Set Gastrik Testimoni Set Gastrik

Set Gastrik Shaklee (Fungsi beserta Harga)

Set Gastrik Shaklee vitaminsyaza.com vitamin syaza harga manfaat testimoni kebaikan fungsi
Mencabar apabila ada masalah gastrik. Tidur tak lena, mandi tak basah, makan tak kenyang. Serba tak kena bila gastrik menyerang. Apa pun tak boleh buat. Sekali dah kena, lepas daripada ‘sekali tu’ memang akan selalu kena lagi.
 

Dah cuba banyak ubat, susu gastrik, magnesium, beli kat farmasi, semua tak jalan!

Malah nak puasa pun tak larat. Bayangkan setiap 2 jam je dah lapar yang melampau tahap pedih perut.

 
Stress! Kalau waktu kerja tu naik segan dah, asyik mintak Emergency Leave (EL) je. Yang student pulak, muka awak saja yang tak dapat hadir ke kelas kerana cabaran gastrik.

Apa Itu Gastrik?

Gastrik atau gastritis ini adalah sejenis radang pada lapisan dinding perut. Perut kita ini, secara semulajadi ada satu mukus atau pun bahasa mudah dia pendinding untuk lindungi perut kita dari keasidan sesuatu makanan. Apabila, mukus pendinding tadi mula terhakis, maka, terjadilah radang pada lapisan perut atau nama yang lebih popular, gastrik!

Macam Mana Boleh Berlaku Gastrik?

Ada banyak faktor, antaranya :

  • Selalu mengambil UBAT tertentu secara berlebihan
    Contoh : Ubat Aspirin atau NSAID (non-steroidal anti-inflammatory)
  • Pengambilan alkohol
  • Jangkitan bakteria virus Helicobacter Pylori
  • Anaemia
  • Refluks Hempedu
  • Penyalahgunaan Dadah
  • Meminum racun
  • Stress Melampau
  • Jangkitan Kuman
  • Tak menjaga waktu makan
Tanda awal yang menunjukkan awak telah ada atau bakal ada gastrik ialah kebiasaannya, selalu muntah, kurang selera makan, perut sebu, berangin, sakit perut, loya dengan kerap. 
 
Itu yang apabila gastrik serang, bagilah makanan tersedap di dunia pun, tetap tekak tak lalu nak makan. Masa tu pun perut dah sebu berangin tahap tinggi! 
Gastrik kalau tidak di kawal dari awal, masa akan datang dia akan jadi ulser perut. Masa ni dalam perut tu dah berdarah, buang air besar pun keluar najis warna hitam dan campur dengan darah.
 
Cuba bayangkan ada ulser dekat tepi bibir, dalam mulut. Sakitkan? Sekarang ulser tu dalam perut. 

Video: Pengalaman Menderita Ulser Perut Bermula dari Gastrik

Dalam video ini mengisahkan pengalaman Puan Farhana yang menderita masalah ulser perut yang diawalnya hanya bermula dari gastrik sahaja. Beliau telah mengambil suplimen Shaklee terutama ESP sebagai salah satu ikhtiar untuk membantu mengatasi masalah gastrik.

Cadangan Set Gastrik Shaklee

Di sini ada Set Gastrik dari Shaklee untuk alternatif bagi membantu meredakan masalah gastrik kita.
 
Set Gastrik Shaklee lengkap, bagi bantu:
  • perut kita selesa
  • angin keluar dari badan
  • meneutralkan balik kandungan asid dalam perut
Set Gastrik Shaklee Fungsi Manfaat Kebaikan Testimoni Harga
Set Gastrik Shaklee

Fungsi Set Gastrik Shaklee

Harga satu Set Gastrik Shaklee ialah RM275 termasuk postage. Order dari sini.

Energizing Soy Protein (ESP) Shaklee
Fungsi Manfaat ESP Shaklee Untuk Gastrik Ulser Perut Pedih Ulu Hati

Sumber protein soya dengan 20 jenis asid amino dalam ESP perlu untuk bina sel dan tisu baru pada dinding perut.

  • Membekalkan tenaga
  • Mengekalkan rasa kenyang lebih lama kerana mempunyai Indeks Glisemik rendah
  • Memberi kelegaan kepada perut dalam selepas mengambilnya
  • Mengeluarkan angin dari badan
Peppermint Ginger Plus Shaklee
Fungsi Manfaat Peppermint Ginger Plus Shaklee Untuk Gastrik Ulser Perut Pedih Ulu Hati

Kombinasi 4 herba yang terdiri dari pudina, halia, jintan (fennel), bunga lawang (anise). Terbukti secara klinikal dapat membantu:

  • Mengatasi masalah gastrik
  • Mengatasi loya
  • Membantu menyelesaikan masalah penghadaman
  • Mengatasi masalah badan dan perut berangin
  • Melegakan kesakitan gastrik
  • Melegakan pedih ulu hati
Alfalfa Complex Shaklee

Diberi nama “Raja Tumbuhan” kerana mempunyai 1001 manfaat. Bersifat alkali yang dapat:

  • Mengurangkan keasidan
  • Mengurangkan keradangan dalam perut
  • Melegakan gastrik
  • Keluarkan angin lebih dari badan

Testimoni Set Gastrik Shaklee

Order Set Gastrik Shaklee

Klik untuk WhatsApp

Leave a Reply

Artikel seterusnya khas untuk anda..

You cannot copy content of this page