Apps Review : Aplikasi WhatsApp Business (Cara Guna & Gambar)

0 16 Comments

Assalamualaikum readers yang dikasihi Allah. Today, Syaza nak share satu aplikasi yang sangat istimewa dan memudahkan bagi mereka yang berniaga dan berbisnes.

Syaza dah guna aplikasi ni sejak awal tahun 2018 haritu dan memang memudahkan kerja. Lebih menjimatkan masa guna aplikasi WhatsApp Business ni.
Selain dari tu, antara kelebihan WhatsApp Business ni ialah :
  1. Quick Replies
  2. Boleh respon segera jika kita di luar kawasan robot akan reply-kan 
  3. Ada label untuk tentuk customer baru, dah buat payment atau belum dan sebagainya
  4. Ada statistik WhatsApp
  5. Profile View sebagai “Kedai Maya”
1. Download dari Playstore (Search : WhatsApp Business)

Data takkan hilang. Restore dan back up balik.

2. PERGI KE BUSINESS SETTINGS

Di sini ada section Quick Replies, Away Message dan setting “kedai maya” kita.

3. LABEL

Bahagian untuk melabel customer kita sama ada pelanggan baru, dah payment dan sebagainya

4. ADD NEW LABEL

Add jenis label baru ikut kesukaan kita.

Dan boleh add new label

6. BAHAGIAN BUSINESS SETTING

Untuk setting, pergi ke Business Setting.

Ini rupa profile WhatsApp kita. Boleh letak location, service, website and waktu bekerja 

1- Profile 

๐Ÿ’ฐ Untuk edit website, alamat, business hours kita, details tentang perniagaan kita. 



2- Statistics 

๐Ÿ’ฐ Boleh nampak berapa message kita yang delivered dan orang lain baca semua


Tiga di bawah ni yang SPECIAL โคต๏ธ

3- Away Message 

๐Ÿ’ฐ Kita boleh set-kan khas message yang kita nak reply dekat customer bila kita takde. 


“Takde” ni maksudnya, di luar waktu perkhidmatan kita. Kalau kita dah set dekat “Profile” tadi, business hours kita contohnya 9 pagi sampai 6 petang, jadinya, selepas jam 6 petang tu, automatically siapa yang WhatsApp kita, akan dapat away message ni. 

4- Greeting Message

๐Ÿ’ฐ Yang ni message yang akan customer / prospek BARU dapat


Orang yang PERTAMA KALI WhatsApp kita @ yang tak ada dalam senarai phonebook, contact kita akan dapat Greeting Message ni, bila mereka WhatsApp di dalam waktu perkhidmatan. 

5- Quick Replies (Syaza PALING SUKA yang ni) 

๐Ÿ’ฐ WAJIB try, sebab yang ni sangat mempercepat kerja kita untuk lagi laju reply any WhatsApp dari customer dan prospek ๐Ÿ˜ŠโœŒ๏ธ



Yang ni adalah SETTING QUICK REPLIES. Kita terus tulis siap-siap any info, maklumat penting berkaitan business kita. 



So senang. Tak payah lagi terkial nak taip setiap kali orang tanya, atau susah payah save dekat “Notes” dan copy paste.  Dengan adanya Quick Replies ni memang sangat mudah kerja kita! ๐Ÿ˜Š

Ni adalah contoh SETTING GREETING MESSAGE dari Syaza. 

Jangan risau, boleh pilih dekat bawah sekali tu, siapa penerima message kita ni. Macam Syaza, set-kan untuk yang takde dalam contact number kita.

SELAMAT CLOSE DEAL BERDESUP DENGAN CUSTOMER!
.
Selamat Menggunakan WhatsApp Business. Kalau ada tak faham boleh tanya Syaza through WhatsApp atau emel.

Fatin Syaza | Stokis Vivix Shaklee Melaka 

Phone Number : 0187684817


Categories: