Bahaya Beli Supplemen Online e-Commerce (Shopee, Lazada)

Share on facebook
Share on twitter
Pengalaman beli supplemen shaklee online turuan

Malaysian Dietary Supplement Association (MADSA), telah memberi amaran keras tentang betapa bahayanya pembelian produk supplemen secara online tanpa melalui daripada pengedar sah atau farmasi. Hal ini kerana, hampir kesemua produk supplemen daripada penjualan atas talian (online) adalah tiruan. Malah, ada pelanggan yang mendapati produk yang sampai ke tangan mereka telah habis serta tamat tarikh luput. Baca kisah ini untuk real case study : Akibat Membeli dari Lazada.

Kesan buruk pengambilan supplemen secara tiruan bukan sahaja terhadap kesihatan malah ia boleh membawa kematian kerana kita tidak tahu sebenarnya apa kandungan di dalam supplemen tiruan yang diiklankan kononnya dari jenama tertentu yang kita sedang cari.

Sebenarnya, perkara ini tidak lagi baru bagi rakyat di luar negara. Amazon.com sendiri telah buang semua penjual supplemen dan mewajibkan pembeli mereka membeli produk supplemen terus daripada syarikat dan ejen berdaftar yang sah.
Untuk pengetahuan kita semua, setakat ini sahaja telah ada hampir 28 syarikat berdaftar dengan MADSA yang di iktiraf bahawa supplemen mereka selamat digunakan. Klik link ini untuk lihat senarai ahli MADSA.
Jadi pengguna bijak dengan tidak memperjudikan kesihatan anda hanya kerana nilai jualan yang di anggap murah berbanding barang sebenar original dari pengedar sah.
Syaza,
Pengedar Sah Shaklee (ID 1245903)

Leave a Reply

Disclaimer

Nasihat yang di tulis di dalam blog ini tidak mewakili mana-mana ahli perubatan melainkan jika dinyatakan dan produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat berkenaan jika memerlukan.

Recent Posts

Follow Us