3 Keburukan Kafein kepada Kecantikan Kulit

Share on facebook
Share on twitter
keburukan kafein kepada kulit kecantikan vitamin syaza

Keburukan Kafeine kepada Kecantikan Kulit

Anda penggemar minuman berkaffeine? Kopi? Milo? Chocolate? Semua sedap! Tapi awas, terlebih minum boleh beri keburukan kepada kecantikan kulit anda yang halus itu.
 
Satu perkara yang perlu ditekankan di sini, ialah,
 

Minuman berkaffeine bukan hanya datang dari kopi sahaja! 

Ya, ianya benar. Kopi dapat tempias paling banyak kerana memang sudah terang lagi bersuluh akan kandungan Kafeine dalam kopi tersebut.
 
Walaubagaimanapun, perlu untuk kita semua tahu dan berhati-hati bahawa sebenarnya, sekeliling kita banyak sumber minuman berkaffeine ni.
 
Nampak? Bukan semata minuman jenis kopi sahaja yang mengandungi kandungan Kafeine didalamnya.
 
Yang mana satu selalu jadi pilihan anda? Sehari berapa kali minum? Dah addicted? Itu sangat bahaya.
 
Bab kesihatan, semestinya berlebihan pengambilan kafeine akan menjejaskan kesihatan kita.
 
Bagaimana pula dari sudut kecantikan? Terutama untuk perempuan. Sebab, penggemar utama minuman jenis Kafein ni sudah semestinya perempuan!
 

3 Keburukan Kafein Kepada Kecantikan Kulit

Kedutan (Wrinkles)

Rajin minum minuman yang banyak kafeine akan menyebabkan rajinlah kedutan terhasil walaupun hakikatnya umur masih muda dan perlu bebas dari sebarang kedutan!
 
Kafeine akan menyebabkan proses penghasilan kolagen terbantut, kerana mereka mengakibatkan proses penghantaran nutrien serta bahan anti-oksidan gagal sampai secara baik untuk penghasilan kolagen.
 
Hasilnya? Kedutan muka.
 

Penuaan Awal

Dr. S. Manjula Jegasothy, MD, CEO dan Founder Miami Skin Institute berkata, “Hasil dari pengambilan caffeine secara berlebihan akan mengakibatkan kulit nampak lebih tua dari usia sebenar,”
 
Sayangnya, muda-muda muka dah nampak tua!
 

Kulit Kusam

Tak kira anda jenis berkulit cerah atau sebaliknya, sekiranya kulit jenis kusam, tetap akan memperlihatkan keadaan kulit yang sangat tidak cantik dan tidak sihat.
 
Sebaliknya, sekiranya seseorang memiliki kulit gelap sekalipun tetapi tona atau keadaan kulit amat berseri, ianya akan menampilkan keadaan diri yang sangat cantik.
 

Adakah anda ketagih dengan minuman berkafein?

 

Bagi mengatasi masalah addicted terhadap minuman berkaffeine, di Shaklee, kami menyediakan Cinch Tea Mix
 
Ianya membantu untuk proses sembuh dari addicted terhadap minuman jenis ini. Perlu anda tahu, bahawa pengambilan supplement dan vitamin akan gagal sekiranya pengambilan minuman berkaffeine anda adalah banyak dan berlebihan.
 
Malah, makanan yang anda ambil juga gagal di serap nutrien mereka dengan baik. Kerana itu, mereka membantu mendapatkan KEDUTAN, PENUAAN AWAL serta KULIT KUSAM.
 
Oleh itu, atasi masalah ketagihan minuman berkafein anda segera dengan mengambil alternatif terbaik bagi menggantikannya iaitu Cinch Tea Mix Shaklee.

Leave a Reply

Disclaimer

Nasihat yang di tulis di dalam blog ini tidak mewakili mana-mana ahli perubatan melainkan jika dinyatakan dan produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat berkenaan jika memerlukan.

Recent Posts

Follow Us