Perbezaan Multivitamin dan Vitamin C

Share on facebook
Share on twitter
Sekarang ni, ramai yang dah ada kesedaran untuk lebih menjaga kesihatan dan kecantikan. Ada yang pilih melalui makanan semata, ada yang makanan dan nutrisi tambahan. Malah ada juga yang sanggup mengambil melalui suntikan.
Dalam sehari, ada yang kita betul makan sihat dan berkhasiat. Namun ada juga hari yang seharian kita makan makanan yang langsung tak bagi manfaat pada kita. Tambah pula bagi yang bekerja di luar dan seharian bergegas ke sana ke mari. Badan pula perlukan sesuatu untuk tenaga tambahan.
Bila badan gagal dapat nutrien sihat, ada zat dan nutrisi yang hilang dari badan. Lama kelamaan, penyakit pun senang nak singgah.
Dengan lambakan produk di pasaran, kita sendiri sampai pening nak pilih yang mana. Namun, yang paling penting sekali, kita kena tahu dulu beza umum di antara dua jenis vitamin dan mineral yang popular bagi mereka yang mementingkan kesihatan dan kecantikan diri ini.

Vitamin adalah makronutrien, iaitu 0 kalori. Dan membekalkan zat nutrisi untuk tubuh badan.

Secara umumnya Vitamin C terkenal dalam kalangan mereka yang nak kulit lebih cantik serta sihat. Ada yang ambil melalui supplement, ada yang melalui jus. Malah, turut ada dari jenis suntikan. Badan manusia tak boleh hasilkan Vitamin C sendiri. Oleh sebab itu wajib kita dapatkan sumber vitamin c ni setiap hari dalam hidup kita. Dan, kalau nak tahu vitamin c adalah sejenis vitamin larut air. Had maksimum pengambilan sehari ialah 2,000 mg.
Multivitamin pula kombinasi vitamin penting dalam kuantiti seimbang dengan zat dan mineral bagi fungsi tubuh badan kita. Secara asasnya ia ibarat pelengkap keperlulan mikronutrien dalam badan kita yang melengkap dan menyeimbangkan keperluan vitamin serta mineral harian kita.
Fatin Syaza,
Shaklee Independet Distributor | ID 1245903

Leave a Reply

Disclaimer

Nasihat yang di tulis di dalam blog ini tidak mewakili mana-mana ahli perubatan melainkan jika dinyatakan dan produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat berkenaan jika memerlukan.

Recent Posts

Follow Us