Thursday, 24 October 2019

Pengalaman Minum Vivix Shaklee Berpantang Lepas Bersalin

Pengalaman Minum Vivix Shaklee Berpantang Lepas Bersalin

Selepas bersalin cser, kita kena jaga luka sebaiknya untuk dia tak terbuka. Kalau dah buka, jenuh nak "pasang" balik. Boleh azab, huhu! Sebab tu sesiapa yang czer atau caesarean, cser, nurse dan doktor nasihatkan untuk sentiasa keringkan luka, jangan basah selalu dan jaga sebaiknya. Kalau ada nanah, air, cepat kena bagitahu. Kita takut dalaman dah terbuka jahitan, atau tampalan dan sebagainya. Tak terkecuali juga ibu yang bersalin secara normal dengan kesan koyakan yang menyeramkan.

Tapi jangan risau, dengan Vivix Shaklee, sekejap je luka baik, malah orang ingat kita ni tak bersalin czer pun! Jom ikuti pengalaman di bawah minum Vivix Shaklee semasa berpantang selepas bersalin secara caesarean, czer dan juga normal.

Pengalaman Minum Vivix Shaklee Berpantang Lepas Bersalin Czer

1. PENGALAMAN #1

Nak share jugak 😊 First czer, hujung 20an, tak ambil Vivix, cuma ambil Set Berpantang Shaklee dan add on Zinc Complex. Luka pun cepat sembuh dan kering.

Pengalaman Minum Vivix Shaklee Berpantang Lepas Bersalin Czer luka cepat baik
Testimoni Vivix Shaklee Selepas Bersalin Czer 3 kali
Second czer, 30an, ambil Vivix. Rasa sakit czer kedua lebih sakit dari yang kedua. Tapi alhamdulillah asbab ambil Vivix rasa sakit tu kurang. Luka pun cepat kering. Badan pun rasa bertenaga dan kadang terlupa tengah pantang.

Third czer, baru lepas habis pantang ni, hihihi. Ambil vivix juga sebab dah tahu sakit ketiga lagi sakit dari yang second. Pengalaman tak boleh lupa, czer ketiga ni muntah-muntah lepas czer. Sebelum ni tak ada. Masuk makanan je muntah. Sampai menggigil tak bertenaga sebab makanan semua keluar. Doc dan nurse risau sebab nampak muka pucat sangat malam tu lepas 6 jam puasa. Shieda ada talesmia. HB memang low. Malam tu jugak ambil Vivix dan esok pagi nurse cakap muka dah tak sepucat semalam. Luka pun cepat kering dan baik.

2. PENGALAMAN #2

Saya anak first Ceaser tak kenal Shaklee lagi. No 2 pun ceaser, minum Vivix, luka baik dlm 2 minggu, rasa cergas sangat-sangat. 

Pengalaman Minum Vivix Shaklee Berpantang Lepas Bersalin Czer
Anak kedua baru kenal Shaklee, rasa cergas ambil Vivix lepas bersalin


Orang tegur nampak macam tak pantang. Masa yang first ceaser dulu luka ambil masa sebulan nak baik. Beli sis. Tak rugi. Parut ceaser saya tak ada keloid. Ada garis halus je.


3. PENGALAMAN #3

Ain pun yang last ni sempat berpantang dengan Vivix dalam 2 minggu camtu. Habiskan makan on off masa pregnant.

Pengalaman Minum Vivix Shaklee Berpantang Lepas Bersalin Czer caesarean cser
Czer pertama, luka kat kulit cepat kering, hari kedua suami dah tegur luka cantum elok


First time cesar, luka kat kulit cepat kering. hari kedua husband tegur dengan terkejutnya. "Dan cantum tutup kering". Masa tu first time pantang ambik Zinc jugak. Siapa nak bersalin terus suggest berpantang dgn Vivix & Zinc jugak hihihi


4. PENGALAMAN #4

Saya bersalin baru ni pun emergency czer. Serius takut nak menghadapinya sebab takda pengalaman czer. Tekad beli Vivix sebab baca pengalaman orang yang berpantang dengan Vivix ni best. 

Pengalaman Minum Vivix Shaklee Berpantang Lepas Bersalin Czer
Luka czer jadi garisan je tak ada keloid. Saya beli Vivix masa emergency czer
Alhamdulillah luka cepat baik, Tak de kesan pun luka tu, nampak macam garisan halus je sekarang (tak ada keloid). Pantang pun tak rasa macam bersalin czer, rasa macam bersalin normal ja. Lepas 3 minggu siap boleh mandikan dan menjaga kakak-kakak si baby (3 dan 2 tahun).  Doc pesan jangan angkat benda berat, haaa itu memang jaga sampai sekarang.

5. PENGALAMAN #5

Syida pun berpantang dengan Set Bersalin Shaklee Fullset masa anak pertama dan kedua. Cumanya anak kedua syida add on Vivix. 

Pengalaman Minum Vivix Shaklee Berpantang Lepas Bersalin normal luka vagina koyak cepat baik
Bersalin normal luka jahitan cepat baik


Orang memang tegur cergas dalam pantang. Ena datang lawat Syida masa anak kedua cakap muka tak pucat langsung macam bukan tengah pantang. Luka dalam 2 minggu dah baik dan tak sakit dah. Syida bersalin normal kedua-kedua anak. Anak kedua Syida kena jahit banyak sikit dari anak pertama sebab doc gunting + koyak jugak. Anak dah lemas time tu.


6. PENGALAMAN #6


Beza berpantang dengan Set Berpantang shaklee + Vivix  dengan tak. Both dah rasa so memang rasa sendiri. Masa berpantang anak first tak ambil apa-apa suplimen, luka bersalin lambat sangat baik. 


Pengalaman Minum Vivix Shaklee Berpantang Lepas Bersalin normal luka vagina koyak cepat baik
Anak pertama belum kenal Shaklee, dah sebulan pun rasa ngilu tempat jahit. Anak kedua, alhamdulillah tempoh berpantang yang sangat best


Even sebulan dan lepas berpantang pun kadang-kadang datang lagi rasa ngilu tu. Bila amal Set Berpantang termasuk Vivix, dalam masa seminggu dah tak rasa pape kat tempat jahit (bersalin normal). But kita jalan slow juga kan-still kene jaga lah.  Cepat sangat baik luka kan? Sendiri pon rasa pelik dan teruja. Badan cepat recover, bertenaga, dan kulit pon makin berseri- ramai tegur tak macam baru lepas bersalin! 😋

.
.
.

DAPATKAN VIVIX SHAKLEE HARI INI, HUBUNGI SYAZA 0187684817 (KLIK UNTUK WHATSAPP)

1 comment:

  1. vivix memang sedap, minum pagi2 walaupun masam2 tapi rasa segar gtu

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca, share pendapat, pandangan dan tinggalkan komen serta support Syaza. Salam kunjung balas akan menyusul, inshaAllah.

Stay gorgeous and healthy! ^_^

Nak order Shaklee?
Boleh terus call/WhatsApp Syaza di talian +6018-768-4817.