Lebih dari Sekadar Anggur Biasa

Share on facebook
Share on twitter
kelebihan dan kebaikan anggur muscadine
Anggur Muscadine ialah anggur yang lebih daripada anggur biasa di pasaran. Ia merupakan jenis anggur yang jarang ditemui dalam pasaran. Oleh kerana harganya yang agak mahal, maka anggur muscadine ini sangat berharga. Kandungan nutrien di dalam anggur ini menjadikan ia semakin di cari dalam pasaran yang mementingkan kesihatan sejagat.
3 Kelebihan Utama Anggur Muscadine
1. Kromosom Lebih

kelebihan dan kebaikan anggur muscadine

Berbanding anggur biasa yang mempunyai kebiasaan 19 kromosom, anggur muscadine mempunyai 20 kandungan kromosom. Ini bermakna ia memiliki kuasa antioksidan tambahan!
✔️ Kromosom tambahan ini membolehkan anggur muscadine menghasilkan kepekatan asid elagik yang tinggi.
✔️ Asid elagik ialah sejenis polifenol dan didapati sebagai agen anti-radang, anti-virus, dan anti-bakteria yang berkuasa.
2. Kaya Polifenol

kelebihan dan kebaikan anggur muscadine
Kepekatan polifenol yang tinggi didapati berkesan untuk menjadi kawan baik kesihatan kita kerana sumber antioksidannya yang hebat.
✔️ Meningkatkan pengeluaran tenaga
✔️ Menggalakkan kulit yang lebih muda dan sihat
✔️ Mengawal tahap tekanan darah dan glukosa yang sihat
✔️ Mengekalkan kesihatan sel
3. Kulit dan Biji Lebih Tebal

kelebihan dan kebaikan anggur muscadine
Anggur muscadine memiliki kulit dan biji yang lebih tebal berbanding anggur biasa di pasaran.
✔️ Ciri unik ini membolehkannya hidup di kawasan liar, tahan dari serangan serangga perosak dan boleh hidup dalam keadaan panas serta berpasir
✔️ Kulit dan benihnya mengandung 6 hingga 8 kali lebih banyak antioksidan berbanding beri biru (blueberry), yang melindunginya dari serangan virus, bakteria, lumut dan perosak.
✔️ Berita baik! Dapatkan perlindungan antioksidan yang sama di dalam badan anda apabila anda mengambilnya. 

Leave a Reply

Disclaimer

Nasihat yang di tulis di dalam blog ini tidak mewakili mana-mana ahli perubatan melainkan jika dinyatakan dan produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat berkenaan jika memerlukan.

Recent Posts

Follow Us