Adakah Boleh Ambil Supplement bersama Teh & Kopi?

Share on facebook
Share on twitter
[4 SOALAN FAMOUS]
YOUR NUTRITION QUESTIONS ANSWERED! ๐Ÿ˜‰
๐Ÿ’• Boleh saya ambil supplement bersama KOPI dan TEH?
Kaffeine, kompaun natural yang terdapat dalam kopi & teh akan mengganggu penyerapan nutrien. Anda dinasihatkan untuk mengambil kopi atau teh 15 minit SEBELUM atau sejam SELEPAS mengambil supplement. 
๐Ÿ’• Apa itu RESVERATROL?
Resveratrol adalah sejenis polyphenol, bahan semulajadi yang didapati di dalam sayuran dan tumbuhan. Resveratrol merupakan polyphenol yang paling hebat, berikutan kandungan anti-oksidan dan anti-inflammatory yang terdapat didalamnya. Ianya disahkan membantu melawan proses penuaan dari peringkat sel. 
Antara produk SHAKLEE  yang mengandungi RESVERATROL : VIVIX 
๐Ÿ’• Apa itu NON-GMO?
Non-GMO, non-genetically modified organisms, manakala GMO adalah sebaliknya. GMO merupakan tumbuhan, haiwan serta mikroorganisma yang telah di ubah secara genetik atau melalui teknik kejuruteraan. Dalam industri agriculture, GMO digunapakai bagi memastikan tanaman tahan lama, tahan lasak dari serangga perosak dan nampak lebih baik sempurna. Saintis dan pakar kesihatan telah mengenalpasti keburukan GMO terhadap alam sekitar dan kesihatan. 
ESP SHAKLEE dihasilkan daripada NON-GMO Soya. Ianya tidak diubah secara genetik dan selamat. 
๐Ÿ’• Bolehkah saya mengambil CALCIUM bersama IRON?
Calcium boleh mengganggu penyerapan iron dari diet harian anda. Walaubagaimanapun, ia berlaku hanya pada dos kalsium yang rendah (bawah pengambilan 500 mg). Pengambilan supplement kalsium, sebelum waktu tidur, dan iron ketika siang hari boleh dijadikan rutin bagi mendapatkan manfaat maksimum dari kedua jenis nutrien ini.
Antara produk Kalsium dari SHAKLEE : Ostematrix 
Antara produk IRON dari Shaklee : Vita-Lea
Fatin Syaza, 
Pengedar Shaklee Malaysia, 
0187684817 (Touch to Wassap), 
COD SHAKLEE MELAKA, 
COD KLEBANG, MALIM JAYA, CHENG &  KAWASAN SEKITAR
POS SETIAP HARI/SELURUH MALAYSIA
.

Leave a Reply

Disclaimer

Nasihat yang di tulis di dalam blog ini tidak mewakili mana-mana ahli perubatan melainkan jika dinyatakan dan produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat berkenaan jika memerlukan.

Recent Posts

Follow Us