Set Puasa Shaklee

Set Puasa Shaklee untuk Ibu Menyusu & Mengandung

Set Puasa Shaklee Ibu Menyusu Mengandung Hamil

Mengandung dan menyusukan anak sememangnya kerja yang membuatkan awak keluar tenaga yang sangat banyak. Bagi anak minum susu, perah seluruh kalori dan tenaga untuk memastikan anak mendapat penyusuan Ibu yang cukup.

Tonton Video - Set Puasa Shaklee Ibu Menyusu

Begitu juga yang mengandung, perlu kekal aktif dan bertenaga supaya mengandung tidak dijadikan alasan untuk tak dapat puasa Ramadhan. Walaupun ada rukhsah yang membolehkan kita berbuka puasa jika risau akan keadaan diri dan anak atau salah satu, tetap jika ada peluang untuk mendapat pahala berpuasa di bulan Ramadhan, tidak salah jika kita ingin menjadi salah seorang daripadanya.

Malah, inshaAllah semakin bertambah gandaan pahala asbab daripada peranan tambahan sebagai seorang ibu yang menyusu, mengandung atau kedua-duanya sekali.

Sama ada awak sedang mencari nutrisi tambahan untuk persediaan berpuasa di bulan Ramadhan atau untuk menggantikan puasa – memperkenalkan; Set Puasa Shaklee (Basic) – khas untuk awak yang sedang mengandung, menyusukan anak atau kedua-duanya sekali.

Set ini terbukti membantu memberikan tenaga sepanjang tempoh berpuasa dan mengatasi masalah lesu serta letih. Set ini juga turut dikenali dengan nama Mighty Gems. 

Bukan itu sahaja, ia mengelakkan daripada ibu yang menyusukan anak terutama sekali dari berasa terlalu haus dan terlalu lapar ketika Ramadhan serta membantu mengelakkan masalah susu badan atau susu Ibu drop di bulan puasa.

Fungsi, Manfaat Set Puasa Shaklee (Basic) - Ibu Menyusu & Mengandung

Energizing Soy Protein (ESP)

ESP ialah protein soya yang tidak di ubah secara genetik (NON-GMO) yang membantu memberi dan mengekalkan tenaga untuk tempoh yang lama. Minuman yang ber-indeks glisemik rendah ini juga merupakan milkbooster utama bagi mereka yang sedang breastfeeding atau menyusu.
 
Bagi para Ibu yang mengandung, nutrien protein ESP sangat penting untuk memberi tenaga dan membantu tumbesaran bayi di dalam perut. Dengan pengambilan ESP, Ibu akan tenang dan lega kerana anak dalam perut mendapat khasiat yang mencukupi sekalipun si Ibu berpuasa dan yang menyusukan anak akan tenang kerana tak risau dah susu drop!
 
 Untuk Ibu Mengandung 
 
  • Membekalkan nutrien yang cukup bagi bayi yang di kandung
  • Memberi anda tenaga sepanjang tempoh berpuasa
 
Untuk Ibu Menyusukan Anak
 
  • Bertindak sebagai milkbooster
  • Membantu memperbanyak susu badan
  • Membantu susu Ibu agar bekualiti
  • Memberi Ibu menyusu tenaga sepanjang berpuasa

Mealshakes

vitaminsyaza.com fungsi manfaat mealshakes shaklee untuk ibu berpuasa menyusu anak mengandung hamil set puasa Shaklee
  • Kaya dengan sumber nutrien penting untuk kesihatan harian badan dan memiliki rasa yang sedap dan lemak berkrim disukai ramai
  • Memberikan rasa kenyang yang lebih lama – dicampurkan bersama ESP.

Performance Drink

vitaminsyaza.com fungsi manfaat performance drink shaklee untuk ibu berpuasa menyusu anak mengandung hamil set puasa Shaklee
Performance Drink Shaklee ada dua perisa iaitu Lemon Lime dan Oren
Performance Drink dari Shaklee ialah minuman elektrolit yang kurang gula dan tidak bergas serta tidak mengandungi karbonat/bikarbonat. 

Untuk mengatasi masalah haus dan mengelakkan dehidrasi ketika berpuasa serta menjadi minuman yang sangat enak ketika berbuka puasa. Performance Drink ini mempunyai lebih elektrolit berbanding minuman isotonik terkemuka yang lain.
 
Untuk yang menyusu, mengandung atau kedua-duanya sekali
 
  • Mengelakkan badan kehilangan air dengan cepat sewaktu berpuasa
  • Mengelakkan masalah dehidrasi
  • Mengatasi masalah lesu dan letih ketika sedang berpuasa

Testimoni Set Puasa Shaklee untuk Ibu Menyusu dan Mengandung

testimoni set puasa shaklee ibu mengandung

Pengalaman hamil kali kedua dengan ESP. Masa bulan puasa tahun lepas pregnant 8 bulan dan menyusukan si kakak yang berumur 3 tahun. Family tak percaya sebab nampak sihat dan bertenaga je siap boleh puasa penuh walaupun dah sarat dan sibuk dengan aktiviti bisnes siangnya.

Syok minum ESP, Performance Drink dan Kurma.

Rahsia makan sahur untuk makyong kekal bertenaga sepanjang hari berpuasa. Suami pon tumpang skali. Katanya memang berbeza dengan hari-hari yang tak sahur dengan ESP. Siapa nak ganti puasa tu memang saya rekemen bersahur dengan ESP.

Ambil PD (Performance Drink) memang tak rasa dahaga langsung walaupun Mizah menyusukan anak. And memang berterima kasih dengan ESP dan Mealshakes jugak sebab buat Mizah boleh puasa penuh waktu pregnant dan menyusu. 

Farah sangat galakkan ibu menyusu dan mengandung ambil ESP. Bila badan bertenaga, susu pun tak segan nak keluar. 

Alhamdulillah, dua tahun lepas berjaya puasa 30 hari dengan menyusukan dua orang anak (tandem nursing). Farah konsisten ESP, Performance Drink dan Mealshakes sebagai suppplement di bulan puasa. 

Bukan senang tau dua-dua menyusu. Memang lembik badan. Kalau sorang pun lembik, apetah lagi berdua. Dah hampir 5 tahun berpuasa dengan mengandung dan menyusukan. 

testimoni set puasa shaklee badan bertenaga perut tak pedih tak haus melampau ibu menyusu

Saya menyusukan anak masa berpuasa. Pernah juga berpuasa ketika hamil. Masa sahur wajib minum ESP bersama Performance Drink. Alhamdulillah badan bertenaga, dan perut tak rasa lapar yang pedih. Paling best, takde rasa haus melampau. Pernah juga tak minum ESP masa sahur, badan rasa bezanya. Lapar teruk! Haus sungguh.

testimoni set puasa shaklee extra tenaga menyusu anak kecik menyusu badan masa puasa

Dah dekat bulan puasa, saya decide untuk ambil ESP. Mula-mula ambil dengan milo. Tak sesuai dengan tekak. Saya beli Performance Drink (PD), ambil combo PD-Mealshakes-ESP. 

Alhamdulillah sesuai dengan selera. Sepanjang Ramadhan saya amek 3 gem, terasa bezanya bulan puasa tu. Biasanya bila menyusu, lepas asar saya memang tak banyak buat kerja. Duduk je tunggu bukak puasa. Jalan pun sikit-sikit. Kena kalau baby nak ngempeng, hmmm lagi la kebelai kata orang Melaka. 

Tak larat. Tapi dengan 3 gem tu, ada extra tenaga. Kira takde la lembik melepek sangat. Memang membantulah. Sampai sekarang masih ambil ESP, tapi sekarang mix dengan tamar cocoa pulak. 

Order Set Puasa Shaklee (Basic) Ibu Menyusu & Mengandung

WhatsApp Syaza di 0187684817 untuk dapatkan set ini – klik untuk WhatsApp

Leave a Reply

Artikel seterusnya khas untuk anda..

You cannot copy content of this page