Performance Drink Shaklee Tu Apa Sebenarnya?

Share on facebook
Share on twitter

Apa Itu Performance Drink?

Performance Drink dari Shaklee ialah minuman elektrolit khas bagi mengelakkan badan dehidrasi serta mengekalkan kandungan air dalam badan agar badan tidak cepat kehilangan air. 

Ia merupakan sebuah minuman yang lazat dan didatangkan dalam rasa oren dan lemon lime yang kurang gula dan bebas bikarbonatPerformance Drink Shaklee juga tidak mengandungi perasa, pemanis, pengawet yang tiruan, non-GMO dan bebas gluten.

Mengikut sejarah penghasilan, Performance Drink dari Shaklee ini telah wujud sejak tahun 1980-an. Sewaktu itu, para saintis dari Shaklee telah bekerjasama dengan Yale University bagi membantu projek penerbangan Daedalus yang merupakan rekod penerbangan berkuasa manusia sejauh 72 batu yang masih tidak dapat dikalahkan sesiapa sehingga kini.

Performance Drink secara umumnya ialah sebuah minuman yang khas untuk mereka yang aktif bersukan atau para atlet yang inginkan agar prestasi dan tenaga sebelum, semasa dan selepas bersukan dalam keadaan optimum

Malah, Performance Drink ini juga memiliki banyak manfaat lain selain daripada hanya untuk kegunaan atlet sukan sahaja. Teruskan membaca post ini untuk mengetahui dengan lebih lanjut lagi tentang Performance Drink ini.

Kandungan Performance Drink Shaklee

Mengandungi OPTI-LYTE™ sebuah propietari enam jenis elektrolit bersama campurna unik karbohidrat untuk membekalkan tenaga yang segera, berterusan dan menyokong penghidratan optimum untuk badan.

Enam elektrolit tersebut adalah:

  1. Magnesium 
  2. Kalsium
  3. Potasium
  4. Sodium
  5. Fosforus 
  6. Klorida

Khasiat Performance Drink Shaklee

Performance Drink Shaklee ini sesuai di ambil oleh semua peringkat umur dan memiliki khasiat, manfaat dan kebaikan iaitu:

  1. Membekalkan tenaga yang segera dan berterusan
  2. Menggantikan air yang hilang semasa melakukan aktiviti fizikal
  3. Mencegah dehidrasi / hilang air dari badan
  4. Menghilangkan rasa haus selepas berpuasa seharian
  5. Mengelakkan cramp
  6. Melembapkan kulit
  7. Mengelakkan keletihan bekerja di terik matahari
  8. Menggantikan minuman isotonik yang bergula

Performance Drink Shaklee Masa Puasa

Ya, Performance Drink ini sangat popular terutama bagi mereka yang berpuasa sama ada puasa ganti atau puasa di bulan Ramadhan mahu pun berpuasa sunat! Hal ini kerana, minuman isotonik kurang gula memberikan manfaat ketika berpuasa seperti berikut:

Testimoni Performance Drink Shaklee

Kurangkan rasa dahaga sewaktu berpuasa

Memang betul Performance Drink ni sangat best. Dahlah rasa sedap. Bila di minum masa puasa memang kurangkan rasa dahaga dan keringkan tekak. Lagi satu, saya perasan kurang ke toilet. Jadi kita takkan kekurangan air dalam badan.

Bertenaga dan tak dahaga walaupun panas terik

Saya suka Performance Drink (PD) masa puasa sebab bila minum PD tak perlu kerap ke toilet. Lepas tu memang tak letih, bertenaga jer. Tak ada rasa dahaga langsung walaupun cuaca di Chuping ni sangat panas terik.

Kurang rasa kering dan bertenaga kerja macam biaa sebagai cikgu

Performance Drink memang best. Bulan lepas je beli 2 tong untuk rumah sendiri. Anak pergi sekolah pun pandai dah bancuh sendiri. 

Time puasa, ambil waktu sahur kurang rasa kering tekak tu. 

Saya cikgu, rileks je mengajar masa ganti puasa. 

Bertenaga dan kulit tidak kering lagi

Rutin harian saya banyak bergerak ke sana sini dengan cepat, kerja hakiki yang melibatkan tenaga. Performance Drink banyak bantu saya bertenaga dan lebih energetic walaupun saya berpuasa sunat.

Paling saya suka, tumit kaki saya yang selalu kering, jadi lebih moist dan kulit tak kering lagi. Performance Drink memang best! Lebih-lebih lagi buat jus dengan tembikai merah memang sedap.

Kekal cergas walaupun 1 jam bersenam

Menjadi rutin setiap kali senaman pagi akan disiapkan air Energy Drink Performance Drink di bancuh sekali dengan Vivix satu sudu. Saya akan siapkan satu hidangan (450 mL) untuk sesi senaman sejam. Minum sikit-sikit masa rest adalah teknik saya kekal bersemangat dan bertenaga selama 1 jam buat kardio exercise yang mana masa tu dah pecah peluh pun masih mampu senyum.

Performance Drink Tahan Berapa Lama?

Bergantung kepada penggunaan individu.

Harga Performance Drink Shaklee

  • Performance Drink Shaklee (Oren – 539 g) RM86.25
  • Performance Drink Shaklee (Lemon Lime – 840 g) RM148.75

Order Performance Drink Shaklee

Dapatkan Performance Drink Shaklee hari ini

Leave a Reply

Disclaimer

Nasihat yang di tulis di dalam blog ini tidak mewakili mana-mana ahli perubatan melainkan jika dinyatakan dan produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat berkenaan jika memerlukan.

Recent Posts

Follow Us