di kawasan sistem penghadaman untuk lebih rileks, jadi senang nak membuang!

Kepada mak-mak yang ada masalah sembelit masa mengandung boleh ambil tindakan segera sebelum dia bertambah teruk lepas bersalin yang sampai tahap buasir, hukhuk. Makan Ostematrix 4 caplets sebelum tidur, dalam satu malam boleh rasa perbezaan ketara. Bangun pagi fresh, buang air senang dan no more cramp terjerit terpekik siang malam.

Serius, bukan Syaza sorang je rasa kesan Ostematrix ni masa mengandung ramai lagi mak-mak lain yang dah rasa manfaat macam yang Syaza dapat ni. Tak percaya? Jom kita baca apa kata mak-mak lain.

Pengalaman Makan Ostematrix shaklee Masa Mengandung
Pengalaman Makan Ostematrix Shaklee masa mengandung #1 : "Masa mengandung anak kedua dah jarang sesangat cramp kaki. Tak macam first pregnancy (belum consume Oste) yang almost every night cramp kaki yang menyakitkan!"

Pengalaman Makan Ostematrix shaklee Masa Mengandung
Pengalaman Makan Ostematrix Masa Mengandung #2 : "Masa preggy twin dulu setiap malam sebelum tidur ambil 6 biji sehari. Memang jarang sangat kena simpul biawak or kaki krem,"

Pengalaman Makan Ostematrix shaklee Masa Mengandung
Pengalaman Makan Ostematrix Shaklee Masa Mengandung #3, "Teman wajib sebelum tidur sebab non-stop hamil dan menyusu. Sepanjang 4 tahun ini tak ada cramp, sakit pinggang dan sembelit,"


Ha, see, not only me. Ramai lagi mak lain yang sangat sayang Ostematrix ni termasuklah isteri kepada bekas penjaga gol bolasepak Malaysia yang terkenal dengan gelaran Apek, iaitu Leuniey Natasha.

Pengalaman Makan Ostematrix shaklee Masa Mengandung
Leuniey Natasha di Instagram story beliau :)

Satu lagi, Ostematrix ni sangat mampu milik sebotol cuma harga RM 61.25 sahaja. Murah dan jimat! Tapi kalau customer Syaza order, tak de nya nak amek sebotol, hehehe. Mesti borong berbotol-botol sebab apa? Sebab Ostematrix ni cepat out of stock! Sekejap je dah di sambar. Maklumlah orang mengandung hari-hari ada, hihi.


Lagi la sekarang ni bulan 10 ni Ostematrix tengah promo kalau beli 3 akan dapat diskaun 5%, memang tak menang tangan la mak mengandung semua grab promo ni!

So korang follower dan reader kesayangan Syaza yang dikasihi, kalau tengah pregnant tu, boleh dapatkan Ostematrix laju-laju, supaya tidur lena, tak sembelit, tak kena cramp dan paling penting untuk baby dalam perut tu. Coz Ostematrix ni kalsium, dia membantu untuk promote healthy growth of baby's bone and teeth. 

Bagi yang nak dapatkan Ostematrix, boleh hubungi Syaza hari ini di 0187684817.

0 comments:

Post a Comment

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. Salam kunjung balas akan menyusul, inshaAllah.

Stay gorgeous and healthy! ^_^

Nak order Shaklee?
Boleh terus call/WhatsApp Syaza di talian +6018-768-4817.