Uncategorized

Pengenalan Vitamin C Shaklee

Sustained Release Vita-C Plus

Ini adalah nama penuh bagi Vitamin C Shaklee. Sustained Release Vita-C Plus. Vitamin C Shaklee membekalkan keperluan Vitamin C sebanyak 500 mg satu kapsul.
Vitamin C merupakan vitamin larut-air yang mempunyai pelbagai manfaat untuk tubuh badan dengan manfaat asasnya sebagai sumber anti-oksidan yang bagus. Selain itu, Vitamin C juga memainkan peranan penting dalam memastikan kesihatan gigi, gusi dan tulang serta secara asasnya segala sesuatu yang makes-up tubuh badan kita. 

Nutrisi yang betul adalah penting untuk kesihatan menyeluruh.

Tahukah Anda?

Badan anda boleh melaksanakan pelbagai perkara, tetapi badan anda tidak dapat membuat atau menyimpan bekalan Vitamin C. Maka, adalah menjadi hal yang sangat penting untuk berterusan memastikan badan anda cukup keperluan Vitamin C melalui pemakanan serta pengambilan vitamin.

Kelainan Vitamin C Shaklee

Vitamin C Shaklee adalah produk semulajadi yang didapati dari ekstrak jagung. Ia sesuai untuk semua peringkat usia termasuklah mereka yang memiliki jenis perut sensitif.
Image result for corn wallpaper
Di Shaklee, kelainan Vitamin C dapat di lihat dari namanya sendiri. Sustained Release adalah sebuah sistem pelepasan secara berperingkat 500 mg Vitamin C dalam masa lima (5) jam. Ini bermakna dalam setiap lima (5) jam, 500 mg ini dilepaskan secara perlahan-lahan. 100 mg dalam masa satu jam.

Mengapa? Ini untuk memastikan penyerapan berkesan Vitamin C serta mengelakkan pembaziran Vitamin C dari badan. Proses ini bersamaan kepada satu dan separuh oren setiap jam. 

Selain itu, Vitamin C Shaklee berbeza dengan vitamin produk lain kerana ianya di tambah dengan 120 mg bioflavonoids jenis citrus yang bertindak untuk menggalakkan serta membantu penyerapan Vitamin C yang lebih efektif.
Image result for bioflavonoids
Citrus Bioflavonoids dalam Vitamin C Shaklee untuk penyerapan berkesan
Dapatkan Vitamin C Shaklee anda hari ini dari Syaza. Hubungi Syaza di talian 0187684817 (Touch to Wasap).

Fatin Syaza,
Pengedar Sah Shaklee Malaysia,
0187684817 (Touch to Wasap).
COD Shaklee Available,
Pos Shaklee Seluruh Malaysia.

Leave a Reply

Artikel seterusnya khas untuk anda..

You cannot copy content of this page