Blogwalking di Blog Laju Memang Best!

Reading Time: < 1 minute
Syaza suka kalau blogwalking dekat blog yang laju je loadingnya. Kalau yang lambat loading, biasanya Syaza akan keluar dulu 😅
Loading kemain lama. Bila bukak tu pulak, nak komen pun lama loadingnya. Biasa sebab loading lama ni sebab banyak sangat widget, gambar and video yang tak di susun sebaiknua. 
Antara cara kita boleh buat nak usaha blog laju loading ialah :
1. Cari theme atau template yang fast loading
2. Guna theme and template yang ada mobile friendly
3. Kurangkan widget, sidebar yang tak diperlukan
4. Make sure gambar yang di upload berkualiti tinggi
So jom kita check blog kita laju ke tidak. Sebab kajian menunjukkan, blog yang lambat ni lama kelamaan PV dia akan jatuh tau. 😊

5 Comments

  1. Samalah kita. Kalau loading blog tu lambat, kekadang sabar jugak menunggu… Buatnya ada benda lain nak buat… Fiza keluar terus.

    Blog fiza laju tak?

  2. Vitamin Syaza (VS)

    kann. blog fiza kalau dari view syaza agak lambat sket hihi

  3. sini pun laju..i loikeeeeeee

  4. Nurzarini Ismail

    Samalah kita..kalau lambat loading tu rasa aiseh, pi tengok blog lain dulu la..

  5. betul tu.. harap2 blog ejulz laju je yer..

Leave a Reply

You cannot copy content of this page
%d bloggers like this: