Perlindungan Imuniti Life Shake Elderberry Shaklee

Share on facebook
Share on twitter
Life Shake Elderberry Elderberi Shaklee Fungsi Manfaat Keistimewaan Harga
Life Shake Elderberry Elderberi Shaklee Fungsi Manfaat Keistimewaan Harga

Yay! Satu lagi protein shake dari Shaklee iaitu yang bernama Life Shake sudah masuk pasaran Shaklee Malaysia bermula Julai 2021. Istimewanya Life Shake ini ialah didatangkan dengan perisa Elderberry yang sudah tentu bukan saja sedap tapi ada khasiat dan fungsinya.

Teruskan membaca untuk info lengkap. Hanya di vitaminsyaza.com, sumber utama #1 produk Shaklee dan Shaklee Independent Distributor pilihan awak. 

 

Atau.. awak boleh tonton video tentang Life Shake ini di YouTube, klik

Nak tahu bagaimana nak dapatkan diskaun 20% Shaklee? Claim sekarang 👇🏻😊

Apa itu Life Shake Shaklee

Kandungan Nutrisi Life Shake Elderberry Shaklee

Life Shake ialah sebuah lagi rangkaian non-gmo soy protein dari Shaklee selepas Energizing Soy Protein dan Cinch Shake. Protein Shake dari Shaklee Life Shake ini merupakan sebuah protein yang dilengkapi dengan fiber, prebiotik, kalsium dan mineral. 

Apa yang menariknya Life Shake ini berbanding protein Shake yang lain adalah, ia bukan sahaja kaya dengan protein daripada soya tetapi mengandungi sumber protein dari biji chia seed organik dan biji labu organik.

Selain itu, Life Shake Elderberry dari Shaklee ini juga mengandungi buah elderberry – sejenis berry dengan kandungan ORAC tertinggi. ORAC bermaksud kapasiti penyerapan radikal oksigen. Lebih tinggi ORAC, lebih tinggi keupayaan antioksidan. Elderberry ialah buah beri yang memiliki paling tinggi ORAC!

***Vivix Shaklee juga mengandung Elderberry. 

4 Fungsi, Manfaat dan Kebaikan Utama Buah Elderberry dalam Life Shake

Saiz buah elderberi ni sangat kecil tapi dia memiliki kuasa yang besar. Itulah keajaiban dari Allah ke atas buah yang kecil comel ini. Dikenali sebagai superfood kerana kaya dengan nutrien penting. Kelebihan utama buah elderberi ini adalah sangat membantu dalam sistem pertahanan badan.

#1 Tinggi Antioksidan

Life Shake Elderberry mengandungi antosianin polifenol, asid fenolik, flavonol dan Vitamin A, B, C yang lengkap bagi menjalankan fungsi antioksidan. Boleh melawan radikal bebas daripada merosakkan sel dalam badan.

#2 Membantu kurangkan simptom selesema, mempercepat proses baik dari selesema dan juga demam

Kajian mendapati bahawa mereka yang mengambil ekstrak elderberi pada permulaan simptom selesema, memiliki keupayaan untuk memendekkan tempoh jangka masa kena selesema. Sebatian dari elderberi didapati menyekat protein dalam virus selesema daripada melekat kepada sel perumah yang ada dalam badan awak. Ini memberi penjelasan mengapa elderberi membantu untuk mengurangkan simptom selesema dan selesema itu sendiri.

#3 Anti-Keradangan

Buah beri dalam Life Shake ini memiliki antosianin-polifenol yang bertanggungjawab memberikan buah beri warna ungu pekat. Antosianin-polifenol ini juga popular sebagai anti-radang dan anti-karsinogenik. Memberi manfaat untuk kesihatan imun badan dan kardiovaskular. Buah Elderberi memiliki jumlah antosianin polifenol tertinggi berbanding beri lain.

#3 Meningkatkan Antibodi Badan

Memiliki sifat antiviral untuk menguatkan sistem pertahanan badan

#4 Secara tradisional digunakan untuk melegakan simptom demam dan selesema

Makanan perubatan dan penawar semulajadi dalam perubatan tradisi rakyat Eropah untuk membantu melegakan demam, selesema, batuk, sakit badan dan hidung tersumbat.

Kandungan Nutrisi Elderberry Life Shake Shaklee

24 jenis vitamin dalam life shake elderberry

Fungsi, Manfaat, Kebaikan Life Shake Elderberry

Fungsi Manfaat Kelebihan Life Shake Elderberry Shaklee
Manfaat dan Kebaikan Life Shake Elderberry Shaklee

Siapa yang Sesuai Ambil Life Shake Elderbery Shaklee Ini?

Harga & Berapa Lama Boleh Tahan 1 Canister LSE?

1 canister Life Shake Elderberry berharga RM206 dan untuk kegunaan 14 serving. 

Ready untuk mendapatkan Life Shake Elderberry?

WhatsApp +60187684817 untuk mendapatkan Life Shake Elderberry ini (klik untuk WhatsApp)

Leave a Reply

Disclaimer

Nasihat yang di tulis di dalam blog ini tidak mewakili mana-mana ahli perubatan melainkan jika dinyatakan dan produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat berkenaan jika memerlukan.

Recent Posts

Follow Us