Lebih dari Sekadar Anggur Biasa

Reading Time: 2 minutes
kelebihan dan kebaikan anggur muscadine
Anggur Muscadine ialah anggur yang lebih daripada anggur biasa di pasaran. Ia merupakan jenis anggur yang jarang ditemui dalam pasaran. Oleh kerana harganya yang agak mahal, maka anggur muscadine ini sangat berharga. Kandungan nutrien di dalam anggur ini menjadikan ia semakin di cari dalam pasaran yang mementingkan kesihatan sejagat.
3 Kelebihan Utama Anggur Muscadine
1. Kromosom Lebih

kelebihan dan kebaikan anggur muscadine

Berbanding anggur biasa yang mempunyai kebiasaan 19 kromosom, anggur muscadine mempunyai 20 kandungan kromosom. Ini bermakna ia memiliki kuasa antioksidan tambahan!
✔️ Kromosom tambahan ini membolehkan anggur muscadine menghasilkan kepekatan asid elagik yang tinggi.
✔️ Asid elagik ialah sejenis polifenol dan didapati sebagai agen anti-radang, anti-virus, dan anti-bakteria yang berkuasa.
2. Kaya Polifenol

kelebihan dan kebaikan anggur muscadine
Kepekatan polifenol yang tinggi didapati berkesan untuk menjadi kawan baik kesihatan kita kerana sumber antioksidannya yang hebat.
✔️ Meningkatkan pengeluaran tenaga
✔️ Menggalakkan kulit yang lebih muda dan sihat
✔️ Mengawal tahap tekanan darah dan glukosa yang sihat
✔️ Mengekalkan kesihatan sel
3. Kulit dan Biji Lebih Tebal

kelebihan dan kebaikan anggur muscadine
Anggur muscadine memiliki kulit dan biji yang lebih tebal berbanding anggur biasa di pasaran.
✔️ Ciri unik ini membolehkannya hidup di kawasan liar, tahan dari serangan serangga perosak dan boleh hidup dalam keadaan panas serta berpasir
✔️ Kulit dan benihnya mengandung 6 hingga 8 kali lebih banyak antioksidan berbanding beri biru (blueberry), yang melindunginya dari serangan virus, bakteria, lumut dan perosak.
✔️ Berita baik! Dapatkan perlindungan antioksidan yang sama di dalam badan anda apabila anda mengambilnya. 

6 Comments

  1. Macam bentuk blueberry.. sekali pandang..

  2. baru tahu pasal anggur ni… thanks..

  3. Ok Kak Mia. Tak ada di jual di Malaysia tau ☺️ kalau nak cari kat overseas tu pun certain area je

  4. Kat poster tu bukan muscadine pun. Hehe.. kalau nak tau muscadine real punya yang di petik fresh boleh ke entry syaza kat sini clicky link

    The Real Anggur Muscadine

  5. First time dgr nama anggur ni. Mesti sedap kan

  6. Syaza sendiri belum pernah rasa Anggur Muscadine, Shirven. Tapi menurut kawan-kawan yang dah rasai sendiri dari ladang anggur ni waktu diorang ke Shaklee Global Conference di US haritu, memang lain dari yang lain rasanya. Tak macam anggur biasa. Lepas tu sangat crunchy. Kulitnya tebal. Boleh krup krap 😁

Leave a Reply

You cannot copy content of this page
%d bloggers like this: