Pertahanan Badan Si Manja – Hero Kiddo Shaklee

Share on facebook
Share on twitter

Bermula tahun 2020, rakyat Malaysia sudah terbiasa untuk sentiasa berada dalam keadaan norma baharu. Kita tidak akan pernah lupa tentang pandemik yang melanda seisi dunia ini. Bagi para ibu bapa, kesihatan anak-anak amat perlu dititikberatkan.

Hal ini kerana, kanak-kanak belum lagi sepenuhnya faham apa itu norma baharu. Naluri mereka sendiri tidak suka terikat dengan peraturan seperti SOP dan sebagainya. 

Oleh itu, amat penting bagi kita sebagai ibu bapa untuk membekalkan anak-anak kita dengan nutrisi yang secukupnya dari segi pemakanan sihat. Tak dilupakan juga dari segi pengambilan makanan tambahan iaitu suplimen dan vitamin.

Tonton Video Hero Kiddo Shaklee 👇🏻

"Makanan sihat, tak sedaplah Ibu,"

Alamak! Hurmmm, risau anak tak cukup makanan sihat dan antibodi lemah?

Masalah utama apabila melibatkan pemakanan sihat yang lengkap terdiri daripada menu buah-buahan dan sayur-sayuran, bukan semua anak gemar dengan makanan ini.

Mereka lebih suka jika mengambil makanan tidak sihat kerana ianya sedap! Contohnya lollipop, gula-gula, snek ringan dan sebagainya.

Walaubagaimanapun, umum mengetahui bahawa sekiranya anak-anak terdedah dengan pemakanan tidak sihat dan tidak lengkap nutrisi ini, secara tidak langsung antibodi badan mereka boleh lemah. Sistem pertahanan badan boleh menurun. Hal ini memudahkan mereka jatuh sakit dan senang berjangkit penyakit.

"Ok, Ibu dah jumpa makanan sihat yang sedap!"

Bukan sahaja berkhasiat tetapi lazat!

Sebagai ibu bapa kita perlu lebih kreatif. Selain itu, pemilihan vitamin dan suplimen juga perlu dititikberatkan. Oleh sebab banyak pilihan vitamin di pasaran, maka kita perlu memilih yang terbaik dalam kalangan yang terbaik. 

Memperkenalkan Hero Kiddo Shaklee, sebuah vitamin gummies. Hero Kiddo keluaran Shaklee ini bukan sahaja memiliki kombinasi nutrien lengkap malah ia turut dilengkapi dengan antioksida bagi meningkatkan pertahanan badan si manja.

"Wah, sedapnya Gummy Bear ni Ibu,"

Hero Kiddo Shaklee dalam bentuk gummy bear yang comel dan sedap

Hero Kiddo Shaklee ini diperkaya dengan vitamin C, vitamin D, zink, dan ekstrak elderberi. Dari segi rasa, ianya memiliki rasa buah ceri semulajadi. 

Apa yang dimaksudkan dengan rasa ceri semulajadi ialah, Shaklee tidak menggunakan air sirap jagung dan yang sewaktu dengannya di dalam proses penghasilan Hero Kiddo ini.

100% rasa ceri semulajadi yang diesktrak daripada buah ceri itu sendiri. Tidak mengandungi sebarang perisa, perasa, dan pewarna tiruan.

Jadi, anda tidak perlu risau memberikannya kepada si manja. Ia bukan sahaja sedap malah berkhasiat secara menyeluruh! Selain itu, Hero Kiddo Shaklee ini juga mesra gigi kerana diformulasikan dengan xylitol. 

Xylitol ialah digunakan sebagai pemanis yang diekstrak daripada buah-buahan dan sayur-sayuran. Ia tidak berisiko untuk menimbulkan sebarang masalah gigi seperti gigi berlubang, rosak dan sebagainya.

Tidak seperti gula putih, atau jenis gula lain yang anda mesti risau nak beri pada anak kerana risau akan terjadinya masalah pada gigi anak. Jangan risau dengan Hero Kiddo, kesihatan gigi anak anda akan terpelihara.

Ada 8 ciri-ciri terbaik Hero Kiddo berbanding vitamin gummy di pasaran:

 1. Sedap, rasa ceri semulajadi
 2. Kaya nutrien vitamin C, vitamin D, zink dan esktrak elderberi
 3. Kepekatan elderberi yang tinggi untuk setiap hidangan (nisbah 64:1)
 4. Non-Gmo, tidak ada gluten, tidak mengandungi soya dan mesra vegan
 5. Memiliki kandungan Vitamin C sebanyak 70 mg untuk 1 gummy
 6. Tidak mempunyai sirap jagung (corn syrup)
 7. Tiada perisa, perasa, pemanis tiruan dan pengawet tiruan
 8. Halal dan bersih di jamin 
Info nutrisi kandungan Hero Kiddo

Manfaat Utama Hero Kiddo Shaklee

Hero Kiddo Shaklee memiliki fungsi yang terutama iaitulah untuk 

 1. Meningkatkan sistem pertahanan badan
 2. Meningkatkan antibodi badan
 3. Mengurangkan risiko selalu jatuh sakit
 4. Membantu elak daripada senang terkena jangkitan penyakit seperti demam, selesema dan sebagainya
 5. Sebagai perisai pertahanan untuk tubuh badan
 6. Lengkap dengan vitamin D bagi menyokong kesihatan tulang dan gigi anak anda
 7. Melengkapkan nutrisi harian anak

Cara Pengambilan Hero Kiddo Shaklee

Sehari ambil 3 gummies Hero Kiddo. Boleh ambil selepas atau sebelum makan.

Start Umur Berapa Boleh Consume Hero Kiddo? Orang Dewasa Boleh Makan?

 • Start umur 4 tahun dan ke atas boleh mula ambil Hero Kiddo Shaklee.
 • Ya, orang dewasa sesuai dan boleh ambil Hero Kiddo terutama anda yang tidak suka supplement jenis pil / telan-telan. This is the best alternatives for you!

Bagaimana Nak Dapatkan Hero Kiddo Shaklee?

 • Anda boleh terus buat belian daripada website Shaklee sendiri dengan menggunakan kad kredit, kad debit atau online banking dari sini

atau

atau

hero kiddo shaklee

Leave a Reply

Disclaimer

Nasihat yang di tulis di dalam blog ini tidak mewakili mana-mana ahli perubatan melainkan jika dinyatakan dan produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat berkenaan jika memerlukan.

Recent Posts

Follow Us