Shaklee Collagen Plus Powder (Fungsi, Keistimewaan & Testimoni)

Share on facebook
Share on twitter
shaklee collagen plus powder fungsi keistimewaan dan testimoni
Kolagen datang daripada perkataan Greek yang membawa maksud ‘gam‘. Malah, kolagen sangat popular di dalam arena kecantikan wajah. Kolagen adalah protein paling banyak di dalam tubuh badan kita dan banyak ditemui di dalam kulit, tendon, ligamen, otot dan tulang kita.
Manfaat kolagen adalah sangat jelas iaitu untuk memberi kulit kekuatan dan keanjalan di samping menggantikan sel kulit mati kepada sel kulit yang lebih sihat. Untuk kesihatan tendon dan ligamen pula, dalam terma paling mudah, kolagen berfungsi sebagai ‘gam’ bagi tendon dan ligamen kita. Kerana itu, mereka yang memiliki paras kolagen di tahap optimum, akan mendapat kesihatan otot, tulang dan kulit yang lebih baik.
Penghasilan kolagen secara semulajadi dalam tubuh badan kita akan semakin berkurang dan perlahan apabila usia kian meningkat. Proses ini akan menyebabkan berlakunya tanda penuaan awal seperti kedutan, kulit kendur dan sakit sendi. Faktor gaya hidup yang lain seperti kerap makan makanan tinggi gula, merokok dan selalu terdedah kepada cahaya matahari akan semakin mempercepat kurangnya penghasilan kolagen di dalam badan kita.

Apa Itu Shaklee Collagen Plus Powder?
shaklee collagen plus powder fungsi keistimewaan dan testimoni
Packaging yang berlainan tetapi formula dan bahan kandungan yang masih sama
Perjalanan menuju kulit yang lebih tegang, berseri dan kelihatan muda dengan Shaklee Collagen Powder atau kini dikenali sebagai Collagen Plus Powder. Diformulasikan dari 4,000 mg Sisik Ikan Laut (Ikan Merah dari Laut Dalam), Vitamin C dan Vitamin B untuk menyokong dan menghasilkan kulit yang lebih tegang, muda dan jelita.

Keistimewaan Shaklee Collagen Plus Powder

shaklee collagen plus powder beza dengan kolagen lain

1. Sumber Kualiti Tinggi

Pemilihan kolagen Shaklee, adalah dari ekstrak Sisik Ikan Laut (Ikan Merah laut dalam) kerana keupayaannya untuk bertahan pada tekanan yang sangat tinggi di bawah air. Ini menjadikannya sumber kolagen yang sangat tahan lasak dan berkualiti tinggi. 
shaklee collagen plus powder fungsi keistimewaan dan testimoni
Kolagen dari Sisik Ikan Merah yang terbaik
Kolagen dari sumber ikan adalah yang terbaik berbanding sumber lain, kerana kolagen ikan, memiliki peptida dengan asid amino yang spesifik serta kepekatan glycine, hydroxyproline dan proline. yang lebih baik dan banyak berbanding kolagen dari sumber lain. Apabila kolagen dari jenis ikan di ambil secara oral, hydroxyproline peptida tidak sepenuhnya di cerna terus kepada asid amino bebas dan boleh di kesan di dalam darah. 
Perkara ini akan membantu hydroxyproline peptida untuk menstimulasikan sel di dalam kulit, sendi dan tulang yang akhirnya menjadikan proses sintesis dan penghasilan kolagen secara semulajadi dalam badan berlaku. Proses ini sangat penting untuk merangsang penghasilan kolagen. Kerana itu kolagen dari ikan adalah pilihan terbaik.2. Penyerapan Hebat

Shaklee Collagen Plus Powder mengandungi berat molekul kolagen yang sangat rendah iaitu pada kira-kira 1,000 Dalton yang mudah di serap oleh badan pada lapisan derma dengan lebih cekap
Bahasa mudahnya, berat molekulnya adalah seberat zarah, begitu ringan mudah meresap! Ia memiliki berat molekul yang sangat rendah berbanding kolagen jenama lain di pasaran yang menjadikannya sangat istimewa.
Berat molekul rendah sangat penting di dalam memilih kolagen yang terbaik kerana berat molekul inilah yang menentukan sejauh mana penyerapan kolagen tersebut efektif untuk memberi hasil yang menakjubkan.

Tahukah Anda? : Stress, tekanan, terdedah kepada cahaya matahari serta merokok boleh mempercepat berlakunya kerosakan kolagen. Akibatnya; kulit kendur, berkedut dan rambut kering

3. Kaya Vitamin C & Vitamin B

Vitamin C di dalam Shaklee Collagen Powder menggalakkan lagi penghasilan kolagen serta membantu melawan radikal bebas. Manakala Vitamin B2 dan Vitamin B6 menyokong metabolisma tenaga yang sangat penting dalam menghasilkan kolagen di dalam sel.

4. Bungkusan Mudah Sachet
Kolagen Shaklee ini datang dalam bentuk sachet yang memudahkan penggunaan segera pada bila-bila masa dan di mana sahaja.

Fungsi Shaklee Collagen Plus Powder

Shaklee Collagen Powder TERBUKTI BERKESAN memberi hasil terbaik SEAWAL 8 MINGGU
 1. Meningkatkan ketegangan serta keanjalan kulit
 2. Mengurangkan garis halus dan kedutan
 3. Mengecilkan liang pori
 4. Meningkatkan kelembutan dan kelicinan kulit
 5. Melembapkan kulit
 6. Membekalkan nutrien pada kulit
 7. Memberi kulit cerah sekata berseri
 8. Memudarkan pigmentasi
 9. Menyamaratakan tona kulit
 10. Menggalakkan penghasilan kuku yang lebih kuat, lebih tebal dan rambut berkilat
 11. Membantu menegangkan kulit kendur untuk tubuh badan yang lebih menarik dan sihat
 12. Menegangkan dan menganjalkan payudara

Testimoni Collagen Plus Powder

Testimoni Shaklee Collagen Plus Powder
Sunburn hilang dengan Collagen Shaklee

Testimoni Shaklee Collagen Plus Powder
Parut Kehitaman Hilang Selepas 3 minggu

Testimoni Shaklee Collagen Plus Powder
Cerah berseri selepas 16 kotak kolagen

Testimoni Shaklee Collagen Plus Powder
2 minggu menggunakan kolagen kulit lebih cerah

Testimoni Shaklee Collagen Plus Powder
Flawless bak wanita Korea

Testimoni Shaklee Collagen Plus Powder
Liang pori semakin mengecil dan tona sekata

Testimoni Shaklee Collagen Plus Powder
Kulit semakin berseri

Testimoni Shaklee Collagen Plus Powder
Pigmentasi dah hilang!

Testimoni Shaklee Collagen Plus Powder
Kulit semakin berseri, jerawat malu-malu nak muncul sekarang
DAPATKAN COLLAGEN PLUS POWDER HARI INI
HARGA SEKOTAK COLLAGEN SHAKLEE :
1 KOTAK (15 SACHETS) RM 298.00 – Sesuai Penggunaan Setengah Sebulan
CARA PENGGUNAAN :
Untuk orang dewasa sahaja. Ambil 1 sachet sehari bersama makanan dengan campurkan ke dalam minuman kegemaran anda.
DAPATKAN HARI INI :
Hubungi Syaza di talian 0187684817 untuk order Collagen Plus Shaklee (klik di sini untuk WhatsApp)

Leave a Reply

Disclaimer

Nasihat yang di tulis di dalam blog ini tidak mewakili mana-mana ahli perubatan melainkan jika dinyatakan dan produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat berkenaan jika memerlukan.

Recent Posts

Follow Us