Muscadine Grape : Kromosom Lain Dari Biasa

Share on facebook
Share on twitter
Baru-baru ini, delegasi Shaklee untuk trip ke United State telah di beri hadiah anggur muskadin atau muscadine grape yang segar dan di petik dengan tangan sendiri dari ladang. Muscadine grape ini merupakan bahan utama di dalam Vivix keluaran Shaklee. Ekstrak polifenol dan resveratrol dari anggur ini di pilih berbanding dari sumber lain kerana kandungan kedua bahan tersebut adalah lebih pekat dan berkualiti di dalam anggur ini.
Bukan itu sahaja, sifat anggur ini berbeza dengan anggur lain kerana kromosom yang ada didalamnya di cipta oleh Tuhan dalam keadaan yang sangat unik!
saiz anggur muscadine grape vivix shaklee
Pelbagai jenis saiz Anggur Muscadine
Muscadine grape juga terdapat dalam pelbagai saiz. Yang pasti, saiz paling minimum tidak sama seperti anggur yang kebiasaannya kita lihat dan makan di Malaysia. Malah, anggur muscadine ini tidak boleh didapati di Malaysia. Maka, amat beruntung untuk delegasi Shaklee ke US kerana mendapat peluang merasai sendiri betapa sedapnya anggur ini di ambil secara segar!
Saya petik satu posting di media sosial Facebook Master Iffah Anuar yang merasai sendiri pengalaman tersebut, “Pagi ini sebelum menunggu breakfast di Bucchanal Buffet, kita telan dulu Anggur Muscadine yang Shaklee hadiahkan pada setiap delegasi yang join trip US.
Anggur yang dipetik fresh dari ladang, hebatnya kuasa Allah menjadikan anggur ini mempunyai lebihan kromosom berbanding anggur biasa. Sizenya yang lebih besar dan kulitnya yang sangat tebal.
Saya nampak ramai yang makan isi dalamnya sahaja, sayangnya! — khasiatnya terletak pada kulitnya dan extract polifenol yang Shaklee gunakan diambil dari ekor biji anggur ini.
Kalau boleh bawa balik memang saya nak bawa balik. Nampak gayanya yang di Malaysia boleh tengok sahajalah apa yang kami dapat di sini.

NinjaPah~ 
Effective Master Coordinator

Shaklee Field Advisory Committee,muscadine grape saiz vivix shaklee

muscadine grape saiz vivix shaklee

muscadine grape saiz vivix shaklee

muscadine grape saiz vivix shaklee

muscadine grape saiz vivix shaklee

muscadine grape saiz vivix shaklee
Bacaan Selanjutnya :

Leave a Reply

Disclaimer

Nasihat yang di tulis di dalam blog ini tidak mewakili mana-mana ahli perubatan melainkan jika dinyatakan dan produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat berkenaan jika memerlukan.

Recent Posts

Follow Us