5 Fakta Menarik Chewable Vita C Shaklee : Kunyah je!

Share on facebook
Share on twitter
Hai semua readers yang dikasihi Allah. Syaza doakan semua sentiasa dalam lindungan Allah, amin. Ok, kalau semua nak tahu, ada satu produk dari Shaklee yang di tunggu ramai dah keluar taw! Secara rasminya, dia dah keluar hari ini. Entry sebelum ini, Syaza ada ceritakan pengenalan asas tentang si dia ini yang di beri nama : Chewable Vita-C.

cod shaklee melaka
Untuk next entry kali ini, Syaza nak ceritakan kepada semua, tentang fakta berkenaan vitamin c dari Shaklee ini. Jom kita check it out! Oh ya, vitamin C ini sangat mudah dimiliki dan sesuai untuk seisi keluarga dan ia boleh di kunyah. Sesuai dengan namanya : CHEWABLE. Nyum-nyum, rasa oren semulajadi Chewable Vitamin C Shaklee ini.

4 Fakta Menarik Chewable Vita C Shaklee 
1. BIOFLAVONOIDS TINGKATKAN PENYERAPAN
cod shaklee malim melaka
Ia dilengkapi dengan bioflavonoids jenis citrus yang berfungsi sebagai agen membantu penyerapan vitamin c itu sendiri. Selain itu, ia juga mempunyai kandungan Rosehips dan Hesperedin yang juga turut sama membantu kerja-kerja penyerapan lebih efektif!

Kajian membuktikan, kehadiran bioflavonoids meningkatkan kadar penyerapan vitamin c kepada manusia.

Chewable Vita C dari Shaklee adalah vitamin c yang terlengkap kandungannya. 💓 

2. SATU TABLET MENGANDUNGI 100 mg VITAMIN C

cod shaklee klebang

Satu tablet boleh kunyah Vitamin C Shaklee ini mengandungi hanya 100 mg Vitamin C. Berbanding SR-Vita C atau lebih dikenali sebagai Vitamin C, yang mempunyai 500 mg satu tablet.

3. VITAMIN C LENGKAP

cod shaklee melaka

Kehadiran bioflavonoids menjadikan Chewable Vita C ini antara suplimen vitamin c terlengkap di pasaran! Makanan yang mengandungi sumber vitamin c, juga dengan sendirinya ada kandungan bioflavonoids didalamnya.

4. BOLEH DI KUNYAH

Tablet vitamin c ini lebih kecil berbanding SR-Vita C dan ianya boleh di kunyah. Rasanya yang sedap masam-masam manis bukan sahaja digemari dewasa, malah turut menjadi kegemaran kanak-kanak! 
5. HARGA MAMPU MILIK & JIMAT

Sebotol hanya RM 52 dan penggunaan sebotol sehingga 3 bulan. Ini bermakna, satu tablet = 57 sen! Hanya 57 sen satu hari untuk kesihatan kita. Wah jimat. Satu keluarga boleh guna. 😇
6. TIDAK MEMPUNYAI PENGAWET DAN PEWARNA
Vitamin C ini wajib semua tahu ia tidak mempunyai perasa, pewarna tiruan serta pemanis tambahan mahupun bahan pengawet. Sesuai dengan prinsip Shaklee : Safe | Proven | Effective

Jika ada rakan-rakan atau ahli keluarga anda sedang mencari vitamin c terlengkap dan boleh di kunyah serta sedap, boleh hubungi Syaza untuk dapatkan maklumat lanjut seperti no yang tertera dibawah:-

018-7684817 (Klik sini untuk Wassap)

Your Certified Shaklee Product Consultant

COD Melaka
Pengeposan ke seluruh Malaysia

Leave a Reply

Disclaimer

Nasihat yang di tulis di dalam blog ini tidak mewakili mana-mana ahli perubatan melainkan jika dinyatakan dan produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat berkenaan jika memerlukan.

Recent Posts

Follow Us