YOUTH Age Defense SPF 50 – Perlindungan UVA UVB

Share on facebook
Share on twitter
KELEBIHAN FUNGSI MANFAAT CARA GUNA YOUTH AGE DEFENSE MOISTURISER SPF 50 SUNSCREEN SHAKLEE

Sinaran matahari terdiri daripada UVA dan juga UUVB. UVA boleh menembus jauh hingga ke dalam kulit yang kemudiannya akan memecahkan kolagen kulit. Sebab tu kulit cepat berkedut serta memiliki garis halus. UVB pula adalah sejenis sinaran matahari yang boleh merosakkan lapisan permukaan kulit contohnya menyebabkan kulit jadi sunburn!

Oleh itu amat penting untuk awak menggunakan sunscreen yang boleh melindungi kulit daripada kedua-dua jenis sinaran radiasi ini. Nama lain bagi sunscreen seperti ini adalah broadspectrum sunscreen. 

YOUTH Age Defense Moisturiser Shaklee ialah sejenis sunscreen yang melindungi kulit daripada UVA dan UVB serta memiliki nilai SPF 50. 

Fungsi Age Defense YOUTH Moisturiser SPF 50

 • Melembapkan kulit dengan semulajadi
 • Menambahbaikkan penampilan kulit secara menyeluruh
 • Mencerahkan kulit
 • Menyamaratakan tona kulit
 • Melindungi kulit daripada sinaran matahari UVA dan UVB
 • Mengelakkan masalah kulit cepat berkedut dan garis halus
 • Mengurangkan kedutan dan garis halus
 • Kaya dengan vitamin dan botani bernutrien
 • Boleh digunakan sebagai make up primer
 • Membantu memudarkan parut jerawat
 • Membantu mengurangkan masalah jeragat
 • Mudah dibersihkan
 • Mesra Wudhu’ kerana tidak kalis air

Cara Guna Age Defense SPF 50 YOUTH

Picit pada jari, calit ke seluruh muka dan ratakan dengan lembut supaya ia masuk ke dalam kulit. Sapukan sunscreen ini sekurang-kurangnya 15 minit sebelum terdedah dengan matahari dan reapply setiap 2 jam bagi hasil terbaik.

Kelebihan Sunscreen YOUTH Shaklee Berbanding Yang Lain di Pasaran

Formulasi ringan yang tidak memiliki sisa, tidak menyebabkan ghosting effect iaitu warna putih bercapuk pada muka. Kaya kelembapan serta mempunyai pelindung matahari yang dihasilkan secara semulajadi untuk memberikan perlindungan yang bebas kimia, SPF 50, berspektrum luas UVA/UVB. 

Selain itu, ia juga mengandungi biopolimer marin semulajadi yang akan melindungi awak daripada pencemaran, memiliki antioksida berpaten yang bermaksud tiada company lain boleh meniru formulasi YOUTH Sunscreen ini.

Age Defense YOUTH Moisturiser SPF 50 Shaklee ini juga memberi pertahanan kepada kulit daripada radikal bebas yang akan menghasilkan kulit muda remaja dari usia sebenar, dan ada kandungan vitamin serta minyak berkhasiat yang melembapkan kulit dan memperbaiki tona kulit secara menyeluruh.

Berapa kerap saya perlu guna sunscreen YOUTH?

Kalau awak berada di luar untuk tempoh yang panjang, terutama sekali kalau awak berenang dan berpeluh, awak perlu sapu semula produk SPF 50 ini setiap dua jam. YOUTH Age Defense Moisturiser SPF 50 Shaklee ini tidak kalis air, jadi untuk sebarang aktiviti luar seperti berkelah di pantai, bermain sukan, berkebun dan sebagainya, sapuan semula diperlukan untuk perlindungan dari matahari yang optimum. 

Bagaimana ingin mendapatkan Age Defense YOUTH Moisturiser ini?

 • Anda boleh terus buat belian daripada website Shaklee sendiri dengan menggunakan kad kredit, kad debit atau online banking dari sini
 

atau

 

atau

peluang bisnes shaklee

Ketahui peluang bisnes Shaklee dengan mendapatkan e-book “How to Start Your Own Shaklee Business – Peluang Sebenar Bisnes Shaklee”. 

Download e-book peluang bisnes Shaklee dari sini

Leave a Reply

Disclaimer

Nasihat yang di tulis di dalam blog ini tidak mewakili mana-mana ahli perubatan melainkan jika dinyatakan dan produk Shaklee tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat sebarang penyakit. Sila dapatkan nasihat berkenaan jika memerlukan.

Recent Posts

Follow Us